GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειρότερη από το Τσέρνομπιλ η Φουκουσίμα!...

Την ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχή...

Την ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986, εκφράζει πλέον η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, με τις ιαπωνικές αρχές να αναβαθμίζουν το επίπεδο σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5.
Όπως διευκρινίζεται, η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι...
 τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.
H Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβαθμίζει στην τελευταία βαθμίδα, στο επίπεδο 7, της κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων τη σοβαρότητα της πυρηνική κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, τοποθετώντας την σε επίπεδο ανάλογο με την καταστροφή του Τσερνόμπιλ. Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι το επίπεδο των ραδιενεργών εκπομπών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα δεν αναλογεί παρά στο 10% των εκπομπών που μετρήθηκαν το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

3 σχόλια

  1. Η διαδικασία της εξέλιξης των ειδήσεων για την κατάσταση στη Φουκοσίμα ακολουθεί πιστά την μέθοδο τηε Κινέζικης παροιμίας, που λέει το εξής..
    Αν βάλεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό θα αντιδράσει αμέσως, θα πεταχτεί έξω και θα φύγει, αν όμως μέσα στην κατσαρόλα έχεις κρύο νερό, θα μείνει εκεί και θα το απολαμβάνει πιστιλίζοντας, οπότε αυξάνοντας σιγά σιγά τη θερμοκρασία θα φτάσει σε σημείο να βράσει χωρίς να αντιδράσει!

    Δυστυχώς τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν και για τους ανθρώπους!

    Πάρτε παράδειγμα τους δικούς μας τραπεζίτες..και πολιτικούς, ΠΟΙΟΣ αισθάνεται τύψεις, που με λαμογιές και ψέματα φτάσαν τόσους πολίτες σε σημείο, να αυτοκτονούν, κι άλλους που με απελπισία ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, παρ΄ότι ΜΑΖΙ με το ΔΝΤ και ΚΕΤ απέκρυβαν την κατάσταση της οικονομίας?
    ΛΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΤΡΕΠΟΝΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση μοιάζει με την Φουκοσίμα.

    Περιμένουμε πότε θα σκάσει γεμίζοντάς μας με απόβλητα μιζών και χορηγιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση