GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι απαντήσεις που… δεν μας αρέσουν

  Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 1. Στο ΔΝΤ γιατί μπήκαμε; Γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις ή για να μην χάσου...


1. Στο ΔΝΤ γιατί μπήκαμε; Γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις ή για να μην χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας;
Στο Μνημόνιο μπήκαμε λόγω αδυναμίας να δανεισθούμε και να καλύψουμε και αυτά που χρωστάμε αλλά και τρέχουσες ανάγκες. Ακόμα ξοδεύουμε, ανεξάρτητα από αυτά που χρωστάμε, σε ετήσια βάση περισσότερα από όσα βγάζουμε. Χωρίς δανεικά λοιπόν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε.
2. Γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε οφειλές που μπορεί και να μην υφίστανται;
Από πού προκύπτει πως οι οφειλές δεν υφίστανται; Τα πήραμε και τα φάγαμε η όχι; Μόνο αν υπάρχουν οφειλές που προέρχονται από δικτατορικά καθεστώτα που χρησιμοποίησαν τα χρήματα για καταπίεση του λαού μπορεί να θεωρηθούν ως οφειλές μη νόμιμες. Εδώ όμως όλα έγιναν επί πλήρους δημοκρατίας και πήγαν κυρίως σε διορισμούς, παροχές και αυξήσεις μισθών και συντάξεων (το 70% των δημοσίων δαπανών). Που υπάρχει λοιπόν παρανομία;
3. Γιατί θα πρέπει να την πληρώνουν πάντα τα ίδια κορόιδα;
Αν εννοείς τους φορολογούμενους έχεις δίκιο. Το μνημόνιο δεν ομιλεί για φόρους. Παρά μόνο για μείωση ελλειμμάτων. Που θα μπορούσε να γίνει με περικοπές δαπανών και κατάργηση κρατικών φορέων. Οι φόροι είναι καθαρά κυβερνητική επιλογή. Αν όμως εννοείς τους αποδέκτες κρατικών παροχών, επιδοτήσεων, υπεράριθμων διορισμών, ακατανόητων επιδομάτων και αυξήσεων σε απολαβές από χρήματα που δεν...
υπήρχαν έχεις άδικο. Γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορούμε να μιλάμε για κορόιδα…
4.Γιατί θα πρέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος του δανείου που πήραμε να στηρίξει το τραπεζικό μας σύστημα όταν αυτό με την σειρά του δεν διοχετεύει τα χρήματα στον κόσμο;
Δεν πηγαίνουν χρήματα του δανείου στις Τράπεζες. Έχουν δοθεί μόνο εγγυήσεις για εξασφάλιση ρευστότητας. Κι αυτό γιατί οι Τράπεζες έχουν πάρει ελληνικά κρατικά ομόλογα (σκουπίδια σήμερα) για να στηρίξουν τον εθνικό δανεισμό. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως στην Ελλάδα δεν χρεοκόπησαν οι Τράπεζες, αλλά το κράτος – λόγω ασύστολου δανεισμού και παροχών.
5. Γιατί ενώ τόσο χρόνια το κράτος εισέπραττε μέσω των εισφορών μου χρήματα που θα έπρεπε κάποια στιγμή να μου τα δώσει, τώρα όχι μόνο μου τα έφαγε αλλά θέλει να μου αρπάξει και αυτά τα λίγα που μου περισσεύουν;
Διότι έδινε αυξήσεις σε συντάξεις που δεν προέκυπταν από τις εισφορές των ασφαλισμένων ούτε και στηρίζονταν μακροπρόθεσμα από τους αριθμούς τους. Δόθηκαν επίσης χαριστικές συντάξεις σε ομάδες που δεν είχαν ποτέ πληρώσει εισφορές (αγρότες, ομογενείς, αντιστασιακοί, ομάδες που δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά κλπ).

28 σχόλια

  1. κ. ανδριανόπουλε, σεις που κατέχετε τόση γνώση και είμαι βέβαιος ότι αισθάνεσθε μια κινητή wikipedia ίσως και ένα ζών google, μπορείτε παρακαλώ να μας λύσετε την ακόλουθη απορία:
    Αν κάνει σεισμό 9.2 ρίχτερ στην Κόνιτσα θα πέσουν οι ταμπέλες στα Γιάννενα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ψησατε αρνι σημερα ε?τετοια τσιγγουνια?μαλλον το θελατε τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόβλημα έχει το σύστημα και όχι απλά κάποιες χώρες!!!
    Όλα τα Άλλα είναι αργυραμοιβές αναλύσεις!
    Γιατί χρωστούν οι ΗΠΑ; έχουν τόσο δημόσιο τομέα ή τα χρωστάν λόγω κράτους πρόνοιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο, Κανό…Πάσχα

    Στη πολιτική ο συμβολισμός έχει σε κάθε περίπτωση την αξία του.

    Όταν πριν από ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου έδινε τον εναρκτήριο λάκτισμα για την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κανείς επικοινωνιολόγος του, δεν υπολόγιζε πως ένα χρόνο μετά, η χώρα θα σβήνει “κεράκια” στη τούρτα της τρόικας, ανήμερα της Αναστάσεως. Κανείς, είμαι σίγουρος, δεν είχε δει το calendar…

    Προφανώς γιατί και ο σουρεαλισμός έχει τα όριά του…

    Αν δεν ήξεραν πως η επέτειος “πέφτει” Μεγάλο Σάββατο, τότε έχουμε δύο τινα:

    Α. Είτε είναι άσχετοι επικοινωνιακά, άρα είναι αδαείς.

    Β. Είτε πίστευαν πως το Μνημόνιο θα σώσει τη χώρα, άρα είναι επικίνδυνοι.

    Από εκείνη την ημέρα η δανειακή σύμβαση μπήκε στην καθημερινότητα την Ελλήνων, φέρνοντας σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στον τρόπο της ζωή τους, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση – ένα χρόνο μετά – δείχνει να παραπαίει, αδυνατώντας να αρθρώσει πειστικό λόγο.

    Και μην ακούτε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν εφαρμόζει το Μνημόνιο..

    Μια χαρά σχέδιο έχει και μια χαρά τα εφαρμόζει…

    Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε όλα τα “αριστερά άλλοθι” της κοινοβουλευτικής ομάδας να βγαίνουν κάθε τόσο στα “ακίνδυνα” κάγκελα..

    Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε τις διαρροές ακόμα και σήμερα περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες για όποιον αμφισβητήσει τα νέα μέτρα

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα οι πολίτες σε ποσοστό 47% πιστεύουν ότι παρά τις διαψεύσεις, τελικά θα πάμε σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μόλις το 24% απαντά «όχι» και το 29% αποφεύγει να πάρει θέση. Το 61% διαφωνεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως οδικό χάρτη για την τετραετία 2012-2015, ενώ το 59% χαρακτηρίζει «ξεπούλημα» και όχι ως «αξιοποίηση» το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί.

    Ας θυμηθούμε λίγο όμως πως ξεκινούσε νωρίτερα.. ένα χρόνο νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο…

    “Σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε.

    Σήμερα..τι έχει γίνει;

    Αντε, Γιώργο μας…Κανό …Πάσχα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

    ΤΑ ΄ΧΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΤΑ ΄ΧΕΙ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,

    ΤΑ ΄ΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕΝΤΣΙ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,

    ΤΑ ΄ΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕ (ΑΥΞΗΣΗ 50ΑΡΙΚΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ) Ή ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΣΙΤΕΨΕΣ ΚΑΙ ΣΥ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ) ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΑ ΄ΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, ΤΑ 'ΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΄'ΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ.


    ΤΑ ΄ΧΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΣΕΣ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ,


    ΤΑ ΄ΧΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΠΟΥ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΡΙΑ, ΤΟ ΝΙΟΝΙΟ, ΤΟ ΣΟΛΩΝΑ, ΤΟΝ ΚΩΤΣΙΟ, ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΝ...ΤΗΝ..


    ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΦΠΑ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΚΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΔΟΤΑ.


    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ, Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ, Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..

    ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.


    ΠΡΟΣΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΗΛΩΝΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.


    ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΛΕΦΤΕΣ, ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..


    ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΖΕΙ...


    ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΙΣΚΟΥ...

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ ...!!!!

    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ?

    ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ
    ΠΑΣΟΚΩΝ.
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ
    ΗΘΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία ερώτηση θα σου κάνω και απάντησέ μου αν μπορείς.
    Τη σύνταξη του πατέρα μου, που δούλευε στον ιδιωτικό τομέα, γιατί την έκοψαν?
    Δεν ήταν λεφτά του κράτους αυτά. Ηταν δικά του τα οποία τα είχε παραχωρήσει αυτός και οι εκάστοτε εργοδότες του, στο κράτος για να τα εκμεταλλευθεί.
    Αν υπάρχει απάντηση θα ήθελα να την ακούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι απαντήσεις που… δεν μας αρέσουν".

    Πάντως σήμερα στο Πασχαλινό μήνυμα του ο Γαπ δήλωσε..."στο τέλος θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει "..τώρα αυτό είναι απειλή ?
    Είναι δηλαδή σαν προειδοποίηση του στυλ" θα πάθετε αυτό που σας αξίζει" ?
    χαχαχαχαχα...


    Aς πει κάποιος στον βλάκα που πρωθυπουργεύει εν ονόματι της τρόικας ότι οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για την Ελλάδα.

    Αυτοί που θα πρέπει να αισχύνονται είναι οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι που προδίδουν κάθε μέρα την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΔΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ?

    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΗΓΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ? ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ, ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΟΣ
    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ
    ΟΥΣΤ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα για τ αυτονόητα,λέμε εξυπνάδες.
    Δεν αρέσουν αυτά που λέει ο Ανδριανόπουλος,αλλά έτσι είναι.
    ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΠΕΡΙΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ,ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΑΜΠΑΧΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ.Ανδριανοπουλε συμφωνω απολυτως με οσα γραφεις δεν ξερω ομως αν εσκεμενως σου διαφευγει οτι το υπαρχων πολιτικο πρωπικο που καλειται να λυσει το προβλημα εναι ανικανο -ψευτες και κλεφτες.
    Πιστευω ακραδαντα οτι αν μπορεσουμε να σωθουμε αυτο θα γινει μονο με την τροικα.Εινα αδιανοητο σε μια σοσιαλιστικη κυβερνηση μιας χρεοκωπημενης χωρας να γινονται μονιμως και επιμονα παρατηρησεις για παταξη τις φοροδιαφυγης απο την τροικα και η κυβερνηση να σφυριζη αδιαφορα
    λογω ανικανοτητας.Εκεινο που εκανε καλλα το πολιτικο συστημα ειναι να βαλει ολλα τα μεσα μαζικης ενημερωσης να κατηγορουν την τροικα και τη Μερκελ επειδη δεν μας χαριζουν αλλα λφτα να τρωμε
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα γιαούρτια καθώς και οι αυθόρμητες αντιδράσεις,όπως θα προσέξατε σταμάτησαν.
    Μετά το ξεμπρόστιασμα του Σύριζα στους Αγίους Θεοδώρους,όπου φάνηκε ξεκάθαρα πόσο "ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ"ήταν η επίθεση στο Λοβέρδο,έπεσε σήμα να σταματήσουν γιατί κοινώς το "παράχεσαν"και αυτό το κατάλαβε και η" κουτσή Μαρία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα ήταν προσχεδιασμένα
    Από factorx στις 24/04/2011

    Επί δεκαετίες, η Ελλάδα ήταν αυτή που όλοι (οι κάπως παλαιότεροι) ξέραμε. Ψωροκώσταινα, και σε γενικές γραμμές ταυτισμένη πατροπαράδοτα με τη στέρηση και τη μιζέρια. Μέχρι πριν 20-25 χρόνια, για να αγοράσεις ένα Φιατάκι, θα έπρεπε να πουλήσεις χωράφι.

    Μικρή αστική τάξη, μεγάλος αριθμός μικρογεωργών, και μια μικροσκοπική, στρεβλά αναπτυγμένη μεγαλοαστική τάξη, που η ΕΟ 7Ν πολύ ορθά ονόμασε ΛΜΑΤ (Λούμπεν μεγαλοαστική τάξη). Οι πιο πλούσιοι εξ ημών ήταν χθεσινοί, με την έννοια ότι έγιναν πλούσιοι τα τελευταία 60-80 χρόνια, εκμεταλλευόμενοι κατοχές, χουντοδάνεια, γρηγοράδες, κλπ. Δεν έχουμε ούτε είχαμε ποτέ παραδοσιακή μεγαλοαστική βιομηχανική τάξη, και αυτή που υπήρχε τον 19ο αιώνα, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη.

    Αν στη παραπάνω θλιβερή οικονομική εικόνα, προσθέσουμε και τη πολιτική κατάσταση που επικρατούσε ανέκαθεν στη χώρα μας, δηλαδή τη δεξιά κυριαρχία, και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εθνικόφρονες και σε μιάσματα, τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε την μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του `80, που ήρθε υποσχόμενο να τα αλλάξει όλα.

    Και πολλά τα άλλαξε. Άλλα προς το καλύτερο, και άλλα προς το χειρότερο. Όσοι ήξεραν, είχαν αντιληφθεί ότι οικονομικά τουλάχιστον, η πολιτική του Ανδρέα θα μας οδηγήσει σε γκρεμό. Οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν(με).

    Τι σχέση όμως μπορεί να έχει εκείνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ο μερακλής, γυναικάς, διανοούμενος, χαρισματικός, έστω λαοπλάνος Ανδρέας με τον γιο του; Ο ένας έπινε ουίσκι και άκουγε Βασίλη Τσιτσάνη κι ο άλλος κυκλοφορεί με ποδηλατικό κολάν, πίνει χυμούς σέλινου, και γνωρίζει από οικονομία όσο γνωρίζω εγώ από νευροχειρουργική.

    Τι θέλω να πω; Ότι οι Έλληνες, μέσα στην υπερβολή μας, και μέσα στη πολιτική μας ανωριμότητα, ψηφίσαμε με τα δυο μας χέρια έναν αχαρακτήριστο πρωθυπουργό μόνο και μόνο γιατί ονομάζονταν Παπανδρέου.

    Και έτσι μπήκε μπρος το σχέδιο που υπήρχε από καιρό, και που θέλει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, παραχώρηση της Δυτικής Θράκης, και πολύ φοβάμαι, αποσκίρτησης της ευρύτερης Μακεδονίας μας, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει το ρόλο ενός πολυπολιτισμικού φυλετικού χωνευτηρίου, που θα αποτελεί τη δίοδο στη θάλασσα της βαλκανικής (υπό γερμανική επιρροή) ενδοχώρας. Κάτι σαν ελεύθερη εμπορική ζώνη της βαλκανικής χερσονήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα αυτά μεθοδεύονται από καιρό, όμως η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με την αναπάντεχη(;) οικονομική κρίση που όλα τα επιτάχυνε. Ποιος θα πίστευε πριν μερικά χρόνια πως μια κυβέρνηση Πασόκ θα περνούσε όλα αυτά τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; Βούτυρο στο ψωμί των παγκοσμιοποιητών, ένας εκ των οποίων σίγουρα είναι και ο πρωθυπουργός μας.

    Το βλέπουμε παντού. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ακόμη κι αυτή η ανοχή προς τη λαθρομετανάστευση και στην εγκληματικότητα παίζει το ρόλο της. Το έχουμε δει παλιότερα σε αναπτυγμένες χώρες όπως είναι η Αμερική. Όταν κάποιοι που εκπροσωπούν τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν να αποκτήσουν μια περιοχή, την υποβαθμίζουν τεχνηέντως, και αργότερα την αγοράζουν κοψοχρονιά με σκοπό να την … αναπτύξουν.

    Το ίδιο ακριβώς έργο βλέπουμε και στα καθ’ ημάς, μόνο που η εν λόγω περιοχή είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Την οποία υποβαθμίζουν συστηματικά, μέσα από την αλλοίωση της ιστορίας της, της παιδείας της, της εθνικής της ταυτότητας, και μέσα ακόμη από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, και μετανάστευση.

    Δεν μπορώ να βγάλω από το νου μου, ότι κάθε κίνηση της σημερινής κυβέρνησης εξυπηρετεί ένα ακόμη βήμα σε κάποιο σχέδιο που έχει εξυφανθεί προ πολλού, και που έχει ως σκοπό την εξαφάνιση της Ελλάδας όπως την ξέραμε. Την μετάλλαξή της σε κάποιο άλλο μόρφωμα, πολυπολιτισμικό και σαφώς πιο ακίνδυνο.

    Η περιοχή μας είναι γεωστρατηγικά ένα μαγαζί γωνία. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των ηπείρων. Και εν όψει της γεωγραφικής μετατόπισης των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συσχετισμών, η Ελλάδα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν προσθέσουμε και τα οικονομικά της ατού (πετρέλαιο, μέταλλα, κλπ) τότε η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο.

    Αλήθεια θυμόσαστε τη πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού μόλις εκλέχτηκε, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Αν θυμάμαι καλά, συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Τη πρώτη μέρα της εκλογής του!!! Αυτό εμένα κάτι μου λέει.

    Εν ολίγοις, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά, ως αδύναμος κρίκος, αποτελεί πεδίο δοκιμής κάποιου παγκόσμιου πειράματος. Καλώς ή κακώς, οι μεγάλες δυνάμεις από την αρχή μας ήθελαν μέχρι τη Λάρισα, ως ένα συμβολικό κράτος προτεκτοράτο, που θα θυμίζει στον κόσμο το αρχαιοελληνικό κλέος. Δεν είχαν σκοπό ούτε τη Μακεδονία να μας δώσουν, ούτε τη Θράκη, ούτε τα νησιά. Αυτά τα πήραμε λόγω έκτακτων συγκυριών, και λόγω καταστροφικών παγκόσμιων πολέμων. Τώρα που τα διεθνή πράγματα έχουν κάπως ομαλοποιηθεί, το αρχικό σχέδιο ξαναμπαίνει μπροστά. Συρρίκνωση της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Και η επερχόμενη πτώχευση είναι το πασπαρτού των μεγάλων για να μας αποτελειώσουν.

    Ποιος από εμάς θα νοιάζεται για το Καστελόριζο ή την Κομοτηνή, όταν δεν θα έχει γάλα για τα παιδιά του;

    Ποιος από εμάς θα αρνηθεί υποσχέσεις πετροδολαρίων, με αντάλλαγμα τη Κρήτη, όταν θα είναι άνεργος και θα ψάχνει στα σκουπίδια;

    Δυστυχώς, αυτό θα γίνει, και παρά τις αντιδράσεις που σίγουρα θα προκύψουν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις της ελληνικής ιστορίας, ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών.

    Κάποτε τον έλεγαν Εφιάλτη, κάποτε Πήλιο Γούση, και κάποτε κάποιος δικός μας άνοιξε διάπλατα τη κερκόπορτα. Πάντα υπήρχε ένας τέτοιος εχθρός στα παρασκήνια.

    Σήμερα, αυτός ο «εχθρός» δεν χρειάζεται να κρύβεται στις σκιές, ούτε θα μας προδώσει στα κρυφά.

    Σήμερα μας κυβερνά, και οι μισοί Έλληνες τον χειροκροτούμε.
    (Είναι σαν το αστείο που συνηθίζουμε να λέμε, πως αν δεν θέλεις να σε γράψουν, άφησε το αμάξι σου μπροστά στη τροχαία.
    Κρύψου στα φανερά).

    Strange Attractor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ.ΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΣΑ; ΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΡΩΜΟΣΣΤΟΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΚΟΜΟΜΙΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΖΗΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ.ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΜΑΠΚΡΥΧΕΡΗΣΕΣ.ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΑΚΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ.ΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΣΑ; ΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΡΩΜΟΣΣΤΟΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΚΟΜΟΜΙΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΖΗΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ.ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΜΑΠΚΡΥΧΕΡΗΣΕΣ.ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΑΚΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαραντα χρονια τα ιδια ρε και παλι τα ιδια λες.
    Μερος του μπ...λου ησουνα και σε πληρωνουμε παχυλα ,ποτε θα πεις και για τα κοπροσκυλα που κλεψανε ?
    Θα σε κανουνε ντα ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ. Ανδριανόπουλε,
    Η απάντηση που μας αρέσει είναι διαγραφή του απεχθούς χρέους σήμερα.
    Ερώτημα (που μάλλον θα μείνει αναπάντητο): Όταν ένα κράτος έχει μεγάλο χρέος και αδυνατεί να το πληρώσει, έχει δικαίωμα να το ρίξει στις πλάτες του λαού του, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις και ανεβάζοντας τον Φ.Π.Α στο 23%; Αλήθεια γιατί δεν ανεβαζουμε τον Φ.Π.Α. στο 40% ή και στο 60% αν αυτή είναι η λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΤΟΝ 8¨21 ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΒΑΔΑΙΟ ΙΙ

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ????

    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΡΙΖΕΙΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΠΟΣΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ???


    ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΛΠ

    ¨ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ ΩΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανδιανοπουλε εχει απαντησει ο δρ κουτσουκος
    πιο κατω

    καλοστημενο παιχνιδι τοκογλυφων η ολη ιστορια

    τρεξε να προλβεις καμια μιζα του 8% και εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος είπε...
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


    Ιστορικό: Η κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, οδήγησε στην κατάρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

    Αρα δεν κατέρευσε ο Δημόσιος Τομέας αλλά μια μεγάλη Ιδιωτική Τράπεζα, από τις κομπίνες των στελεχών της!

    Αυτό οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.


    Η ΑΝΟΗΣΙΑ:

    ΕΠΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

    ΔΟΚΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ!!

    μΑΝΟΣ πΑΣΟΚ

    24 Απρ 2011 3:17:00 μ.μ.

    24 Απρ 2011 4:40:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το Σοκ στην Ελλαδα δεν επιασε!!

    ο Δρ Κουτσουκος μας ξυπνησε!!

    Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

    Το «δόγμα του σοκ» είναι είτε η επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

    Στην περίπτωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η συγγραφέας, «η σπείρα του χρέους λειτούργησε σαν ένα γιγαντιαίο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια τέτοια κατάσταση -προσθέτει- ο Friedman ήταν πεπεισμένος ότι, όταν ξεσπάσει μια κρίση, αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας η ακαριαία δράση. Εκτιμούσε ότι μια καινούργια κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 6 με 9 μήνες για να επιβάλει μείζονες αλλαγές».

    Η συγγραφέας επισημαίνει ότι «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια...

    ----

    Να πατε αλλου ρε εδω ειναι Ελλαδα!!

    Χριστος Πασοκ

    24 Απρ 2011 4:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πασοκ

    «η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια... Οταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο» και, όπως αναφέρει η ίδια, «η κρίση του χρέους, στην οποία βρέθηκαν χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής κατά τη δεκαετία του '80, τις ανάγκασε να υποκύψουν στον εκβιασμό "Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε την"».



    Ομως στηνν Ελλαδα υπαρχει ο δρ Κουτσουκος ....

    δεν μασαμε ...

    Ντινα πασοκ

    24 Απρ 2011 4:19:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    γΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑς ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!

    24 Απρ 2011 4:19:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγνωμη αλλα δεν λετε τα πραγματα οπως ακριβως εχουν αγαπητε Κυριε Ανδριοπουλε.

    Μπορει να συμφωνω μαζι σας για τις θεσεις οσον αφορα το Ελληνικο Δημοσιο αλλα ως εκει και μονο.

    Αληθεια εσεις τι κανατε που καταγγελατε το τοτε ΠΑΣΟΚ οτι ειχε χρεωκοπησει την Χωρα? Μηπως μεσα σε μια τριετια μηπως σχεδον διπλασιασατε το Χρεος της Ελλαδας με βαση στοιχεια που αναφερει ο Τυπος? Μηπως ανοιξατε κανενα κλειστο Επαγγελμα και δεν το ξερουμε ? Μηπως κανατε αποκρατικοποιησεις και δεν το καταλαβαμε? Η Μηπως προσλαβατε και αλλους πολλους Δημοσιους Υπαλληλους παρα τα οσα λετε τωρα?
    Επισης οι Θεσεις σας για τους Τραπεζες δεν μπορουν να δικαιολογησουν το προφανες οτι τοσα χρονια εβλεπαν που κινειται αυτη η Χωρα (με μαθηματικη ακριβεια στον γκρεμο του χρεους) αλλα βλεπετε σκεπτοντουσαν και αυτοι Ελληνικα και το μονο που τους ενδιεφερε ηταν τα γρηγορα εστω και προσωρινα αλλα τεραστια κερδη.Ακομη και τωρα δεν παιρνουν μια ξεκαθαρη θεση για την Οικονομια για να τα εχουν καλα με το Πολιτικο Συστημα.Οσον αφορα τα σχολια σας για τους Αγροτες επιτρεψτε μου να σας ενημερωσω οτι και αυτοι ειναι ανθρωποι και αξιζουν μια ανθρωπινη συνταξη αγαπητε κυριε Ανδριοπουλε και οχι τις 23.000 δραχμες (αν θυμαμαι καλα) που εδινε η δικη σας Κυβερνηση.Τουλαχιστον ελαχιστη αναγνωριση σε ανθρωπους που εργαστηκαν πραγματικα και δεν ζουν σε βαρους του Κοινωνικου Συνολου (βλεπετε οι Επιδοτησεις ειναι απο την Ευρωπαικη Ενωση και Οχι απο την Ελλαδα οπως υπονοουν καποιοι) δεν βλαπτει.

    Αυτα τα ολιγα και ευχομαι πραγματικα να διαβασετε το σχολιο μου για να δειτε πως βλεπουν τα πραγματα και αλλοι ανθρωποι σαν εμενα που ισχυριζονται οτι εχουν αληθινα ουδετερη και κεντρικη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. K. Ανδριανόπουλε μία σύμβαση όταν είναι ετεροβαρής και παραβιάζει αρχές δημοσίου δικαίου καταγγέλεται όχι;
    Εάν έχει όρους που στηρίχθηκαν σε μίζες , σε υπερκοστολογήσεις , σε μαγείρεμα δεικτών , όταν με πλήρη γνώση και επίγνωση των συμβαλλομένων εκρύβοντο ελαττώματα , εμφανίζονταν ψευδή γεγονότα ως αληθή, παραποιείτο η αλήθεια, παραβιαζόταν η καλή πίστη και τα συνναλλακτικά ήθη κ.λ.π. οι συνέπειες τέτοιων συμβάσεων ενάντια στον ελληνικό λαό και ενάντια σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δυνατόν να ισχυρίζεσθε ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν.
    Είναι υποχρέωσή μας να την καταγγείλουμε , υποχρέωση στις γεννιές που έρχονται ,υποχέωση στην πατρίαδα μας ,υποχρέωση στην δικαιοσύνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να πληρώσουν το χρέος τα εξειδικευμένα στελέχη- μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα που προσελήφθησαν για να αποδώσει το Δημόσιο.
    Και αφού οι δανειστές μας πήραν επιχειρηματικό ρίσκο και μας δάνεισαν, τώρα θα πάρουν τα τέτοια μας, με το ζόρι δηλαδή μας τα έδωσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση