GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ...

Του Χρήστου Γιασκουλίδη   Δημοσιογράφου Το τελευταίο διάστημα , ακούμε και διαβάζουμε δημοσιεύματα του εξωτερικού, για δήθεν καταστροφή ...

Του Χρήστου Γιασκουλίδη
 Δημοσιογράφου
Το τελευταίο διάστημα, ακούμε και διαβάζουμε δημοσιεύματα του εξωτερικού, για δήθεν καταστροφή της χώρας μας. Ακούμε ότι θα χρεοκοπήσει την 25η Μαρτίου ή το Πάσχα και ότι για αυτό μπαίνουν στοιχήματα. Ακούμε διάφορες δυσφημιστικές αθλιότητες και το χειρότερο είναι, ότι πέφτουμε στην παγίδα και τα αναπαράγουμε και εμείς, παίζοντας το παιχνίδι των μεγάλων συμφερόντων και με μοναδικό αποτέλεσμα, να βυθίζουμε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των Ελλήνων. Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, εμείς φροντίσουμε να καταστρέψουμε την μόνη μας ελπίδα, που είναι η ψυχολογία μας.
Οι Έλληνες όμως ξέρουμε καλά, ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν τα συμφέροντα του εξωτερικού. Ξέρουμε καλά, ότι ανάμεσα στις παγκόσμιες πρωτιές που έχει η χώρα μας, είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός, παραγωγή πολλών προϊόντων όπως ελιά και Βωξίτη, μα πάνω από όλα, έχουμε την παγκόσμια πρωτιά σε κάτι που...
 τείνει να εξαφανιστεί στις μέρες μας και αυτό είναι το φιλότιμο.
Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας, το φέρουμε και εμείς. Εμείς είμαστε αυτοί που προσπαθούμε να κρύψουμε τα εισοδήματά μας από την εφορία, για να μην πληρώσουμε φόρους. Εμείς είμαστε αυτοί, που κοιτάμε να μην πληρώσουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Εμείς είμαστε αυτοί, που κοιτάμε να βολευτούμε στο δημόσιο, καταπατώντας τον γείτονά μας και χωρίς ποτέ να σκεφτούμε τις λέξεις αξιοκρατία και αντικειμενικότητα. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα, για την ευθύνη και την συμβολή όλων μας, στην σημερινή κατάντια της χώρας μας, αλλά το σημαντικό για να αλλάξουμε πορεία, είναι να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα ο καθένας μας ξεχωριστά, να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, γιατί δυστυχώς, κοιτάμε μόνο τα δικαιώματα μας, αγνοώντας παντελώς τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να αναλογιστούμε, τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς, για να βοηθήσουμε την χώρα μας και πάρει την θέση που της αξίζει.
Το σημαντικότερο όμως είναι, να απαιτήσουμε από όλους, κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να σταματήσουν να αναπαράγουν την άθλια καταστροφολογία και να μας αφήσουνε να ζήσουμε. Γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Γιατί απλά, δεν θα μας αφήσουνε να χρεοκοπήσουμε οι δανειστές μας, για μην χάσουνε αυτά που μας έχουν δανείσει. Με το να αναπαράγουν την καταστροφολογία, το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να μας κάνουνε να κλεινόμαστε ακόμη περισσότερο στο καβούκι μας και το μόνο που κάνουμε, είναι να κλαίμε τη μοίρα μας και να περιμένουμε το τέλος μας.
Φτάνει πια. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Δώστε μας ελπίδα και η μόνη ελπίδα για τη χώρα, είναι το να αλλάξει η ψυχολογία μας. Μόνο τότε θα βγούμε έξω. Μόνο τότε θα κινηθεί χρήμα στην αγορά, θα ταξιδέψουμε, θα αρχίσει η ανάταση της χώρας. Θέλουμε επιτέλους για μία φορά οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, να χαράξουν μια κοινή πολιτική, με μοναδικό στόχο την ανάταση της χώρας. Ας δουν για μια φορά, το συμφέρον όλων μας και όχι μόνο τα δικά τους συμφέροντα και των κομμάτων τους. Η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση όλων των Ελλήνων. Και για όσους βιαστούν να ρίξουν πάλι τις ευθύνες αλλού και να πουν εγώ δεν φταίω. Ας σκεφτούν καλά και ίσως βρούνε κάπου να φταίνε και αυτοί. Μπορεί να μην έκλεψαν χρήματα, αλλά ευθύνη μας είναι και η επιλογή των προσώπων, που κάνουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εμείς τους ψηφίζουμε, δεν εκλέγονται μόνοι τους.
Καλό Πάσχα σε όλους.Ας ευχηθούμε η Ανάσταση του Κυρίου, να σημάνει την Ανάσταση στις καρδιές και στα μυαλά μας.

9 σχόλια

  1. ENA MEGALO MPRAVO. TIPOTE ALO.
    EPITELOUS NA AKOUSTEOUN KAI ALITHEIES. MIN KATASTREFETE ALO TIN PSIXOLOGIA MAS.

    FTANI PIA. DOSTE MAS LIGI AISIODOKSIA EPITELOUS SE AFTI TI XORA.

    MPRAVO KAI PALI MPRAVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφονω και προσυπογραφω.πρεπει να γινει γενικοτερο κινημα αυτης της αντιληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALA, TRAGOYDA. KAI POY EISAI AKOMA FILE MOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχαρητηρια φιλε ..παραγματι ειπες μεγαλες αληθειες και εμενα προσωπικα με καλυπτεις διοτι ειχα και εχω το ιδιο σκεπτικο ..Απλα καλο θα ταν να κανουμε οτι ανφερει στο σχολιασμο ο ΤΖΟΥΚΑΣ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΗς ΤΗς ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PEROTI APO DIMOSIOGRAFOUS AKOUME MONO VLAKIES, EINAI ISOS I PROTI FORA POU AKOUME KATI SOSTO. MAS EXOUNE RIMAKSI TIN PSIXOLOGIA MAS. TA TSIRAKIA TON SIMFERONTON, MAS EXOUN KATARAKOSEI.

    FTANI PIA SYMFONO ME TON PROIGOUMENO ANAGNOSTI. NA GINEI KINIMA ME AFTO TO SLOGAN
    MPRAVO KAI STON S\YNTAXTI TOU KEIMENOU

    STAMATISTE PIA TIN ASKOPI KAI SAXLI KATASTROFOLOGIA SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. synfono me ton proigoumeno. an kai apo dimosiografous den akousa alithies, isos einai i proti fora pou akoume kati sosto. stamatiste ton psixologiko polemo.
    ftani pia epitelous. exete katastrapsi tin zoi mas me tin katastrofologia sas.

    mpravo oreo keimeno

    symfono sto na ginei kinima STAMATISTE TIN KATASTROFOLIGIA

    FTANI PIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EPITELOUS NA AKOUSTOUN KAI ALITHIES. PRAGMA SPANIO APO DIMOSIOGRAFO, ALLA FEFETE OTI EAN DEN YPARXOUN TA MEGALA EKDOTIKA KAI POLITIKA SYMFERONTA NA YPOKOINOUN DIMOSIOGRAFOUS, MPOREI NA YPARXOYN KAI AFTOI POU ELEFTHERA THA LENE TIN ALITHEIA

    MPRAVO. POLU OREO KEIMENO

    sinfono kai sto kinima STAMATISTE TIN KATASTROFOLOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το κείμενο.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    Σας ακούμε σαν μα……ες και με αυτά που λέτε, έχουμε καταστραφεί 10 φορές. Αφήστε μας να ζήσουμε. ΠΑΨΤΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ζούμε και θα ζούμε καραγκιόζηδες των ΜΜΕ.

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙ…ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, τα τσιράκια των συμφερόντων.

    Επιτέλους οι πολιτικοί ας κοιτάξουν το καλό της Ελλάδας.
    Επιτέλους ας ξυπνήσουμε. Ας αφήσουμε τα μικροκομματικά συμφέροντα και ας στείλουμε το μήνυμα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2,54 ΦΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ
    ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ.
    ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΕΣΕΙ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΤΕΛΕΙΩΣΕ.!:
    Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ "ΦΤΙΑΧΝΕΙ" ΤΗΝ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...!!!

    ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΑΝ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" και ΤΑ "ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ", ΝΤΟΡΑ--ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ...

    Τό λέει ο άνθρωπος με "παρρησία", στο Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του...
    "Ο κύβος ερρίφθη: Κυβέρνηση Μνημονίου μετά το Πάσχα.!!!"
    Αφου ουσιαστικά, ομολογεί την οικονομική αποτυχία της Κυβέρνησης, σημειώνει:
    «Τα... άλλοθι για ήξεις-αφήξεις τελείωσαν! ».
    Έτσι ο Πρωθυπουργός έχει λάβει τις....
    αποφάσεις του.
    Αμέσως μετά το Πάσχα τη νέα κυβέρνηση θα στελεχώσουν υπουργοί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του... Μνημονίου και την προώθηση του «Οδικού Χάρτη».
    Δηλαδή, πιό σκληρά και βάρβαρα μέτρα εναντίον του κοσμάκη, προκειμένου να επιτευχθούν οι δυσβάσταχτοι όροι του Μνημονίου.!
    Άλωστε έτσι επιτυγχάνεται πολύ πιό φθηνότερα και η... λεηλασία της Δημόσιας Περιουσίας και πλούτου της Χώρας,-- πού συμμετέχει και ο ίδιος-- και ήδη έχει "βγεί στο σφυρί"...
    Άγνωστον παραμένει, άν τα "πουλέν" του, τα "Εξαπτέρυγα του Μνημονίου", Καρατζαφέρης--Ντόρα θα τα "χρησιμοποιήσει" στην Κυβέρνηση ή θα τα αφήσει εκτός Κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να διευκολύνεται καλύτερα η δολιοφθορά στην Ν.Δ., όπως τουλάχιστον νομίζουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση