GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ. Γεννηματάς...

Από τον Νίκο Κ. Μαντάγαρη Για την «Ευνομία»  των ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ! Μανιατών ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.   ΤΟ Δίκιο του ΑΓΩ...

Από τον Νίκο Κ. Μαντάγαρη
Για την «Ευνομία»
 των ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ! Μανιατών
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 
ΤΟ Δίκιο του ΑΓΩΝΑ
πολλά σου στέρησε,
μα η ζωή λεχώνα ελπίδες γέννησε…

 24.4.1994

Πέρασαν χρόνια πολλά όταν μια μέρα ανήμερα στη γιορτή του! έμαθε πως πρέπει να δώσει το μεγάλο προσωπικό του αγώνα.…Κι ο Χάρος είναι ανίκητος !
Γιώργο Μας !Πέρασαν τόσα χρόνια και η καρδιά μας κτυπά στους δικούς σου παλμούς.
Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμη … ελπίζουμε να δούμε το χαμόγελό σου, την καλοσύνη σου, την αγάπη σου ,την ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΟΥ! την πολιτική εντιμότητα…
Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμη στη ψυχή μας και στο νού μας έρχονται τα λόγια σου: “ Eγώ πιστεύω στο όραμα, εγώ πιστεύω στο όνειρο, ξέρω ότι δεν θα γίνει επί ημερών μας, ξέρω ότι αυτό θα ανήκει στα παιδιά των παιδιών μας, αλλά πιστεύω σ’ αυτό , λένε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας και της Ελλάδος είναι απρόσμενο, εγώ λέω ότι απρόσμενο είναι γι’ αυτούς που δεν προβλέπουν, γι’ αυτούς που δεν προσβλέπουν, και τα δύο, γι’ αυτούς που δεν έχουν όνειρο. Θέλω να μαι απ’ αυτούς που έχουν όνειρο, που έχουν όραμα και θέλουν ναι γίνει πράξη το όραμά μας.’’ 
Και σήμερα πιο πολύ από ποτέ η Πατρίδα μας έχει ανάγκη και από...
 όνειρο και από όραμα…
Ο Γεώργιος Γεννηματάς υπερασπιζόταν με πάθος και αγωνιστικότητα τις απόψεις του. Σύμβολο αξιοπιστίας, σιγουριάς αλλά και ελπίδας, έγινε πρωταγωνιστικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου, τουλάχιστον για μια δεκαετία βρισκόταν στην κορυφή των δημοσκοπήσεων. "Στη ζωή μου έλεγε , όταν τον ρωτούσαν εξηγεί ο ίδιος την δημοτικό-τητα του, κάνω δύο πράγματα, σέβομαι τους άλλους, σέβομαι τον εαυτό μου, μήπως μου το ανταποδίδουν;"Ο Γεώργιος Γεννηματάς υπερασπιζόταν με πάθος και αγωνιστικότητα τις απόψεις του. Σύμβολο αξιοπιστίας, σιγουριάς αλλά και ελπίδας, έγινε πρωταγωνιστικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου, τουλάχιστον για μια δεκαετία βρισκόταν στην κορυφή των δημοσκοπήσεων. "Στη ζωή μου έλεγε , όταν τον ρωτούσαν εξηγεί ο ίδιος την δημοτικότητα του, κάνω δύο πράγματα, σέβομαι τους άλλους, σέβομαι τον εαυτό μου, μήπως μου το ανταποδίδουν;"Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Συλλόγου «Ευνομία»( 24.Απριλίου 2010 σελ.345) που σύντομα εκτυπώνεται:Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Συλλόγου «Ευνομία»( 24.Απριλίου 2010 σελ.345) που σύντομα εκτυπώνεται:
{{Η Αναφορά και επίκληση της ΜΝΗΜΗΣ του Μεγάλου Μανιάτη, του ανεπανάληπτου Έλληνα Πολιτικού και του υπέροχου ανθρώπου, σε αυτή τη καθοριστική για την ιστορική επιβίωση της Μάνης στιγμή, ήταν ΚΑΙ τυχαία ημερομηνιακή σύμπτωση. Προσπαθήσαμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να «μεταφέρουμε» και να αναζωογονήσουμε ΜΝΗΜΕΣ ! και ταυτόχρονα να προκαλέσουμε κρίσεις, συγκρίσεις, αναφορές και…εξελίξεις μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ΗΘΙΚΗΣ και του σιτοβολώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, που ήταν και εξακολουθεί να είναι για πολλούς ό σπορέας του σίτου (Γέννημα-τάς) της Εθνικής συμφιλίωσης και Αγάπης. Έτσι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που για μας είναι ΟΡΑΤΟ! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ των πολιτικών που πήραν την απόφαση και : Τη Φώφη Γεννηματά, το Λάμπρο Μίχο, το Θανάση Τσούρα και το Γιώργο Κανελλόπουλο και το Δημήτρη Κουσελά, που στη δύσκολη και μοναδική αυτή στιγμή, έδωσαν ΔΕΙΓΜΑ! του μεγαλείου και του έργου του Δασκάλου μας –φίλου και αδελφού μας- και της προσωπικής ευψυχίας τους.
Οι επιστολές μας προς ΟΛΟΥΣ και ειδικά προς τους Θεσμικά Πολιτειακούς και Πολιτικούς Ανώτατους Άρχοντες, και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που κατάγονται από τη Μάνη και ΕΙΝΑΙ ! μανιάτες, είναι στοιχεία που κρίνουμε σκόπιμο, προς το παρόν, να μη δημοσιοποιήσουμε, επειδή είναι- ΙΣΤΟΡΙΚΑ- Ντοκουμέντα…,
Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον των Μανιατών. Έμείς είμαστε σίγουροι ότι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Πολιτικοί που ασχολήθηκαν, μετά την ενημερωτική, από τις αρχές Ιανουαρίου, ΑΠΑΙΤΗΣΗ της «Ευνομίας» θα κάνουν το καθήκον τους προς την Μάνη της προσφοράς, της τιμής και της θυσίας. Τα μηνύματα είναι και αισιόδοξα και ενθαρρυντικά πως: « η Λευτεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της Νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει», και έτσι η Μάνη θα ελευθερωθεί από αυτούς που…απελευθέρωσε! δηλαδή το Ελληνικό Κράτος}}.
Λίγους μήνες μετά και ενώ οι επιπτώσεις της θεραπείας του τον κρατούν στο σπίτι, εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς από το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για το οποίο είναι και το τελευταίο του μηνυμα: "Ένα νέο ΠΑΣΟΚ οφείλει να συνδέσει το όραμά του με τον σοσιαλισμό και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται 3 στοιχεία που στην ουσία είναι ένα, ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ενότητα των στελεχών και ενότητα στη βάση του κινήματος ενότητα γύρω από το Πρόεδρο μας Αντρέα Παπανδρέου ο οποίος και θα δώσει τα χαρακτηριστικά του νέου ΠΑΣΟΚ, θα σηματοδοτήσει την προοπτική του, αυτό είναι το χρέος όλων μας".Δύο μέρες μετά εισάγεται στην εντατική του Ευαγγελισμού, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Στην ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε γράφει:
"Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που μου συμπα-ραστάθηκαν, από την πλευρά μου ευχές για όλο τον Ελληνισμό. Εκτός από ευχές α-παιτείται Εθνική συνεννόηση στην κορυφή και διάλογος, και Εθνική συμμαχία στη βάση. Για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τόσο αγάπησα εύχομαι ενότητα, περίσκεψη και αποφασιστικότητα. Αυτά που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω είμαι σίγουρος ότι θα απο-τελέσουν στόχο πολλών που με μεγαλύτερες δυνάμεις από μένα θα τα κάνουν πράξη.
Με την ευχή και την άπειρη αγάπη μου,
Γεώργιος Γεννηματάς""

7 σχόλια

  1. Μήπως και αυτός είναι ένας ήρωας του
    ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ κατεστημένου...........

    Σαν υπάλληλος της ΑΤΕ στην χουντική περίοδο δεν ήταν και τόσο άψογος στην εκτέλεση των καθηκόντων του (επιβλέψεις έργων κτλ) ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    δρ Κουτσουκος

    σωσε το Πασοκ

    ο αλλος τα πουλαει ολα
    ο Γκορματσωφ της πιτσας

    24 Απρ 2011 3:06:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    GREEΚ DRAMA

    ελεγε το CNN

    δεν ειναι ελληνικο δραμα λεειο ο δρ Κουτσουκος αλλα Αμερικανικο Δραμα και κομπινα!!
    Στελιος Πασοκ

    24 Απρ 2011 3:08:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυνεννοημένα! Αλλά και έτσι να είναι, οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!


    δοκτωρα φερε την Ανασταση

    οι αλλοι κοιμουνται

    24 Απρ 2011 3:09:00 μ.μ.

    24 Απρ 2011 4:08:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ


    ΣΤΙς ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

    24 Απρ 2011 4:10:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μικροψυχία για έναν ΑΝθρωπο! Ανωνυμία, αμάθειακαι εμπάθεια "καθοδηγούν" ...ψευτοεπαναστάτες τησ "ηθικήσ" και εκφράζουν και εκφράζονται...ανωνύμως. Πόσουσ ,μωρε, μωροί και βολεψίες,τέτοιους πολιτικούς είχε η πατρίδα μασ; Ποιοσ μωρε με την ψυχή στο στόμα προσπαθούσε να σηκώσει τα κουρασμένα και ανήμπορα πόδια του για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ !!! μέχρι τελευταία στιγμή. Μιλήστε επώνυμα μωρέ τρωκτικά που ζήσατε με τη χούντα και βολευτήκατε με τη Δημοκρατία; Βάλτε την υπογραφή σας και δείξτε μας το πρόσωπό σας, για να μάθει ο κόσμος και οι ασθενείς που το ένοιωσαν, το μεγαλείο της Ανθρωπιάς του.ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και "νυκτόβιοι".
    Ζήστε φανερά και όχι...λαθραία και ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ! Κλινικάρχες του πρόωρου ταξιδιού και της εύκολησ "μάσας" ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμεινε η ψυχοκορη του Γαπ και κορη του,ανικανη σε οποια θεση ηταν αλλα παντα ηταν σε θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.

    ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.
    Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου αποφάσισε να παρατείνει κατά 15 ημέρες την κράτηση του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ.

    Του οποίου τα βλαστάρια
    είναι ήδη στην φυλακή υψίστης ασφαλείας.
    ΣΑΝ να λέμε. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ & ΑΝΤΡΙΚΟΣ...

    Εντωμεταξύ, σε άλλη μία ενέργεια στην αργή διαδικασία εκκαθάρισης της χώρας από τα σύμβολα του παρελθόντος.

    Οι Αρχές αποφάσισαν να καταργηθεί το όνομα του Μουμπάρακ από κάθε δημόσιο κτίριο ή υπηρεσία που το φέρει.

    Συγκεκριμένα, δικαστήριο αποφάσισε ότι η χρήση του ονόματος του Χόσνι Μουμπάρακ, της συζύγου του και των γιων του δεν είναι πλέον αποδεκτή.

    ΔΡΔ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΕΣ
    ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΔΕΣ
    ΦΙΝΙΤΟ...

    ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΚΑΙ ..ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ 4.48 γιατί δεν βάζεις την υπογραφή σου....

    Άλλωστε παρά κάτι θα είχαμε Πρωθυπουργό την Ακη.............

    Το ΠΑΣΟΚ εσένα δεν θα σε κυνηγήσει....

    Ρώτα κάποιους άλλους από την απέναντι όχθη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Οδοιπορία στην έρημο.Μακρινή.
    Πόλεις χτισμένες η μία μέσα στην άλλη.
    Φωτογραφίες και Θαύματα,
    Κομμένα μαλιά πάνω στο φέρετρο το σεπτό.
    Ζωή,φουσκωμένη κοιλιά,ξαπλωμένη άτσαλα,
    με τη σφαίρα μέσα στο κεφάλι.
    Η τελετή του θανάτου κομμένο τριαντάφυλλο.........Γ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση