GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης...

Toυ Μητροπολίτη Θεσ/κης Άνθιμου http://www.aixmi.gr/ Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη , μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού...

Toυ Μητροπολίτη Θεσ/κης Άνθιμου
http://www.aixmi.gr/
Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού σχολείου που έλεγε: “Τον πιστό φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκεις”. Και αυτή η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, γιατί δίδει τη δυνατότητα στον Π. Ψωμιάδη να γνωρίσει πραγματικά ποιοί είναι οι καλοί και πιστοί του φίλοι. Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ομως από την άλλη πλευρά, είναι τεράστιο θέμα ηθικής φύσεως και νοιώθω την ανάγκη αυτό ακριβώς να το μεταφράσω σε προσωπικά αισθήματα: Με τον Π. Ψωμιάδη, ως νομάρχη και ως περιφερειάρχη, γνωριζόμεθα επτά χρόνια. Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και...
 άλλων διακρίσεων.
Ειδικά, αυτή τη στιγμή προσωπικά και ηθικά, συμπαρίσταμαι με όλη μου τη ψυχή στην περιπέτειά του και θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Επί πλέον πιστεύω ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών του συμπαρίσταται. Ο δοκιμαζόμενος πολιτικός αυτός άνδρας, άλλωστε, είναι απόλυτα συμπαθής. Και έχω την εντύπωση ότι η γενική κατάσταση της ψυχικής διάθεσης των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών συνεπειών της, έχει μειώσει τις αντιδράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο φίλο μας, γεγονός που θα ήταν για εκείνον σημαντική ενίσχυση στον ανηφορικό δρόμο που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει. Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό. Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του. Άλλωστε, τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του, αλλά οι συνθήκες μειώνουν τη διάθεση των φιλικών εκδηλώσεων.
Θυμάμαι στην επτάχρονη συνεργασία μας την συμπεριφορά του απέναντι στο μεγάλο τοπικό αλλά και εθνικό μας θέμα: Την υπόθεση της Μακεδονίας. Από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι είναι άνδρας σταθερός και εδραίος στις απόψεις του, κάτι που είχα πολλές ευκαιρίες βέβαια να διαπιστώσω. Ολα αυτά που του συμβαίνουν σήμερα είναι μία ατυχής ιστορία, η οποία όμως βλάπτει όλη την κοινωνική ισορροπία και την ειρήνη του λαού μας. Γι’ αυτό, προσεύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός γιατί ξέρω ότι έχει βαθιά εσωτερική πίστη.
Ομως, θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας και να πληρώσουμε τις συνέπειες οι οποίες φυσικά δεν θα μας αξίζουν.
Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.

34 σχόλια

  1. ΡΕ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΦΡΑΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΕΙΔΑΤΕ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΛΑΛΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΥΛΑΙΟΙ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΝΕ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ.
    ΑΜΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΣΑΙ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άθλιε δούλε της Παγκοσμιοποίησης λυσσάζεις όταν βλέπεις χριστιανούς που αντιστέκονται ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αστα ρε τραγο !!!
    θεομπαίχτες και πατριδολάγνοι είσαστε ο ένας στο όνομα του νόμου έκανε χάρισμα 84,000 ευρώ στον απατεώνα -επιχειρηματία (με το αζημίωτο??)και συ στο όνομα του θεού που υπηρετείς (έτσι λές) επιχειρείς να κάνεις εξωτερική πολιτική και με τον τρόπο αυτό να καπελώσεις την κυβέρνηση που δεν σε εκφράζει.
    Νισάφι πιά σας μάθαμε, δεν μπορείτε να μας δουλεύετε πλέον...ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβαστε Μητροπολιτη-Ανθιμε:
    Το θεμα του κ. Ψωμιαδη ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    και συγχωρεση η οχι επανω σ' αυτο θα δωσει η οχι Ο ΛΑΟΣ,
    εσυ καλα κανεις και τον εκτιμας, ομως που κολλαει αυτο απο εκκλησιαστικη αποψη;
    ......
    Εαν ειχε καποια ΑΜΑΡΤΙΑ, ασφαλως θα μπορουσατε να επεμβετε, οχι δημοσια βεβαια σε καμια περιπτωση αλλα ιδιωτικα και να τον συμβουλεψετε και να τον συγχωρεσετε κλπ.
    Αλλα ΤΩΡΑ που το θεμα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και εσεις ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, που κολλαει η αναρτηση σου αυτη;

    Να μας πεις τι; Οτι εκτιμας τον κ. Νομαρχη και οτι τι; Να εχουμε θετικη εικονα για αυτον επειδη το λετε εσεις;!

    Αληθεια: για ποιον αλλον πολιτικο εχεις κανει ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ;
    .........
    Με την ευκαιρια ηθελα να σας εξομολογηθω μια ερωτηση που με βασανιζει οσο μενει αναπαντητη:

    Βασει του εκκλησιαστικου δικαιου που εσεις οι μητροπολιτες εχετε νομοθετησει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε
    Αρχιερεα να αλλαξει περιφερεια, με ποινη καθειρξης αν δεν απατωμαι.
    Εσεις, μετα απο τριαντα και βαλε χρονια στην ωραια Αλεξανδρουπολη, ΠΩΣ και ιδιως ΓΙΑΤΙ πηρατε ΔΙΑΖΥΓΙΟ με την ενορια σας εκει για να πατε στην ΜΑΚΡΙΝΗ Θεσσαλονικη;
    Σας εδιωξαν;
    Ο Χ Ι απο οτι γνωριζω.
    Σας μειωσαν τον μισθο;
    και παλι ΟΧΙ
    σας μειωσαν τα τυχερα;
    και παλι οχι
    Μειωθηκαν τα εσοδα της μητροπολης σας και αποφασισατε να πατε σε πιο πλουσια;
    Δεν νομιζω να ειναι και αυτος λογος σοβαρος, αφου ολοι εσεις οι μητροπολιτες ειστε αγαμοι ακτημονες και αφιερωμενοι 100% στην ΔΙΑΔΟΣΗ του Ευαγγελιου, δηλαδη των ΚΑΛΩΝ ΝΕΩΝ της ΔΩΡΕΑΝ και ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ σωτηριας του ανθρωπου, ετσι δεν ειναι;
    Ε, τοτε ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ, ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΗ και μαλιστα οχι προσωρινα αλλα μονιμα;
    .....
    Τοσα χρονια εκει τα καλυτερα η μαλλον τα νεωτερα της ζωης σας εξοδεψατε εκει, με τι ΣΠΛΑΧΝΑ μπορεσατε να την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ; Τι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ σας προσφερει η Θεσσαλονικη;

    Θα περιμενω εναγωνιως απαντηση σας

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε αγράμματε αν είχες πάει στο γυμνάσιο θα
    ήξερες πως στον Ζούκη μάθαιναν τον "φίλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ραδιενεργεια - κινδυνος13 Απρ 2011, 6:30:00 μ.μ.

    Το πρώτο κύμα ραδιενεργού νέφους έφτασε στην Ευρώπη, σύμφωνα με μετρήσεις σε οκτώ σημεία της Γαλλίας. Παράλληλα η ανεξάρτητη επιτροπή μέτρησης ραδιενέργειας της Γαλλίας, CRIIRAD, προειδοποιεί τις ευαίσθητες ομάδες του...


    πληθυσμού να αποφεύγουν την κατανάλωση πλατύφυλλων λαχανικών, καθώς μέσω της βροχής μεταφέρθηκε ραδιενέργεια στη γη και στη συνέχεια στα τρόφιμα.
    Συγκεκριμένα βρέφη, γυναίκες που θηλάζουν και εγκυμονούσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση βρόχινου ύδατος καθώς και συγκεκριμένων τροφών όπως πλατύφυλλα λαχανικά, φρέσκο γάλα και κρεμώδες φρέσκο τυρί.

    Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην έρευνα δεν αφορούν μόνον τη Γαλλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς το επίπεδο μόλυνσης του αέρα είναι ίδιο στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία.

    Η επιτροπή πρόσθεσε περαιτέρω ότι “αναφορικά με το νερό της βρύσης, οι υπόγειες λεκάνες ή οι μεγάλοι ποταμοί δεν πρέπει να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο η κατάσταση των υδάτων από δεξαμενές που συλλέγουν νερό της βροχής από μία ή περισσότερες λεκάνες απορροής, όπως οι πλαγιές των βουνών, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα.”

    Όσον αφορά το πότισμα των κήπων με νερό βροχής, το CRIIRAD προτείνει το πότισμα του εδάφους και όχι των φύλλων των λαχανικών, καθώς η απορρόφηση είναι γρηγορότερη και πιο σημαντική στην επιφάνεια του φύλλου παρά μέσω των ριζών.

    Όσον αφορά τις Η.Π.Α., οι μετρήσεις δείχνουν πως έχουν πληγεί από την ραδιενέργεια, οι δυτικές ακτές, οι οποίες δέχθηκαν το ραδιενεργό νέφος από την Ιαπωνία, 6-10 ημέρες πριν τη Γαλλία.

    Η επιτροπή αποκάλυψε ότι σε πολλά σημεία τα επίπεδα συγκέντρωσης ραδιενεργού ιωδίου 131 στις ΗΠΑ είναι 8-10 φορές υψηλότερα των κανονικών.

    Με βάση τις αναλύσεις του εργαστηρίου της η CRIIRAD θεωρεί ότι η δραστηριότητα του ιωδίου 131 στον αέρα θα μπορούσε να έχει φτάσει, και να υπερβαίνει το 10 mBq/m3 στη Γαλλία.

    Ειδικότερα στην πόλη Valence, η δραστηριότητα της πυκνότητας του αέρα άγγιξε τα 9 mBq/m3 από τις 30 Μαρτίου, έως και την 31η Μαρτίου.Στη συνέχεια της έρευνας για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή Valence αποκαλύπτεται ότι η δραστηριότητα του ιωδίου 131 προχώρησε πέραν του 1 mBq/m3 στις 27-28 Μαρτίου, 5 mBq/m3 28-30 Μαρτίου, για να φθάσει στο ανώτατο όριο των 9 mBq/m3 στις 30-31 Μαρτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΠΑ !!!!ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ!!!! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ !!!ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!!!!!ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ!!!!ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΑΝΘΙΜΕ !!!!ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΛΙΓΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σου φερνανε καθολου πετρελαιο στη ζουλα λιποτακτη των συνορων ? απο 7ετια σε 7ετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφιερωμένο σε όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1943 -1985

    H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
    Είμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία
    περιμένοντας.




    Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
    ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές
    έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
    Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

    Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα
    ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες
    ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα
    σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής
    θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και
    μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα
    ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ,
    καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν
    φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

    Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες
    κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε
    κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε
    ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε
    «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..

    Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και
    δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα
    στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν
    υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν
    υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»
    Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν
    έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα
    θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε
    κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε
    καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το
    ξεπερνάμε.

    Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν
    παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό
    ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή
    οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά
    κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν
    πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
    Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια,
    βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε
    φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά
    φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί
    συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί
    έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και
    παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε
    χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη
    βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους
    πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα
    στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν
    ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

    Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των
    φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να
    ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο
    σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

    Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν
    έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση.
    Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να
    μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να
    περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!

    Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε
    ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη
    προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
    Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με
    ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια
    κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας
    κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

    Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και
    μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

    Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες
    την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι γεγονος η πραξη του Ψωμιαδη ηταν θεαρεστη επρεπε να σωσει εναν ετοιμοθανατο Τον κινητηρα του αυτοκινητου μου ποιος θα τον σωσει απ`αυτους που θελουνε ευκολη κονομα Δεν μας ειπατε τον εσωσε τελικα τον απατεωνα βενζινα με την μειωσει του προστιμου? Γιατι αν πεθανε προς τι ολη αυτη η ιστορια Παντως ιατρικως δεν εχω ακουση καποιος να μην πεθενει απο μειωσει προστιμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι γεγονος η πραξη του Ψωμιαδη ηταν θεαρεστη επρεπε να σωσει εναν ετοιμοθανατο Τον κινητηρα του αυτοκινητου μου ποιος θα τον σωσει απ`αυτους που θελουνε ευκολη κονομα Δεν μας ειπατε τον εσωσε τελικα τον απατεωνα βενζινα με την μειωσει του προστιμου? Γιατι αν πεθανε προς τι ολη αυτη η ιστορια Παντως ιατρικως δεν εχω ακουση καποιος να μην πεθενει απο μειωσει προστιμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ την επταετία θυμάται ο μητροπαλούκης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σου δινουν μια εκπομπη σε καναλι να μας ανακοινωνεις τις αποψεις σου πατερ?
    Δεν ασχολεισαι με τα του οικου σου καλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτυχώς ο Ψωμιάδης έχει την υποστήριξη του ανθρώπου που είναι τόσο αγαπητός στο λαό της Θεσσαλονίκης που κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές του Μπουτάρη! Τέτοιο φίλο ο Ψωμιάδης ούτε στους εφιάλτες του δεν τον περίμενε!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΩ..Η ΧΟΥΝΤΑ και δικαστική
    του ΠΑΣΟΚ των ΖΩΩΝ και ΦΥΤΩΝ.
    Ποινή – χάδι στον Μαντέλη....


    Σε φυλάκιση 3 ετών ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ καταδίκασε το 3μελες Εφετείο Αθήνας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

    Το δικαστήριο που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην υπουργό, χωρίς ελαφρυντικά, του επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 15.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Τ. Μαντέλη ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γινόταν δεκτή θα οδηγείτο στη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

    Ο πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από συνηγόρους του....

    Υπενθυμίζεται ότι ο Τ. Μαντέλης κατηγορείται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens.


    1. Ο 77χρονος που σκότωσε τον κλέφτη 10 χρόνια φυλάκιση.
    Ο φονιάς του Βαρθολομαίου 4,5 χρόνια σκότωσε εν βρασμώ ψυχής”(εγκλημα τιμής ,έτσι δε το λένε;)
    Ο Μαντέλης 3χρόνια με αναστολή (να μπορέσει να χαρεί τον ιδρώτα του,παληκάρια)για κακούργημα ,νομιμοποίηση εσόδων(ωραία έκφραση).
    Οσκαρ Ρομέρο:”
    Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους”.


    2. Ζούμε την επανάσταση του αδιανόητου (κατά το αντίστοιχο ατυχές του προέδρου τους).
    Επιστρέφουμε με γρήγορα βήματα σε μια εποχή που ο Γιάννης Αγιάννης μπήκε φυλακή για ένα ψωμί, και οι εκατοντάδες Γαβριάδες πέθαιναν στα οδοφράγματα.
    Μόνο που σήμερα η εξουσία δεν έχει την ευθιξία του Ιαβέρη.
    Αντε στο καλό πιά. Βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δέσποτα, με όλα όσα γράφεις μας θυμίζεις τα "συγχωροχάρτια" της Ρωμαιοκαθολικής κουστοδίας! Κρίμα!
    Αναλογίσθηκε άραγε κκ Άνθιμε ότι οι άνθρωποι τους οποίους ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ και ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ο εκλιπών βενζινοπώλης ήταν οι ίδιοι που στις εκλογικές αναμετρήσεις (για τη Νομαρχία - γιατί φέτος για την Περιφέρεια η Θεσσαλονίκη τον αποδοκίμασε τον..."Νομάρχη της καρδιάς" της) αναδείκνυαν τον κ Ψωμιάδη ως "λαοπρόβλητο" Νομάρχη;
    Οπότε δίνοντας συγχωροχάρτι τύπου "Ρωμαίου Πάπα" στο εκλιπόντα ο κ Ψωμιάδης τελικά αγνόησε τους Πολίτες της Θεσσαλονίκης;
    Μήπως με όσα Εσείς τώρα λέτε για τον κ Ψωμιάδη κάνετε το ίδιο σφάλμα απέναντι στο...ποίμνιό σας;
    Στο κάτω - κάτω της γραφής θα έπρεπε κάποιος του ιερατικούκύκλυ σας να σας πληροφορήσει ότι ο εκλιπόν ΔΕΝ είχε δεχθεί ένα αλλά πολλά πρόστιμα, ΔΕΝ έκανε δηλαδή ΑΠΑΞ μια απάτη αλλά κατά συρροή και κατά εξακολούθηση οπότε και η ενέργεια του κ Ψωμιάδη ελέγχεται και ΔΙΚΑΙΩΣ τιμωρείται με την ομόφωνη απόφαση του Πρωτοδικείου
    (5-0) και του Εφετείου (5-0)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σεβασμιότατε (Παναγιότατε ΔΕΝ πρόκειται να πω και ας αμαρτήσω απέναντί σας αλλά θεωρώ ότι ΜΟΝΟ ο Ιησούς ο Ναζωραίος ήταν και παραμένει Παναγιότατος) να σας θυμήσω και το λαϊκό μας ρητό που λέει: "πες μου τον φίλο σου..."
    Σας το λέω με αγάπη ενός απλού ανμαρτωλού Χριστιανού που ΔΕΝ ξημεροβραδιάζετε στα Μπουζούκια και ΔΕΝ δηλώνει ΑΠΙΣΤΟΣ όπως μου λένε ότι κάνουν κάποιοι στο άμεσο περιβάλλον του..."φίλου Σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οργισμένη δήλωση, του συνηγόρου του Τ. Μαντέλη για την καταδίκη του:
    “Δεν θα γίνει ο Μαντέλης, ο αίρων πάσης αμαρτίας του πολιτικού κόσμου” !!!!!!!!!!!!!


    Ο 77χρονος που σκότωσε τον κλέφτη 10 χρόνια φυλάκιση.
    Ο φονιάς του Βαρθολομαίου
    4,5 χρόνια σκότωσε εν βρασμώ ψυχής”(εγκλημα τιμής ,έτσι δε το λένε ;)

    Ο Μαντέλης 3χρόνια με αναστολή (να μπορέσει να χαρεί τον ιδρώτα του, παληκάρια )
    για κακούργημα ,νομιμοποίηση εσόδων (ωραία έκφραση).


    Οσκαρ Ρομέρο:” Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια:δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους”.

    Ζούμε την επανάσταση του αδιανόητου (κατά το αντίστοιχο ατυχές του προέδρου τους).
    Επιστρέφουμε με γρήγορα βήματα σε μια εποχή που ο Γιάννης Αγιάννης μπήκε φυλακή για ένα ψωμί, και οι εκατοντάδες Γαβριάδες πέθαιναν στα οδοφράγματα.
    Μόνο που σήμερα η εξουσία δεν έχει την ευθιξία του Ιαβέρη.

    Αντε στο ΔΙΑΒΟΛΟ πιά.
    Βαρέθηκα την ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ.

    ΘΑ ΣΑΣ Γ.Α.Μ.Η.Σ.Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φάγανε εκατομμύρια ευρώ τα πολιτικά λαμόγια.

    Ο Ψωμιάδης δεν έφαγε μιά δεκάρα !

    Καί είχε το θάρρος να υπερασπιστεί έναν ανθρωπάκο ετοιμοθάνατο πού για μιά κουτσουκέλα πού έκανε, κακώς βέβαια αλλά ουδείς αναμάρτητος, καί γιά 1000 ευρώ παράβαση σε αλλαγή χρώματος σε πετρέλαιο θέρμανσης τού βάλανε πρόστιμο 100.000 ευρώ !!!, όταν την ίδια ώρα λαμόγια πολιτικοί φάγανε εκατομμύρια καί ουδείς μπήκε φυλακή ή πήρε πρόστιμο !

    Μπράβο καί στόν Μητροπολίτη πού δεν πρόδωσε τόν φίλο του όταν κάποιοι, τάχατες "υπερδίκαιοι", "αδιάφθοροι" τής οκάς καί "σωστοί" γράφουνε κατεβατά εναντίον, καί πού άν τούς ξεσκονίσεις τά δικά τους απόκρυφα θα βγάλεις λαβράκια....

    Αττικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μη δότε τα άγια τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων. Αυτό το παράθεμα θυμίζει η δήλωση συμπαράτασης του κατ ευφημισμόν αγίου Θεσσαλονίκης. Επειδή προκαλείς Δέσποτα τις επόμενες μέρες θα καταθέσω καταγγελία στο ΣΕΕΔΔ για επιχείρηση συμφερόντων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και το φαγοπότι που γίνεται. Τόλμησε μετά να μιλήσεις ή να προσποιηθείς ότι δεν ήξερες. Ας το συμμαζέψει επιτέλους το μορμολύκειο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ο ισχυρός δεσμός του Άνθιμου με τον Ψωμιάδη είναι αυτός της συνενοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που αποτελούν σήμερα την κορυφή της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    Ολοι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αττικέ, τελικά το πίστεψες το παραμύθι του Ψωμιάδη ότι ήταν ΜΙΑ η παράβαση και ΕΝΑ το πρόστιμο;
    Είδες τι καλό κάνουνε τόσα χρόνια τα κανάλια στον Νομάρχη της Θεσσαλονίκης και μόνο(η Ελλάδα ΔΕΝ έχει άλλους Νομάρχες παρά μόνο τον Ψωμιάδη - έτσι δεν είναι κκ Αυτιά, Οικονομέα και Παπαδάκη;)
    Στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο ακούστηκε ότι ήταν ΠΟΛΛΕΣ οι παραβάσεις (κατ εξακολούθηση λέγεται αυτό) και πολλά τα πρόστιμα που έφτασαν τα 89,000 ευρώ...
    Αττικέ να δηλώσεις ΣΥΓΝΩΜΗ στους αναγνώστες του press.gr τους οποίους παραπλανάς με το σχόλιό σου (επειδή παραπλανήθηκες από τον Ψωμιάδη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά ρε δέν ντρέπεστε.....

    ο ψωμιάδης μείωσε το πρόστημο σε έναν απατεόνα που κατ εξακολούθηση έκλεβε τον κόσμο.....αντί να τον κρεμάσει στην αριστοτέλους.......τι κιάν είχε καρκίνο.....να πάθενε κι'άλλο αν έκλεβε τον κοσμάκι με τις πλάτες των ΑνθυμοΖορόδω

    Συντονισμός εκλησίας, ζορό ΝΔ κλπ κλπ να μας πήσουν ότι έκανε και ιρωισμό....Αυτόι κηβερνάν την θεσσαλονίκη χρόνια και δυστιχώς θα συνεχισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μόνο που συνέκρινε τον εαυτό του με το Χριστό ο Πανίκας..., άλλα θα περίμενα να ακούσω.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οργισμένη δήλωση, του συνηγόρου του Τ. Μαντέλη για την καταδίκη του:“Δεν θα γίνει ο Μαντέλης, ο αίρων πάσης αμαρτίας του πολιτικού κόσμου”..!!!!!!!!!

    "Έλληνα να τι πρέπει να κάνεις..."

    Θεωρειτε πλεον δεδικασμενο΄΄κλεβω μερικα εκατομυρια ριχνω μερικα κορκοδειλια δακρυα και αρπαζω 3 χρονια με αναστολη΄΄Βουρ μαγκες στις τραπεζες πεδιο δοξας λαμπρο.

    Επιτέλους!!!

    Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο.
    Το φως έπεσε άπλετο.
    Η δικαιοσύνη, ως τυφλή και κουφή, αποφάνθηκε.
    και ….αποκαταστάθηκε το πόθεν το έσχες.

    Έτσι είναι η Δημοκρατία μας: ισονομία και συμμετοχή στα βάρη …άλλοι το πόθεν και το έσχες και όλοι οι υπόλοιποι το αίσχος του λογαριασμού.

    ΥΓ

    ΑΓΓΕΛΙΑ:
    Ζητείται χορηγός εκατοντάδων χιλιάδων € και δεσμεύομαι να χορηγήσω … το 45% της χορηγίας στα δημόσια ταμεία…. άκου 15,000 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο 77χρονος που σκότωσε τον κλέφτη 10 χρόνια φυλάκιση.
    Ο φονιάς του Βαρθολομαίου
    4,5 χρόνια σκότωσε εν βρασμώ ψυχής”(εγκλημα τιμής ,έτσι δε το λένε ;)

    Ο Μαντέλης 3χρόνια με αναστολή (να μπορέσει να χαρεί τον ιδρώτα του, παληκάρια )
    για κακούργημα ,νομιμοποίηση εσόδων (ωραία έκφραση).


    Οσκαρ Ρομέρο:” Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια:δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους”.

    Ζούμε την επανάσταση του αδιανόητου (κατά το αντίστοιχο ατυχές του προέδρου τους).
    Επιστρέφουμε με γρήγορα βήματα σε μια εποχή που ο Γιάννης Αγιάννης μπήκε φυλακή για ένα ψωμί, και οι εκατοντάδες Γαβριάδες πέθαιναν στα οδοφράγματα.
    Μόνο που σήμερα η εξουσία δεν έχει την ευθιξία του Ιαβέρη.

    Αντε στο ΔΙΑΒΟΛΟ πιά.
    Βαρέθηκα την ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ.

    ΘΑ ΣΑΣ Γ.Α.Μ.Η.Σ.Ω.κωλοπαίδα
    ρουφιανοπούστηδες του Πασοκ
    του γαμημένου κώλου σας
    επι χρήμασι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αφιερωμένο σε κάτι Ζωντόβολα
    Πασόκ και σκατα..που χτυπιούνται
    σε ρεσιτάλ μαλακίας
    παραπάνω.

    Επισδή δεν ξέρω, την γλώσσα των Λυσσασμένων ΣΚΥΛΙΩΝ , θα το γράψω
    σε ελληνικά.
    ΠΕΣΤΕ ΖΩΑ να σας το μεταφράσουν τα αφεντικά σας.
    --------------------------------

    Να ξεπληρώσει τη Siemens μέχρι κεραίας υποσχέθηκε ο Παπακωνσταντίνου στους Γερμανούς...
    Εύγε!!!
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησής του!!!

    Ενώ χθες ο νταής της παρέας, Καστανίδης, έλεγε μέσα στη Βουλή ότι οι "κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο" την ίδια ώρα ο Παπακωνσταντίνου σαν πάπια, όπως είναι όλοι τους όταν βγαίνουν στο εξωτερικό δήλωνε στην Handelsblatt ότι

    θα πληρώσει όλα τα χρέη της χώρας προς γερμανικές εταιρίες...

    Ναι σ' αυτές τις εταιρίες που ο τσάμπα μάγκας Καστανίδης θα τσακίσει και όπως είπε θα στείλει γράμμα στη Siemens να απολογηθεί και θα της βάλει πρόστιμο ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης!!!

    Σύμφωνα με το Spiegel τα χρέη της Ελλάδας προς γερμανικές εταιρίες είναι 500 εκ. ευρώ ενω το δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες περί τα 6 δις.

    Από τα 500 εκ σε Γερμανούς τουλάχιστον τα 7 εκ είναι οφειλές στην Hochtief η οποία συμμετέχει στην κατασκευή δύο αυτοκινητόδρομων... ενώ στη Siemens χρωστάει και θα αποπληρώσει μέχρι κεραίας όπως υπόσχεται, μερικές δεκάδες εκ ευρώ... στην ίδια Siemens που ο νταής Καστανίδης θα της βάλει πρόστιμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά, ο παπάς έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, που έβαλε "στο δημοτικό" το βιβλίο αρχαίων ελληνικών της πάλαι ποτλέ α' γυμνασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. THN AΦΙΕΡΩΣΗ
    ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΦΡΑΣΑΝ...ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ

    ΓΙΑΤΙ ?
    ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ. ΑΣΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε πατρίδα Άνθιμε, κόψε ρε την TV. Δεν είσαι ο Κούρκουλας, απλά είσαι από του Κούκουρα (Χωριό έξω από τον Πύργο) και τα έχεις μπερδέψει. Ρε στην Σαλμώνη, γελάνε μόλις σε βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση