GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκυβέρνηση και τρίχες κατσαρές...

Γράφει ο Κλεισθένης http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_5695.html Πολιτικά συγκυβέρνηση νοείται μετά από την εκλογική διαδ...

Γράφει ο Κλεισθένης
http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_5695.html


Πολιτικά συγκυβέρνηση νοείται μετά από την εκλογική διαδικασία, υπαρχούσης αδυναμίας μονοκομματικής κυβέρνησης, δύο ή περισσότερα κόμματα, μετά από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, σχηματίζουν κυβέρνηση πολυκομματική ή συνεργασίας.
Αν επιχειρηθεί σήμερα συγκυβέρνηση θα είναι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί η σημερινή δύναμη των κομμάτων δεν είναι ίδια με αυτήν των εκλογών του Σεπτεμβρίου του ΄09.
Αν ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα θα δούμε πως...
πχ συμμετοχή της Ντόρας σε μια συγκυβέρνηση πως θα γίνει, η Ντόρα θα συμμετέχει σαν πρόσωπο; Ή σαν αρχηγός του κόμματος ΔΗ.ΣΥ; το οποίο πιθανά δεν θα είναι στη βουλή όποτε και αν γίνουν εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για το κόμμα Κουβέλη, των οικολόγων κτλ.
Η παραμονή εξάλλου της παρούσας κυβέρνησης (μειοψηφίας στο λαό) οφείλεται στην στρεβλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.
Η αδυναμία διακυβέρνησης της χώρας σήμερα δεν είναι από έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμη 156 έδρες) αλλά από την εναντίωση του λαού στα μέτρα και τις πολιτικές που εκτελεί η παρούσα κυβέρνηση η υπό την τρόικα.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θέλει να επιβάλει (παρά την αντίσταση του λαού) ξεπερνά τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία συνεπώς για να ψηφιστεί πρέπει να προσφύγει σε εκλογές για να αναλάβει ο λαός την ευθύνη και να δώσει ή όχι πλειοψηφίες τέτοιες ώστε να υποδείξει στο πολιτικό σύστημα με ποιους και πως θέλει να κυβερνηθεί και αν συμφωνεί ή όχι με το προτεινόμενο απ' το ΠΑΣΟΚ πρόγραμμα. Όλα τα άλλα είναι πολιτικαντισμοί και σκοπό έχουν να φιμώσουν τους διαφωνούντες με την ακολουθούμενη πολιτική του εντολοδόχου της τρόικας.
Αν θέλει ο Γιώργος να διαχύσει τις ευθύνες ας κάνει κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς αναλαμβάνοντας και την ευθύνη σαν ΠΑΣΟΚ της αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και των φοροεισπραχτικών μέτρων. Πιθανά θα υπάρχουν και άλλοι «υπερπατριώτες» σαν αυτόν που θα δεχτούν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση μνημονίου και ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας.
Μπορεί να κάνει και δομικό ανασχηματισμό αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αλλάζω τα υλικά αλλά όχι το δομικό σχέδιο μιας οικοδομής που είναι καταδικασμένη σε κατάρρευση.
Το λεγόμενο περί αδυναμίας των υπουργών να εκτελέσουν το έργο που τους αναθέτει ο ΓΑΠ σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας δεν ισχύει. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης, ο Καστανίδης, η Διαμαντοπούλου και όλοι οι άλλοι ξέρουν καλά τι κάνουν και ποιο είναι το σωστό. Η αποτυχία της πολιτικής δεν είναι θέμα προσώπων αλλά εγγενής δυναμική αποτυχίας μιας εκ βάθρων λαθεμένης πολιτικής. Όλοι ξέρουν ποιο είναι το σωστό αλλά δεν μπορούν να το κάνουν πράξη γιατί είναι μέλη κυβέρνησης υπό την τρόικα και έχουν αποδεχτεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων αδιαφορώντας για την τύχη του Ελληνικού λαού.
Μ' αυτή την λογική που προβάλλεται κυρίως απ' τον Καρατζαφέρη προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο για να προλάβουν να ξεπουλήσουν όσα περισσότερα μπορούν.
Αλήθεια τι γυρεύει ο «κινέζος» στο παζάρι;;;;
Ήπιε ή όχι αμίλητο νερό ο κουρασμένος;;;;; Πόσα σφουγγάρια θα λειώσει και πόσες αρχές θα κάνει ο τοσοΝΔούλης;;;;;

1 σχόλιο

  1. Πολιτικά συγκυβέρνηση νοείται μετά από την εκλογική διαδικασία, υπαρχούσης αδυναμίας μονοκομματικής κυβέρνησης, "


    ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση