GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...

1) άμεση και μονομερή έξοδο από την Ευρωζώνη (ΟΝΕ) και την ΕΕ για να μη δεσμευόμαστε πια από το Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας και...

1) άμεση και μονομερή έξοδο από την Ευρωζώνη (ΟΝΕ) και την ΕΕ για να μη δεσμευόμαστε πια από το Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας και να μη μας διατάζει το Διευθυντήριο της ΕΕ,
 2) επανεισαγωγή της δραχμής, σε ισοτιμία με το Ευρώ και τα άλλα νομίσματα που θα συμφέρει τη χώρα μας,
 3) επαναδιαπραγμάτευση του Χρέους ώστε να επιμηκυνθεί η εξόφληση του μέχρι να...
 αποδώσουν τα μέτρα κατά των προνομιούχων στρωμάτων,
 4) άμεση επιβολή φόρου μεγάλης περιουσίας (ακίνητης και κινητής) στις ελίτ και τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα (καθώς και της αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας), που πρέπει να κληθούν να πληρώσουν για τη μακροχρόνια κρίση στην οποία έριξαν την χώρα (με το αζημίωτο φυσικά!), μετά από γενική απογραφή της ώστε να μην μπορούν να την κρύβουν, και στη συνέχεια την επιβολή ενός φόρου π.χ. 10%, με κατάσχεση ανάλογης αξίας από την καταγραφείσα περιουσία σε περίπτωση άρνησης πληρωμής του φόρου, ώστε να ξεπληρωθεί άμεσα όλο το Δημόσιο Χρέος,
 5) εισαγωγή παράλληλων αυστηρών ελέγχων στη κίνηση κεφαλαίων για να μην μπλοκαριστούν τα παραπάνω μέτρα από τους κερδοσκόπους και τις ελίτ.
 • σε περίπτωση που οι ελίτ και η ΕΕ δεν δέχονται τα παραπάνω, τότε η πάλη του κινήματος θα έπρεπε να είναι:
 1) για την άμεση έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και την κήρυξη χρεοκοπίας (δηλαδήτην προσωρινή στάση πληρωμών των τοκοχρεολύσιων {ΚΑΙ ΜΟΝΟ}), ώστε να προχωρήσουμε στην αναδιαπραγμάτευση των όρων πληρωμής του Χρέους και
 2) για την εθνικοποίηση των Τραπεζών που θησαύρισαν από τη σημερινή κρίση, ώστενα μην μπορούν να εκμεταλλευθούν την κήρυξη προσωρινής χρεοκοπίας του Κράτους.
 3) για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια αυτοδύναμη, άμεσα ελεγχόμενη από τους πολίτες οικονομία χωρίς καταναλωτισμό και χωρίς χρέη που θα ελέγχαν άμεσα οι ίδιοι οι πολίτες (οι «δήμοι») και όχι οι ντόπιες και ξένες ελίτ, για τη «δημοτικοποίηση» των μέσων παραγωγής (δηλαδή τον άμεσο συλλογικό τους ελέγχου από τους πολίτες, αντί της αποτυχημένης ιδιωτικοποίησης ή κρατικοποίησής τους) και, τέλος, για την συνομοσπονδιακή κατανομή των οικονομικών πόρων σε μια αποκεντρωμένη Ελληνική συνομοσπονδία «δήμων».
 Τάδε έφη Τάκης Φωτόπουλος (ο πιο ωραίος μάγκας των οικονομολογούντων, αλλά δυστυχώς φωνή”βοώσα εν τη ερήμω”.
Α. Γεωργίου

10 σχόλια

  1. Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ και σήμερα:
    Turbo και σήμερα spread (1136μ.) και CDS (1326μ.)

    ολεεεεεεεεε...
    ΠΑΣΟΚάραααααα...........


    Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Δανείστηκαν 1200% ακριβότερα απ' ότι επί Καραμανλή !!!

    Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ των μάγων ΓΑΠ-ΠΑΠ κατάφερε σήμερα και διέθεσε τίτλους αξίας 1,625 δισ. ευρώ με απόδοση 4,10%!!!

    Στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων, τον Φεβρουάριο, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 3,85% ενώ στις 20 Οκτωβρίου του 2009, με τα απόνερα του Καραμανλή, η απόδοση ήταν 12 φορές κάτω , στο 0,35%!!!!

    Η αξία των συνολικών προσφορών ήταν 4,316 δισ. ευρώ, με το αρχικό ζητούμενο ποσό στα 1,25 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό που διατέθηκε αφορά -σε ποσοστό 30%- μη ανταγωνιστικές προσφορές. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε κατά 3,45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.......
    ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και την στιγμη που απλως θα ανακοινωθει η επιστροφη στο ευρω θα αδειασουν ολες οι τραπεζες και μετα θα αναστειλουν την λειτουργια τους. Ωραιςε μαλακιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .... και μετά ξύπνησε ο συγγραφέας του άρθρου από την φωνή της ΠΑΠΑΡΗΓΑ για να πάει στη συγκέντρωση του ΚΚΕ....

    Απο μαλακία καλά πάμε! και συνεχίζουμε απτόητοι 35 χρόνια τώρα...

    Όλοι ζητούν να μας χαρίσουν το χρέος, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πηγή του χρέους που είναι ο σάπιος δημόσιος τομέας και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, όλο - συμπεριλαμβανομένων και των αριστερών κομμάτων που συνεχίζουν να κοιμίζουν το λαό που δήθεν υποστηρίζουν, με το να κρύβουν την αλήθεια με ασάφειες περί καπιταλισμού και ελίτ και άλλες μαλακίες.

    Και αφού μας χαρίσουν το χρέος, θα ξαναφτάσουμε να χρωστάμε 300 δίς σε πέντε το πολύ χρόνια με 60 δις
    ετήσιο έλλειμα.

    Και μετά τί? θα φταίει πάλι ο καπιταλισμός, ο Σόρος, οι εταιρείες αξιολόγησης, κ.λ.π?

    Βλαχάρες Έλληνες! Σας αξίζει αυτό που ψηφίζετε!

    Ζήστε τώρα με Πανίκα, με τις βρωμοαδελφές, με τον 'μαζί τα φάγαμε', τους ποδοσφαιριστές, τις τραγουδίστριες και όλο το συνοθύλευμα που έχει γεμίσει τη βουλή και καλοπερνάει με τη ψήφο των ιθαγενών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναρωτήθηκε κανείς αριστερός απο αυτούς που πιπιλίζουν την καραμέλα της δραχμής για το τί έχει να συμβεί αν επιστρέψουμε στη δραχμή?

    Τί αντιμετώπιση θα έχει ένα τέτοιο νόμισμα? Στην καλύτερη-καλύτερη περίπτωση θα είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ που θα κατρακυλάει καθημερινά έρμαιο στα παιχνίδια του κάθε κερδοσκόπου.

    Αλλά τι ενδιαφέρει το ΚΚΕ μία νομισματική καταστροφή? Αυτό επενδύει στην καταστροφή προκειμένου να ανέβει 1-2 μονάδες πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη η θεωρια στην πραξη ομως τι γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΖΩΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
    ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΖΕΙΣ
    ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ
    ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ

    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΟ. 3,04 - 0,13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τραγικοί, απλώς τραγικοί !

    “Σώσανε” όμως τη χώρα, ε; Αυτό που το βάζετε, ε; “Ανόρθωσαν τη διεθνή της αξιοπιστία”, ε; Μην είμαστε αχάριστοι, ρε;;; Τον ΓΑΠ μας, που σε αυτόν οφείλουμε το ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί; Το ζην και το ευ ζην ταυτόχρονα;;;

    Οι κοροϊδίες και οι ψευτιές, λέγονται για να κρύψουν την πραγματική αλήθεια από τα υποψήφια θύματα, με σκοπό οι θύτες να συνεχίσουν να παρανομούν ασύστολα εις βάρος τους και χωρίς επιπτώσεις.

    Μη κοιταζετε Φωτογραφιες-Αριθμων.. ειναι χειροτερο απ το να τους ακους!!!
    Υπαρχει “ιστορια” πισω τους την οποια δε θ μαθουμε ποτε, οποτε για μενα τουλαχιστον ειναι ασκοπη η παρατηρηση.

    Γιατι δε βγαινει σημερα η Ελλαδα ν αγορασει τα ομολογα της στο 55% ?
    και καπακι να τα πουλησει 65%?? Να αγορασουμε – onscreen- 100 δις και να τα ξαναπουλησουμε επι τοπου. Θα βγαλουμε 10 Δις σε 1 ωρα…..
    Δλδ ποσο φωστηρας πρεπει να εισαι?
    Γαμω τα διδακτορικα τους μεσα.

    Μιλω για την απλη αγορα πωληση. δεν μιλω για ασφαλισεις κλπ κλπ με τριτες εταιριες κοκ……. εχουμε την εντυπωση οτι οι αλλοι δεν το κανουν??

    Αυτο που λεω ΔΕΝ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙΣ… το κανεις απλα ευκολα ΕΝΤΙΜΑ και ΗΘΙΚΑ. Μη μου πειτε δε εχουμε $$ ν αγορασουμε και γελαω ολη τη Μ. Εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτο που θα γινει αν επιστρεψουμε στη δραχμη και ταυτοχρονα βγουμε απο την ευρωπαικη ενωση, ειναι οτι η Ελλαδα θα ξαναγινει ελκυστικος τουριστικος προορισμος, οι εισαγωγες θα γινουν ασυμφορες και θα αρχισει να συμφερει να παραγονται προιοντα στην ελλαδα αντι να εισαγονται, δηλαδη θα αρχισει να δημηουργειται παραγωγικη δομη στη χωρα, οι εξαγωγες θα ανεβουν κατακορυφα.

    Ολα οσα λεει το αρθρο ειναι σωστα. Καποιοι δυσκολευονται να πιστεψουν κατι που δεν υποστηριζεται απο Παγκαλους και Πρετεντερηδες. Διαβαστε προσεκτικα, προκειται για ενα ΠΑΚΕΤΟ πρωτεινομενων μετρων που απαντα σε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση