GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Διεθνείς Αγορές: Τρίχες από τα αρχ..α μας

Του Γιάννη Σμαραγδή http://www.aixmi.gr/ Ήρθαν κι έφυγαν οι πασχαλινές μέρες μαζί με τις ανεξίτηλες μελωδίες που φέρνει ο μυρωμένος...

Του Γιάννη Σμαραγδή
Ήρθαν κι έφυγαν οι πασχαλινές μέρες μαζί με τις ανεξίτηλες μελωδίες που φέρνει ο μυρωμένος άνεμος.  «Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος».
Ήρθαν και οι κρητικές μαντινάδες με τα «μέσα των καιρών» από τη μεγάλη μήτρα, την Κρήτη: 
Ανέσπερη αγάπη
Και λαμπρινά φιλιά
Ειρηνοφόρες ώρες
Και στ’ άσχημο θηλιά
Και οι κρητικές θυμοσοφίες:
«Μ’ άχρονο χρόνο
και με φως
το κύλισμα του χρόνου
και όλα κυλούν
αιθέρια
σαν είναι ορατή
η αγάπη των άλλων».
Ή το αισιόδοξα προτρεπτικό...
 σκαρίφημα:
«Σαν ήλιος βγαίνεις γελαστός
Στου κόσμου το περιβόλι
Και λιάζεις για να λιάζονται
Και να ζεσταίνουντ’ όλοι…»
Αχ…μεγάλη κι ανυπότακτη και ειρηνοφόρα Κρήτη!
Εκεί που επί 2000 χρόνια άνθιζε, μέσω του ναυτικού εμπορίου, ο μινωικός πολιτισμός της ηπιότητας και της ειρήνης, που μεγαλουργούσε  κυριαρχώντας στον  τότε γνωστό κόσμο με λεπτότητα και σεβασμό
ενώ τώρα οι γαμ…ες, πρόστυχες και σκοτεινές λεγόμενες «αγορές» πάνε να μας εξοντώσουν και μετά να μας αγοράσουν «μπιτ παρά» όλους μαζί: ανθρώπους, θάλασσες, αρχαία, τους πολιτισμούς μας- τρεις πολιτισμούς έχουμε- Μινωικό, Αρχαιοελληνικό και Βυζαντινό. Εμείς προερχόμαστε από αυτούς. Αυτοί οι άθλιοι κερδοσκόποι, από που έρχονται,  ποιά ασήμαντη μήτρα τους γέννησε και τι έχουν εκτός από τις χαρτούρες που τα λένε λεφτά; Τις τρίχες από τα αρχ…α μας (ή τα αχαμνά μας) έχουν.
Ο πρώτος μινωικός νόμος ήταν να είσαι όμορφος: αρμονικός με τον εαυτό σου, τους άλλους, τη φύση, το σύμπαν, αρμονικός με τον ανώτερο εαυτό σου.  Οι μεγάλοι πρόγονοι μας, οι Μινωίτες, όντας κυρίαρχοι των καιρών τους, είχαν επιβάλει μέσω του εμπορίου, ειρήνη μεταξύ των λαών. Και ενώ μπορούσαν να ακολουθήσουν τους δρόμους του πολέμου προτίμησαν το δρόμο του δροσερού πρίγκιπα των κρίνων, του σεβασμού των άλλων, το δρόμο της ακατάλυτης ομορφιάς.
Στους καιρούς μας, τι κάνουν οι διάφοροι σκοτεινοί έμποροι του χρήματος;  Εξαθλιώνουν συστηματικά λαούς,  πολιτισμούς και τόπους, ώστε να τους αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας. Τώρα στο στόχαστρό τους είναι η μικρή (γι’ αυτούς) – αλλά μεγάλη χώρα μας.
Μας θεωρούν μικρούς- αλλά καιρός είναι να μας μάθουν ως μεγάλους και ο μόνος τρόπος να το πράξουμε είναι να αντισταθούμε…ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ όλοι μας.
Έχουμε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε. Πρώτα απ’ όλα ο καθένας να κάνει σωστά την δουλειά του, να είναι αρμονικός με τον ανώτερο του εαυτό για να έχουμε σύμμαχό μας το σύμπαν, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γίνουμε μια γροθιά ενάντια στην άθλια επιβολή των σκοτεινών επικυρίαρχων.
«Ο καθείς και τα όπλα του, λέω».
Φαντάζεστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μια νύχτα με αναμμένα κεριά στα χέρια να βγάλουν μια μεγάλη φωνή, να πετάξουν στις αγιασμένες θάλασσες μας τις τρόικες -τρωκτικά και όσοι δεν ακολουθήσουν να πεταχτούν ως προδότες στα τάρταρα…
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

8 σχόλια

  1. ΤΙ ΑΠΕΓΝΕ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛ ΓΡΕΚΟ
    ΚΑΠΟΙΟς ΕΧΕΙΥΠΟΒΑΛΕΟ ΑΓΩΓΗ
    ΣΤΑ ΔΙΑΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΛΕΦΤΗ.
    ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΚΡΗΤΙΚΑΡΕ ΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣ.ΒΓΕΣ ΣΤΟ MEGA ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπέρασμα: Όποιος μιλάει για την Ελλάδα δεν είναι κλέφτης, λαμόγιο, ανθρωπάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρηνοφόρα Κρήτη! Χα! Κάθε οικογένεια και βεντέτα, κάθε γιος και καλάσνικοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθαρματάκι την κάναμε την αρπαχτή και γιναμε νομάτοι τώρα έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση