GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συμβαίνει με τον ΟΣΕ;..

Θα βρεθεί κάποια λύση πριν γίνουμε ρεζίλι παντού; Από το http://www.moutzis.gr/ Επιτέλους ήρθε η ώρα!!! Τελειώσαμε τις σπουδές μας ,...

Θα βρεθεί κάποια λύση πριν γίνουμε ρεζίλι παντού;

Από το http://www.moutzis.gr/

Επιτέλους ήρθε η ώρα!!!
Τελειώσαμε τις σπουδές μας, μαζέψαμε κάποια χρήματα από διάφορες δουλειές του ποδαριού (άσχετες φυσικά με τα πτυχία μας) και αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε ένα εφηβικό όνειρο.
Ένα όνειρο
που οι μέχρι στιγμής συγκυρίες δεν μας είχαν επιτρέψει να το πραγματοποιήσουμε.
Άπειρες συζητήσεις είχαν γίνει γι...
αυτό.
Τώρα ήρθε η στιγμή!
Εγώ με τους δύο κολλητούς μου στα 26 μας χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι ζωής, πριν να βγούμε (ή μάλλον μπούμε) στο... λούκι της ζωής που αφορά την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα του σήμερα.
Ένα ταξίδι, που όταν (και αν...) γεράσουμε θα το διηγούμαστε με νοσταλγία στα εγγόνια μας.
Το γύρο της Ευρώπης με τραίνο!
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πληροφορίες για το γνωστό (κυρίως στα Ευρωπαϊκά νιάτα) InterRail. Μπήκαμε στο επίσημο http://www.interrailnet.com/ και ψάξαμε...
Όλα τέλεια! Με 410 Ε μπορούμε να χρησιμοποιούμε για 15 μέρες τα περισσότερα τραίνα στη γηραιά ήπειρο.
Πέσανε κάτω τα σχέδια. Διαφωνίες, έντονες συζητήσεις, όνειρα, όνειρα,όνειρα..........
Θεσσαλονίκη --- Αθήνα ---Πάτρα --- Ιταλία και.... το ταξίδι συνεχίζεται (στα σχέδια πάντα) μέχρι να επιστρέψουμε από Βελιγράδι --- Σκόπια ή Σόφια --- Θεσσαλονίκη......!
Έτσι λοιπόν, μια και ο καιρός πλησιάζει και το ημερολόγιο τρέχει χωρίς να κοιτάει πίσω, σπεύσαμε να πάμε στο ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, ούτως ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες!
Η πρώτη εικόνα στον ΟΣΕ μας προϊδέασε σχετικά με το τι θα αντιμετωπίσουμε.
Παντού χαρτιά που να φωνάζουν:

"ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!" Εφόσον μπήκαμε μέσα στο κτήριο, διαπιστώσαμε πως... υπάλληλος για να μας ενημερώσει ΔΕΝ υπήρχε πουθενά!
Με τα πολλά, αφού ξετρυπώσαμε έναν μεσήλικα και τον "αναγκάσαμε" να αποχωριστεί τον ζεστό του καφέ, από το πλησιέστερο κυλικείο όπου κάθονταν, είπαμε να τον ζαλίσουμε με κάποιες ερωτήσεις...
Μάταια όμως!
Χωρίς να έχει να πει και πολλά, μας ενημέρωσε πως τα δρομολόγια για εξωτερικό ΤΕΛΟΣ...

----Δηλαδή δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να φύγουμε;; Κόπηκαν όλα; Βουλγαρία, Σκόπια, Πάτρα, Κωνσταντινούπολη;;;
--Ναι εδώ και λίγο καιρό ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ!
---- Εισιτήριο μπορούμε να αγοράσουμε από εδώ και να φύγουμε μέσω κάποιας γειτονικής χώρας; Τουλάχιστον να μην ψαχνόμαστε εκεί...
--ΜΠΑΑΑΑΑ
----Να ενημερωθούμε έστω;;;
--ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Αυτά εν ολίγοις... Εκεί που πάμε να φύγουμε βλέπουμε μια παρέα ιταλών, να ψάχνουν τραίνο για να φύγουν.... Όπως είναι λογικό, τα παιδιά απογοητεύτηκαν... Μέσα από ένα Netbook που είχανε, τους ακούσαμε να λένε, πως η λύση είναι να πάνε με λεωφορείο στην... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από όπου και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με τραίνο...
Επιστρέψαμε σπίτι, απογοητευμένοι...
Μια και το site που αναφέραμε παραπάνω, πουλάει εισιτήρια για Ελλάδα(!!!) είπαμε να ψάξουμε λίγο ακόμη... Έτσι λοιπόν βρήκαμε, το παρακάτω φόρουμ, όπου επιβεβαιώσαμε όσα μας είπε ο απρόθυμος να εξυπηρετήσει, υπάλληλος του ΟΣΕ (κάπως έτσι αντιληφθήκαμε γιατί οι Ιταλοί μαθητές έψαχναν την... Μακεδονία).
http://forum.interrail.net/no-international-connections-to-from-greece-from-01-01-2011-t5508.html?sid=27bfafa31c595accbd45291681e7ba1a

Το οποίο ξεκινάει....

Due to the bad economic and political situation in Greece there will be severe cuttings in the railway schedule next year. This includes domestic services in most parts of the country as well as all international services as well.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα στην Ελλάδα, ούτε τους λόγους που οι υπάλληλοι του ΟΣΕ εν έτη 2011 είναι περισσότεροι από... τους πελάτες (και φυσικά γνωρίζουν άριστα να διεκδικούν χωρίς να εργάζονται)...
Απλά αναφέρουμε τα γεγονότα, που εμείς τα αντιλαμβανόμαστε ως ένα ακόμη κομμάτι της Πανευρωπαϊκής μας διαπόμπευσης...
Δεν είναι δυνατόν η ανεπτυγμένη Ελλάδα μας, να είναι αποκομμένη συγκοινωνιακά από την υπόλοιπη Ευρώπη και ο κόσμος να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εναλλακτικά τα ΚΤΕΛ της... Μακεδονίας (με τη δικιά μας ανυπαρξία, τους διαφημίζουμε μια χαρά!).
Κάπου εδώ να κλείσουμε με ένα ποστ από το φόρουμ που παραθέσαμε λίγο πριν...:

No international connections to/from Greece from 01.01.2011!
by Robert_Antonio » 14.03.2011 - 02:26
The train Thessaloniki-Istanbul ran several weeks more after the closure of Serbian and Bulgarian trains on 1.1.2011. But now it's cancelled too.
For bus connection see Macedonian bus timetable http://www.sas.com.mk/ . I don't know about buses from Bulgaria to Greece.
Robert_Antonio
Posts: 60 Joined: 18.06.2008 - 22:44 Location: Czechia / Austria

Εμείς εννοείται πως το ταξίδι θα το κάνουμε! Πως και από που... θα τη βρούμε την άκρη! Αυτό όμως που δεν μπορούμε να σταματήσουμε είναι την... Ελληνική κατηφόρα.
Ας ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε τον ΟΣΕ, να έχουν στρώσει τα πράγματα!
Τώρα αν κάποιοι απολυθούν, ας βγούνε να ψάξουν δουλειά. Εξάλλου κι εμείς σε 2 μήνες αυτό θα κάνουμε. Και ας κερδίσει ο... ικανότερος!


Με εκτίμηση,
Αναγνώστης του Blog

5 σχόλια

  1. Τα δρομολόγια κόπηκαν με εντολή του Υπουργείου. Μετά από υποτίθεται μελέτη της εταιρείας συμβούλων Preis Water Coopers που επέβαλε ο Χατζηδάκης και ο Στυλιανίδης και φυσικά κράτησε ο Ρέππας. Με δικές της προτάσεις τότε και τώρα, δρομολογήθηκε το κόψιμο όλων των δρομολογίων Εξωτερικού, των νυχτερινών τραίνων με κλινοθέσια και κλινάμαξες (απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι), όλων των δρομολογίων Πελοποννήσου, όλων προς Φλώρινα και των απ'ευθείας δρομολογίων από Αθήνα προς Αν. Μακεδονία και Θράκη. Κανείς σιδηροδρομικός δεν είναι τόσο ηλίθιος να εισηγηθεί το κόψιμο τραίνων. Απλά η Κυβέρνηση με διακιολογία το μνημόνιο, εξυγιαίνει τον ΟΣΕ καταργώντας το σιδηρόδρομο, δίνοντας πεσκέσι στους νέους φίλους της το επιβατικό κοινό. Και αν αναρωτιέστε ποιοί είναι οι νέοι φίλοι της σοσιαλιστικής Κυβέρνησής μας: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ με τα διόδιά του και οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ΚΤΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ καλε συγνώμη που σου χαλανε τα σχεδια οι βρωμοέλληνες, αλλα να.. πάνε να τους γαμήσουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ και βλέπεις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ!!!

    Ρε άει σιχτίρ απο δώ γρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου όλα είναι μελετημένα στο ελληνικό κράτος. Αν ο ΟΣΕ έκανε καλά τη δουλειά του ο κόσμος θα χρησιμοποιούσε το τρένο για τις μετακινήσεις του, αυτό σημαίνει οτι δεν θα αγόραζε τόσα αυτοκίνητα, δεν θα πλήρωνε τόσες βενζίνες, ούτε τόσα διόδια καιτα ΚΤΕΛ και οι αεροπορικές θα χαμηλώνανε τις τιμές τους. Θα γινόταν μια σχετική αποκέντρωση και είχαμε λιγότερα καυσαέρια. Ο κόσμος και οι τουρίστες θα μπορούσαν να μετακινηθούν άνετα και φθηνά. Μα έτσι φίλε μου θα αρχίζαμε γινόμαστε κράτος... Πιστευεις οτι θέλει κανένας απο τους 300 να γίνουμε κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kομμένη η χρηματοδότηση σε 235 φορείς του δημοσίου !
    - Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων...

    - Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο μέτρο αυτό γιατί δεν έστειλαν τα οικονομικά τους στοιχεία...

    ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ..ΜΑΛΑΚΙΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ
    ΖΩΑ ΜΑΣ....ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΑΣΟΚ.

    - Μεταξύ των φορέων 37 νοσοκομεία και τρία ΑΕΙ - Διαβάστε όλη τη λίστα

    Σε κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης όσων φορέων του δημοσίου δεν έστειλαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από νόμο που έχει ψηφιστεί από τη δεκαετία του 90 κατά των διοικητών οργανισμών που δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία.

    Μέχρι χθες 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία – άγνωστο για ποιούς λόγους – να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

    Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι φορείς αυτοί είναι, μεταξύ άλλων:

    Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
    Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
    Αθηναϊκό και Μακεδονικο Πρακτορείο Ειδήσεων
    Εθνικός Κήπος
    Κοινωνία της Πληροφορίας
    Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
    Δημοτικό Ραδιόφωνο Αθήνας
    Διπλή ανάπλαση Βοτανικό λεωφόρος Αλεξάνδρας ΑΕ
    Λιμενικά Ταμεία Χίου, Χανίων, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Αντίκυρας, Σάμου, Στύρων, Αιτωλοακαρνανίας, Ερέτριας
    Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος
    Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου
    Πάντειο Πανεπιστήμιο
    Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Φοιτητική λέσχη ΕΜΠ
    ΤΕΙ Χαλκίδας
    Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
    Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
    Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
    Εθνική Πινακοθήκη
    Ίδρυμα Γουλανδρή
    Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας
    Μουσείο Βορρέ
    ΕΡΤ ΑΕ
    Εθνικό Στάδιο Καυταντζόγλειο
    Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας
    Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
    Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”
    ΚΕΕΛΠΝΟ
    Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, Άργους, Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”, Πάτρας, Άρτας, Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Ζακύνθου, Αμαλιάδας, Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Καβάλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
    Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
    Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευων – Ειδικός Λογαριασμός
    ΟΣΕ
    Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας
    Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
    Ταμείο Πρόνοιας και Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής

    Σημειώνεται ότι στη λίστα των οργανισμών και φορέων βρίσκονται δεκάδες σωματεία που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και δεκάδες Ταμεία υπαλλήλων

    Νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν την υποχρέωση τυπικά να δημοσιοποιούν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται πάντα στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί στη διαχείριση κρατικού χρήματος από πολλούς οργανισμούς.

    Οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο – που δεν ειναι γνωστό αν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν - είναι:

    Πρόστιμο στον πρόεδρο ή γενικό διευθυντή ίσο με το 1/25 του μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε ημέρα καθυστέρησης πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

    Δέσμευση του 50% του προβλεπόμενου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό, μετά την πάροδο ενός μηνός και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία.

    Αρκετοί φορείς σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία έχουν αντιδράσει στην κίνηση του υπουργείου. Η ΡΑΕ αναφέρει ότι ως ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να προσκομίζει τα στοιχεία, εντούτοις τα αποστέλει για λόγους διαφάνειας.
    Η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι έχει απεμπολήσει το δικαίωμα χρηματοδότησης από το κρατικό ταμείο, άρα δεν έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

    ΦΑΤΕ..ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΚΑΤΟ ΣΑΣ
    ΤΩΡΑ..ΚΑΙ ΞΕΡΑΜΕΝΟ.
    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>

    Θα βρεθεί κάποια λύση πριν γίνουμε ρεζίλι παντού;


    ΓΑΠ (προ διετιας): OXI-ΟΧΙ-OXI

    ΟΧΙ κυριε Καραμανλη!

    Μα εσεις κυριε Καραμανλh ξεπουλατε την εθνικη μας κληρονομια, τα τηλεφωνά μας,τα αεροπλανα μας, τα λιμανια μας τα τραινα μας, ολα οσα με τοσους αγωνες ειχε δανειστει να φτιαξει ο πατερας μου . .


    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση