GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κύκλος του χρέους...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Οι τοκογλύφοι «αγορές» και οι λαοί «κοπρίτες»! Προσπαθήσαμε στον χθεσι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Οι τοκογλύφοι «αγορές» και οι λαοί «κοπρίτες»!
Προσπαθήσαμε στον χθεσινό Δευκαλίωνα, να προσεγγίσουμε τον κύκλο του χρέους. Οι κυβερνήσεις προκειμένου να σώσουν τις τράπεζες, δανείζονται από άλλες τράπεζες και ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές, που είναι όμως δανεισμένοι από τράπεζες. Το γεγονός ότι οι δανειζόμενες και δανείστριες τράπεζες είναι απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να το αποδείξουμε, διότι είναι πλέον και αυταπόδεικτο μιας και έχει αναλυθεί πάρα πολλές φορές, πάρα πολύ καλά και από πάρα πολλούς.
Στην συνέχεια, επειδή το χρέος των κρατών διογκώθηκε, μπήκε στο παιχνίδι το ΔΝΤ προκειμένου να μπορούν τα κράτη να δανεισθούν από αυτόν τον οργανισμό απρόσκοπτα, για να μην προκύψει χρεοκοπία κρατικής οικονομίας που θα είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομικής πυραμίδας. Το ΔΝΤ, επειδή προβλέπει ότι η ζήτηση κεφαλαίων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, προετοιμάζει τους μηχανισμούς με τους οποίους θα μπορεί και αυτό να δανεισθεί από τις αγορές.
Δηλαδή, το ΔΝΤ θα δανεισθεί και από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες τραπεζών (δανειζόμενες και δανείστριες από τα κράτη ) και από ιδιώτες επενδυτές, που όμως δανείζονται από τις τράπεζες. Και όλα αυτά προκειμένου να εξυπηρετήσει κρατικά χρέη που...
 προήλθαν από την προσπάθεια του κράτους να σώσει τις δοκιμαζόμενες από την χρηματοπιστωτική κρίση τράπεζες.
Η απόλυτη τρέλα!
Πάμε τώρα στα επιτόκια δανεισμού… Θα χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα ένα κράτος της ΕΕ. Το Κράτος δανείζεται από τις τράπεζες που δεν έχουν πρόβλημα από την κρίση και τους ιδιώτες επενδυτές (που δανείζουν δικά τους και δανεικά χρήματα) με ένα χαμηλό επιτόκιο Α. Το Κράτος δανείζει αυτά τα χρήματα στις εγχώριες τράπεζες που έχουν πρόβλημα με επιτόκιο Α+Χ. Οι προβληματικές τράπεζες παίρνουν αυτά τα χρήματα και τα διοχετεύουν στην αγορά με επιτόκιο Α+Χ+Ψ. Από εκεί θα δανεισθεί μέρος των απαιτητών κεφαλαίων το ΔΝΤ και θα τα δανείσει στην συνέχεια τα κράτη με επιτόκιο Α+Χ+Ψ+Ζ.
Προσέξτε… τα κράτη δανείστηκαν από τις αγορές με επιτόκιο Α και τώρα μετά την εκδήλωση της κρίσης χρέους θα δανεισθούν με επιτόκιο Α+Χ+Ψ+Ζ.
Όλοι κερδίζουν από αυτόν το χορό επιτοκίων. Κερδίζει το Κράτος, κερδίζουν οι προβληματικές τράπεζες, κερδίζει το ΔΝΤ, μα πάνω απ’ όλα κερδίζουν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές που δάνεισαν τα κράτη με επιτόκιο Α και σε λίγο ξανά-δανείζουν τα κράτη μέσω ΔΝΤ με επιτόκια Α+Χ+Ψ.
Και ποιος χάνει;
Μα φυσικά ο λαός που πλήττεται από σκληρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να παραμείνουν τα κράτη αξιόχρεα (να μην αυξάνεται το χρέος με ρυθμούς εκτός ελέγχου) και ταυτόχρονα να εξοικονομούνται χρήματα για να πληρώνονται οι τόκοι των κρατικών χρεών προς τους δανειστές (επενδυτικές τράπεζες, ιδιώτες επενδυτές, προβληματικές τράπεζες, ΔΝΤ).
Και πως είναι δυνατόν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί να αποδέχονται αυτήν την τρέλα;
Να δανείζεται δηλαδή το κράτος τους, για να δανείσει τις προβληματικές τράπεζες, οι οποίες στην συνέχεια θα δανείσουν τα κεφάλαια της κρατικής βοήθειας στο ΔΝΤ, το οποίο θα τα επιστρέψει ως δανεικά στο ίδιο Κράτος.
Δυστυχώς είναι δυνατόν και είναι η πικρή αλήθεια.
Βασικός ένοχος γι’ την λαϊκή νομιμοποίηση της τρέλας του χρέους, που συνεχώς και ταυτόχρονα ανακυκλώνεται αυξανόμενο, είναι η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία στην οποία ανήκει και το νέο- ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, που αποδέχτηκαν σχεδόν αδιαμαρτύρητα να ονομάζονται οι τοκογλύφοι «αγορές» και οι λαοί «κοπρίτες»!

4 σχόλια

  1. ΔΟΜΟΣΙΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΕΣΗΕΑ. ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΠΕΙΠΛΕΓΜΕΝΟΣ.
    ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο το σχόλιο. Και ο λαός γλυκάθηκε γιατί οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις τον έβαλαν στο παιχνίδι δίνοντας του τζάμπα χρήμα και έτσι του έπιασαν τον κ...να το τελευταίο μοντέλο τηλεόρασης, να τα δύο και τρία αυτοκίνητα, να τα δάνεια για να πάει διακοπές στα εξωτικά, ο έλλην βρήκε την ευκαιρία της ζωής του να επουλώσει (αμ δε! δεν επουλώνονται έτσι οι πληγές και το αίσθημα της στέρησης)προηγούμενα χρόνια φτώχειας;! Έλα όμως που τέτοιου είδους πράγματα ανοίγουν άλλες πληγές όπως πχ την απληστία! Η οποία οδηγεί πάντα σε γκρεμό! Και όσο πιο μεγάλη είναι η απερισκεψία που διαθέτει κανείς για να πράττει στη ζωή του, τόσο περισσότερο προστίθενται τα προβλήματα το ένα μετά το άλλο. Βέβαια η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη διότι ο τρόπος που διοικεί τη χώρα έχει άμεσες επιπτώσεις στη διαμόρφωση της νοοτροπίας και της παιδείας της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε μέσα σε μια κοινωνία όπου θα πρέπει να αντιστέκεσαι για να μη σε λαδώσει ο διπλανός σου, όπου όταν δεν θέλεις να λαδωθείς και έχεις μια ηθική (αν είσαι και ευγενικός, σωστός, τίμιος η και γενναιόδωρος στις σχέσεις σου, την έβαψες! σ έχουν για ύποπτο!)σου επιτίθεται γιατί δεν πράττεις όπως αυτός και του χαλάς την εικόνα του, γιατί στην ελλάδα υπάρχει και η δικτατορία του να πρέπει να είσαι και να σκέφτεσαι και να πράττεις όπως ο διπλανός σου ειδάλλως σε κάνουν εχθρό τους, και ανάβει η ζηλοφθονία τους. Δεν έχεις το δικαίωμα να υπάρχεις με διαφορετικό τρόπο από την πλειοψηφία. Ο έλλην δεν έμαθε να δέχεται τον άλλον, τον διπλανό του, ως διαφορετικό από τον εαυτό του. Έτσι λοιπόν η κοινωνία μας φαίνεται να αποτελείται από άτομα δυο με πέντε ετών, μια απίστευτη ανωριμότητα, όπου ο καθένας θέλει να επιβάλει το δικό του νόμο και κανόνες και αλίμονό σου αν δεν συμμορφωθείς με τα θέλω του καθένα, δεν είσαι της κομπίνας, δηλαδή να κάνεις όπως αυτός, άρα είσαι εχθρός. Το πιο απλό παράδειγμα είναι όταν λες, ευγενικά, στο γείτονα σου να χαμηλώσει την ένταση της τηλεόρασης του η του ραδίου και αυτός σου μιλάει άγρια και αδιαφορεί αν σε ενοχλεί η όχι, και στο κάτω κάτω είναι σπίτι του και κάνει ότι γουστάρει, δεν του καίγεται καρφάκι αν αυτό που κάνει στο σπίτι του σε ενοχλεί και εσένα που είσαι στο σπίτι σου. Λοιπόν νομίζω ότι όλοι εξάπαντος πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να μελετήσουμε τι είδους ζωή θέλουμε να ζήσουμε σαν κοινωνία και να πράξουμε κατά συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΤΑ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..

    Τελικά, τα νέα οικονομικά μέτρα δεν θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

    Ίσως γιατί κατάλαβαν ότι είναι η ημέρα βύθισης του Τιτανικού, είτε γιατί σκέφτηκαν να μας αφήσουν να κάνουμε Πάσχα σαν άνθρωποι.

    Σοβαρά παίζει το ενδεχόμενο να πρέπει να το συζητήσει...πρώτα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με το ΔΝΤ, όπου μεταβαίνει την Παρασκευή.


    ...ΤΟ...ΠΑΣΟΚΟ - ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ
    ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ - ΑΛΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι που τα κατφέραμε οι πολυεθνικές θα λενε ότι μας κάνουν χάρη που μενουν στην Ελλάδα. Η διευθύντρια προσωπικού της Εμπορικής τράπεζας είπε στον υφυπουργο εργασίας παρουσια του συνδικάτου της τραπεζας οτι η μητρικη Κρεντιτ Αγκρικολ ετσι θελει και δεν εφαρμόζει το Κανονισμο του προσωπικου της Εμπορικής. Εκανε και δηλώσεις η κυρία Νικολαϊδου λέγοντας οτι το αναθεωρημενο Μνημόνιο θα αλλάξει αυτά που ισχύουν οσον αφορά τη τήρηση των κανονισμών προσωπικού.
    Η κυρία Νικολαϊδου είπε επίσης ψεμματα οτι τα 700 άτομα που πήρε η τράπεζα δεν προσλήφθηκαν με διαγωνισμό. Ο υφυπουργός μόκο.
    Αντε και σ ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση