GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβιώνει η υπόθεση των ακινήτων της Μονής Πάτμου...

Από το http://www.dimokratiki.gr/ Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στην προσεχή του συνεδρίαση θα εξεταστεί η σκανδαλώδης υ...

Από το http://www.dimokratiki.gr/
Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στην προσεχή του συνεδρίαση θα εξεταστεί η σκανδαλώδης υπόθεση της διαχείρισης ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου.
Στο εδώλιο θα καθίσει συγκεκριμένα ο μοναχός Γεράσιμος - Ελευθέριος Μιχελής, που έχει κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό υπεξαίρεσης ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας, χωρίς ελαφρυντικά και του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό...
 τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι στον κατηγορούμενο αποδόθηκε η υπεξαίρεση του αντίτιμου της αξίας πώλησης 42 ακινήτων (37 ακινήτων τα οποία μεταβιβάστηκαν με συμβολαιογραφικά έγγραφα και 5 ακινήτων της Μονής για τα οποία δεν συντάχθηκαν συμβολαιογραφικά έγγραφα προς μεταβίβαση) και συγκεκριμένα ποσού 362.685,25 ευρώ.
Απολογούμενος ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος έκανε αρχικώς μια μικρή αναδρομή στο μοναχικό του βίο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του στην Ιερά Μονή Πάτμου και συγκεκριμένα στην αναστύλωση εκκλησιών και του Καθίσματος της Κουμάνας που αποτελεί στολίδι στην Πάτμο.
Επεσήμανε κατ΄ επανάληψη ότι ο ίδιος λειτουργούσε ως εντολοδόχος και ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για τις αγοραπωλησίες της Μονής τονίζοντας ότι είναι εξιλαστήριο θύμα στην υπόθεση.
Ο κατηγορούμενος τόνισε εξάλλου ότι δεν υπεξαίρεσε το αντίτιμο από την πώληση ακινήτων της Μονής επισημαίνοντας ότι οι πωλήσεις γινόντουσαν κατόπιν υποβολής αιτήσεως στο μοναστήρι και απόφασης της Aδελφότητας. Εξήγησε παραπέρα ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν συμβόλαια για την πώληση των ακινήτων αν δεν είχε καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς στη Μονή ενώ επεσήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ήλεγχε τους οικονομικούς απολογισμούς και τους ισολογισμούς της Μονής εξέφραζε πάντα την ικανοποίησή του.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να καταχραστεί χρήματα της Μονής και δεν δικαιολογείται η κατηγορία αυτή καθώς ο ίδιος πώλησε ακίνητο ιδιοκτησίας του προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την κατασκευή του Καθίσματος της Κουμάνας.
Λέγοντας ότι είναι πάμπτωχος, ο μοναχός αμφισβήτησε παραπέρα την ορθότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία σχετικά με την κίνηση των προσωπικών και των κοινών λογαριασμών που διατηρούσε.
Θυμίζουμε ακόμη ότι πραγματογνωμοσύνη επιθεωρητών της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης ΔΔ, NΠ και ΔEKO της Δ/νσης Oικονομικής Eπιθεώρησης του υπουργείου Oικονομικών εκτίμησε το ύψος της ζημίας που υπέστη η Μονή από τις σκανδαλώδεις εκποιήσεις ακινήτων της στο εκπληκτικό ποσό των 1.515.691.297 δραχμών.
Στην υπόθεση την πολιτική αγωγή εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Θ. Δρίκος, Κ. Ασλάνης και Λ. Κάρρας και την υπεράσπιση οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Χαρίτος και Χρ. Μπαλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση