GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ρόλος της κουκουβάγιας...

Γράφει η Λώρη Κέζα tovima.gr Τεντώνουν τον δάκτυλο , συγκεκριμένα τον δείκτη, και αρχίζουν συστάσεις: τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν ...

Γράφει η Λώρη Κέζα
Τεντώνουν τον δάκτυλο, συγκεκριμένα τον δείκτη, και αρχίζουν συστάσεις: τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν στόχο, ο Κοσμήτωρ πρέπει να διορίζεται, οι φοιτητές πρέπει να ξεμπερδεύουν στην τετραετία. Οι συμβουλάτορες είναι καθηγητές, πρόεδροι σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Αποδέχτηκαν την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να αξιολογήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Εννέα καθηγητές λοιπόν, εννέα εισαγόμενες γλαύκες, συνέταξαν έκθεση δέκα σελίδων με σαφή προσανατολισμό.
Το Πανεπιστήμιο, όπως αποφαίνονται,  μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Στο Πανεπιστήμιο δεν πάει ο νέος να πολιτικολογήσει. Στο Πανεπιστήμιο δεν έχει θέση ο εργαζόμενος φοιτητής. Στο Πανεπιστήμιο πρέπει να ενθαρρύνεται η επιχειρηματικότητα. Δεν θα κρίνουμε την μπαναλιτέ των επισημάνσεων ούτε την...
ροπή της Επιτροπής στην ηθικολογία (πρέπει, λένε, να φτιαχτούν κανόνες συμπεριφοράς για διδάσκοντες, διοικητικούς και φοιτητές πάνω σε «ευρύ φάσμα ηθικών αρχών»). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το υπουργείο Παιδείας μοιάζει στραμμένο στην επικοινωνία και όχι στην μόρφωση.
Θα εξηγηθούμε προσπερνώντας το περιεχόμενο της περιλάλητης έκθεσης. Εστιάζουμε αρχικά στον τρόπο με τον οποίο εξήγαγε συμπεράσματα αυτή η Επιτροπή. Συγκροτήθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2010 και τροφοδοτήθηκε με απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας χρηματοδότησης στα ανώτατα ιδρύματα.
Επιπροσθέτως ενημερώθηκε από «κείμενο διαβούλευσης», δηλαδή από συζητήσεις στελεχών του Υπουργείου. Τον Δεκέμβριο πέντε μέλη της Επιτροπής έκαναν μια σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα όπου συνομίλησαν με την υπουργό κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, με συνεργάτες της, με κάποιους επιλεγμένους πρυτάνεις, με εκπροσώπους κομμάτων. Αναμάσησαν δηλαδή να αναμασημένα. Στη συνέχεια μηρύκασαν τα αναμασήματα και παρέδωσαν το δεκασέλιδο που θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η τυραννία του αυτονόητου/ Όσα γνωρίζουν και οι πέτρες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Η κυρία Διαμαντοπούλου χρησιμοποίησε την έκθεση με στρατηγικό σχεδιασμό. Την παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης ως κάτι περισπούδαστο, που επιβεβαιώνει τις δικές της θέσεις. Αν θεωρούμε ότι υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός είναι επειδή πολύ πρόσφατα παρουσιάστηκε και δημοσκόπηση για τα πανεπιστήμια. Εκεί να δείτε επιβεβαίωση. Το 80% των ερωτηθέντων θέλει μεταρρύθμιση. Ρωτήθηκαν περί τα 2.000 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων ήταν εντελώς άσχετοι με την εκπαίδευση. Μπορούμε να φανταστούμε ερωτήσεις για μια δημοσκόπηση με εντολέα την κυρία Διαμαντοπούλου: «Θέλετε άρση του ασύλου για να μην πληρώνετε τα σπασμένα των αναρχικών;», «Να  κλείσουν σχολές για να μειωθούν οι δαπάνες;». Απαντά ένα τυχαίο δείγμα, ένα αφηρημένο σύνολο, η κοινωνία γενικώς. Κατόπιν τα στοιχεία διοχετεύονται στον Τύπο και η υποτιθέμενη «κοινή γνώμη» διαχέεται. Ιδού λοιπόν ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πακέτο: η κυρία Διαμαντοπούλου θεσμοθετεί βάσει όσων ζητεί ο λαός και οι κουκουβάγιες της αλλοδαπής βάζουν τον σφραγιδόκηρο.     
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι ξεκάθαρα επικοινωνιακός. Αν το Πανεπιστήμιο είναι διαλυμένο, οι διδάσκοντες παγιδευμένοι, οι δαπάνες υψηλότατες (όπως αναφέρει η έκθεση την οποία παράγγειλε η υπουργός),  αν η κοινή γνώμη ζητεί επιτακτικά την μεταρρύθμιση (όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πλήρωσε η υπουργός) τότε το νομοσχέδιο που απεργάζεται εμφανίζεται ως σωτήριο. Ας κλείσουμε όμως με μια παρατήρηση ορνιθολογικού ενδιαφέροντος: στην οικογένεια της κουκουβάγιας ανήκει και ο μπούφος.

10 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟ ΤΟΤΕ ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ.
    ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΙΒΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
    ΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΑΠΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 700.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΚΙΝΘΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ?
    ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ?
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ?
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να συνέλθεις απ΄τη θολούρα σου κυρά Κέζα πέρνα απ΄ εδώ!

    Όλοι οι ψήφοι μετράνε! μα πίσω απ΄ αυτόν ΕΔΩ!!!
    http://www.gopetition.com/petition/44615.html#sign

    είναι σκανδαλωδώς, δοσμένα? ή παρμένα? απ΄ το δημόσιο 20.000.000 ευρώ.!
    Πάνω στην ίδια βάση επιπλέουν άλλα τόσα στον ευρύτερο αιγιαλό, και επιπλέον του διπλάσιου του συνόλου είναι ενδοάκτιο Σκυριανό

    Γι΄ αυτό το ΔΝΤ είναι εδώ.. με ΠΣΑΟΚ και ΝΔ να υποστηρίζουν από κοινού δήμαρχο στη Σκύρο
    Πάνω στην ίδια βάση και πολύ περισσότερα διασπαθίζονται στο Δήμο!

    Παράλληλοι εξαρτώμενοι βίοι
    Σκύρος-Χαλκίδα-Ελλάδα-ΔΝΤ

    Αν κινδυνεύεις ο φίλος, που σε εκτιμά? να σου κόψει, την καλημέρα! αν έχεις ταυτίσει τον εαυτό σου ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ που πάσι θυσία υπερέχει η υπεράσπιση ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ που δεν σέβονται τον ψήφο του συνόλου ΑΣΤΟ μη το κοιτάς.
    ΕΔΩ http://www.gopetition.com/petition/44615.html#sign
    θέλει αρετή και τόλμη, έστω και μιας ψήφου, για να πάει η δημοκρατία έστω ένα μικρό βήμα μπροστά, κι είναι εκεί που ΟΝΤΩΣ ΕΣΥ ! Ξεπερνάς και απελευθερώνεις τους δεσμούς του εαυτού σου!

    Καλή επιτυχία σε όλους που συμμετέχουν στον παραδείσιο κόσμο των TOP BLOGS
    http://www.nerokota.com/2011/01/blog_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. /.



    Διώξτε τους πριν είναι πολύ αργά!!!
    Πότε ο λαός θα επαναστατήσει και θα τους κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος όλους! Και τους 300! Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε και η αριστερά, που αντί για δυό-τρεις καταγγελίες, θα έπρεπε να καταγγείλει τη χούντα του ΠΑΣΟΚ και να αποχωρήσει από την υποτιθέμενη βουλή για να μη νομιμοποιεί ως δημοκρατική, τη λειτουργία της χουντοκυβέρνησης!!!
    Ο λαός ίσως να ξύπναγε τότε!
    Αλλά οι αμοιβές των βουλευτών είναι μεγάλες! Ειδικά μετά το διπλασιασμό των επιτροπών και τον διπλασιασμό του κονδυλίου των επιτροπών της υποτιθέμενης βουλής (που τα τρώνε όλοι μαζί με τον Πάγκαλο!!!).

    Αλήθεια, μήπως θυμάται κανένας να μου πεί ποιοί βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο του Αλογοσκούφη (τον Σεπτέμβρη του 2009) για την παραγραφή της τρύπας των 300.000.000 ευρώ που εμφάνιζε ο ΑΘΗΝΑ 2004 της Αγγελοπούλου και γιατί κανείς δεν ζήτησε μέχρι σήμερα ανάκριση για το που πήγαν αυτά τα χτήματα!!!



    ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΑΡΧΙΔΙ ΓΑΠ.

    -2 φορτηγα με καινουρια πανακριβα επιπλα εξω απο το κωλοσπιτο του ακη

    -ιδιωτικη πτηση του ομοφυλοφιλου παπακωνσταντινου για ΗΠΑ μαζι
    με την κωλοφαμιλια του αντι να παρει το αεροσκαφος της γραμμης οποως κανουν αλλοι ομοιοι του. για διακοπες ενοψη μεγαλης εβδομαδας..

    -περιμενουμε ολοι σε ποια σουιτα ή σπα της ελβετιας η αλλου θα
    κανει παλι χλιδατες διακοπες για πασχα ο ΓΑΠ, και γι αποσο, θυμιζω
    το καλοκαιρι εκανε 2 μηνες υπερχλιδατες διακοπες τυπου σειχη της αραβιας

    -δεν εγινε αρση ασυλιας της πορνης μιλενας αποστολακη απο την βουλη
    για καθαρα προσωπικο δικαστικο της θεμα....

    -οι βουλευτες πηρανε γυρω στα 1000 ευρω επιπλεον μονο αυτη την εβδομαδα
    γι ασυμμετοχη σε επιτροπες τυπου πως κλανει ο καβουρας
    και τι εντυπωση μας εκανε η παρελαση της 25ης μαρτιου στην αμερικη!!!!!

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΜΟΝΟ...

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ
    ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
    (ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΘΕΜΑ
    ΠΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ)

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ (ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΑΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

    ΝΑ ΠΟΙΑ ΔΘΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

    ΣΙΟΥΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΙΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΑ ΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 6 0Σ ΟΡΟΦΟΣ

    O ΣΙΟΥΦΑΣ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ 6 Ο ΟΡΟΦΟ

    ΟΙ ΣΟΛΩΝΟΣ 66 6ΟΣ

    ΟΠΩΣ ΨΥΧΑΣ
    ΨΥΧΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ 66 6ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ Psb

    ΜΑΖΙ ΤΥΣ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΟΠΕΛΑ" ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΣΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΔΩΜΩΝ


    ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 50 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 7000 ΕΩΣ 2000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΟ 700


    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΚΑΛΙΘΕΑ

    ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    ΑΥΤΗ ΤΑ ΓΑΦΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΡΡΡΕΕΕΕΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι απολύτως εξοργιστικό να υπόκεισαι στην καθημερινή τρομοκρατία της κυβέρνησης αλλά και βουλευτών της με πάγια αναφορά στην Δαντική κόλαση που μας αναμένει κατά την περίπτωση κουρέματος του χρέους. "Οι πιστωτές δεν θα μας δανείσουν ποτέ ξανά" μας απειλούν οι κουνοδάχτυλοι αποσιωπώντας πρώτον: Πως ο εφετινός (και όχι φετινός όπως ανατριχιασμένος διαβάζω σε ιστοσελίδες και δυστυχώς σε ΜΜΕ επειδή με παραπέμπουν στο αρσενικό της φέτας) είναι εξόφθαλμα πλεονασματικός (με τον τελευταίο κλητήρα του δημοσίου πληρωμένο) αν δεν είμασταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα 29 δις των τοκοχρεολυσίων και τα 14 δις του τρέχοντος δανείου και δεύτερον: Μόνο οι αυτιστικοί αγνοούν πως είναι οι πιστωτές που μας σπρώχνουν στην χρεοκοπία γιατί ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν δια μέσου των CDSes (ασφάλιστρα) πολύ περισσότερα από την κατάρρευσή μας. Και διερωτώμαι τώρα εγώ ο αφελής: Τι περισσότερο θα μου συνέβαινε αν οι ξεπουπουλιασμένοι και ξεπουλημένοι κυβερνητικοί ψιττακοί έθεταν έστω και τώρα ως βάση διαπραγμάτευσης το δραστικό κούρεμα τους χρέους; Πολύ πιθανό αφού θα κατέρρεαν αυτοί και όχι εμείς να τους κρατούσαν στα κλουβιά και να μην μας τους επέστρεφαν. Εντάξει δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που θα κατέβαλε λύτρα για την απελευθέρωσή τους..

    http://klydonas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Τον γυρω του διαδικτυου κνει το Υπομνημα του δρ Κουτσουκου για τα Πειραματικα σχολεια!!

    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:

    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό. Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικό ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!
    Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, που ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, ο Ανδρέας Παπανδρέου κινδυνεύουν να αφανιστούν από το νέο νομοσχέδιο! Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πιθανά, να είχε αγαθές προθέσεις και να ήθελε να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων», και νέα Πειραματικά που «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδεόντουσαν από τον νόμο 1566/1985 με τα Π.Ε.Κ.), αλλά η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία» και ο τρόπος
    παρουσίασης των «αλλαγών», περιέπλεξε τα πράγματα. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να επαναφέρει τα Πρότυπα, τα σχολεία της Χούντας και της Συντήρησης! Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών της δημοκρατίας!
    Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται! Επίσης, άλλο Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου και άλλο «Πειραματικό» Σχολείο (του Νομού λειτουργίας, που εντάσσεται στα Π.Ε.Κ. από τον νόμο 1566/1985) και άλλο Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο!
    1. Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου : Είναι ειδική κατηγορία και οφείλει να εξαιρεθεί από τον νέο νόμο. Ανήκει στο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος ασχολείται με τα βασικά θέματα λειτουργίας του, έχει πανεπιστημιακό άσυλο, έχει Επόπτη Πανεπιστημιακό Καθηγητή των Επιστημών Αγωγής. Το ΠΣΠΑ, το καλύτερο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από εξατάξιο δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο Λύκειο και κρατάει ακόμα και σήμερα αυτή την δομή. Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    2. Πειραματικά Σχολεία: η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    3. Πρότυπα Σχολεία: η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις (Σχολεία της Συντήρησης και της Χούντας). Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις.
    4. Πρότυπα-Πειραματικά: Δεν υπάρχουν και αν η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις, τότε θα είναι Πρότυπα και δίπλα ό όρος «Πειραματικά θα υπάρχει για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση»!
    5. Πειραματικό Σχολείο που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο: Δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει επόπτη Καθηγητή Πανεπιστημιακό, απλά συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο.


    Σιγα σιγα και η ΟΛΜΕ και ολοι οι Πανεπιστηνιακοι συντασσονται με τον δρ Κουτσουκο, μονο οι αγραμματοι ειναι ξεροκεφαλοι...

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Τον γυρω του διαδικτυου κνει το Υπομνημα του δρ Κουτσουκου για τα Πειραματικα σχολεια!!

    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:

    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό. Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικό ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!
    Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, που ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, ο Ανδρέας Παπανδρέου κινδυνεύουν να αφανιστούν από το νέο νομοσχέδιο! Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πιθανά, να είχε αγαθές προθέσεις και να ήθελε να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων», και νέα Πειραματικά που «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδεόντουσαν από τον νόμο 1566/1985 με τα Π.Ε.Κ.), αλλά η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία» και ο τρόπος
    παρουσίασης των «αλλαγών», περιέπλεξε τα πράγματα. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να επαναφέρει τα Πρότυπα, τα σχολεία της Χούντας και της Συντήρησης! Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών της δημοκρατίας!
    Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται! Επίσης, άλλο Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου και άλλο «Πειραματικό» Σχολείο (του Νομού λειτουργίας, που εντάσσεται στα Π.Ε.Κ. από τον νόμο 1566/1985) και άλλο Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο!
    1. Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου : Είναι ειδική κατηγορία και οφείλει να εξαιρεθεί από τον νέο νόμο. Ανήκει στο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος ασχολείται με τα βασικά θέματα λειτουργίας του, έχει πανεπιστημιακό άσυλο, έχει Επόπτη Πανεπιστημιακό Καθηγητή των Επιστημών Αγωγής. Το ΠΣΠΑ, το καλύτερο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από εξατάξιο δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο Λύκειο και κρατάει ακόμα και σήμερα αυτή την δομή. Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    2. Πειραματικά Σχολεία: η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    3. Πρότυπα Σχολεία: η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις (Σχολεία της Συντήρησης και της Χούντας). Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις.
    4. Πρότυπα-Πειραματικά: Δεν υπάρχουν και αν η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις, τότε θα είναι Πρότυπα και δίπλα ό όρος «Πειραματικά θα υπάρχει για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση»!
    5. Πειραματικό Σχολείο που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο: Δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει επόπτη Καθηγητή Πανεπιστημιακό, απλά συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο.


    Σιγα σιγα και η ΟΛΜΕ και ολοι οι Πανεπιστηνιακοι συντασσονται με τον δρ Κουτσουκο, μονο οι αγραμματοι ειναι ξεροκεφαλοι...

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση