GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεοελληνική ιστορία όπως δεν έχει (ακόμα) γραφτεί...

Από το http://tamgr.blogspot.com/ ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, Πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο τ...

Από το http://tamgr.blogspot.com/
ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, Πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο την δικτακτορια και ώ του θαυματος ακουστηκε η μαγικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΣ για ολους ταχα δηθεν.
Περασαν 7 χρονια και ηρθε ο Ανδρεας που βρηκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ξανα λιτοτης ταχα δηθεν.
Το 89 επεσε το ΠΑΣΟΚ εν μεσω οικονομικων σκανδαλων (κατι σαν το τωρα....) και ηρθε η κυβερνηση εθνικης ενοτητας με την ιστορικη συμφιλιωση του Φλωρακη με την δεξια και Πρωθυπουργο τον Τζανετακη και τον Ζολωτα.
Ομως δεν μπορουσαν να πληρωσουν μισθους και...
συνταξεις (κατι σαν το τωρα...). Παλι εκλογες και στην εξουσια ερχεται ο Μητσοτακης που αρχιζει να πουλαει οτι εβρισκε μπροστα του, τσιμεντα, οτε, ΔΕΚΟ και παει λεγοντας.
Τον ριχνει ο Σαμαρας με τον Συμπιλιδη για το θεμα διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας και κατ' επεκταση των Σκοπιων και ερχεται παλι ο Ανδρεας χειρουργημενος και βρισκει αδεια ταμεια.
Με την επιδεινωση της αρρωστιας του αναλαμβανει ο Σημιτης και εξαγγελει νεο προγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και προσαρμογης.
Αυτο το εργο παιχθηκε μεχρι το 2004 οπου αφου πηραν, οτι ειχε ο λαος αποταμιευσει με χρονια δουλειας, στοΧρηματιστηριο και φαγανε αγνωστο ποσα, καταχρεωσαν με δανεια την χωρα (κατι σαν το τωρα...) για την αναληψη των Ολυμπιακων αγωνων και μοιραια πεσανε σαν ωριμα φρουτα.
Μετα ήρθε ο Καραμανλης ο νεωτερος, φρεσκος και με ονειρα επανιδρυσης του κρατους απο την σηψη και την διαφθορα. Παρελαβε παλι(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομια με σωρεια σκανδαλων με υπευθυνους και υπαιτιους. Ομως ουδεις ποτε τιμωρηθηκε και αντ αυτου εβαλε τον Αλογοσκουφη να μοιραζει και να χαριζει δισεκατομμυρια στους τραπεζιτες που σακατεψαν την κοινωνια, μαζι με μια καστα οικογενειων που εδω και χρονια ρουφανε το αιμα του Δημοσιου.
Εδω αρχιζει ο χορος των σκανδαλων ομολογα Βατοπεδια siemens κουμπαροι, sex και βια, Βαρθολομαιος αυτοκτονιες dvd,δικηγοροι σε καταθλιψη, της "Ελλαδας" δηλαδη εν μεσω κρισης.
Το επανιδρυση εγινε επανα-χαλασμα και ο φρεσκος εφυγε ηρωικα νυχτα!
Ηρθε ο ευγενικος ΓΑΠ να παραλαβει κι αυτος(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπησει την διαφθορα και να φτιαξει εκ νεου το κρατος που πλεον δεν υφισταται!
Αυτη περιπου ηταν διαδρομη των τελευταιων 35 ετων με τα προσωπα αυτα πρωταγωνιστες.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ;
Για εμας οι φοροι και η λιτοτητα και για καποιους αλλους ο ακρατος πλουτισμος, χλιδη, προκληση και σταρχιδισμος.
Μηπως πρεπει κατι να κανουμε πλεον σαν Λαος και οχι σαν λαλάκες υπηκοοι φεουδαρχων;
Μηπως πρεπει να απαιτησουμε την δημευση των περιουσιων ολων των πολιτικων που εμπλεχτηκαν σε σκανδαλα έμμεσα ή αμεσα;
Μηπως καποιοι κυριοι μεγαλοσχημοι πρεπει να βλεπουν την ζωη τους πισω απο τις μπαρες;
Ρωταω μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο των συντεχνιακων και κομματικων συμφεροντων μας.
Γιατι και οσο βαθυς και να ειναι ο υπνος, καποτε ερχεται το ξυπνημα!..

Tamis

12 σχόλια

  1. Τι δείχνει δημοσκόπηση οικονομολόγων του Reuters για το ελληνικό χρέος.

    Η δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Ρόιτερς η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα "θα πρέπει" να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
    Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, υποστηρίζει η πλειοψηφία των οικονομολόγων στους οποίους υπέβαλε σχετικό ερωτηματολόγιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς--παρά τις διαψεύσεις από την Αθήνα και τις εκκλήσεις να μην το πράξει εκ μέρους όσων ασκούν πολιτική στην ευρωζώνη.

    Η δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Ρόιτερς η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα "θα πρέπει" να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Η εκτίμησή τους γίνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά από το δανεισμό της Ελλάδας με 110 δισεκατομμύρια ευρώ, από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

    Σχεδόν οι μισοί οικονομολόγοι --οι 24 από τους 45-- δηλώνουν ότι θα παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος πριν να δράσει η Ελλάδα, ενώ επτά θεωρούν ότι η κίνηση της Ελλάδας θα γίνει μετά από έξι έως 12 μήνες. Δέκα οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η δράση της Ελλάδας θα συμβεί μετά από τρεις έως έξι μήνες. Μόνον τέσσερις διαβλέπουν δράση της Ελλάδας μέσα σε λιγότερο από ένα τρίμηνο από σήμερα.


    ΣΧΟΛΙΟΝ...
    ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΕΒΑΙΑ £££££££
    Εγω πάλι πιστεύω μόνο ότι λέει ο Πεταλωτής...πως το λέει να δείς...
    " Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο έργο της,
    χωρίς να παρασύρεται από καθημερινές ή και ωριαίες κινδυνολογίες περί δήθεν αναδιάρθρωσης και περί δήθεν ειλημμένων αποφάσεων....

    ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ
    500ΑΡΙΚΟ ....ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΟ ΒΟΔΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΤΟΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΜW ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΔΩΣΕ Τ`ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ`ΑΛΛΑ.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ LADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!

    Δεν απέτυχε ο κρατικός τομέας, αλλά οι αμερικάνικες ιδιωτικές τράπεζες. ... ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη, και εστειλε αρθρο στο πρεςς

    Καλό Πάσχα και Kαλη Ανάσταση - επανάσταση!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!

    Δεν απέτυχε ο κρατικός τομέας, αλλά οι αμερικάνικες ιδιωτικές τράπεζες. ... ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη, και εστειλε αρθρο στο πρεςς

    Καλό Πάσχα και Kαλη Ανάσταση - επανάσταση!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε εσύ και όλοι οι άλλοι που γράφετε όλα αυτά τα μελοδραματικά,δεν έχετε βαρεθεί να διαστρεβλώνετε την αλήθεια?
    Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια οι Ελληνες ανέβασαν πολύ περισσότερο το βιωτικό τους επίπεδο απ ότι έπρεπε να ανεβάσουν, σύμφωνα μ αυτό που παρήγαγαν.
    Και φυσικά αυτό συνέβει κα σε άλλες Ευρωπαικές και μη, χώρες.
    Ολες έμαθαν να διαβιώνουν με το δανεισμό.
    Το ίδιο και οι πολίτες.
    Αυτό μας έφαγε.
    Οτι δανειστήκαμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας και ότι αποκτήσαμε σε 30 χρόνια περισσότερα απ ότι αξίζαμε.
    Τ άλλα όλα είναι παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΉ ΠΟΛΛΆ ΚΛΕΦΤΡΌΝΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΆ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΙΆ
    Παρόλα αυτά με την δύναμη που τους δίνουν οι νταβατζήδες των καναλιών,
    και Τραπεζών.και πληρώνουμε οι Υπόλοιπη. να τους Χαιρόμαστε.
    Ξεφτιλίζουν το Έθνος και την Ελληνική Αξιοπρέπεια Δύστυχος
    Υ.Σ. σσ...και να μην ξεχάσουμε να τους....ξαναψηφίσουμε!!!!!!!!
    κομπλεξικού ηλίθιου που ικανοποιείται με τα μπράβο,και Ψεύτικες Φανφάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. <>
    O Ανώνυμε 12:09:00 π.μ.

    Γειασάν ρε φίλε !
    Και ξανα-γειασάν ρε ΜΑΓΚΑ !!!

    Ολοι κρύβονται πίσω απο το δακτυλό τους, γράφουν σεντόνια διπλόφαρδα και κατεβατά επιστημονικής φαντασίας, γράφουν οτι τους "κάνει" με πολλά περισσότερα (και ιδίως κατα φαντασίαν) λόγια για να πουν την γνώμη τους, με το σύνηθες complex του να υπονοήσουν περισσότερα απ' οτι ξέρουν- μόνο και μόνο για να δείξουν οτι ξέρουν και κάτι άλλο που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε.
    Ολοι μας κλέβουνε, πάντα μας φταίνε οι άλλοι (διάλεξε χρώμα/άρωμα) και οταν δουμε (απο μακρυά) την αλήθεια αλλάζουμε πεζοδρόμιο.

    Μαμημένη dolce vita,
    καλομάθαμε στα δανεικά σύκα
    γι αυτό και το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ έγινε "σουξέ"

    Ππαπάρια παπαροσύνης τα πάντα παπαριές
    Οπως ακριβώς το είπες

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΟΡΟΣ "ΝΕΟΕΛΛΗΝ" , "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"

    ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ .

    ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ

    "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"

    "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ"

    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ "ΝΕΟ" ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο.
    Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά διεγραψες τα αγροτικά χρέη του πατερα μου.
    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε η χωρα.
    Τί κατάφερες άτιμε;
    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους! Ειχες ταπεινωσει το δολλαριο επι χρονια. Οι ελληνες δουλευαν το ελληνικο τσιμεντο στην αραβια.
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες πχ στην Πτολεμαΐδα η τα υδροηλεκτρικα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο. Χωρια τα σταδια αθλητισμου σε ολη τη χωρα.
    Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία και πουτανες.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες . Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
    Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
    Είμαι ....Δημοκράτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μr Leveguras sald
    Γεισάν και σε σένα.
    Παπάρια,παπαροσύνης,τα πάντα παπαριές.
    Συμφωνώ.
    Τώρα δεν νευριάζω με τις παπαριές.
    Τους κάνω γούστο.
    Είμαι μάγκισα.Δεν πιστεύω να χαλάστηκες.
    Αντε καλά να περνάμε,κι ας μην έχουμε να φάμε.
    Αρκεί νάχουμε καλή παρέα και καλό κρασάκι.
    Καλές παρέες σου εύχομαι και καλά κρασιά.
    Η 12.09

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση