GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές ασκήσεις στο Τηγάνι Σιδηρούντας...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Σύμφωνα με την αρθρογραφία του Θοδωρή Πυλιώτη, η έντονη β...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σύμφωνα με την αρθρογραφία του Θοδωρή Πυλιώτη, η έντονη βροχόπτωση δεν εμπόδισε 30 περίπου κατοίκους από τα χωριά Σιδηρούντα και Λιθί να συγκεντρωθούν την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή Τηγάνι στις Δυτικές Ακτές της Χίου όπου από την αρχή της εβδομάδας και για 3 μέρες πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις.
Η κινητοποίηση των κατοίκων υποχρέωσε τις τοπικές στρατιωτικές αρχές να...
μεταβάλλουν τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε ότι οι ασκήσεις θα ολοκληρώνονταν τη Παρασκευή, η Στρατιωτική Διοίκηση Χίου αναδιπλώθηκε, τερματίζοντας την άσκηση.
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι τονίζουν αφενός μεν το μέγεθος των κινδύνων από την ανεξέλεγκτη δράση του στρατού, αφετέρου τη παραβίαση των σχετικών νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η περιοχή ανήκει στη ζώνη NATURA και κοντά βρίσκονται αρχαιολογικά μνημεία, ενώ διαταράσσεται η ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι βολές γίνονται από τη στεριά προς τη θάλασσα, χωρίς να υπάρχουν καν συγκεκριμένοι στόχοι. Επί τρεις μέρες προκαλούνται ακατάπαυστα τεράστιοι πίδακες και υποβρύχια ωστικά κύματα, αφανίζοντας κάθε έμβια ζωή στις θάλασσες της περιοχής».
Αποδέκτης των έντονων παραπόνων των κατοίκων υπήρξε ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Κώστας Μούνδρος, που κατηγόρησαν το Δήμο για εμπαιγμό. Όπως οι ίδιοι οι συγκεντρωμένοι τόνισαν δεν είναι δυνατόν να μην έχει δοθεί αδειοδότηση από το Δήμο Χίου ή να είναι ενήμερος για τις ασκήσεις.
Τη σχέση των τοπικών κοινωνιών και του στρατού χαρακτηρίζει η έντονη αντιπαλότητα, καθώς το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων βιώνεται ως απειλή πρώτα από όλα από τους κατοίκους που καλείται να προστατεύσει! Φαινομενικά μεσοβέζικη στάση κρατά η Περιφέρεια, που πρακτικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του στρατού: «για την ανάγκη χωροθέτησης συγκεκριμένου χώρου που θα λειτουργεί ως πεδίο βολής, αναφέρθηκε με σχετικό άρθρο του στον τοπικό τύπο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης που τόνισε ότι θα αναλάβει η Περιφέρεια πρωτοβουλία διαβούλευσης και συζήτησης όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και της 96 ΑΔΤΕ. Σε κάθε περίπτωση ο παραλογισμός της μετανάστευσης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιοχές εκτός Χίου (Λέσβος, Βόρεια Ελλάδα) για να ασκηθούν, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί». Τον παραλογισμό να πραγματοποιούνται επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και να πετιούνται τόσα εκατομμύρια ευρώ στη θάλασσα δεν τον εξετάζει!
Στην Χίο υπάρχει μια μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ του Στρατού και των κατοίκων. Τα τελευταία 3 χρόνια οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων σταμάτησαν στην ουσία τις στρατιωτικές ασκήσεις στο πεδίο βολής των Κάτω Φανών, λόγω του ότι δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν στην περιοχή το μαστιχοφόρο σκίνο. Επίσης η συγκεκριμένη περιοχή στο Τηγάνι, τη χρησιμοποιούσε ο στρατός τη δεκαετία του '90 για θερινά "σκηνάκια" και είχαν και τότε δώσει αγώνα οι κάτοικοι με τον πολιτιστικό τους σύλλογο έτσι ώστε να αποδοθεί και πάλι η παραλία στην κοινότητα.
Εμείς καλούμε το ΥΠΕΘΑ να κλείσει άμεσα όλα τα Πεδία Βολής που αποτελούν απειλή για τους κατοίκους, το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Είναι άμεση ανάγκη να τερματιστεί η χρήση πραγματικών πυρών στις στρατιωτικές ασκήσεις, τεράστια απειλή για το έφεδρο και μόνιμο προσωπικό, μακροχρόνια απειλή για κατοίκους, φαντάρους, μόνιμα στελέχη και καταναλωτές αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων και αλιευμάτων από αυτές τις περιοχές.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

20 σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΝΑ ΤΟΥς ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ 1897.

    ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑΣ ΚΩΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

    ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΘΟΛΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΤΖΟΓΛΑΝΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ.

    ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ Η ΝΑΡΩΡΤΗΣΩ ΤΟ ΒΕΡΥΚΙΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΟΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΕΡΠΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.

    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΑΓΥΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai pou eisai akoma ta koumounia kai oi dimokrates tou kolou tha xepoulisoun ta panta stin ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. HΛΗΘΙΟΙ,ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ, ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ. ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΚΑΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ
    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΑΙ ΡΕ ΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"
    αφού έτσι ειναι τα πράγματα ρε μαλάκες βάλτε στό κόλο σας τα μαστιχόδενδρα, τα "Masticha Shops",τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα μανταρίνια σας, και τον τουρισμό σας, και τραβάτε κατα Τουρκία μεριά. Το ζητάει ο οργανισμός σας φαίνεται. Κάθε πρωί που ξυπνάτε θάπρεπε δίπλα στον καθρέπτη σας να έχετε και ένα αντίγραφο της "σφαγής της Χίου"
    Δεν πειράζει, υπάρχουν αιγαιοπελαγίτες που δοξάζουν το Θεό για την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στο νησί τους για ποικίλους λόγους.
    Ενταχθείτε λοιπόν στην Νομαρχία Σμύρνης. Και που είσθε, κάντε και μια καμπάνια πανελλαδική να πληροφορηθούν τις απόψεις σας ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού που πιθανόν να επιθυμούσαν να επισκεφθούν το νησί σας. Ποτε δεν ξέρεις μπορεί να κατακλυσθεί το νησί απο παραθεριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Ρε παιδιά για το Θεό, γιατί δεν είπατε εγκαίρως στην Υπηρεσία οτι είσθε ψιλαδελφές, και ότι εν πάσει περιπτώσει όπου νάναι έχεται και η Gay Parade και δεν μπορείτε να βρίσκεσθε τόσο μακριά (Χίο);
    Υπάρχουν και τα στρ/κά νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων όπου θα μπορούσατε να προσφέρετε τις "υπηρεσίες" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    Εξω πούστη απ'την παράγκα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξιόμαχες αδελφές........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πειράζει ρε! Όταν θα πατήσουν στην Χίο οι τουρκαλάδες και οι χιώτες θα σκούζουν σαν αδερφές για την βοήθεια της Ελλάδας, εμείς θα λέμε στους ανάμικτους τουρκόσπορους (με αλβανόσπορους) της Χίου πως η Χίος είναι μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"


    ΚΟΡΙΤΣΙΑ

    ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σπάρτακος λένε ήταν gay;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ου να μου χαθείτε πούστηδες! αναμείξατε τον γενναίο Σπάρτακο (ως πρωμετοπίδα του συνδέσμου σας) με τη διαστροφή σας....Αντε να χαθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Μία ερώτηση. Στη gay parade σε ποιό block θα κατέβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 26 Απρ 2011 7:40:00 μ.μ.

    THS MANAS SOU TO MOUNI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 26 Απρ 2011 7:40:00 μ.μ.

    ΠΩΣ ΛΕΣ ΑΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΟΣΠΟΡΟΥΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΕΡΔΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ Η ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΗ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΛΠ.ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ .ΟΥΣΤ ΡΕ ΣΚΑΤΟΒΑΣΤΑΡΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,
    ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑ... ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΠΑΛΗΟΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..
    ΑΡΧΙΔΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ26 Απρ 2011, 11:18:00 μ.μ.

    ".....30 περίπου κατοίκους από τα χωριά Σιδηρούντα και Λιθί..."
    εσείς οι 30 τον παίρνετε πίπα- κώλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννης Μακριδάκης.
    Αυτή η κυράτσα είναι πίσω απ' όλα αυτά.
    Οι περισσότεροι χιώτες μπορεί να τον έχουν χεσμένο αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι η απραξία τους απέναντί του και η αδιαφορία τους, του δίνουν δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χιώτες… απομονώστε και κυνηγήστε αλύπητα αυτούς τους τουρκόφιλους που σκοπό έχουν την πλήρη απογύμνωση του νησιού από τον ελληνικό στρατό.
    Οι Μακριδάκηδες δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί.
    Να ξέρετε ότι την ανοχή που δείχνετε τώρα, πολύ σύντομα θα τη βρείτε μπροστά σας με πολύ άσχημα αποτελέσματα για την ειρηνική ζωή της Χίου.
    Όσο αφήνετε τους υπάλληλους του κάθε Σόρου και του κάθε Τσίπρα ήσυχους, τόσο τους ανοίγει η όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση