GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδιωτική παρα-αστυνομία των μεγαλοεργολάβων...

Από το http://www.diodiastop.gr/ Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων 1. Καταγγέλουμε τη μετατροπή της Τροχαίας...

Από το http://www.diodiastop.gr/
Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών
Αγώνα κατά των Διοδίων
1. Καταγγέλουμε τη μετατροπή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και γενικά των αστυνομικών οργάνων σε ιδιωτική παρα-αστυνομία των μεγαλοεργολάβων. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις (π.χ. στην Ολυμπία Οδό) καταπάτησης κάθε έννοιας νομιμότητας, αφού αστυνομικά όργανα επιβάλλουν πρόστιμα και αφαιρούν πινακίδες και άδειες ακόμη και οδηγών που ΔΕΝ αρνούνται να...
καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, αλλά δηλώνουν αδυναμία πληρωμής - πρόστιμα έχουν επιβληθεί ακόμη και σε οδηγούς που ζήτησαν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα! Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά των παρανομούντων αστυνομικών οργάνων και υπαλλήλων των εταιριών. Η «δικαιολογία» που προβάλλουν προφορικά τα αστυνομικά όργανα (ότι δηλαδή «αναγκάζονται» να παρανομούν επειδή οι εταιρίες πληρώνουν τα έξοδα των οχημάτων της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων!) αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για τους φορολογούμενους πολίτες και αίσχος για τους υπουργούς Μεταφορών κ. Ρέππα και Προστασίας (των Εταιριών) κ. Παπουτσή.
2. Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και του κινήματος κατά των διοδίων, που εκφράζεται με τον πρόσφατο πολλαπλασιασμό των μηνύσεων, ακόμη και συλλήψεων! Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργολάβους ότι το κίνημα κατά των διοδίων δεν θα πτοηθεί και θα συνεχίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ως την καταγγελία των χαριστικών συμβάσεων παραχώρησης και την κατάργηση όλων των διοδίων. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε τη θέλησή μας να περιφρουρήσουμε το μαζικό και συλλογικά αποφασισμένο χαρακτήρα των δράσεών μας, χωρίς παραχωρήσεις σε ενέργειες που είναι ξεκομμένες από τη βούληση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας.
3. Ρωτάμε τον κ. Ρέππα: Πρώτον, τι απέγινε με την έρευνα που είχε εξαγγείλει για απόδοση ευθυνών στην «Νέα Οδός Α.Ε.» σχετικά με την πρωτοφανή διακοπή της κυκλοφορίας και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών την Καθαρά Δευτέρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας; Δεύτερον, έχουν σταματήσει τα έργα στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών, και αν ναι, γιατί δεν επιβάλει στην «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» όσα προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης; Ή μήπως προτιμά απλώς να εισπράττει η εταιρία το χαράτσι των διοδίων χωρίς να κουνάει, έστω και για τα μάτια, μια μπουλντόζα; Τέλος, γιατί η πλήρως τεκμηριωμένη καταγγελία από το κίνημα της Β.Α. Αττικής περί πολλαπλής αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων της «Νέα Οδός Α.Ε.» δεν έχει επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων και την καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης από πλευράς του Δημοσίου;
4. Σχετικά με την εξαγγελλόμενη μείωση του αντιτίμου των διοδίων, καταρχήν τονίζουμε ότι είναι ελάχιστο μεν, προφανές δε αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το κίνημά μας και οι μυριάδες πολίτες, που δίκαια και εύλογα δεν καταβάλλουν το χαράτσι στους νταβατζήδες ιδιώτες. Δεύτερον, αυτή η μερική υποχώρηση της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά θα μας κάνει να απεμπολήσουμε το στόχο μας, ιδίως αφού ως προϋπόθεση για τη μείωση είναι νέα δάνεια των εργολάβων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου! Πρόκληση αποτελεί και το σχέδιο της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει έσοδα από τα διόδια για την κάλυψη του.χρέους. Η μοναδική δίκαιη λύση είναι: καταγγελία των συμβάσεων και κατάργηση των διοδίων. Τίποτα λιγότερο!

21 σχόλια

  1. KΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα δεν θελουν να πληρωνουν να πανε απο αλλο δρομο οι τζαμπατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνω οι επόμενες (ειρηνικές) διαμαρτυρίες για τα διόδια και τα εισιτήρια να γίνουν έξω από το σπίτια των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή αύξηση των εισιτηρίων και των διοδίων. Και μάλιστα αμφιβάλλω αν οι ίδιοι χρησιμοποιούν ποτέ τα ΜΜΜ ή αν πληρώνουν τα διόδια από την τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αμα δεν θελουν να πληρωνουν να πανε απο αλλο δρομο οι τζαμπατζηδες"

    Ρε βούρλο, οι εταιρίες έχουν κλείσει όλους τους άλλους δρόμους κι έχουν βάλει διόδια κοντά κοντά ώστε να μη μπορεί κάποιος να πάει από άλλο δρόμο, φαίνεται όμως πως βγάζουν καλό κομπόδεμα ώστε να πληρώνουν λαμόγια σαν εσένα και τον 11:06:00 μ.μ. για να γράφετε μαλακίες στα blogs.

    Θυμίζω την περίπτωση του Γκλέτσου, που οι εταιρίες είχαν κλείσει τον άλλο δρόμο ώστε να υποχρεώνουν τον κόσμο να μην έχει άλλη επιλογή από το να πληρώνει διόδια, κι όταν ο Γκλέτσος άνοιξε τον άλλο δρόμο τον πήγαν μέσα. Και τώρα βγαίνουν και μιλάνε τα λαμόγια σαν τους δύο πρώτους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>

    Εμείς οι Ελληνάρες
    αν δεν είμαστε ελεύθεροι
    νσ επιλέξουμε λανθασμένα και ανεύθυνα
    δεν αισθανόμαστε καθόλου ελεύθεροι.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 25 Απρ 2011 11:40:00 μ.μ.

    δεν ξέρω αν οι υπουργοί και βουλευτές είναι και μέτοχοι (έστω έμμεσα) στις εταιρείες που "επενδύουν" χρήματα των φορολογουμένων και των διερχομένων από τα διόδια για να τα πάρουν εις το πολλαπλάσιο. Έτσι δικαιολογούνται πολλά από αυτά που βλέπουμε (π.χ. η νομιμότητα να εξαντλείται στα δικαιώματα των εταιρειών ενώ κάνει γαργάρα τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα ακόμη και με αυτές τις ετεροβαρείς συμβάσεις που υπέγραψαν οι "εκπρόσωποί" μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πολίτες να κάνουν μήνυση στους ( καμαριέρες – Φιλιππινέζες ) αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος και προσβολή προσωπικότητας στα δικαστήρια θα δικαιωθούν σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 25 Απρ 2011 11:06:00 μ.μ.

    ΟΠΑ

    ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!


    ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.

    ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ.


    ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζαμπατζήδες είναι όλοι αυτοί που θα καρπωθούν τα αποτελέσματα του αγώνα του κινήματος για τη μείωση των διοδίων. Σεβαστείτε λοιπόν αυτούς που έχουν τα κότσια και αντιστέκονται γιατί οι αλλαγές έρχονται από τέτοιους όχι από κότες πειθήνιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ

    Ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Ευτυχης Δαμιανακης ξυλοκοπηθηκε πριν λιγες μερες στο χωριο ΚΑΝΤΑΝΟΣ, ΧΑΝΙΩΝ οταν τον προσκαλεσαν να κατεβει να τον κερασουν μια ρακη συμφωνα με καλες πληροφοριες !!!

    Οι ντοπιοι ηταν πολλοι και εξαγριωμενοι και εδειραν και τους συνοδους του βουλευτη !!!

    Τα τοπικα και αλλα μεσα
    κανουν ακομα τουμπεκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "(ότι δηλαδή «αναγκάζονται» να παρανομούν επειδή οι εταιρίες πληρώνουν τα έξοδα των οχημάτων της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων!)"

    Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το ξεπούλημα της χώρας έχει αρχίσει, προ πολλού, στους εσωτερικούς νταβατζήδες! Ότι πληρώνουμε με τους φόρους μας οι κυβερνήσεις αυτής εδώ της χώρας το ξεπουλάνε στους νταβατζήδες. Ποιος κυβερνητικός παράγοντας δέχτηκε να πληρώνουν οι νταβατζήδες εργολάβοι τα έξοδα των οχημάτων της Τροχαίας! Πρωτάκουστο! Και με τι αντάλλαγμα; Πόσα πήρε από τους εργολάβους για αυτή την παραχώρηση; Η κατάντια της κάθε κυβέρνησης είναι ότι έχει γίνει νταβατζής η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχαχα...

    Μην ξεχασουμε τις Τραπεζες!!!
    Εχουν παρει 100δις και μας χρωστανε πανω απο 150 δις !! στον Ελληνικο Λαο..

    Ειτε παιρνουμε μετοχες τους κατ ελαχιστον 35% Ή μας επιστρεφουν τις εγγυησεις ΜΑΣ ή μας δινουν απο 10.000 ευρω στον καθε Ελληνα πολιτη ως πιστωση, για επενδυση ή αποπληρωμη δανειου κλπ…. αν δεν μπορουν να κλεισουν.

    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ!!
    ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ…
    ΟΧΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ !!
    g@mo την κοινωνικοποιηση της χασουρας και του ρισκου σας μεσα.
    Τα επικοτια Καρτων στο 9%
    ΟΛΟΙ !!! μα ειναι δυνατον να μας κλεβετε τοσα χρονια, να βγαζετε Δις Ευρω κερδη στο εξωτερικο!!
    και οταν ζοριζεστε να ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ??

    Και να εχουμε και τον Σαλλα να αγοραζει οτι του πει το ΠΑΣΟΚ χωρις λεφτα ???
    Ισα ισα για να σπρωξει
    Πρασινια ??


    144 δις εγγυήσεων από τον
    12ο του 2008.
    Μετρημένα και χρονολογημένα….


    Κανεις δεν μιλαει για τις Τραπεζες και τον Τσουκρατο…
    τα 2 Τ της μοιρας μας… δε βριζω λογω ημερων… αλλα θα τα χωσω απο αυριο !!

    Τ+400.000 Ευρω
    Τ+144 Δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oι πολιτικοί περνάνε με τη συνοδεία τους από το πλάι στα δεξιά χωρίς να πληρώνουν. Κι εμείς πληρώνουμε 2,70 ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ....
    ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΑΝΤΑ !!!!
    ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. viva...ΠΑΣΟΚΑΡΑ....ΟΛΕ !!

    Το καθημερινό ρεκόρ ΠΑΣΟΚ σε spreads και CDS

    spread: 1192 - CDS: 1475

    Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφει σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, αλλά και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

    Έτσι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου άγγιξε το 15,06% με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 11,81% .

    Βρετανία-ΕΕ: Ανοδικά κινούνται τα "spreads" των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.

    Το spread των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα,
    καθώς συνεχίζεται η φημολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Το spread των 10ετών τίτλων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε σήμερα στις 1.205 μονάδες βάσης (12,05 ποσοστιαίες μονάδες) από τις 1.183 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της αγοράς τη Μεγάλη Πέμπτη.

    Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps, cds) αυξήθηκε κατά 37 μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη και έφθασε στις 1.340 μονάδες βάσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αύξηση της φορολογίας σε παραμεθόριες περιοχές.

    Ρε πούστηδες αυτή τη στιγμή με το μειωμένο φπα πληρώνουμε τη βενζίνη 1.80 και το πετρέλαιο 0.98 λεπτά (ούτε ένα ευρώ).

    Είδατε κανένα μέτρο στην ουσία για ανάπτυξη;
    One stop shop έκαναν τώρα τα μουνόσκυλα αφού έχουν δρομολογήσει την αφαίμαξη.
    Ποιός θα επενδύσει τώρα βρε ζώα. Για ποιανού την ανάπτυξη μιλάνε; Για ποια Ελλάδα μιλάνε;
    Για την Ελλάδα των αμερικανόδουλων που θέλουν με την προπαγάνδα τους τους έλληνες (κι ας είναι και πακιστανοί) ντυμένους με σεντόνια για να τους σερβίρουν τον καφέ τους;

    Θέλουν μια ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.

    Τελικά βγήκαν δικαιολογημένοι οι φόβοι του Βασίλη Παπακωσταντίνου "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"

    Αφού οι προδοτικές κυβερνήσεις ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν υπέγραψαν το κηδειόχαρτο ότι ο ασθενής απεβίωσε τώρα κάνουν την πώληση των οργάνων τους στους διεθνείς μπουρδελονταβαντζήδες.
    Απο την συναίνεση που πήρε ο Γάπας απο τον Καλλικράτη και με τον νέο νόμο με την εικαζόμενη συναίνεση στις μεταμοσχεύσεις θα κονομήσουμε πάλι.
    Άλλο ένα μέτρο ανάπτυξης...

    Κάντε τον πεθαμένο και με εικαζόμενη συναίνεση μπορεί να σας αφήσουν να ζήστε έστω και με ένα νεφρό ένα πόδι ένα μάτι στο πνεύμα των περικοπών.
    Ο Χριστός για τους πιστούς αναστήθηκε.

    Για τους "έλληνες" τόσο η θρησκεία όσο και η επιστήμη σηκώνουν τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζητω οι τζαμπατζηδες.Η ΔΕΗ δεν ειναι ακριβη?γιατι την πληρωνετε? κοτες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aκόμη και για τη ΔΕΗ υπάρχει λύση αλλά δεν λεγετε στον αερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΗΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΜΗΔΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΧΟΡΗΣ ΔΙΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο σχολιαστής 26 Απρ 2011 7:29:00 μ.μ. είναι προφανέστατα πακιστανός που τον πληρώνει ο Ρέππας για να γράφει υπέρ των διοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση