GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γνώμη μου για την αναδιάρθρωση‏...

Από τον Δρ. Παναγιώτη Ξυδά Αν και δεν είμαι οικονομολόγος ούτε ειδήμων στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου γνώμη για το θέμα της α...

Από τον Δρ. Παναγιώτη Ξυδά

Αν και δεν είμαι οικονομολόγος ούτε ειδήμων στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου γνώμη για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου χρέους έχει ως εξής: Η επικείμενη αναδιάρθρωση με τους όρους των δανειστών δεν με βρίσκει σύμφωνο. Παρόλο που θα είναι μεγάλη ανακούφιση για την χώρα και πραγματικά θα φανεί ότι μας χαρίζουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους, εφόσον η αναδιάρθρωση θα γίνει με τους όρους των δανειστών, είμαι σίγουρος ότι θα βρούνε τρόπο να τα πάρουν από άλλη πόρτα (π.χ. αποκρατικοποιήσεις) και θα τους χρωστάμε και μεγάλη ευγνωμοσύνη!
    Από την άλλη πλευρά, το να μην πληρώσεις χρέη τα οποία έχεις αναλάβει, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα αξιοπρεπές και δεν νομίζω πως μας τιμά σαν χώρα και σαν λαό. Εφόσον πήραμε και...
 "χαρήκαμε" τα χρήματά τους, (έστω και με σχέδιο, έστω και με πιέσεις κτλ...) αυτό το χρέος (ακόμη και το απεχθές ίσως) θα ήθελα να αποπληρωθεί. Το ζητούμενο θα ήταν να είχαμε αποφύγει τον δανεισμό. Στην παρούσα κατάσταση ωστόσο, προτείνω να κηρύξουμε μονομερή στάση πληρωμής του δημόσιου χρέους μας (όχι αποκήρυξή του) με την δικαιολογία της διακύβευσης θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού (όπως υγεία, παιδεία, σύνταξη, κοινωνικές παροχές) και την δέσμευση από πλευράς μας προς τους δανειστές ότι θα αποπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος μας μόλις η χώρα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο.
    Μια τέτοια ενέργεια βέβαια θα έπρεπε να συνοδεύεται αυτονόητα από αλλαγή του πολιτικού συστήματος, της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, πολλών νόμων, εισπρακτικών, ελεγκτικών και ανταποδοτικών εργαλείων. Αφήνω σε άλλους πιο ειδικούς να πουν περισσότερα.

4 σχόλια

  1. Οι ταξιτζηδες κατηργησαν το δωρο και ηδη επωφεληθηκαν.
    Κατα τα αλλα εργοστασια ακομα απολυουν κοσμο η κλεινουν, για να βρουν λεφτα να δωσουν δωρακια!

    ελληνικη παγκοσμια πατεντα το δωρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνακαινίζουν το "παλάτι"
    του ΑΚΗ !

    Θέλεις να αγιάσεις, αλλά δεν σε αφήνουν !
    Οταν το 70% των Ελλήνων ζει με δανεικά και με το κομποδεμά του, ο πολιτικός που είναι στο μάτι του κυκλώνα για το σκάνδαλο των μιζών ...και του στήνουν εξεταστική και απο το ίδιο του το κόμμα ξοδεύει μόνο 3.900 ευρώ για μια ντουλάπα !

    Δείτε Θέμα :
    "Από κοινού με τη σύζυγό του, ενόψει και του καλοκαιριού, να προβούν σε ριζικές αλλαγές στο Μέγαρο της....Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επιλέγοντας ακριβά και πολυτελή αντικείμενα για το σπίτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ανάμεσα στα ιδιαίτερα κομμάτια, συγκαταλέγεται και μία δίφυλλη ντουλάπα, αξίας 3.900 ευρώ από τον οίκο Κούρτη.
    Για την ανακαίνιση του σπιτιού ήδη από την περασμένη Τετάρτη, έχουν επιστρατευτεί μεταφορικές εταιρίες από τη Θεσσαλονίκη, φορτηγά από τον οίκο Κούρτη, αλλά και γερανοί με δεκάδες υπαλλήλους από καταστήματα επίπλων στην Αττική.

    "Ίσως όλα αυτά, λειτουργούν σαν τονωτική ένεση στη διάθεση του ζεύγους", εκμυστηρεύεται υπάλληλος εταιρίας.
    Τον συντονιστικό ρόλο στις απαιτούμενες δουλειές είχε η σύζυγος του πολιτκού Βίκυ Σταμάτη, η οποία με την αμέριστη συμπαράσταση των υπαλλήλων και των βοηθών της, τοποθέτησαν τα έπιπλα στις θέσεις τους. Καναπέδες, κρεβάτια και πολλά ακόμη συγκαταλέγονται στον ολοκαίνουργιο εξοπλισμό του πολιτικού ζεύγους.

    Το συνολικό κόστος της ριζικής ανακαίνισης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα πληρώθηκαν...τοι μετρητοίς."

    ολεεεεε..ΠΑΣΟΚΑΡΑ.

    Άλλοι ανακαινίζουν παλάτια,άλλοι πετούν με λήαρ Τζετ ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ και ο κοσμάκης δεν έχει να φάει!

    ΠΑΣΟΚΟΙ κόψτε μας τα πάντα
    το δικαιούμαστε,,..ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΜΑΛΑΚΕΣ ..ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
    όλε...ΌΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δύο ημέρες του Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον
    -Όλο το παρασκήνιο
    newpost..

    Οι δύο ημέρες του Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον-Όλο το παρασκήνιο

    Τελικά η Ουάσιγκτον είναι μια πόλη που δεν του «πάει» με τίποτα. Τον περασμένο Οκτώβριο πάλι σε σύνοδο του ΔΝΤ είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν και πάλι σε συνέντευξη τύπου προκάλεσε μεγάλη πολιτική κόντρα· καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος· Παπανδρέου· είχε εκμυστηρευθεί στον· πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ότι "κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα".

    O· υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε υπονοήσει ότι επρόκειτο για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Tότε αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόταν σε· γνωστές δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
    Φέτος· το άγχος και η γκρίνια ήταν· διάχυτα στην διήμερη επίσκεψη του· "Τσάρου" της ελληνικής οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου· στην Ουάσιγκτον με αφορμή την τακτική εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ.

    Άγχος γιατί προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και κυρίως τις διαρροές από στελέχη του ΔΝΤ προς τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Γκρίνια· από το στενό περιβάλλον του γιατί του την "επεσαν" στην Αθήνα επειδή χρησιμοποιήσε το προεδρικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, αλλά και λόγω της "κακής" μεταχείρισης του από τους Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

    Στην συνέντευξη τύπου του περασμένου· Σαββάτου του "γύρισαν τα λαμπάκια" καθώς· όπως είπε δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί και για το τι απαντά στις επικρίσεις που δέχεται από συναδέλφους του.

    Οι· ερωτήσεις και οι αλαζονικές απαντήσεις οn camera έπαιζαν από το πρωί της Κυριακής σε όλα τα αθηναϊκά κανάλια. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών από την Αθήνα φρόντισαν να ενημερώσουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι «σηκώνεται πολύς καπνός» από τις ειρωνικές δηλώσεις απέναντι σε αυτούς που του ασκούν κριτική μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

    Την Κυριακή ήταν όλη μέρα στο τηλέφωνο μιλώντας συνέχεια με ανθρώπους του στην Αθήνα και φαινόταν κατήφης και ανήσυχος. Ήταν φανερό ότι είχε αλλάξει η ατζέντα και είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών εχθρών του.

    Το κέφι του το χάλασε ακόμη περισσότερο όταν τα άκουσε και από τον «προϊστάμενο» του και το αφεντικό του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Στην διάρκεια της συνάντησης τους ο Στρος Καν του τα "έχωσε χοντρά" για την ανικανότητα· να μαζέψει φόρους και να κλείσει τους φοροφυγαδες στην φυλακή. "Βάλτε κάποιον μεγαλοφοροφυγά· στην φυλακή" φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος.

    Ο υπουργός Οικονομικών έμεινε· κατά την διάρκεια της παραμονής του στο...ταπεινό ξενοδοχείο Sofitel, που είναι αλήθεια οτι· δεν βγάζει μάτια και δεν ξεχειλίζει απο πολυτέλεια. Τιμή διανυκτέρευσης για σουίτα μόνο· 480 δολάρια την βραδιά. Ήξερε, ότι μπορεί κάποιοι παπαράτσι από την Αθήνα να του την έχουν στημένη εάν έκλεινε ακριβό ξενοδοχείο. Όμως δεν υπολόγισε οτι θα του την "έπεφταν"· τόσο άγρια για το προεδρικό αεροσκάφος.

    Πάντως καμία σχέση η παρουσία του στην Ουάσιγκτον σε σύγκριση με άλλες φορές που τον ειχε αγκαζέ ο Ντομινίκ Στρος Καν· και τον αποθέωνε σε διάφορα πάνελ· παρουσιάζοντας τα κατορθώματά του στην Ελλάδα.· Στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε με "κομμένα τα φτερά", ήρθε για να πάρει οδηγίες απο αυτούς που μας κυβερνούν και είχε· φάτσα· όπως εκείνη του...τερματοφύλακα πριν απο το πέναλτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ !!
    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ !!!
    ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση