GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπει, αναλυτικά, το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων...

Μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34% το 2012, με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ, περιορισ...

Μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34% το 2012, με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ, περιορισμό του ποσοστού στον ΟΤΕ το 2011 και πώληση όλης της συμμετοχής στον ΟΠΑΠ (34%) το 2012, προβλέπει μεταξύ άλλων το μεσοπρόθεσμο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό.
Από το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων προσδοκώνται έσοδα 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2013 και 50 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2015. Με τα έσοδα αυτά, αναμένεται να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά...
 επιπλέον 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έως το 2015 (μείωση της ετήσιας δαπάνης για τόκους κατά 3 δισ. ευρώ).
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής περιλαμβάνει συνολικά μέτρα 3 δισ. ευρώ φέτος και συνολικά 26 δισ. ευρώ έως το 2015.
Ακόμη, στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται:
Προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων με μείωση το 2011 της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ στο 34%, καθώς και αξιοποίηση του υποθαλάσσιου χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου.
Προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών στις ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ το 2012.
Επέκταση το 2012 της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΔΑΑ με σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου «ώστε να εισέλθουν νέα ιδιωτικά αναπτυξιακά κεφάλαια. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η δημιουργία πολυμετοχικών εταιρικών σχημάτων με συμμετοχή του Δημοσίου (κατά το πρότυπου του ΔΑΑ) το 2012 για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων στη λειτουργία των 29 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ το 2011 θα υπάρξει νέος νόμος διαχείρισής τους.
Στα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονων χρηματοοικονομικών σχημάτων για την παραχώρηση της λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων σε ιδιωτικά σχήματα, σε συνδυασμό με την ίδρυση εταιρείας ειδικού σκοπού για την τιτλοποίηση των εσόδων από τα διόδια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μείωση των διοδίων. Το 2011 αποκρατικοποιείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΟΣΕ.
Στις λιμενικές υποδομές προωθείται από το 2012 η δημιουργία σχημάτων συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα και τους κυριότερους περιφερειακούς λιμένες. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για την αναβάθμιση των μαρίνων.
Για την ATEbank μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την προσπάθεια αναδιάρθρωσης προβλέπεται μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου, το οποίο όμως θα κρατήσει δημόσιο έλεγχο.
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επισημαίνεται πως «παραμένει ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα με τον ιδιαίτερο ρόλο του και έως το 2013 θα μετεξελιχτεί με τη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου και την ενδυνάμωση του ρόλου του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που του επιτρέπει να συνεχίσει τη σημερινή του δραστηριότητα».
Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων εντός του 2011, αναδιοργάνωση του ΟΔΙΕ και διαδικασία αποκρατικοποίησης του Ιπποδρόμου το 2012, πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στα Καζίνο της χώρας, και ρύθμιση και παραχώρηση νέων αδειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, πλήρη πώληση της ΛΑΡΚΟ, πώληση μετοχών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων το 2011 και προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και το 2012 στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΕΛΒΟ .
Γενικότερα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, τονίστηκε ότι ήδη έχει αρχίσει η πλήρης καταγραφή και αξιολόγηση των αξιοποιήσιμων ακινήτων, με τη δημιουργία ενός ενιαίου μητρώου ακίνητης περιουσίας. Όπως υπογραμμίστηκε, άμεσα προωθείται η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημουσίου που κατέχουν η ΚΕΔ, η ΕΤΑ και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
Πιο συγκεκριμένα, για το Μάρτιο- Απρίλιο 2011 είναι προγραμματισμένη η πρόσληψη κοινοπραξιών για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας, τον Ιούνιο τοποθετείται η προώθηση του πρώτου χαρτοφυλακίου και το Δεκέμβριο του δεύτερου, ενώ ένα χρόνο αργότερα τον Ιούνιο του 2012 προγραμματίζεται η παράδοση του τρίτου χαρτοφυλακίου και το Δεκέμβριο 2012 του τέταρτου.
Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας που χρειάζεται να υλοποιηθεί στη χώρα μας την περίοδο 2012-2015, αυτό προσδιορίζεται από το οικονομικό επιτελείο σε περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ ή περίπου 10% του ΑΕΠ. Από αυτά, τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων και τα 14 δισ. ευρώ από την περιστολή των δαπανών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Υπολογίζεται ότι θα μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 14,5 δισ. ευρώ, αφού περίπου 8,5 δισ. ευρώ είναι η αυτόνομη αύξηση των δαπανών για τόκους.
Πιο αναλυτικά, το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο προβλέπει συνολικές παρεμβάσεις (ύψους 11,4% του ΑΕΠ) έως το 2015 σε 12 τομείς:
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ο εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο. Στόχος 2011- 2015: 0,9% ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του κανόνα 1 : 5 στις προσλήψεις, με μείωση των συμβασιούχων τουλάχιστον 10% κατ’ έτος, αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα, μείωση αμειβομένων επιτροπών, μείωση υπερωριών, καθιέρωση δυνατότητας μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και δυνατότητα άδειας άνευ αποδοχών για εργασία εκτός Δημοσίου, περιορισμό των κενών οργανικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης
Επίσης τίθεται στόχος για μείωση λειτουργικών δαπανών την περίοδο 2011- 2015: 1% ΑΕΠ ή 2,5 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, προβλέπονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Στόχος 2011- 2015: 0,5% ΑΕΠ ή 1,1 δισ. ευρώ. με επαναξιολόγηση αντικειμένου και δαπανών όλων των φορέων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο, νέο εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας (σχολεία, ΑΕΙ/ΤΕΙ), καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών και τελωνείων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών του εξωτερικού (πρεσβείες, προξενεία, γραφεία Τύπου κ.λπ.), μείωση αριθμού αστυνομικών τμημάτων.
Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ προβλέπεται αναδιοργάνωση με το στόχο για την περίοδο 2011- 2015 να είναι 1% ΑΕΠ ή 2,3 δισ. ευρώ. Η υλοποίηση του στόχου αυτού περιλαμβάνει και τον εξορθολογισμό των τιμολογίων.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1957285

16 σχόλια

  1. Κώστας Μπέης: διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός δημοσίας τάξεως στην κυβέρνηση Σημίτη,
    πρόεδρος της ΕΡΤ,
    γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας,
    γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας,
    γενικός γραμματέας της Βουλής.

    Γεώργιος Κασιμάτης: χρημάτισε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1988)
    συμμετείχε στο προπαρασκευαστικό στάδιο της κατάρτισης και της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1975
    συνέταξε το σχέδιο αναθεώρησης και συμμετείχε ενεργώς στη διαμόρφωσή του Συντάγματος του 1986 καθ'όλη τη διάρκεια της αναθεωρητικής διαδικασίας ως νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού
    από τον Ιανουάριο 2005 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση

    Ερωτήματα προς κ. Κασιμάτη
    Ως επί μία 8ετία νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου πόσες φορές συγκρουστήκατε μαζί του για τον κομματισμό στη Δημόσια Διοίκηση, τις κλαδικές και την εγκαθίρδυση του πασοκικού κράτους της δεκαετίας του '80;
    Πότε διαπιστώσατε ότι η οικογενειοκρατία είναι η μάστιγα του πολιτικού μας συστήματος; Το '81 όταν σας διόρισε ο Πρωθυπουργός και γιός του πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου νομικό του σύμβουλο, το '89 όταν τελείωσε η θητεία σας και ο μισθός ή το 2010 όταν είδατε επιτέλους το φως το αληθινό; Πως εννοείτε εσείς την οικογενειοκρατία; Για τους πολιτικούς τρίτης γενειάς και πάνω; Μέχρι 2η γενειά είμαστε εντάξει;
    Πως έχετε το θράσος να κατηγορείτε τον Παπούλια εσείς και ο προσφάτως αφυπνισθείς συνάδελφός σας, για έλλειψη πατριωτισμού και μη αναπομπή του Μνημονίου, όταν εσείς ο ίδιος συμμετείχατε στην κατάρτιση και την αναθεώρηση των Συνταγμάτων του 1975 και του 1986 που αφαίρεσαν τις όποιες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον κατέστησαν μία γλάστρα πολυτελείας;
    Πότε ενημερώσατε τον Κώστα Καραμανλή - εκ της θέσεώς σας ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό - για τα χάλια της Δημόσιας Διοίκησης, τον υπερτροφισμό του Δημόσιου Τομέα και τον διπλασιασμό της δαπάνης για τη συντήρησή του την 5ετία 2004-2009;

    Ερώτημα προς κ. Μπέη
    Αφού έχετε διατελέσει πολλάκις, υπουργός, γραμματέας υπουργείων, γραμματέας της Βουλής, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος ΕΡΤ, ποιά ήταν αλήθεια η συνεισφορά σας στην ευταξία και τη λειτουργικότητα του Δημόσιου Τομέα; Προσπαθήσατε να βάλετε τάξη στα ελλείμματα που παρήγαγε το Δημόσιο και σας εμπόδισαν ή κάνατε κι εσείς τα ίδια;

    Ερώτημα προς κ.κ. Κασιμάτη και Μπέη
    Δεδομένου ότι δεν κατεβήκατε τώρα απ' τον πλανήτη Αρη και τα έχετε φάει τα ψωμάκια σας δίπλα σε υπουργούς και πρωθυπουργούς πόσες φορές τους επισημάνατε ότι ο συνεχής δανεισμός της χώρας για εφήμερη ευημερία και κατανάλωση υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας και δημιουργεί εξαρτήσεις που θα κληθούμε μιά μέρα να πληρώσουμε; Ως έγκριτοι νομικοί που είστε και οι 2 θα ξέρετε ότι το Δεν Πληρώνω μπορεί να είναι πταίσμα για τα διόδια ή τα λεωφορεία, καθίσταται όμως επικίνδυνο σε κρατικές συμβάσεις και δάνεια.

    Διαπιστώνει κανείς σε κάποια blog και ορισμένους χαβαλέδες της αριστεράς και της σαμαρικής δεξιάς μιά αύρα αγαλίασης για τον "ξεσηκωμό" των Πανεπιστημιακών και των ανθρώπων της Διανόησης εναντίον του κατοχικού Μνημονίου. Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι αυτή ακριβώς είναι η "Διανόηση" που διαθέτει.

    Πρώτα καπνίζουμε 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα κι όταν έρθει ο καρκίνος μηνύουμε τον περιπτερά που μας πούλαγε τα τσιγάρα. Ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει βρεθεί ποτέ κανένας στο αεροδρόμιο την ώρα που μπαινοβγαίνει αυτό το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, να μας πει να χτυπάει το μηχάνημα ανίχνευσης ?
    Γιατί αν χτυπάει του έχουν εγκαταστήσει τσιπάκι που τον κατευθύνει κατά περίπτωση.

    Όταν πρέπει να λέει μαλακίες, θα λέει μαλακίες, όταν θα πρέπει να ….

    Τέλος μέχρι εδώ δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο το τσιπάκι αυτό, παρά μόνο τη συγκεκριμένη διαδικασία, να λέει μαλακίες…

    Ή διαφορετικά αν δε συμβαίνει αυτό κάτι του δίνουν του παιδιού και δεν το ξέρουμε !

    Να λειτουργεί σε κανονική version, δεν παίζει.
    Ξεχάστε το αυτό.
    Έχει αποδειχθεί πολλάκις.

    Και αν δε μας πουν τι του έχουν κάνει, τι του δίνουν του παιδιού -του ψηλού από τη Μινεσότα- πως να βοηθήσουμε και εμείς με τη διάγνωση και τη θεραπεία ?

    Ε, ρε τι τραβάμε τη μέρα του “Τιτανικού”….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γάμησέ τα....
    ο τύπος είναι αλλού για αλλού.

    Κουίζ.
    Τι του δίνουνε πια !

    1) Κόκες ο Ραγκούσης ;
    2) Συμπληρώματα διατροφής περίεργα η Μπιρμπίλη ;
    3) Ματζούνια ύποπτης προέλευσης
    ο Θιβετιανός ;
    4) Αλκοόλ η Άντα ;
    4) Ψυχοφάρματα και καταπραιντικά
    για την κληρονομική
    Μαλαφτάτζα ;


    O ΕΥΡΩ Ν ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
    ΓΙΑ ΤΟ ...ΔΡΟΜΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Η κυβέρνηση εγκλωβίζεται επικίνδυνα στις εσωτερικές διαφωνίες και την αναβλητικότητα
    * Σταγόνα - σταγόνα τα νέα μέτρα - Στο Newsit όλο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
    * Μήνυμα Παπανδρέου στους αντάρτες: "Θα προχωρήσω με όσους θέλουν αλλαγή στη χώρα"
    * ΓΣΕΕ: «Για να μην πίνουν οι έχοντες στην υγεία του κορόιδου...»
    * Κοιμάται ήσυχος τα βράδυα ο Βενιζέλος;
    * Τσίπρας: Προβοκάτσια όσα έγιναν στους Αγ.Αναργύρους - Ζήτησε εκλογές
    * ΝΔ: «Έκθεση ιδεών την... επέτειο βύθισης του Τιτανικού!»
    * Ανοικτή διαφοροποίηση κορυφαίων υπουργών από τις θέσεις του Γιώργου

    - Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μέτρα που θα λάβει σε ένα μήνα - Απογοήτευση στις αγορές
    - Κορυφαίοι υπουργοί εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους
    - Βενιζέλος: "Να πούμε την αλήθεια - Κατσέλη: "Η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη"

    Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέλμα. Δεν μπορεί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, παρά την εμπειρία που έχει αποκομίσει τους τελευταίους μήνες να δείξει αποφασιστικότητα και να είναι έτοιμη από σήμερα για κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως σε λίγες ημέρες.

    Τα πολυαναμενόμενα μέτρα - ό,τι ανακοινώθηκε τουλάχιστον - δεν είναι τίποτε άλλο από αναμάσημα όσων έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες.

    'Ομως το πιο επικίνδυνο είναι οτι πλεον η κυβέρνηση αμφισβητείται ανοικτά όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση ή κάποιο άλλο κόμμα, όχι από τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά από κορυφαίους υπουργούς!

    'Οταν για παράδειγμα ο υπουργός 'Αμυνας λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: "Πρέπει να πούμε την αλήθεια", τότε αμφισβητεί όλη την εισήγηση του κ. Παπανδρέου.

    'Οταν επίσης, η υπουργός Εργασίας, λέει οτι η ύφεση το 2011 δεν θα είναι 3% αλλά 4,1%, τότε λέει σαφέστατα στον συνάδελφό της υπουργό Οικονομικών οτι δεν κάνει καλά την δουλειά του και κατ' επέκτασιν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό που δέχεται τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις του υπουργού του.

    Οι άνθρωποι λοιπόν, που χαράζουν την κυβερνητική πολιτική, που κρατούν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους, αμφισβήτησαν τον πρωθυπουργό λίγο μετά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου μετέθεσε για μετά το Πάσχα την εξειδίκευση των μέτρων.

    χαχαχαχά...
    ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ & ΠΕΡΙΧΏΡΩΝ ΛΑΧΩΡΗΣ.

    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΝΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ
    ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΙΓΑΙΟΥ !!!! ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
    ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ
    ΑΙΝΤΖ
    ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ.

    ΑΛΛΟΥ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ==================================

    Αμα εισαι μαγκας Giorgos papandreou γιατι δε κανεις ενα δημοψηφισμα να δεις ποιοι ειναι μαζι σου και ποιοι οι ανταρτες ?

    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοικτή διαφοροποίηση κορυφαίων υπουργών από τις θέσεις του Γιώργου

    - Κατσέλη: Η ύφεση δεν θα είναι 3 αλλά 4,1%
    - Βενιζέλος: Να πούμε την αλήθεια
    - Παπουτσής, Κατσέλη, Μαριλίζα διαφώνησαν για τις αποκρατικοποιήσεις
    - Mε όλα αυτά χάνει πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση

    Λίγη ώρα μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, μέλη του με νευραλγικά υπουργεία αμφισβήτησαν ευθέως τόσο την οικονομική πολιτική που ασκείται και θα ασκηθεί αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όσα είπε στον ελληνικό λαό.

    Η αρχή έγινε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε μια φράση που θα συζητηθεί: "Πρέπει να πούμε την αλήθεια".

    Ακολούθησε η κα Κατσέλη, η οποία αμφησβήτησε οτι η ύφεση το 2011 θα είναι 3% αλλά ανέβασε πολύ το ποσοστό στο 4,1%. Αυτή της η θέση θεωρήθηκε από πολλούς οτι έλεγε εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Παπακωνσταντίνου οτι έχει αποτύχει στην μέχρι τώρα πολιτική του.

    Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων εντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον κ.Παπουτσή, την κα Κατσέλη και την κα Ξενογιανακοπούλου, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπανδρέου.

    Οταν οι 3 υπουργοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την διατήρηση μόνο του 34% σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες παρενέβη λέγοντας οτι τίποτα δεν ξεπουλιέται και πως το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο στις ΔΕΚΟ.

    Πιο ήπια ήταν η κα Διαμαντοπούλου η οποία είπε πάντως οτι οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει.


    ΧΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΙΘ Ο Γ.Α.Π. ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΟΔΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ..

    ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ....... ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ?
    ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ?
    Η ΜΑΥΡΗ ΚΟΛΑΣΗ....
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα υπαρχουν ακομα μαλακες που πιστευουν οτι η δεξια μας οδηγησε εδω?Ποσο πρασινοβαμμενοι και ανεγγεφαλοι μπορει να ειναι!Ενας ειναι ο αρχιπτοδοτης,ο ανθελληνας πανιβλακας που οδηγει τη χωρα στο γκρεμο.Ο κοσμος εχει πεσθει πλεον για τα παντα και σε λιγο καιρο που θα γινουν εκλογες-γιατι το μομολο σκοπευει να φυγει-θα δειτε την απαντηση.Οι 10 μοναδες του 2009 θα ειναι μικρο νουμερο για τα νουμερα του Πασοκοθιασου.Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποκρατικοποιήστε τα ΠΑΝΤΑ. Τέτοιοι μαλάκες που είστε εσείς οι Ελληνες το αξίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με εντολη του δρ Κουτσουκου στους πρασινοφρουρους, η Κυβερνηση θα παραμεινει ως τον Οκτωβριο....μετα βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Τον γύρο των Υπουργικών και Βουλευτικών γραφείων όλων των κομμάτων κάνει το Υπόμνημα του Δρ Κουτσούκου "Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία" Κριτική.!!



    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:
    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.

    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.

    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό.

    Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικά ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!

    ===
    Όλη η επαιδευτική Κοινότητα συντάσσεται στι πλευρό του δρ Κουτσούκου!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσχετος ή αδίσταχτος;
    Ο ΕΚ΄ΓΕΝΝΕΤΗΣ ..ΜΑΛΑΚΑΣ.


    Υποθέτω ότι θα είπε κάποιος στον κ. Παπανδρέου ότι στη χθεσινή του εμφάνιση του είχαν επενδύσει πολλοί, πολλά.

    Θετικά και αρνητικά

    Οι πρώτοι περίμεναν ότι, επιτέλους, ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και θα ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Για να μας πάρουν στα σοβαρά οι αγορές.

    Ακόμα και το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με άνοδο προσδοκώντας κάποια καλά νέα.

    Αυτοί που εδώ και 18 μήνες κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδος και στοιχηματίζουν στην πτώχευσή της, δεν περίμεναν τίποτα!

    Δικαιώθηκαν οι τελευταίοι:

    Αποτέλεσμα:

    Τα spreads έφτασαν τις 1045 μονάδες βάσης.

    Τα ασφάλιστρα κινδύνου (τα CDS) τις 1045 μονάδες

    Και το χρηματιστήριο έκλεισε με μια ακόμα πτωτική συνεδρίαση με οδηγό τις τράπεζες.

    Γιατί συνέβησαν όλα αυτά;

    Επειδή ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε σε μια γενικόλογη αναφορά αναμασώντας παλαιότερες ομιλίες του.

    Ουδέν νεώτερον!

    Δεν θα έπεισε ούτε τον πιο φανατικό οπαδό του, πόσο μάλλον τις αγορές!

    Και το ερώτημα είναι: δεν ήξερε τις συνέπειες των λόγων του ή απλώς δεν τον ενδιαφέρει;

    Εκτός και αν ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει αυτό ακριβώς: την πλήρη απαξίωση.

    Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά διαισθάνομαι ότι ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί την τακτική που είχε υιοθετήσει μέχρι να μας οδηγήσει στο μνημόνιο.

    Το δρόμο αυτό τον επέλεξε ή του τον επέβαλλαν ;

    Και που οδηγεί αυτός ο δρόμος;
    σε μια επώδυνη αναδιάρθρωση ή σε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επί των ημερών του αειμνήστου σκανδάλου Κοσκωτά, η Ελευθεροτυπία είχε κάθε μέρα, στο δισέλιδο με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, εντός πλαισίου, φωτογραφία του Ανδρέα με τον υπότιτλο
    “Απατεώνας ή βλάξ ; ”
    και τα αρχικά Χ.Τ. (Χρήστος Τεγόπουλος).
    Αυτά βέβαια ξεχάστηκαν στη συνέχεια και ο μακαρίτης ξανάγινε μεγάλος ηγέτης ενώ κάποιοι άλλοι έγιναν μεγάλοι καταθέτες.
    Η Ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας ως φάρσα.


    Αυτός είναι τίποτα….ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ.
    αυτοί που τον ψηφίσανε και αυτοί που τον στηρίζουν, τι είναι ;
    προδότες ;
    οικονομισάριοι ;
    ανθέλληνες
    ή μήπως είναι σκέτο…..ηλίθιοι ; ή όλα αυτά μαζί ;


    Πολυ φοβαμαι, εχω βασιμες υποψιες, οτι ολος αυτος ο οικτρος θιασος Πασοκ συμμετεχει σε ενα ανευ προηγουμενου σκυλευμα ,παιζοντας/αγοραζοντας
    CDSs (credit default swaps) Σιντιεσσες στα ..Ελληνικα .

    Πονταρουν στην χρεωκοπια της Ελλαδος για να τα κονομησουν χοντρα και την οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια προς τα εκει …
    Αυτο το “γαπ” απλα εκτελει τις εντολες του μαεστρου αυτουνου του θιασου.
    Η κατασταση ειναι εξαιρετικα επικινδυνη.

    Mας σπρώχνουν με συνοπτικές διαδικασίες ή σε αναδιάρθωση ή εκτός ευρώ. H EKT πρώτη φορά χτες δεν βγηκε να αγοράσει τα ελληνκά ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Ο “οδικός χάρτης” μόνος δρόμος για την ειρήνη στη Μ.Ανατολή λένε οί ΥΠΕΞ της ΕΕ.
    (παλαιότερη είδηση)

    Άμεση κατάπαυση του πυρός προβλέπει ο “οδικός χάρτης” των ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης όπως και άνοιγμα διόδων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε Καντάφι και αντικαθεστωτικούς.
    (είδηση στις 11-4-2011)


    2) “Απέναντι στη λογική της φυγομαχίας και του «άστο για αργότερα» απαντούμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τον «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση.
    (είδηση σημερινή)


    Άμεση κατάπαυση του πυρός (αυγά, γιαουρτάκια, μολότωφ, κτλ) προβλέπει ο “οδικός χάρτης” του ηγέτη της Αφρικανικής Ένωσης Ελλάδος, όπως και άνοιγμα διοδίων
    για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους λιμοκτονούντες Έλληνες και έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς
    (στις ειδήσεις προσεχώς…)

    ΥΓ
    Ο “οδικός χάρτης” φαίνεται
    ότι είναι της μόδας εσχάτως…
    χμμμ…
    Αλλά πολλά πτώματα ρε παιδί μου
    και ο σύντροφος Μουμπάρ..
    ψοθολογάει Γιωργάκη
    και τον περιμένει και η ΦΥΛΑΚΗ
    στυλ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, απο τις καλές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να στείλετε όλη τη Ακρόπολη στο αγγλικό μουσείο όχι μονό τα μάρμαρα, και να βάλετε υποθήκη όλα τα αγαπητά σας μνημεία, και να πουλήσατε στα κινέζικα λιμάνια Θεσσαλονίκης κοσκο τα νεφρά του ορός αθου αφού ουτες η άλλως οι τράγοι θα νεφρολυθιασουν από τα αντικασρωτικα φαγητά τα χα νηστείας σαν καλαμάρια. Greekie leaks!! στα πρασσα Greekie leaks!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση