GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλεόνασμα στην ΕΡΤ: Το συντομότερο ανέκδοτο...

Από το marketingweek.gr Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμά πως η ελληνική δημόσια τηλεόραση θα έχει πλεόνασμα το...

Από το marketingweek.gr
Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμά πως η ελληνική δημόσια τηλεόραση θα έχει πλεόνασμα το 2011 και μάλιστα, αυτό θα φτάσει σε ύψος τα 25 εκατ. ευρώ. Τώρα που τα ανέκδοτα της δεκαετίας του ‘80 για την Αλβανία του Χότζα («αλβανός τουρίστας», για τους νεότερους), δεν κατέχουν πλέον τον επίζηλο τίτλο του συντομότερου ανέκδοτου, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τον διεκδικήσει η ΕΡΤ.
Στην πραγματικότητα η δημόσια τηλεόραση χρηματοδοτείται κατά 84% από το «τέλος της ΔΕΗ», το οποίο πληρώνουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, είτε βλέπουν τηλεόραση, είτε όχι, είτε ακούν τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ, είτε όχι. Για την ακρίβεια με δεδομένο ότι η...
συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθεί κατά βάση τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι βέβαιο ότι οι πολίτες πληρώνουν ένα τεράστιο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο αν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθούν ως αντίτιμο για να παρακολουθούν τα κανάλια της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ, επωφελείται και από έναν ακόμα «πόρο υπέρ τρίτων», το αγγελιόσημο, από το οποίο επωφελούνται οι δικοί της εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν αντίστοιχες με τις συντάξεις τους ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τα σχετικά έσοδα προέρχονται -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία πληρώνουν και μεγάλο μέρος των εισφορών που θα έπρεπε να πληρώνει η ΕΡΤ και εισφορές στο ΙΚΑ, για τη συντριπτική πλειοψηφία των δικών τους εργαζομένων.
Όσο για τη δικαιολογητική βάση όλων αυτών, τη θεωρία ότι η ΕΡΤ προσφέρει δημόσιο αγαθό, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια ιδιωτικό, αυτή -λόγω της συμπεριφοράς της ΕΡΤ- έχει επίσης καταλήξει ανέκδοτο. Πώς είναι για παράδειγμα δημόσιο αγαθό οι αγώνες των ΠΑΕ, που είναι καθαρά ιδιωτικές εταιρείες και παίρνουν από την ΕΡΤ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια (με τα δικά μας λεφτά); Γιατί είναι δημόσιο αγαθό για παράδειγμα τα «ντοκιμαντέρ» της ΕΡΤ, τύπου «Κουτί της Πανδώρας», τα οποία παρουσίαζαν την ίδια ακριβώς θεματολογία, σε ιδιωτικά κανάλια, με μόνη διαφορά ένα δοξαστικό για τον πρωθυπουργό στο τέλος της εκπομπής, ή οι ειδήσεις της κας Στάη, σε σχέση -ας πούμε- με τις ειδήσεις στον Σκάι;
Το ωραιότερο δε είναι ότι όλα αυτά γίνονται όταν η ΕΡΤ καταγράφεται στους οργανισμούς που δεν στέλνουν στοιχεία για τη διαχείρισή τους στο υπουργείο Οικονομικών και όταν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει δημοσίως ότι δεν καταλαβαίνει «γιατί η δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε με τα χρήματα του κόσμου να πληρώνει ομάδες-εταιρίες για να προβάλλει παιχνίδια» (δεν καταλαβαίνουμε και εμείς γιατί το δηλώνει δημοσίως, αντί να κάνει τη δουλειά του και να σταματήσει απλώς αυτήν την ιστορία, αυτός δεν διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ;).
Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ αποτελεί μια ακόμα ΔΕΚΟ, με όλες τις παθογένειες των ελληνικών ΔΕΚΟ, που λειτουργεί υπέρ του εαυτού της (όσων δηλαδή δουλεύουν εκεί), του πολιτικού συστήματος και των πάσης φύσεως πολιτικά ισχυρών (δημοσιογράφοι, ΠΑΕ κ.λπ.), εις βάρος του απλού πολίτη που μειώνει σήμερα υποχρεωτικά το επίπεδο της ζωής του, του ανέργου που δεν βρίσκει δουλειά διότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων επιβαρύνεται μέσω της υψηλής τιμής του ρεύματος από άχρηστες δαπάνες και των επιχειρηματιών, που συρρικνώνουν ή κλείνουν για τους ίδιους λόγους τις επιχειρήσεις τους. Ως πότε;

9 σχόλια

  1. λενε οτι μια παρουσιασρι ατησ ερτ που ηταν στο παρισι μικρη εκλεβε κυλοτακια και τα εβαζε 5-6 το ενα πανω στο αλλο και την κοπαναγε νμην πληρωσει

    μην ξεχασετε να δειτε τισ ειδησεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον εαυτό του.

    Αντιμέτωπο με τον εαυτό του, την ιστορία του, την ιδεολογία του και τα ίδια του τα στελέχη έρχεται το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

    Hδη, οι κορυφαίοι συνδικαλιστές του Κινήματος απειλούν με εμφύλιο και πιέζουν τις προσβάσεις τους στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική Ομάδα. Αποτέλεσμα είναι όσοι προέρχονται από συνδικάτα ή στηρίζουν την εκλογή τους σε ψήφους συνδικαλιστών να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

    Κλίμα σύγκρουσης
    Το θέμα απασχόλησε ειδική σύσκεψη των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «μας παίρνει». Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που είχαν μπροστά τους, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι απαξιωμένες και η πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετη με προνόμια του παρελθόντος.

    Ακόμη και οι κακά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη «ζήλια» ή την «εκδικητικότητα» άλλων λιγότερο προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Αμέσως, όμως, εντόπισαν τον κίνδυνο του κοινωνικού αυτοματισμού. Που θέλει κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες γενικευμένης αναστάτωσης. «Εδώ δεν μας παίρνει» επισημάνθηκε στη σύσκεψη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κυβέρνηση θέλει συμμαχίες, θέλει στηρίγματα, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιδιώκει τον διχασμό της κοινωνίας. Γνωρίζει, άλλωστε, πως τα ισχυρά συνδικάτα του ευρύτερου δημόσιου τομέα κρατούν στα χέρια τους άσους όπως οι διακόπτες της ΔΕΗ και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Τον χειρισμό των πράσινων συνδικαλιστών έχουν αναλάβει έμπειρα στελέχη, καθώς όσοι έχουν αναδειχθεί την τελευταία πενταετία, μέσα από το σύστημα Παπανδρέου, δεν έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας μαζί τους.

    Οι «ειρηνοποιοί»
    Κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι πρώην πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Χρ. Πρωτόπαπας είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Κουτσούκος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη μάχη βρίσκονται και στελέχη που διαθέτουν κύρος και προσβάσεις στους χώρους των εργαζομένων, όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η Α. Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντός του σχεδιασμού της προσέγγισης των πράσινων εργαζομένων που χάνουν από τις μεταρρυθμίσεις έχουν ριχθεί και τα στελέχη που απολαμβάνουν υψηλής δημοφιλίας στους κόλπους του Κινήματος, όπως ο Α. Λοβέρδος και η Φ. Γεννηματά. Το επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλία διαλόγου θα αναλάβει και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως μπορεί με το κύρος του να μετριάσει τις αντιδράσεις τους.

    Ο Ν. Φωτόπουλος
    Ρυθμίζει τον διακόπτη των κινητοποιήσεων

    Ο Ν. Φωτόπουλος της ΔΕΗ είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Η επιχείρηση στην οποία είναι πρόεδρος των εργαζομένων θεωρείται ιερή αγελάδα για το Δημόσιο, ενώ οι εκρηκτικές του δηλώσεις δείχνουν ότι η σύγκρουσή του με την κυβέρνηση θα είναι σφοδρή. Η ΓΕΝΟΠ, πέραν της δυνατότητας που έχει να γυρίζει τον διακόπτη, διαθέτει και αυξημένες δυνατότητες κινητοποιήσεων, καθώς ο κύριος όγκος των εργαζομένων στην επιχείρηση βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο και την Κοζάνη.



    ΓΣΕΕ
    Η συνδικαλιστική οργάνωση, που πλαγιοκοπήθηκε από το ΠΑΜΕ, έχει δει την επιρροή της να μειώνεται, αλλά παραμένει σημείο αναφοράς. Το σίγουρο είναι πως ο Γ. Παναγόπουλος θα ανοίξει ομπρέλα προστασίας σε όποια ομοσπονδία του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεχθεί επίθεση. Από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ μέχρι και τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει πλέον περάσει στα χέρια των Γερμανών, που σύντομα θα κληθούν να αγοράσουν και άλλο ποσοστό από το Δημόσιο.

    ΑΔΕΔΥ
    Ο πρόεδρός της Σπ. Παπασπύρος έχει από καιρό διασφαλίσει την ανεξαρτησία του έναντι της Ιπποκράτους. Αν και η σχέση του με τον Γ. Ραγκούση είναι καλή και ο ίδιος επιθυμεί μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, έχει ξεκαθαρίσει πως θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά. Αυτό σημαίνει πως όποια κίνηση θίξει τους ευαίσθητους κλάδους της υγείας και της παιδείας θα βρει απέναντί της και τις ισχυρές ομοσπονδίες, αλλά και τη συνομοσπονδία. Την απόλυτη κάλυψη της ΑΔΕΔΥ διαθέτουν και οι εφοριακοί, που κρατούν στα χέρια του το 50% της επιτυχίας του προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

    ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
    Την κυβέρνηση απασχολεί και η διάταξη δυνάμεων στα συνδικάτα των μεταφορών. Εκεί ξεχωρίζουν οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, που μπορούν να προκαλέσουν χάος όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στην «επικοινωνία» μεταξύ των μεγάλων πόλεων της χώρας. Στον ίδιο χορό, ρόλο έχουν και οι αγρότες, αν και η κυβέρνηση έχει αποφύγει τα μπλόκα μέχρι στιγμής.

    απο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ΕΘΝΟΣ

    £$
    Αυτός ο Παναγόπουλος που έχει εξαφανισθεί ;;

    ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ=ΓΕΝΟΠ,ΔΕΗ=ΠΑΣΟΚ=ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν,καλά τα σχόλια και οι ενστάσεις αλλά επειδή η ΕΡΤ συνεχίζει με διάφορα κόλπα να μας @@μάει χωρίς έλεος και συνάμα να μας περνάει για μα@@κες.
    Ρε σεις όλοι, δεν πήρατε χαμπάρι:
    1.Γύρισαν σιγά σιγά όλοι οι ακριβοπληρωμένοι παραγωγοί της Γερουλάνειας υποκουλτούρας με τουλάχιστον 12 παλιές και 10 νέες "χρυσές" παραγωγές (όλες στην ΕΤ1 και λίγες στην ΝΕΤ).
    2.Από τη Μπίλιω 1000 τη μέρα (είπε ο Τζίμης στην εκπομπή του), μέχρι πολλά χρυσοπληρωμένα ονόματα για τέχνη,κινηματογράφο, πολλές εκπομπές για οικολογία και 4χ4 (ακριβώς αυτή την εποχή ο καθένας μας με ένα 4Χ4 θα βολτάρει μαζί με το προσωπικό του βυτίο στις πλαγιές.Και πώς μπορεί σε κάθε εκπομπή ο συμμετέχων συμπολίτης μας να είναιτρισευτυχισμένος,πάντα χαμογελαστός και με πετρόκτιστο που στοιχίζει 200-300000 ευρώ.Δηλαδή καζάντησε στη πόλη αλλά στο χωριό τον περίμενε η "νέα ζωή" σε γη επαγγελίας.Τότε γιατί μας μάζεψαν όλους στην Αττική; Ε ρε γλέντια!Κι αν είσαι αγρότης μη ξεχάσεις να κάνεις δήλωση!
    3.Η νέα διοίκηση δεν άφησε κανένα παραπονεμένο (Κατσουνάκη,Κούλογλου,Αναγνωστοπούλου,Ζαχαροπούλου,Αμυράς,Κυριακοπούλου και καμμιά 10ριά ακόμα και βοηθοί σε νέες εκπομπές που όλοι απροβλημάτιστοι με γεμάτες τσέπες μας δουλεύουν και πίνουν "στην υγειά μας".
    4.Διαφάνεια: κλικάρετε στο σημείο που περιγράφει την εκπομπή και το κόστος της για να ανακαλύψετε ότι βάζουν βαθειά το χέρι τους στη δική μας τσέπη και μας τα παίρνουν.
    Μία ηλίθια κάρτα,διπλής "κοπής" μας
    ενημερώνει ότι, ας είναι τα λεφτά πολλά, το ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτεί να είναι καλά. Στο ραδιομέγαρο το γλεντάνε καλά. Και ο Γαμπρίτσος λέει που στενοχωρήθηκε και αποχώρησε προσλαμβάνεται με χρυσά τσεκίνια (όχι ευρώ)στην ΟΤΕ connex TV.
    Αγοράστε συνδρομές για να κοιμάται ο Γαμπρίτσος ήσυχος.
    Α! και κάτι τελευταίο για όλες τις μητέρες αυτής της χώρας.Η νέα επιχορηγούμενη διαφήμιση (αφού πρώτα ξεπάτωσαν το σχήμα της οικογένειας και κατάργησαν όλα τα επιδόματα και κάθε κοινωνική παροχή ) τώρα ανακάλυψαν, η διαφήμιση ντε, πως ο μητρικός θηλασμός βοηθάει και τη μητέρα και το παιδί. Ε ρε παλούκωμα που τους χρειάζεται.Είδαν τα ζώα πόσες γεννήσεις καταγράφηκαν στην Ελλάδα το 2010;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.

    Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου, με την κατηγορία της διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, Άχμεντ Ναζίφ, κρατείται και θα ανακριθεί ενώ ο...
    πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιούσεφ Μπούτρους Γκάλι, βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι κατηγορία θα απαγγελθεί και εις βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Χαμπίμπ ελ-Αντλι, ο οποίος ήδη διώκεται για δωροδοκία και τη δολοφονία διαδηλωτών.

    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ....ΔΙΩΞΗ ΕΚΕΙ ...

    ΧΕΡΙ - ΠΟΔΙ - ΟΛΟ0ΚΛΗΡΟΣ - ΦΕΤΕΣ
    ΛΑΓΟΥΜΙ ΦΥΛΑΚΗ ..ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !

    ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ _________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΞΕΣ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Κ.Λ.Π. ΠΗΓΑΙΝΕ "ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟ" ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ...ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8,15 ΑΛΗΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΠΑΣΟΚΕ
    ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
    ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ Α Μ Η Σ Ο Υ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ
    ΑΛΛΟΥ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι, παιδιά, πρός Θεού,
    μήν τήν πειράζετε τήν κρατικοδίαιτη κρατική ΕΡΤ !!(άκουσον, "Δημόσια").
    ΚΡΑΤΙΚΗ μέχρι τά μπούνια είναι.....

    Μήν πειράζετε τούς μισθούς τών 500.000 € τής (Τέως) Χούκλη,
    μήν πειράζετε τά 80.000 ανά εκπομπή τού ξύπνιου Παπαδόπουλου....

    Μήν τούς πειράζετε....

    Διότι, τώρα πού θά σφίξουν κι' άλλο οι ..... (μισθοί),
    μετά αναδιαρθρώσεων ή μή,

    νάχουμε καί μείς οι κουκκουλοφόροι, έναν ΠΡΟΦΑΝΗ καί ΑΠΟΔΕΚΤΟ στόχο,

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 18 ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ

    18 Χ 100.000 ΤΟ ΜΗΝΑ.
    Η ΜΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ( ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ)

    1.800.000 ευρωπουλα.
    απο την ΕΡΤ
    ( δηλαδή πάλι απο εμάς)

    καθότι....για τον Σοσιαλισμό Ω! Ω! Αγωνιζόμαστε...
    Σύντροφοι ΖΩΑ αιγοπρόβατα , αγελαδομούσχαρα, τροκτικά και
    Πράσινα ΕΡΠΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση