GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάγκαλος, αυτός ο μπαγάσας!...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι αυτό που τρώει – αν και το πιστεύω – σίγουρα όμως είναι το habitus (του): η ση...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι αυτό που τρώει – αν και το πιστεύω – σίγουρα όμως είναι το habitus (του): η σημειωτική δομή του μυαλού του. Το πεδίο και ο τρόπος σχηματισμού της συνείδησης και της αίσθησης, μέσω των οποίων εσωτερικεύεται το περιβάλλον ως παράγοντας που προκαλεί ατομική δράση ή μη-δράση. Άρα, το habitus είναι η ασυνείδητη πολιτική δομή της εμπειρίας μας, το πολιτικό ασυνείδητο που γεννά συνείδηση και καθορίζει όλα τα επιμέρους στοιχεία της κουλτούρας μας: αξίες, στάσεις, συμπεριφορές, προκαταλήψεις, προδιαθέσεις κλπ.
Η προστριβή στην επικοινωνία  είναι ο μηχανισμός που σταθεροποιεί το habitus σε ένα πλαίσιο πολιτικών σχέσεων, το οποίο τείνει να αναπαράγει ένα δεδομένο καθεστώς εξουσίας. Η προστριβή είναι η πολιτική τέχνη του Θόδωρου Πάγκαλου, μέσω της οποίας επιχειρείται να...
 αναπαραχθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην Ελλάδα. Ο λόγος του είναι ο λόγος της συντήρησης με απολύτως χυδαία «master-signifiers», όπως κοπρίτες, τεμπέληδες, στρατά-σκατά κλπ., στη βάση των οποίων δομούνται αλήθειες - συστήματα συνείδησης και αντίληψης - ικανές να αναπαράγουν τον τρόπο που σχηματίζεται στο μυαλό μας ο κόσμος και ο εαυτός μας, έξω από το τρέχον βίωμα των πραγματικών, καθημερινών σχέσεων εξουσίας στον τόπο μας. Ο κ. Πάγκαλος σε παίρνει από τον υλικό κόσμο που βιώνεις και σε μεταφέρει σε ένα άλλο κόσμο ιδεατό, όπου υπάρχουν ταυτότητες δίχως πολιτικό περιεχόμενο και κυρίως δίχως πολιτικό αίτιο. Υπάρχουν κακοί και καλοί, αγαθοί και πονηροί, ενάρετοι και κοπρίτες, εργατικοί και τεμπέληδες, απατεωνίσκοι που τα τρώνε μαζί και έντιμοι που τρώνε αποκλειστικά όσα παράγουν κλπ. Ο κ. Πάγκαλος βγάζει γλώσσα στην ύπαρξή σου, αλλά εσύ νοιώθεις η βρομόγλωσσα αυτή να είναι δομημένη σε ένα πλαίσιο διακαίου – ασχέτως αν εκφράζει το δίκιο σου ή όχι - ενώ ετούτη είναι στην ουσία δομημένη σε ένα αντιδραστικό habitus (συμπλεγματικού χαρακτήρα). Αυτό το αντιδραστικό habitus, είναι η ύπουλη σημείωση λογής-λογής ολοκληρωτισμών. Και όπως ίσως γνωρίζετε, εκεί όπου το σύμπλεγμα κάνει πολιτική, ο φασισμός κάνει γιορτή!
Ο κ. Πάγκαλος είναι μπαγάσας. Ξέρει ότι συντηρώντας το habitus, που βρίσκεται πίσω από την ανάδειξή του στην πολιτική σκηνή - ενώ παράλληλα συμβάλλει  αυτός να αναγνωρίζεται ακόμη ως σημαντικός πολιτικός - συντηρεί το καθεστώς στη χώρα, το οποίο τον ορίζει ως τέτοιον. Μιλά την γλώσσα του καθεστώτος, στο πλέον εκχυδαϊσμένο μάλιστα  ιδίωμά της, ώστε να μην σου επιτρέψει να δεις τον κόσμο και τον εαυτό σου έξω από τις σχέσεις που αυτό (το σύστημα) αναπαριστά. Μιλώντας την γλώσσα του Πάγκαλου μαθαίνεις να αναπαριστάς τις κοινωνικές σχέσεις με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε η όποια αλλαγή τους εμφανίζεται να δομείται σε ένα απολύτως απολιτικό πλαίσιο.  Ιδού γιατί τόση δημοσιότητα σε ότι σαχλαμάρα ξεστομίσει.
Το καθεστώς στην Ελλάδα, που δομείται από την πολιτικο-επιχειρηματική τάξη της χώρας, έχει ζωτική ανάγκη τον Πάγκαλο, ιδιαίτερα σήμερα. Ο κ. Πάγκαλος ανακυκλώνει την ψευδαίσθηση και την ψευδοαντίληψη, μέσω του εκχυδαϊσμένου του λόγου, παρεμποδίζοντας τον ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του habitus, που θα πρόκυπτε ως φυσιολογικό πολιτικό αποτέλεσμα, εξαιτίας του ατομικού και κοινωνικού βιώματος της κρίσης στη χώρα μας. Είναι ο άνθρωπος που μαδάει μια πλαστική μαργαρίτα, προφασιζόμενος ότι μόλις την έκοψε από το λιβάδι. Είναι ένας κοινός μπαγασάκος που ξέρει τι κάνει, αλλά δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο δυστυχώς. Δεν ξέρει να κάνει πολιτική, γνωρίζει μόνον πως θα καταστρέφει την πολιτική. Η προστριβή σε συνδυασμό με τον προβοκατόρικο λόγο, τον οποίο έχει επιλέξει ως στρατηγική επικοινωνίας, είναι βόμβα στα πολιτικά θεμέλια της κοινωνίας.
Δυστυχώς αυτή την βόμβα ενεργοποιούν πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ που αναπαράγουν τους διάφορους παγκαλισμούς για να τους κριτικάρουν ή ακόμη και να τους αχρηστεύσουν μέσω καταιγιστικών πυρών (νέων λίβελων) από την δική τους πλευρά. Έτσι φτάσαμε όπου ανοίξεις να διαβάσεις τι συζητιέται στην πατρίδα να  πέφτεις πάνω σε παγκαλισμούς και αντιπαγκαλισμούς, που ουσιαστικά νεκρώνουν την διαδικασία απομυθοποίησης των κυρίαρχων σχέσεων εξουσίας, οι οποίες μέσω αυτής της δημόσιας προστριβής τείνουν να αναπαραχθούν και να οριοθετήσουν μιαν απολιτική μορφή λύσης στην οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα μας.
Πρόκειται περί μιας συνειδητής ή ασυνείδητης λειτουργίας πολιτικού αποπροσανατολισμού και χυδαίας διαστροφής του σημερνού πολιτικού διακυβεύματος. Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας έξυπνος, μορφωμένος άνθρωπος, είναι ένας επιτήδειος λαοπλάνος, ο οποίος βρήκε το κατάλληλο καθεστωτικό περιβάλλον για να κάνει παιχνίδι. Χρόνια του πολλά, αλλά τουλάχιστον να γνωρίζουν όσοι εμφανίζονται ως πολέμιοί του ότι καλλιεργούν συνθήκες συντήρησης  του «καθεστώτος Πάγκαλου». Το σημειώνω, ασφαλώς,  για αυτούς που παρασύρονται από τον κ. Πάγκαλο και όχι για τους φίλους και γνωστούς μου στην πατρίδα που χρησιμοποιούν τον παχουλό άνδρα και τις χυδαιότητές του απολύτως συνειδητά και σχεδιασμένα!

25 σχόλια

  1. Ου καταισχυνω οπλα τα ιερα, ουδ' εγκαταλειψω τον παραστατην, οτω αν στοιχησω. Αμυνω δε και υπερ ιερων και οσιων, και μονος και μετα πολλων. Την πατριδα δε ουκ ελασσω παραδωσω, πλειω δε και αρειω οσης αν παραδεξωμαι...
    « Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών και προσωπικών συμφερόντων»

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    Δεν είναι νεκροθάλασσα βοή χωρίς σεισμό,νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό!..........

    Ρε ενας δεκανεας ρεεεεε…….

    Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν το 1973 εις 1.100.
    Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
    Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια.

    ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη θεωρειται αυτο το παχυδερμο -και πολυ
    σωστα- απο τον κοσμο, ως η τελευταια λεξη του φασισμου, και ν αυτα που λεει και μ αυτα που κανει!Ειναι κοινη πεποιθηση οτι αυτος κ η παρεα του βουλιαξαν την Ελλαδα στα χρεη και τωρα πετα τις ευθυνες στον ανεμιστηρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανυσυχείτε και στη συνείδηση του λαού έχει τοποθετηθεί στη θέση που του πρέπει.
    Ότι και να κάνει τώρα πια, ότι και να προσπαθήσει να ανασκεύάσει από τα λεγόμενα του (όπως έκανε με την περίπτωση της Χουριέτ) δεν πείθει πλέον κανένα.
    Ο λαός μας λέει το "τα ύστερα τιμούν τα πρώτα" και στην περίπτωσή του συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
    Κρίμα να τελειώσει έτσι την πολιτική του καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pangalous-pangalous.
    Καί από πίσω οί ρουσφέτες πού
    διαπλεκόντουσαν στό γραφείο του.
    Γιά διορισμούς!
    Πέτυχαν,ξύνονται καί εμείς πληρώνουμαι.
    Isn'it? hamerpous-hamerpous?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οοοοοοοΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ........ΠΑΓΚΩΛΕ
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..στην φυλακή 2Χ3.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,,,
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

    Το ζήτημα δεν αφορά πλέον στα κόμματα.
    Δεν αφορά στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

    Ούτε τις οργανωμένες μειοψηφίες, που αγωνίζονται για να διατηρήσουν προνόμια που πληρώνει ακριβά ο απλός φορολογούμενος.
    Το ζήτημα αφορά στους πολίτες
    Το ζήτημα αφορά στους πολλούς.
    Αφορά στην Πατρίδα μας.

    Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε μια, προδήλως ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, να παίζει με τη νοημοσύνη μας;
    Να ρίχνει στα ζάρια το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας;

    Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τους μαθητευόμενους μάγους, που έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους και τροχονόμους ξένων συμφερόντων, να μας υποθηκεύουν;

    «Πεδίο βολής φτηνό…»
    Ό,τι δοκίμασαν απέτυχε οικτρά.
    Ό,τι σχεδίασαν, βγήκε εκτός σχεδίου..
    Ό,τι μας υποσχέθηκαν, ήταν ψέματα.

    Η χώρα μοιάζει με καρυδότσουφλο στον ωκεανό.
    Παιχνίδι στα χέρια των κερδοσκόπων.
    Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και τα spreads «πετάνε» στις 1.140 μονάδες!
    Το Χρηματιστήριο επέστρεψε στις εποχές του 1997!
    Όποιος θέλει, διακινεί και ένα σενάριο που προβλέπει την καταστροφή.
    Ένα ανώνυμο e-mail «τσακίζει» το τραπεζικό μας σύστημα

    Έχουμε γίνει ο περίγελος των πάντων.
    «Ένα πεδίο βολής φτηνό..»

    Και τα ανεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα….
    Λίγη αξιοπρέπεια....!

    Η περιουσία του ελληνικού λαού απαξιώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που τα …κοράκια στήνουνε χορό.
    Και εμάς για μια ακόμα μέρα, μας σερβίρουν τις κωμικές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο!

    Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου!
    Έχει καταντήσει ανέκδοτο των αγορών..
    Και, όμως, ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια διαθέτει για να παραιτηθεί!

    Αμάν πια! Τέτοιος έρωτας με την εξουσία; Ή «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων;»

    Μας αποκάλεσαν διεφθαρμένους, ανίκανους, αντιπαραγωγικούς και κοπρίτες
    Μας χαρακτήρισαν τεμπέληδες.

    Έφτασαν στο σημείο να κόψουν τη σύνταξη των γονιών μας.
    Τώρα ξεπουλάνε και το μέλλον των παιδιών μας..
    Έχουν βυθίσει έναν ολόκληρο λαό σε κατάθλιψη και ετοιμάζονται να σερβίρουν και την τελευταία δόση..
    Θα τους παρακολουθούμε βουβοί και άβουλοι;

    Να πειραματίζονται επάνω μας;
    Χωρίς να αγανακτούμε;
    Χωρίς να εκδηλωνόμαστε;
    Δηλαδή, τι άλλο περιμένουμε;
    Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να τους στείλουμε στον αγύριστο;

    Σε περίπτωση που δεν το έχουμε καταλάβει:
    «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί…»

    Καλή Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΜΑΛΑΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΤΗΝΟΣ

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΗΝΗΣΗ
    ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ...
    στα αρχίδια του.

    ΣΤΗΝ ΧΟΥΡΙΕΤ
    ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΒΑΚΩΣΕ
    ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ
    ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΑ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ..
    ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ?

    ΑΑ...ΕΚΕΙ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ
    ΡΕ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΚΕΡΑΤΑ...

    ΕΕ..ΚΕΡΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΣΤΡΑΡΔΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αυτος, ο παχυδερμος, τι ειναι ;
    Το τερας του Λοχνες ;

    Τα σκατα και το φτυαρι...ΕΙΝΑΙ!
    ΚΑΙ ΒΡΟΜΟΚΟΠΑΝΕ..

    Μα ξερει ο ελληνικος λαος ποιος ειναι αυτος που τους αποκαλει κοπριτες και τεμπεληδες ;

    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ !
    Π Ο Τ Ε !
    ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΜΜΙΣΘΟ ΗΤΑΝΕ, ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ.


    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ....ΜΕ ΤΟ ΖΩΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν διαβασα και δεν θελω να διαβασω ουτε τα σχολια ουτε το δηομοσηευμα για τον παγκαλο.Απλα θληβωμε αφανταστα οταν ενα κρατος
    εχει αυτον αντιπροεδρο και ενας λαος ασχολειται με τοις γελοιοτητες του
    Α.Π.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. XAAXXAXAXA,
    ΣΤΗΝ ..ΝΕΤ-ΠΡΑΒΔΑ

    Μύνησε τον Πάγκαλε που δεν είναι όσο κάφρος είσαι εσύ.

    ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΕ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ?

    ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
    ΙΔΡΩΣΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΗ.
    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΗ.
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ
    ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ....ΡΕ...

    ΧΡΟΝΙΑ . (ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ..) ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
    ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ..ΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι σκέτοι ΠΑΣΟΚοι - όλοι τους !

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των μισθών.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των δώρων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο με τις «επικαιροποιήσεις» του. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που με την ψήφο τους προσκάλεσαν στην Ελλάδα, αρωγό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα, αυτοί που «εξασφάλισαν» στον εργαζόμενο δουλειά χωρίς σύνταξη ως τον τάφο. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σήκωσαν τo χεράκι τους και ψήφισαν τα μέτρα που εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 15%, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά στο 20% και την ύφεση στο μείον 6,6%. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την «εκ περιτροπής» επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή των ειλώτων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους όταν θέλουν, όσους θέλουν και όποτε θέλουν. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των αυξήσεων των φόρων τρεις φορές σε ένα χρόνο. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων και νοσοκομείων. Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν τη ληστεία του λαού μέσω του «Καλλικράτη».Ολοι τους!

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - όλοι τους! - είναι εκείνο το εκλεκτό σώμα το οποίο στηρίζει και διακινεί το θράσος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - με το ένα χέρι ψηφίζουν για να φορτώνονται νέα δανειακά χρέη στο λαό και με το άλλο χέρι ψηφίζουν για να χαρίζονται 108 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - ψήφισαν αυξήσεις στα διόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι - όλοι τους! - του ιδίου κόμματος με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη της υπόθεσης «Ζήμενς», τους «πράσινους» Βατοπεδινούς, τους «σοσιαλιστές ναυάρχους» των υποβρυχίων που «γέρνουν», τους «Σόρος» της χρηματιστηριακής απάτης και τους «Πινδάρους» της Ολυμπιακής λαμογιάς.

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - περιφέρονται ανά την επικράτεια σφετεριζόμενοι και διαπομπεύοντας την έννοια και τον όρο «σοσιαλιστής».

    * Οσο για τα «φρουτάκια»:

    Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που έχουν ψηφίσει - όλοι τους! - τη μετατροπή της Ελλάδας σε «ηλεκτρονική μπαρμπουτιέρα», και το έχουν ψηφίσει όχι μια, αλλά τέσσερις (αριθμός: 4!) φορές:

    Μια φορά όταν ψήφιζαν το μνημόνιο, που εξ' αρχής περιλάμβανε τη διάταξη για τη νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων» και άλλες τρεις φορές στηρίζοντας τις ισάριθμες «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου, που επίσης περιλαμβάνουν τη ρύθμιση για τα «φρουτάκια».
    *
    Οσοι πάνε, επομένως, να βγάλουν την «ουρίτσα» τους απ' έξω, ατύχησαν.

    Τζάμπα πασχίζουν να περιφέρουν το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες την τσίκνα του ...«αντάρτη».

    Τζάμπα προσπαθεί κι ο Παπανδρέου να ενθαρρύνει το παιχνίδι τού «άλλο η κυβέρνηση», «άλλο η κοινοβουλευτική ομάδα», «άλλο το κόμμα». Το έργο παίχτηκε ήδη την εποχή του πατέρα του. Και «κάηκε».

    Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κ.Αντιπρόεδρος μοιάζει με ψυχικά άρρωστο άτομο που ανάλογα με το αν παίρνει τα φάρμακά του έχει τις εξάρσεις του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πρεπει να φυγει τωρα

    οσο μενει ειναι εναντιον του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πασοκ


    Εμεις ειδαμε στην εκκλησια στον γιο Διονυσιο
    στην τελετη των 12 ευαγγελιων

    τον δρ Κουτσουκο

    και τον Καστρινακη

    και τους χαιρεταγε ολος ο κοσμος

    Γιατι ζητουν οι άλλοι "προστασία"

    Οποιος δεν εχει λερωμενη των φωλια του δεν φοβαται τιποτα!!

    Καλη Ανασταση ευχηθηκε ο δρ Κουτσουκος σε ολους τους πολιτες!!

    Κωστας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βαζετε


    τον ολα τα φαγαμε και δεν βαζετε για Καστρινακη που ολοσ ο κοσμοσ τον χαιρεταγε!!

    Γιατι ο Καστρινακης δεν σας αρεσει!!

    Ε τοτε καλα σας κανανε και σας τα εφαγαν ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτουσ προνβαλετε


    αυτοι σασ αξιζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΟΒΟΝΤΑΑΙ ΣΧΟΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΒΟΝΤΑΑΙ ΣΧΟΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε χουντομαλακα,ο Παγκαλος ειναι αμνος μπροστα στο κτηνη της Χουντας!
    Οσο για την παρτη σου μαλλον με τη σουβλα στον κωλαρινο θα ησουν πρωτης ταξης.. Κοκορετσας!
    Παπαδοπουλος Θανασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιος ασχολειται με τις Πρασινες Σαυρες… ουτε ο ηλιος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΙΜΙΤΣ τέλος για τους στρατιωτικους.

    Άλλοι πληρώνουν και άλλοι το χαίρονται. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση με το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ που αποφασίσε ότι θα μπει στο ΕΣΥ χωρίς να ρωτήσει φυσικά αυτούς που το πληρώνουν με τις εισφορές τους.

    Η κυβέρνηση παίρνει το ΝΙΜΙΤΣ από τους “αιμοδότες” του στρατιωτικούς και το εντάσει με το “έτσι θέλω” και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό στο ΕΣΥ!

    Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν ήδη μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των αποστράτων οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα παραμείνουν απαθείς στην αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης,η οποία τους αντιμετωπίζει ως “στυμμένες λεμονόκουπες”.


    ΑΛΗΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟ..
    ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ.

    θα καταλαβουν τι θα πει Αποστρατος οταν θα ερθει η ωρα

    Η Αυλωνα ειναι διπλα.
    Μηπως ηρθε η ωρα να ανοιξει τις πυλες της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τον Πάγκαλο τον συμφέρει να του "υπενθυμίζεις" ότι είναι εγγονός δικτάτορα. Τον συμφέρει, όχι επειδή έχει κέρδος από αυτό, αλλά επειδή θα είχε περισσότερη ζημιά αν ο λαός "θυμόταν" κάποια άλλα πολύ χειρότερα πράγματα,όπως ότι ο παππούς του ήταν "δολοφόνος". Ήταν προδότης.
    Αυτό υπενθυμίζεις ως ιδιότητα και όχι ότι ήταν φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νέα βόμβα Πάγκαλου: χουζούρ τσουτσούν πασπάτ, ο Έλληνας !

    Συναντήσαμε πριν λίγο το Θόδωρο Πάγκαλο για να τα ξεκαθαρίσει όλα. Έδωσε ή δεν έδωσε συνέντευξη που λέει τους Έλληνες τεμπέληδες στην Χουριέτ ;

    Το Πάμε Λουκέτο σας παρουσιάζει την αποκλειστική συνέντευξη Πάγκαλου και ξεκαθαρίζει το τοπίο.
    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

    - Kύριε Πάγκαλε, πως θα χαρακτηρίζατε την κατάσταση της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή;
    + Μπουλούκ ασκέρ.

    - Τον πρωθυπουργό , πως τον βλέπετε;
    + Ντιπ για ντίπ κολαούζο εφέντ ΔΝΤ.

    - Πώς θα χαρακτηρίζατε, τον οδικό χάρτη....εξόδου από την κρίση ;
    + Ιμάμ μπαιλντί, κουτουρού αραμπά που οδηγεί βεβαίως οτομπάς γκρεμό...

    - Μαζί τα φάγαμε, τελικά;
    + Θα το επαναλάβω, ακριβώς όπως το είπα:
    Ασκέρ μπαξέ ντορβά , χατίρ ψηφοφόρ, αραλίκ ξάπλα.

    - Τον Έλληνα θα τον χαρακτηρίζατε τελικά τεμπέλη ;
    + Αναμφισβήτητα τεμπέλ χανά και κοπρίτ παρά. Και θα πρόσθετα και φραπεδιά ραχάτ μπαξέ , χουζούρ τσουτσούν πασπάτ.

    - Ευχαριστούμε.
    + Δεν με ρωτήσατε για το δείπνο μου απόψε..

    - Πείτε μας..
    + Τασκεμπάπ, σισκεμπάπ, ντόνερ κεμπάπ, ατζέμ πιλάφ και γιαουρτλού κεμπάπ μούτρα.

    - Ευχαριστούμε..

    + Τενεκέ σαματά παπόρ, γιουρούσι λαπά κεφτέ κεφάλ Παγκάλ , τεφτέρ φράγκα τρόικα , κουβαρντά πάπαλα νταβαντούρ.
    Κι εγώ σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση