GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εδώ και τώρα Αλλαγή...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη κρατική λογική των περικοπών που την διακατέχει. Μοναδικός άξονας των πολιτικών της είναι νέα μείωση μισθών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα λεφτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα απουσιάζουν. Η κυβέρνηση μοιάζει να συμπεριφέρεται ως μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση με κύριο στόχο την συλλογή χρημάτων χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο. Το επιστέγασμα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής είναι μείωση κάθε δαπάνης που θα μπορούσε να...
 προσφέρει ανακούφιση στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο όνειρο και το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να αυξήσει τα έσοδα. Η κυβέρνηση μετεωρίζεται ανάμεσα στην προσδοκία της να κάνει κάτι και στην ανικανότητα της να υλοποιήσει κάτι. Οι υπουργοί περισσότερο μιλούν και εξαγγέλλουν με περισπούδαστο ύφος αναμορφωτικές προτάσεις παρά ενεργούν αποφασιστικά για την λειτουργία της κρατικής μηχανής. Ζούμε στη χώρα των κενών λόγων και των ανεκπλήρωτων επιθυμιών της πολιτικής ηγεσίας. Ζούμε στη χώρα των ονειροπαρμένων πολιτικών και των τρομοκρατημένων πολιτών. Ζούμε στη χώρα του χθες και του ανύπαρκτου αύριο αν η οικονομία από την βαθιά ύφεση δεν περάσει έστω και σε μικρή αναπτυξιακή τροχιά.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας και το ανεπαρκές οικονομικό του επιτελείο οφείλει να καταλάβει ότι όταν το Δημόσιο εκχωρεί την περιουσία του και αποχωρεί από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΠΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.α δεν μπορεί να ελπίζει σ' ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για να κινηθεί η οικονομία της χώρας.
Η προσέλευση μεγαλοεπενδυτών μέσα από την παραχώρηση των φιλέτων του δημοσίου δεν προσφέρει βιώσιμη λύση στην ελληνική οικονομία. Το ξεπούλημα π.χ. της ΔΕΗ θα φέρει με τις σημερινές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις όσο η ίδια αποδίδει στο κράτος μέσα σε 4 χρόνια. Εδώ και τώρα να σταματήσει το ανώφελο ξεπούλημα. Είναι καιρός πλέον να καταλάβει η κυβέρνηση ότι παρά τη καλή θέληση του Πρωθυπουργού η χώρα μας έχει γίνει μικρότερη σε ισχύ, πτωχότερη σε εισοδήματα και αδύναμη να παρακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις. Ήδη η άνοδος των spread μαρτυρά τόσο την αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου όσο και την ανικανότητα των προσώπων να την εφαρμόσουν και να την διαχειριστούν. Απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα με ικανά πρόσωπα που θα δουλεύουν πολύ και θα μιλάνε λίγο. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να αποκτήσει νέο πρόσωπο συνετό, φρόνιμο, σοβαρό και προπαντός με συλλογικό πνεύμα. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ολιγωρίες και πειραματισμούς για κανέναν. Η πατρίδα μας είναι πολύ ακριβή για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων αδέξιων αυταρχικών και μικρονόων πολιτικών που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ για μια ακόμη φορά καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναλογιστεί πλέον τις ευθύνες που τον βαρύνουν και να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την φθορά και την παρακμή. Εσφαλμένες επιλογές κάνουν όλοι ιδιαίτερα όσοι πασχίζουν για το καλό της πατρίδας αρκεί να τις αναγνωρίσουν και να τις διορθώνουν. Η γενναιότητα αναγνώρισης του εσφαλμένου διακρίνει τον σοβαρό πολιτικό και όχι η επιμονή σε αδόκιμες εμμονές.

8 σχόλια

  1. Παλιό το κόλπο του αριστερού πασοκ με το ανωτέρω εφευρημα. Αν οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει ότι πτώχευσαν και επείνασαν και να μην προσκηνήσουν τους κυρίους αυτούς τότε λυπάμαι αλλά δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο των τραπεζών. Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε. Όχι να μας πάρουν και τον γάιδαρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε και γαμήσου ρε ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΑ/ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ συ και το όλον πασόκ, όπως έλεγε και η ντυμένη αγελάδα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα από τα πιό βασικά αίτια που απειλούν την Δημοκρατίαν είναι η δημαγωγία.

    Και δημαγωγία ,είναι, η δια
    απατηλών και ανηθίκων λόγων και
    μέσων, κατάκτησις
    της εμπιστοσύνης του λαού.

    Αυτην ,λοιπόν, την μέθοδον χρησιμοποίησε ,στους μαγείρους
    της κομμουνιστικής προπαγάνδας, που με απατηλά λόγια και υποσχέσεις , κατάφερε
    να τους διασπάσει και να ιδιοποιηθεί την ψήφον των.

    Μερικοί ,απο αυτόύς
    έπιασαν κρατικά πόστα στην τότε κυβέρνηση της αλλαγής. Επι πλέον ,δε, σύμφωνα
    με τους κανόνες του καθεστώτος
    που πιστευουν., εδημιούργησαν ,μια προστατευτική ομάδα, που την ονόμασαν 17Ν.

    Τρώγοντας και πίνοντας ,λοιπόν, εξαφάνιζαν,τα ταμεία και όποιον δεν τους
    έκανε τα κέφια, τον εκτελούσαν ροκανίζοντας την οικονομία και τα θεμέλια της Δημοκρατίας, οδηγώντας
    την στην συρρίκνωση και στον απομονωτισμό, με συνθήματα όπως.....ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το
    ιδιο Συνδικάτο,τα οποία ανήκαν στην ιδιοσυγκρασία των κομμουνιστών,αλλά, ο Ανδρέας ,
    τα υποστήριζε για ιδιοτελείς λόγους.

    Αυτός [Ο Ανδρέας], είχε το σκοπό του ,καταρράκωσε όλα τα ταμεία , δίδοντας σύντάξεις σε ανθρώπους που ήταν , καθ΄όλα ,υγιείς και τους βάφτιζε αόμματους, κουτσούς ,
    κουφούς και ότι άλλο κατασκεύαζαν τα εργαστήρια της πασοκομμουνιστικής προπαγάνδας.

    Περα απ¨αυτά ,ποινικοποίσε λίγο-πολύ , την Εθνική υπόσταση του πολίτη ,αν είσαι

    εθνικόφρων τότε, πρέπει να το επανεξετάσεις,γιατί σύμφωνα με τις πασοκομμουνιστικές ΙΔΕΕΣ είσαι άξιος χλευασμού.

    Αυτά,κι΄άλλα πολλά, πληρώνει ,σήμερα , η Ελλάς, απειλουμένη ,δια μέσου του γιού του, Γιωργάκη, σε πτώχευση.

    Καθ¨ότι Ο Γιωργάκης είναι ένας ιδιοτελής Πρωθυπουργός μη 'εχοντας πολιτικήν χροιάν ,δεν έχει ιδέες ,δεν έχει λύσεις ,δεν έχει βάσεις, είναι ένα ΤΕΛΜΑ.

    - Ο μεν πατέρας διέλυσε ο δε υιός , θα εξαφανίσει την Ελλάδα, δι¨αυτό την κατηγοράει όπου κι αν πάει.-
    Που είναι το Θείον βρέφος?
    Ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑΑΑΑΑ

    ΜΠΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλίμονο στο λαό, που περιμένει από το σάπιο “παρελθόν” να του χτίσει ένα υγιές “μέλλον”

    Ολο το σάπιο, διεφθαρμένο και μολυσματικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος, παραμένει στη θέση του. Ακλόνητο και αλώβητο. Και το χειρότερο από όλα: κρυφό. Ετσι δεν ξέρουμε ποιος από όλους αυτούς σε κόμματα, βουλή, υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, δημόσιες υπηρεσίες, σωματεία και τα παρόμοια είναι ο καθαρός και ποιος ο βρωμιάρης. Ποιος ετοιμάζεται να μας καταπιεί και ποιος μας υπερασπίζεται. Ποιος λεηλατεί το μέλλον μας και ποιος αντιστέκεται. Αν αντιστέκεται κανένας σε αυτή την λαίλαπα.
    Δηλαδή αυτή τη στιγμή όλες οι πολιτικές και κοινωνικές εστίες μόλυνσης και διαφθοράς είναι ακέραιες και στην θέση τους.
    Ολα εκείνα τα πρόσωπα και οι ομάδες προσώπων και οι διασυνδέσεις και τα κανάλια και η διαπλοκή μεταξύ τους, όλοι δηλαδή εκείνοι που εργάστηκαν για την καταστροφή και την λεηλασία αυτού του τόπου και της κοινωνίας, που είναι υπεύθυνοι για τον ανθρώπινο πόνο και την οδύνη που βλέπουμε και νιώθουμε καθημερινά, για τα ανθρώπινα δράματα, τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας και την απόγνωση του έλληνα, παραμένουν άγνωστοι και στο σκοτάδι. Και φυσικά ατιμώρητοι.
    Ατιμώρητοι, ναι.
    Από την πολιτική ηγεσία, από την δικαστική ηγεσία, από την πνευματική ηγεσία, από την εκκλησιαστική ηγεσία, από καμμιά ηγεσία αυτού του τόπου δεν ακούγεται φωνή. Δεν ακούγεται κραυγή αγανάκτησης. Δεν ακούγεται ουρλιαχτό για την μεγάλη ύβρη, για την θεόρατη αλαζονεία. Να είναι όλοι όσοι εγκλημάτισαν πάνω στο σώμα του λαού και στο μέλλον του, στην θέση τους. Στην θέση τους. Σε θέση εξουσίας μάλιστα. Ετοιμοι να ξανακάνουν τα ίδια εγκλήματα.
    Ω, ναι. Είναι έτοιμοι να ξανακάνουν τα ίδια εγκλήματα πατριώτες. Τα ίδια και χειρότερα από όσα μας έκαναν ως τώρα.
    Κι όχι μόνο αυτό. Οι ηγεσίες μας οι πολιτικές, χωρίς καμμία μα καμμία συστολή, χωρίς καμμία συναίσθηση του σε τι συνεργούν και συνέργησαν αυτοί και οι προκάτοχοί τους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ, χωρίς ούτε ένα ελάχιστο συγγνώμη προς τον λαό, έχουνε την τόλμη, να εμφανίζονται μπροστά μας, να εμφανίζονται σαν να μην συνέβη τίποτε, και να υποστηρίζουν πως θα χτίσουν το μέλλον μας. Θα χτίσουν αυτοί οι ύποπτοι, το δικό μας μέλλον. Αυτοί οι κατεδαφιστές του παρόντος και του παρελθόντος μας. Των ονείρων ενός λαού.
    Υποστηρίζουν πως θα χτίσουν το μέλλον μας. Με όλα τα όργανα του διεφθαρμένου παρελθόντος στην θέση τους. Υποστηρίζουν πως θα μας πάνε στο μέλλον, στην προκοπή, στην “νέα μεταπολίτευση”. Με μόνο το έγκλημα φανερό και όλους τους ενόχους κρυμμένους. Και ατιμώρητους.
    Δεν υπάρχει πιο μεγάλος εμπαιγμός από αυτόν: να υποστηρίζει το σάπιο παρελθόν μας ότι θα μας οδηγήσει σε ένα υγιές μέλλον.
    Για κάθε ελληνικό άγος υπάρχει καθαρμός. Για κάθε ελληνική τραγωδία υπάρχει κάθαρση. Είναι κάτι που οι ηγεσίες της κοινωνίας μας επιλέγουν να μην θυμούνται. Να μην ξέρουν. Να μην θέλουν.
    Ας τους ετοιμάσουμε λοιπόν μια μεγαλειώδη έξοδο από την σκηνή. Με δικά μας έξοδα, όπως πάντα. Μια έξοδο καθαρτήρια.
    Θραξ o Αναρμόδιος
    Αναρτήθηκε από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ στις 07:58

    Η -δήθεν- αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ εχει γίνει το δεξιό εξαπτερυγο του ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΟΧΕΣ" ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΧΤΥ" ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.


    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ....
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΕ

    ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

    ΕΧΕΙ ΦΟΡΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ,
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ;

    Ο ΚΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟΙ.


    ΑΥΤΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΣΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση