GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνουν στρατόπεδα; Ποια και γιατί...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ diktiospartakos.blogspot.com Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγι...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

diktiospartakos.blogspot.com

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση
έγινε δεχτή από τους φαντάρους η ανακοίνωση των σχεδιασμών του ΓΕΣ για το κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης. Πραγματικά, οι φαντάροι «έχουν φτύσει αίμα» αφού η διασπορά εκατοντάδων μονάδων σε...
όλη την επικράτεια οδήγησε στην ελλιπέστατη επάνδρωση αυτών με τραγικές συνέπειες σε όσους υπηρετούσαν σε αυτές και έχουν καταβάλλει υψηλό οικονομικό τίμημα επανδρώνοντας απομακρυσμένες, πεπαλαιωμένες, επικίνδυνες μονάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση τοπικών οικονομικών συμφερόντων και τις ψηφοθηρικές τους ανάγκες γέμισαν την Ελλάδα με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και δαπανηρά Κέντρα Εκπαίδευσης, φορτώνοντας μεγάλα οικονομικά βάρη στους φαντάρους και τις οικογένειες τους, αλλά και συνολικά στους φορολογούμενους.
Τώρα πλέον αποτελεί παραδοχή
από όλους αυτό που με σφοδρότητα αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή: ήταν Παραλογισμός και επιβολή μια απίστευτη δαπάνης στον λαό μας, από τις κυβερνήσεις που αγνόησαν τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, η δημιουργία π.χ. το 2004, από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπ.Σπηλιωτόπουλο, της κυβέρνησης της ΝΔ, επιπλέον 17 Κέντρων Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μικρότερα Κέντρα, όπως στη Ρεντίνα, στο Μάλεμε Χανίων, στο Κιλκίς, στη Νιγρίτα, στη Λεπτή Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στην Καβησσό Έβρου, στη Ροδόπολη Σερρών, καθώς και εκείνα στη νησιωτική Ελλάδα που λειτουργούν περιοδικά, όπως: Μύρινας Λήμνου, Λέσβου, Καρδάμυλων Χίου, Καρλοβασίου Σάμου, Κω και Ρόδου.
Πόσα αλήθεια χρήματα
θα είχαν εξοικονομηθεί τόσα χρόνια που καταγγέλλουμε τα ρουσφέτια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αν μας άκουγαν και κυρίως αν πρόσεχαν τις καταγγελίες των στρατευμένων; Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν
ότι προχωράει στο κλείσιμο -Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό, Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα - Υγειονομικού στην Άρτα, Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι -625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.
Γιατί όμως αυτές οι αλλαγές τώρα; Ξαφνικά η κυβέρνηση σκέφτηκε την κοινωνία και τους φαντάρους;
ΧΑΚΙ REAL ΕSΤΑΤΕ: ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ 50 Δις ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας είχαμε αναφέρει τα εξής:
Και ξαφνικά το ΥΠΕΘΑ εμφανίζεται να καταρτίζει λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων του, εκτάσεων και κτιρίων, στο πλαίσιο της απόφασης της ∆ιυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Χρέη εξειδικευμένου συμβούλου αναλαμβάνει µεγάλη τράπεζα για να καταγραφεί και αξιολογηθεί η ακίνητη περιουσία, η οποία ανήκει ή έχει την αρμοδιότητα γι’ αυτήν το υπουργείο και γενικά οι Ένοπλες ∆υνάµεις. Το σύνολο των «χακί» αυτών ακινήτων ανέρχεται σε 1.767, συµπεριλαµβανοµένων και µερικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων των Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ). Στο χαρτοφυλάκιο µε τα µη χρησιµοποιούµενα από τις Ένοπλες ∆υνάµεις ακίνητα περιλαμβάνονται επίσης δεκάδες διαµερίσµατα, καταστήµατα, αστικά οικόπεδα, αγροί, ηµιδασικές εκτάσεις, κληροδοτήµατα κ.λπ., ενώ αρκετή περιουσία έχουν και εποπτευόµενοι φορείς.
Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο Λ.Δημάκα «στο υπουργείο Άµυνας αποφεύγουν τη λέξη πώληση και µιλούν για προώθηση προγραµµάτων ανάπτυξης»! Στα σχέδια εντάσσεται «ένα νέο super Γκάζι», πολυχώρος για διασκέδαση και αναψυχή µε πολλά έσοδα που µπορεί να δηµιουργηθεί αν αξιοποιηθούν τα 150 στρέµµατα και οι εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας µεταξύ Υµηττού και ∆άφνης».
Το στρατηγικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η εποπτευόµενη από το υπουργείο Άµυνας εταιρεία προβλέπει την άµεση ίδρυση θυγατρικής real estate, η οποία θα αξιοποιήσει την περιουσία που περιλαµβάνει εκτάσεις σε Ελευσίνα και Μαρτίνο (από 500 στρεµµ.), Σύρο (30 στρεµµ.), Πατήσια (10 στρεµµ.) κ.ά. Η αξιοποίηση της περιουσίας από την «κτηµατική» θυγατρική προτείνεται ανεξαρτήτως από το αν θα περιληφθεί ή όχι στο πακέτο διαπραγμάτευσης για την πώληση – έως 65% – των ΕΑΣ σε στρατηγικό επενδυτή.
Το κόλπο λοιπόν με τις πωλήσεις δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών αγαθών ύψους 50 δις ευρώ που ενορχηστρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε από τους γνωστούς μηχανισμούς χειραγώγησης του κράτους και των καναλαρχών, ταυτόχρονα κατασκευαστών-τραπεζιτών-εφοπλιστών, ως διέξοδο από την απειλή Πτώχευσης και αντάλλαγμα έναντι της γαλαντομίας της Μέρκελ-Σαρκοζί-Ε.Ε.-ΔΝΤ και αγορών, αποτελεί στρατηγική επιλογή και υπόσχεση προς το ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο που οραματίζεται νέες πηγές απίστευτης κερδοφορίας.
Το ίδιο ακριβώς κόλπο εφαρμόζει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το χακί Real Estate ουσιαστικά εντάσσεται οργανικά:
στους σχεδιασμούς της ακόμα πιο αντιδραστικής μετάλλαξης των Ενόπλων Δυνάμεων με βασική αποστολή την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Απαιτούνται λοιπόν μικρότερες Ένοπλες Δυνάμεις, με Διακλαδικότητα, τεράστιες αγορές όπλων 15 δις ευρώ, περισσότερους και φθηνότερους Μισθοφόρους που επιχειρείται να εξασφαλιστούν μέσω της πρόσληψης των ΕΕΦΟΠ. Χρειάζονται λιγότερα στρατόπεδα, ανοίγοντας δρόμους λαμπρούς για τις επενδύσεις σε γη, όταν πολλά από αυτά αποτελούν φιλέτα αστικών κέντρων ή τόπους μοναδικής ομορφιάς, σε ανεκμετάλλευτα τοπία σε βουνά ή δίπλα στη θάλασσα.
Η ενσωματωμένη δημοσιογραφία στις κυρίαρχες κυβερνητικές πολιτικές έχει θίξει ξανά και ξανά το ζήτημα της μείωσης των λειτουργικών εξόδων, υπονοώντας τη μείωση μισθών και επιδομάτων για τους στρατιωτικούς και τη μετακίνηση του κόστους θητείας στους φαντάρους και τις οικογένειες τους, αλλά και την ανάγκη εμπορικής εκμετάλλευσης των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σχετικό άρθρο «Ενδεικτικό της οικονομικής αιμορραγίας, που συνεπάγεται η παράταση λειτουργίας εκατοντάδων μικρής δυναμικότητας στρατοπέδων, είναι το στοιχείο ότι η Ελλάδα διαθέτει το 74% των αμυντικών δαπανών για λειτουργικές ανάγκες και είναι η χώρα με την υψηλότερη αναλογία εντός του ΝΑΤΟ». Και συνέχιζε: «Μεταξύ των άλλων στοιχείων που εξετάζει το ΥΠΕΘΑ είναι μέρος της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων να χρηματοδοτηθεί από πώληση χώρων στρατοπέδων που είτε είναι ήδη κλειστά, είτε θα κλείσουν με τη νέα δομή». Δηλαδή ο κατασκευαστής θα αναλαμβάνει να χτίσει το νέο στρατόπεδο και αντί για αμοιβή θα του παραχωρείται για εμπορική εκμετάλλευση το παλιό στρατόπεδο, πανάκριβο φιλέτο γης, συχνά εντός αστικών κέντρων ή σε προνομιακά σημεία της περιφέρειας τους! Η Υπόθεση θυμίζει ΔΙΟΔΙΑ…

Ο «πράσινος καπιταλισμός» είναι εδώ, κερδοφόρος και οικολογικός. Στο Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη με στόχο την πιλοτική δημιουργία "πράσινων στρατοπέδων" που θα κάνουν χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, χωρίς να αποκλείεται τμήμα του προγράμματος να γίνει με την συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου κι Ιδιωτικού Τομέα)!
Οι δύο αυτοί παράμετροι (μείωση λειτουργικών εξόδων-εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας) είναι απαραίτητοι για την εξοικονόμηση χρημάτων για αγορές όπλων, ενώ υπερπροβάλλοντας τις αντίστοιχες τουρκικές προμήθειες και την «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα» επιτυγχάνουν την καλλιέργεια του φόβου, εμπεδώνουν κλίμα «εθνικής ενότητας» και επιβάλλουν τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες. Να επισημάνουμε ότι τα αστικά κόμματα εξουσίας κρατώντας Ομήρους τους εργαζόμενους στις Πολεμικές Βιομηχανίες (ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας κλπ, απειλώντας με Πτώχευση και ανεργία, ουσιαστικά Εκβιάζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία να αποδεχτεί όχι απλώς τα υποβρύχια που γέρνουν, αλλά ακόμη 2 υποβρύχια αξίας 1.5 δις ευρώ, προίκα στη γερμανική εταιρεία και στο Σάφα. Στη σειρά περιμένουν γαλλικές-αμερικανικές-ισραηλινές-γερμανικές-ρωσικές εταιρίες, αλλά και ο Κόκκαλης-Μυτιληναίος-Χούμπαυλης κλπ. για τις προμήθειες πολεμικών αεροσκαφών-φρεγατών-κορβετών-αντιπυραυλικών συστημάτων-τεθωρακισμένων κλπ. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κρίση των Ιμίων (1996) αποτέλεσε την έναρξη μιας επιχείρησης ανάπτυξης και γιγάντωσης της ελληνικής ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας, προσανατολισμένης σε τεχνολογίες αιχμής και έντονους εξαγωγικούς προσανατολισμούς.
· Η Τρίτη ανάγκη που έρχεται να εξυπηρετήσει το χακί Real Estate είναι η ικανοποίηση των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προς τις τοπικές κοινωνίες και τους λεγόμενους οικονομικούς παράγοντες ή για να χρησιμοποιήσουμε πιο εκσυγχρονισμένη ορολογία η σύναψη κοινωνικών συμμαχιών!
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
Συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από το 1999
Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, έχει μυστική πολιτική ατζέντα την οποία συνδιαλέγεται με τμήματα του ελληνικού-ξένου κεφαλαίου και υπερεθνικούς οικονομικούς-πολιτικούς μηχανισμούς, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να την επιβάλλει στο λαό μας.
‘Ήδη, εν μέσω θέρους του 2010, το ΥΠΕΘΑ είχε διαρρεύσει σχετικές πληροφορίες που ενημέρωναν την κοινή γνώμη για την πρόθεση εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (στο σχετικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η ακίνητη περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας, ένα σύνολο οικοπέδων συνολικής έκτασης 250.000.000 τ.μ. περίπου σε όλη την επικράτεια της χώρας, στα οποία περιλαμβάνονται 1.560 ακίνητα διάφορων κατηγοριών), μετρώντας αντιδράσεις από τη μεριά των στρατιωτικών και των τοπικών κοινωνιών (είτε για τα στρατόπεδα που θα έκλειναν, είτε για τα φιλέτα που θα κατέληγαν σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα για εμπορική εκμετάλλευση). Ο Ευ.Βενιζέλος ήλπιζε να εξοικονομήσει 6 δις ευρώ από την πώληση ή ενοικίαση των ακινήτων του Στρατού για αγορά όπλων, φέρνοντας νομοσχέδιο στη Βουλή το Σεπτέμβριο του 2010, έχοντας ικανοποιήσει δύο βασικούς στόχους:
Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και μηχανογραφημένου προγράμματος πλήρους καταγραφής, αποτίμησης και παρακολούθησης της ακίνητης περιουσίας και των τριών ταμείων.
Εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου, με στόχο την αποτελεσματικότερη διοίκηση της περιουσίας και της εκμετάλλευσης της.
Ως μεγάλη εκκρεμότητα επισημαίνονταν η ακριβής καταγραφή των εκτάσεων. Ο σκόπελος ξεπεράστηκε….
Επισημαίνεται, ότι ανάλογη απόπειρα επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον πρώην υφυπουργό Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλο, χωρίς ευτυχώς να προχωρήσει. Οι εκτάσεις που τότε είχαν μπει στο στόχαστρο της αξιοποίησης ήταν το παλαιό Στρατόπεδο Βελισαρίου, στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, το Στρατόπεδο Πλέσσα, επί της λεωφόρου Μεσογείων, αλλά και τα περίπου 20 στρέμματα που βρίσκονται παραπλεύρως της λεωφόρου Κατεχάκη, σε κοντινή απόσταση από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και κοντά στο Στρατόπεδο Φακίνου (η οποία είχε παραχωρηθεί παλαιότερα στο Δήμο Αθηναίων).
Όμως και «ο Θεός ήθελε να βάλει στο χέρι τα στρατόπεδα». Φυσικά διά των αντιπροσώπων του. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου στις πολλές επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο την περίοδο 2004-2005 είχε προτείνει την παραχώρηση ενός τμήματος του στρατοπέδου Χαϊδαρίου και του στρατοπέδου «Καρατάσιου» στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με ανταλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας της Βιστωνίδας! Σημειώνεται πως το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι, περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, είναι 2.038 στρέμματα και η αξιοποίησή του (μετά τη μετεγκατάσταση των δύο κέντρων εκπαιδεύσεως), σύμφωνα με το νόμο 2745/1999, προβλέπει την πολεοδόμησή του σε ποσοστό 50% και τη διάθεση του υπολοίπου 50% για πράσινο και κοινωφελείς σκοπούς. Όσον αφορά το στρατόπεδο «Καρατάσιου», αυτό υπολογίζεται σε έκταση 700 στρεμμάτων στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (Πολίχνη), απέναντι από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Την περίοδο εκείνη ξεκίνησε καταγραφή της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άρα από τότε μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του στρατού που νομικά έχει κατοχυρωθεί από το 1999!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Η Ιωάννα Ηλιάδη έγραψε ότι «Για το υπουργείο η περικοπή των κέντρων (ΚΕΝ) είναι θέμα ανάγκης, αλλά οι τοπικές κοινωνίες πιστεύουν ότι η περιστολή στρατοπέδων είναι πλήγμα για τις τοπικές οικονομίες. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2010 ανεστάλη η λειτουργία του 563ου τάγματος στη Νιγρίτα, του 505ου τάγματος στον Βόλο και του 221ου τάγματος στη Λέσβο. Τον Μάιο αποφασίστηκε να αναστείλουν τη λειτουργία τους το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη και το 541ο τάγμα στη Ρόδο. Είχε αποφασιστεί και η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, η οποία όμως, ύστερα από πιέσεις της αυτοδιοίκησης, αλλά και των στρατιωτικών γιατρών, ανακλήθηκε. Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, το οποίο βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη, δεν βρίσκεται μέσα στον άμεσο σχεδιασμό περικοπής των Κέντρων, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα ξεκινήσει την περιστολή των στρατοπέδων από την περιφέρειά του». Άρα, ο Π.Μπεγλίτης όχι μόνο δεν κλείνει τα παλιά και ακατάλληλα για τις σύγχρονες ανάγκες ΚΕΝ της Τρίπολης-Κορίνθου, αλλά τα Αναβαθμίζει: Ρουσφετάκι;;;
Και συνέχιζε: «Πάντως, το ΓΕΣ σχεδιάζει την ενοποίηση όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης σε έξι πολυδύναμα Κέντρα, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εκπαίδευσης και να μειωθούν οι δαπάνες. Το μέσο ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός Κέντρου Εκπαιδεύσεως χωρητικότητας περίπου 900 θέσεων ανέρχεται περίπου στα 660.000 ευρώ». Αντίθετα, είδαμε πρόσφατα τον Ευ.Βενιζέλο και τον Α/ΓΕΣ να εγκαινιάζουν το νέο ΚΕΝ του Πυροβολικού στη Βόρεια Ελλάδα!
Για την ιστορία αξίζει να καταγράψουμε ότι το 2001, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Α.Τσοχατζόπουλος προχώρησε στη μείωση δεκάδων στρατοπέδων, σχέδιο που δε μπόρεσε να συνεχίσει ο διάδοχος του Γ.Παπαντωνίου, ενώ ο Σπ.Σπηλιωτόπουλος δεν άφησε χωριό και κωμόπολη χωρίς ένα ΚΕΝ ή στρατιωτική μονάδα. Το 2008, επί κυβερνήσεως ΝΔ ανακοινώνεται ξανά σχέδιο περιορισμού των μονάδων που λόγω κόστους και εξυπηρέτησης του μηχανισμού πελατειακών σχέσεων δεν υλοποιείται, ενώ οι αντίστοιχες υποσχέσεις των Βενιζέλου-Μπεγλίτη πάντα υπολογίζουν και τα πολιτικά συμφέροντα των ίδιων και του κόμματος τους.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ Πρέπει τώρα να ληφθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο τεράστιο ξεπούλημα που απειλεί νε εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση-τσιμεντοποίηση. Παλεύοντας για την Ανατροπή της Αντεργατικής πολιτικής και του Μνημονίου, λέμε απλά:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΣΑΣ.
ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
Η γη και η φύση συνολικά ανήκουν στην κοινωνική πλειοψηφία και πρέπει να αποτελέσουν χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και αναζωογόνησης. Προστατεύουμε τη Φύση, διεκδικούμε τα Στρατόπεδα, Δεν Ξεπουλιόμαστε για να κερδίσουν ξανά οι εργολάβοι, οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι δανειστές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Έλληνες και ξένοι. Ούτε ένα ευρώ για Εξοπλισμούς. Ούτε ένα ευρώ για αποστολές εκτός συνόρων και πρόσληψη Μισθοφόρων. Επιστροφή των χιλιάδων στρατευμάτων που είναι εκτός συνόρων. Άμεση Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

5 σχόλια

  1. Η μαλ@κυνση στο Υπουργείο του Γερουλάνου, δεν έχει όρια... "Δώρισαν" το Καστελόριζο στην Τουρκία±. ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.
    Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ...
    παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!
    Το λάθος του Υπουργείου, γιατί μόνο ως τέτοιο μπορούμε να το εξηγήσουμε, προκαλεί για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά και την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται καθημερινά, εκπλήσσεται και σοκάρεται.
    Και εντάξει… Να δεχτούμε ότι...
    ο τελευταίος που πάτησε το κουμπί «δημοσίευση» δεν γνώριζε κατά πού έπεφτε το Κοσταλέριζο και η νήσος Ρω. Κανείς στο υπουργείο, ούτε καν ο ίδιος ο Γερουλάνος δεν το παρατήρησαν; Τρίζουν τα κόκκαλα της ιστορικής και αείμνηστης Κυράς!
    Στην τριάδα των «τουρκικών» νησιών, κατά το υπουργείο, είναι και η Στρογγύλη, η οποία προφανώς μαζί με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Ρω, δίδεται δώρο κατά τη γνωστή τακτική για την προσέλκυση νέων πελατών… Στην περίπτωσή μας οι Τούρκοι ως πελάτες τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή;
    Όπως βλέπεται στον χάρτη όλη η ελληνική επικράτεια είναι σε φόντο άσπρη για να ξεχωρίζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε γκρι είναι όλα τα υπόλοιπα κράτη με τα οποία συνορεύουμε, όπως και η τριάδα των νησιών, η οποία είναι τόσο μακριά από την Ρόδο, που προφανώς θεωρείται… Τουρκία!
    Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επί σειρά ετών αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα, ενώ από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι, τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.
    Φυσικά, τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.
    Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας, την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι το νησί είναι ελληνικό.
    Ντροπή σας κύριοι!
    Αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία
    Μετά από τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου του «newstoday.gr» η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε και ο βουλευτής Λακωνίας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.
    Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.
    Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.
    Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.
    Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε κι εσείς αδελφές του ελέους, φλώροι βουτυρομαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΣ ΄ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΟΙ ΓΛΥΚΙΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kopste twra ta apisteyta pronomia twn kwlokarabanadwn. Kales oi sygxwneyseis kentrwn ekpaideyshs, alla me toys karabanades na pairnoyn tzampa lefta den kanoyme tipote. Einai megalh alhteia enas agrammatos komple3ikos kai axrhstos gyftokarabanas na pairnei perissotera apo kapoion allo poy prosferei. Ntroph. Na mpei twra mia ta3h sto dhmosio kai stoys antiparagwgikoys brwmokarabanades poy to mono poy 3ereoyn einai na kanoyn tzamnpa diakopes sta KAAY kai na trwne tzampa se giortes kai esperides. Geloioi kwlokarabanades, axrhsta tsoytsekia, anti na kopsoyn apo esas koboyn apo zwtikoys tomeis ths oikonomias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές και τζάμπα διακοπές εύχομαι στα ΚΑΑΥ για όλους τους καραβανάδες. Και μη ξεχνάτε φίλοι μονιμοκαραβανάδες, ότι τα προκλητικά και ανούσια προνόμια σας, όπως π.χ. οι τζάμπα διακοπές στα ΚΑΑΥ και η δωρεάν μεταφορά σας στο χώρο εργασία σας (το «εργασία» μη το παίρνετε σοβαρά, το λέω στα πλαίσια του διαλόγου), είναι μια αδικαολόγητη προσφορά του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση