GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Πρέπει επι τέλους να σοβαρευθούμε . Η τουλάχιστον να ομολογήσουμε πως δεν  εί...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Πρέπει επι τέλους να σοβαρευθούμε. Η τουλάχιστον να ομολογήσουμε πως δεν  είναι δυνατόν να επιβιώσουμε αποφεύγοντας την χρεωκοπία. Αυτή η αποκρουστική συγχωρδία κρυαγών απόγνωσης για το επάρτατο μνημόνιο και τους κακούς ξένους που επιβουλεύοντια δήθεν την καλπέρασή μας πρέπει να τελειώσει. Ουδείς πραγματικά ενδιαφέρεται για μας. Και στην πραγματικότητα, αν δεν είμασταν στην ευρωζώνη η αν δεν χρωστούαμε σημαντικά ποσά σε ευρωπαικές τράπεζες δεν θα ίδρωνε ουδενός το αυτί για τις φωνές πανικού που θα ακούγοντνα από την Αθήνα.
Ας το συνειδητοποιήσουμε επι τέλους. Το μνημόνιο δεν έχει σχεδόν καθόλου εφαρμοσθεί. Η βουτιά στην ανυποληψία της ελληνικής οικονομίας και το κάθιοσμα της αγοράς οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αριστερές ιδεοληψίες των κυβερνόντων αλλά και...
 στον έκδηλο κρατισμό που κυριαρχεί στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα. Ζούσαμε για δεκαετίες πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας με δανεικά. Και ουδείς είχε ενοχληθεί. Και είναι χυδαία παραπειστικό το επιχείριημα πως ο λαός δεν το εγνώριζε. Από τις εκλογές ακόμη του 1986 η ΝΔ είχε προειδοποιήσει (και με αφίσα ακόμη) πόσα χρώσταγε ένα νεογέννητο παιδί στους ξένους δανειστές μας για να ικανοποιήθούν οι παροχές που μοίραζε απλόχερα ο Α. Παπανδρέου. Κι ο λαός, σε απάντηση αυτών των προειδοποιήσεων, επανεξέλεξε πανηγυρικά στην κυβέρνηση το Πασόκ. Για να φτάσουμε στο περίφημο, «Τσοβόλα, δώστα όλα». Και στο ξεκίνημα της οριστικής κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Αν, εν τούτοις, δεν είχε μεσολαβήσει η ιστορία με τον Γ. Κοσκωτά αλλά και οι προσωπικές του περιπέτειες, αμφιβάλλω πολύ αν θα είχε χάσει ο τότε Πρωθυπουργός την εξουσία.
Ο λαός είχε δυστυχώς εθισθεί σε ένα κλίμα άκοπου πλουτισμού, βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου με δάνεια και ανοχής μιάς κοινωνικής πραγματικότητας ατιμωρησίας και ρεμούλας. Μιά νοοτροπία που είναι εξαιρετικά δύσκολο τώρα να ξεριζωθεί και να αλλάξει. Καταγγέλουν τώρα σχεδόν άπαντες το μνημόνιο (ακόμα και πολλοί παράγοντες του κυβερνητικού χώρου) για το τέλμα στο οποίο έχει βυθισθεί η ελληνική οικονομία. Και κατηγορούντια πολιτικοί και κοινοβούλιο για τα συνολικά χάλια του τόπου. Είναι όμως αυτοί οι πραγματικοί υπεύθυνοι; Και από που προκύτπουν ευθύνες του μνημονίου; Το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε σήμερα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον σοσιαλκρατισμό που επικρατεί στις επιλογές της κυβέρνησης αλλά και στην γενικότερη κρατικοεξαρτούμενη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας. Και ιδιαίτερα μάλιστα αυτών που διαμαρτύρινται γαι το μνημόνιο και για τις πολιτικές που επιτάσσει.
Το μνημόνιο δεν ευθύνεται για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε γιατί απλούστατα δεν εφαρμόζεται. Αν εξαιρέσει κανείς τις αυξήσεις του ΦΠΑ, που αποτελούν παράγωγο της συμβολής των ευρωπαίων στον μηχανισμό στήριξης κι όχι πολιτική που υποστηρίζει το ΔΝΤ, όποιες άλλες πολιτικές έχουν εφαρμοσθεί αποτελούν εμπνεύσεις του γαλουχημένου στις σοσιαλιστικές ιδέες οικονομικού επιτελείου. Οι παράλογες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, οι συνεχείς αλλαγές στο σύστημα είσπραξης φόρων καθώς και η επιδορμή σε εισοδήματα και ακίνητα, κοντολογίς όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε νέκρωση την αγορά και σε βάθεμα της ύφεσης, αποτελούν αποκλειστικά εμπνεύσεις της κυβέρνησης. Οπως κυβερνητικό έργο είναι οι εμμονές στα έσοδα αλλά και η σκόπιμη υποβάθμιση του προβλήματιος της υποχωρητικότητας σε οτιδήποτε θα οδηγούσε σε ουσιαστική μείωση δημοσίων εξόδων (περικοπές του κράτους δηλ. και κατάργηση γραφειοκρατίας και άλλων παρεμβάσεων στις αγορές). Το μνημόνιο μιλούσε για περιστολή ελλειμμάτων. Δεν ζητούσε αύξηση φόρων. Αυτό, όπως και η μείωση εισοδημάτων και συντάξεων, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση ομιλεί συνέχεια για έσοδα για να αναβάλει την αναπόφευκτη τελικά περικοπή δαπανών και κατάργηση κρατικών φορέων.
Το μνημόνιο όμως ζητούσε άλλα πράγματα, για το οποία δεν έχει γίνει περίπου τίποτε. Απελευθερώθηκαν τα προστατευόμενα επαγγέλματα; Εγιναν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις; Εξορθολογίσθηκαν τα οικονομικά των νοσοκομείων; Καταργήθηκαν άχρηστοι δημόσιοι φορείς που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους δίχως να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες¨στην κοινωνία; Ακούμπησε κανείς τους απολιθωμένους δεινόσαυρους του δημόσιου τομέα για να μας απαλλάξει από τους πόρους που την ώρα αυτή ακόμη καταναλώνουν; Ακόμα κι ο Οργανισμός που έγινε για να αποξηράνει πριν από 100 περίπου χρόνια την Λίμνη Κωπαίδα, παραμένει αγέρωχος στην θέση του! Αλλά μήπως έγινε καμία ουσαστική προσπάθεια για την εξυγίανση των περίφημων ΔΕΚΟ; Ξεκινώντας βέβαια από την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου που δίνει το δικαίωμα στους συνδικαλιστές ουσιαστικά να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Μια ένδειξη για το πως κατασπαταλώνται τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων είναι τα 11 περισσότερο χαρακτηριστικά – και προκλητικά, θα έλεγα - επιδόματα που απολαμβάνουν οι μισθοδοτούμενοι σε φορείς του δημοσίου και σε ΔΕΚΟ. Επίδομα Προπέλας (Λιμενικό), Επίδομα Αγαμίας (ΕΛΠΕ) – αν τους βρούμε γυναίκες σίγουρα θα στοιχίζουν λιγότερο - Επίδομα Εγκαιρης Προσέλευσης στην Εργασία (ΕΘΕΛ), Επίδομα Κεραίας (ΗΣΑΠ), Επίδομα Μεταφοράς Φακέλου (Δημόσιο), Επίδομα Παραλαβής - Παράδοσης Λεωφορείου (ΕΘΕΛ) – δηλ. οι προσλαμβανόμενοι σαν οδηγοί θα άφηναν τα οχήματα στο δρόμο; - Επίδομα Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεων (Υπ. Δικαιοσύνης), Επίδομα Φάξ (ΔΕΗ), Επίδομα Χρήσης του Κυλικείου (ΕΛΠΕ) – για όσους προφανώς δεν αρέσει το διατιθέμενο φαγητό - Επίδομα Προθέρμανσης Αυτοκινήτου (ΟΤΕ), Επίδομα Πλυσίματος Χεριών (ΟΣΕ).*
Αυτά επιχειρεί να περιορίσει το μνημόνιο και σε αυτό ανθίσταται η κυβέρνηση. Και μαζί της αντιδρούν όλοι οι φορείς των βολεμένων ουσιαστικά λαθρεπιβατών της ευημερίας. Δεν έχουν όλοι αυτοί παρά να κοτάξουν το εξαιρετικό, πολύ πρόσφατο, βιβλίο του Matthew Lynn,, Bust: Greece, the Euro, and the Sovereign Debt Crisis , 2010 (Χρεωκοπία: Η Ελλάδα, το Ευρώ και η Κρίση του Δημοσίου Χρέους). Για να καταλάβουν τις διαστάσεις του προβλήματός μας αλλά και τις γεμάτες αέρα ανοησίες που διακινούνται στον ελληνικό δημόσιο διάλογο.

* Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε στην Athens Voice.

16 σχόλια

  1. Ποιός σε χέζει τώρα εσένα, ρε συ;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -να και συμπαραστάτης του λαού ο ακατανόμαστος!!
    Δηλαδή απο φιλελεύθερος έγινε κεντροδεξιός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι άλλο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ !!!
    Μέσα σε 10 λεπτά το CDS ανέβηκε 50 μονάδες στις 1128! !!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ καταγράφει αυτή τη στιγμή το CDS των ελληνικών 5ετών ομολόγων καθώς διαμορφώνονται στις 1.128 μ.β.

    Η διαφορά της απόδοσης (spread) των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται κατά 28,8 μ.β. (+3%) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 977 μ.β.!!!

    Να θυμίσουμε ότι πέρσι τέτοιες μέρες το CDS ήταν στις 485 μονάδες!!!

    Ένα χρόνο μετά παρά το ΔΝΤ και την πρωτόγνωρη φοροεπιδρομή
    ανέβηκε 2,5 φορές!!!

    Άιντα ΠΑΣΟΚάρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι να σας ακούω και να διαβάζω τα άρθρα σας.Είστε ο καλύτερος πολιτικός της 25ετίας.
    Γιατί δεν σας χρησιμοποιούν?
    Τόση ασχετοσύνη δεν την περίμενε κανείς. 10 άνθρωποι σας και εσάς θα μπορούσαν να βγάλουν την Ελλάδα από την αδιέξοδη κρίση που μας έχουν φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή θέλει να μας πει ότι με μία αφίσα που έκανε η ΝΔ το 1986 το κόμμα "καθάρισε". Ήμαρτον!!!!!!! Πότε τέλος πάντων τα κόμματα εξουσίας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Μαζί τα φάγανε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ,ΨΕΥΤΕΣ ,ΣΚΟΠ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1821. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΓΝΩΣΤΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ .Ο ΟΦΙΣ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΛΑΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΣ .ΧΩΡΕΥΕ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ [ ΚΟΝΤΡΑ ]ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΜΟΛΥΣΕΙ ΤΗΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ .ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΝ ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΘΕΣΟΥΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΠΑ ΛΕΦΤΑ.ΛΕΕΙ ΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ.
    ΜΟΝΟ ΑΦΡΙΚΗ ΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΙΣ ΤΣΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Ανδριανόπουλος και η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνουν τα αυτονόητα, που θα έπρεπε η Ελλάδα να εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ,ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΜΑΚΡΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ(ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΙΔΕΣ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΥΠΟΛΥΠΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MIN XANETE TON KAIRO SAS, OI ELLINES DEN MATHENOUNE POTE EINAI STO DNA MAS, KLEPSIMO, REMOULA, FRAPEDAKI KAI GOMENAKIA..... OPOS O POLITIS EGRAPSE 14 APR. 1:28. NA PRAGMATIKO DIGMA ELLINA POU KOIMATE TON YPNO TIS MALAKIAS KAI TIS TEMPELIAS...AHHHH RE ELLADITSA OI KOLOKOUMOUNES POU SE KATANTISANE.....GIA KLAMATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν ισχυρίζεσαι ότι τα χρέη οφείλονται στους διορισμούς ΠΑΣΟΚ ΝΔ στο δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια, ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ και αυτό αποδεικνύετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ:

    Όλα τα χρήματα που απαιτούνταν για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου τομέα όλα αυτά τα χρόνια, ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ από την φορολογία του κράτους! Όχι μόνο δηλαδή οι Έλληνες με τους φόρους τους ΚΑΛΥΠΤΑΝ τα έξοδα για τα νοσοκομεία, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα υπουργεία κλπ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ και χρήματα.

    πχ, στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, χρειαζόμασταν 40 περίπου δισσ ευρά για μισθούς και συντάξεις (25 για μισθούς και 15 για συντάξεις) και το κράτος από τους φόρους ΜΟΝΟ μάζεψε 54 δισσ ευρά!!!

    Και αυτό με το ΦΠΑ στο 19%, ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ την αύξησή του στο 23% και τη μετάταξη και τον άλλων προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή στο 23%!!! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ τώρα θα είχαμε περισσότερα έσοδα από τότε!

    ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ ΠΑΝΤΑ!!! ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ!!! ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ!!! ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ.. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!?!?!?!

    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ!!! Στους ολυμπιακούς, στα βατοπέδια, στις μίζες των πολιτικών, στα ΟΜΟΛΟΓΑ που ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, στα ΧΡΕΗ των επιχειρηματιών που ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ (πρόσφατα πχ χαρίστηκαν 95 ΕΚΚ ευρά στο ΔΟΛ για το μέγαρο μουσικής, στο αφεντικό της εξπρεσ σερβισ άλλα τόσα), στα φιλέτα του κράτους που χαρίστηκαν, στα μονοπώλια που δημιούργησαν με την ευλογία ανθρώπων ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ όταν είχαν εξουσία!!!
    Εκεί είναι τα δισσ που μας λείπουν, αυτοί τα κλέψανε ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ!!! Αλλά σιγά μην τα βάλεις με τα αφεντικά σου.. κουβέντα για όλα τα παραπάνω δεν είπες.

    Όσο για το κράτος, αυτό είναι φτιαγμένο για να παρέχει ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον πολίτη!!! Ο πολίτης ξοδεύει χρήματα μέσα από τους φόρους του για να έχει ΓΙΑΤΡΟ, ΔΙΚΑΣΤΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΑΤΙΚΗ κλπ.
    Το επιλέγουμε γιατί θέλουμε να ζούμε σε κοινωνία ανθρώπων ΟΧΙ ΖΩΩΝ της ζούγκλας!!!

    Όσο για την κακοδαιμονία του δημοσίου, ΔΙΩΡΘΩΣΕ ΤΗΝ!!! Αν πονάει το χέρι σου το κόβεις!?!?!? ή προσπαθείς να το κάνεις καλά!?!? Γιατί δεν τα έλεγες αυτά όταν ήσουν υπουργός?
    Τότε ήταν καλό το δημόσιο που έκανες καριέρα? Εν' πάση περιπτώσει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΩΣΤΟ....και μετά να διαμαρτύρεσαι γιατί ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ! Αλλά εκβιάζατε τον κοσμάκη με τους διορισμούς! Γιαυτό φτιάξατε ένα κράτος γραφειοκρατικό! Για να ελέγχετε ΠΟΙΟΙ θα διορίζονται και ποιοι θα καταστρέφονται στη φτώχεια και την ανεργία! Για να κάμψετε το φρόνημα του Έλληνα! Μην τυχόν και τύχει να προκόψει κανας αριστερός άνθρωπος και βοηθήσει και άλλους να ξεφύγουν από τη φτώχεια τους... θα δημιουργούνταν έτσι επικίνδυνες δυναμικές! Οργανωμένο το έγκλημά σας!

    Τέλος, θα σε παραπέμψω στην κατάντια του νεοφιλελευθερισμού ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ και εκλιπαρούσε βοήθεια από το δημόσιο (το οποίο και καταλήστεψε) στην Αμερική να σωθεί!
    Η Γκολντμάν σαξ είναι μια χρεοκοπημένη τράπεζα! Άχρηστη, ανίκανη που φαλίρισε και επαναλειτούργησε χάρις στα χρήματα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    Και μη μας πεις πάλι, ας την άφηναν να κλείσει! Γιατί και εγώ μετά θα σου πω, ας ήταν ο Στάλιν ποιο δημοκρατικός να ήταν καλύτερος ο σοσιαλισμός!

    Η ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ή ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!! Και ο νεοφιλελευθερισμός ΑΠΕΤΥΧΕ!!!

    Τράβα λοιπόν να πεις τα ψέμματα σου αλλού... δεν τσιμπάμε!

    ΜΟΝΟΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ! ΔΗΜΕΥΣΗ και ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΈΞΟΔΟ΅ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. /.


    Εσύ 3:13;00
    τι γιατρός είσαι που δεν ξέρεις ούτε συντακτικό ούτε ορθογραφία! Τι σπούδασες; Αν ξέρεις ιατρική όπως ξέρεις το συντακτικό και την ορθογραφία, φαντάζομαι πως θα έχεις licence to kill!!!
    Δεν ντρέπεσαι να γράφεις? Αντε να μάθεις πρώτα τη γλώσσα μας και μετά γράφε ότι θέλεις!
    Αλβανέ!!!

    ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aριστερη νοοτροπι στην κυβερνηση ειδε?
    Σκεψου να ειχαν και δεξια νοοτροπια τι θα εκαναν,ολα ειναι θεμα ανικανοτητας των πολιτικων οι οποιοι ενδιαφερονται μονο για το μερτικο τους απο παντου,ο Ανδριανοπουλος εχει γινει Μαιντανος σε ολα τα κομματα τωρα χωθηκε και στο κομμα της αειπαρθενου Ντορας,καταλαβαινετε τι πολιτικος ειναι....μην το πω και τον προσβαλλω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιουχαν Ελληναρους14 Απρ 2011, 5:44:00 μ.μ.

    Εσενα Αντρεα τι σε νοιαζει;
    Εισαι ΕΝΑΣ

    ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ
    και
    ενας κουκος δεν φαιρνει την ανοιξη
    ετσι δεν ειναι;

    τοτε
    γ ι α τ ι
    επιμενεις να γραφεις;

    Αφου Βλεπεις οτι ΟΛΟΙ σε γραφουνε

    Απ' εξω απο τον χορο, ετσι; ΠΟΛΛΑ τραγουδια
    γνωριζουμε
    μεσα ομως; . . . .

    Σε ειδαμε κι εσενα

    ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νεοελληνικη Ιστορια οπως δεν εχει (ακομα) γραφτει
    ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, Πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο την δικτακτορια και ώ του θαυματος ακουστηκε η μαγικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΣ για ολους ταχα δηθεν.
    Περασαν 7 χρονια και ηρθε ο Ανδρεας που βρηκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ξανα λιτοτης ταχα δηθεν.

    Το 89 επεσε το ΠΑΣΟΚ εν μεσω οικονομικων σκανδαλων (κατι σαν το τωρα....) και ηρθε η κυβερνηση εθνικης ενοτητας με την ιστορικη συμφιλιωση του Φλωρακη με την δεξια και Πρωθυπουργο τον Τζανετακη και τον Ζολωτα.
    Ομως δεν μπορουσαν να πληρωσουν μισθους και συνταξεις (κατι σαν το τωρα...). Παλι εκλογες και στην εξουσια ερχεται ο Μητσοτακης που αρχιζει να πουλαει οτι εβρισκε μπροστα του, τσιμεντα, οτε, ΔΕΚΟ και παει λεγοντας.
    Τον ριχνει ο Σαμαρας με τον Συμπιλιδη για το θεμα διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας και κατ' επεκταση των Σκοπιων και ερχεται παλι ο Ανδρεας χειρουργημενος και βρισκει αδεια ταμεια.
    Με την επιδεινωση της αρρωστιας του αναλαμβανει ο Σημιτης και εξαγγελει νεο προγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και προσαρμογης.
    Αυτο το εργο παιχθηκε μεχρι το 2004 οπου αφου πηραν, οτι ειχε ο λαος αποταμιευσει με χρονια δουλειας, στο Χρηματιστηριο και φαγανε αγνωστο ποσα, καταχρεωσαν με δανεια την χωρα (κατι σαν το τωρα...) για την αναληψη των Ολυμπιακων αγωνων και μοιραια πεσανε σαν ωριμα φρουτα.

    Μετα ήρθε ο Καραμανλης ο νεωτερος, φρεσκος και με ονειρα επανιδρυσης του κρατους απο την σηψη και την διαφθορα. Παρελαβε παλι(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομια με σωρεια σκανδαλων με υπευθυνους και υπαιτιους. Ομως ουδεις ποτε τιμωρηθηκε και αντ αυτου εβαλε τον Αλογοσκουφη να μοιραζει και να χαριζει δισεκατομμυρια στους τραπεζιτες που σακατεψαν την κοινωνια, μαζι με μια καστα οικογενειων που εδω και χρονια ρουφανε το αιμα του Δημοσιου.
    Εδω αρχιζει ο χορος των σκανδαλων ομολογα Βατοπεδια siemens κουμπαροι, sex και βια, Βαρθολομαιος αυτοκτονιες dvd,δικηγοροι σε καταθλιψη, της "Ελλαδας" δηλαδη εν μεσω κρισης.
    Το επανιδρυση εγινε επανα-χαλασμα και ο φρεσκος εφυγε ηρωικα νυχτα!
    Ηρθε ο ευγενικος ΓΑΠ να παραλαβει κι αυτος(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπησει την διαφθορα και να φτιαξει εκ νεου το κρατος που πλεον δεν υφισταται!
    Αυτη περιπου ηταν διαδρομη των τελευταιων 35 ετων με τα προσωπα αυτα πρωταγωνιστες.
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ;
    Για εμας οι φοροι και η λιτοτητα και για καποιους αλλους ο ακρατος πλουτισμος, χλιδη, προκληση και σταρχιδισμος.
    Μηπως πρεπει κατι να κανουμε πλεον σαν Λαος και οχι σαν λαλάκες υπηκοοι φεουδαρχων;
    Μηπως πρεπει να απαιτησουμε την δημευση των περιουσιων ολων των πολιτικων που εμπλεχτηκαν σε σκανδαλα έμμεσα ή αμεσα;
    Μηπως καποιοι κυριοι μεγαλοσχημοι πρεπει να βλεπουν την ζωη τους πισω απο τις μπαρες;
    Ρωταω μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο των συντεχνιακων και κομματικων συμφεροντων μας.
    Γιατι και οσο βαθυς και να ειναι ο υπνος, καποτε ερχεται το ξυπνημα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς ανώνυμο

    14 Απρ 2011 3:48:00 μ.μ

    Φίλε μόλις τώρα μπήκα σπίτι μετά από ένα γεμάτο όπως κάθε μέρα εξαντλητικό 12ωρο.
    Επομένως το εργασιακό προφίλ που μου προσάπτεις σημαίνει ότι με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.
    Εντύπωση εν τούτοις μου προκαλεί το γεγονός ότι συ και κάποιοι άλλοι εδώ παίρνετε στα σοβαρά τον συγκεκριμένο, περιφερόμενο από κόμματος εις κόμμα και εν πολλοίς τελειωμένο, παλαιοπολιτικό.

    Ειλικρινά θα είχε μεγαλύτερη αξία αν προσυπογράφατε και σεις τα ερωτήματα που κατά καιρούς τού έχομε θέσει, πλην απάντησιν δεν έχομε λάβει.

    Με την ευκαιρία λοιπόν σας προσκαλώ να τον ρωτήσετε μαζύ μου σε ποιόν πήγε το τότε βαρύ 50δραχμο κατά το οποίο ανατιμήθηκε επί υπουργίας του η βενζίνη. Επίσης ποιός ήταν ο ρόλος του στην πώληση της ΑΓΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ....
    ΤΕΜΠΕΛΑΡΕ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΠΟΝΤΙΚΑ??
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση