GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος της Οδύσσειας...

Του Γιώργου Αναστασόπουλου , Γενικού Διευθυντή της Δημοκρατικής Συμμαχίας http://ganast.blogspot.com/ Μήνυμα Μεγάλης Παρασκευής (γ...

Του Γιώργου Αναστασόπουλου,
Γενικού Διευθυντή της Δημοκρατικής Συμμαχίας
http://ganast.blogspot.com/
Μήνυμα Μεγάλης Παρασκευής (για τους απαισιόδοξους), ή λίγο πριν την Ανάσταση (για τους αισιόδοξους)
Κοντεύει ένας χρόνος από την μέρα που η πατρίδα μας εντάχθηκε και επισήμως στο «κλαμπ» των υπό χρεωκοπία χωρών του ΔΝΤ. Για να ακριβολογούμε θα έπρεπε να το πούμε ως «κλαμπ των χρεοκοπημένων», αλλά πολλάκις δεν είναι politically correct να αναφέρει κανείς τα πράγματα με το όνομα τους. Στην κοινωνία μας, σήμερα, είναι πιο εύπεπτα τα στρογγυλοποιημένα ψέματα από τις αιχμηρές αλήθειες.
Την είσοδό μας στο ΔΝΤ, όπως ήταν φυσικό, διαδέχθηκε μια περίοδος μεταπτώσεων που χαρακτηρίζεται από έντονη ομφαλοσκόπηση, κοινωνική αναστάτωση και περιστασιακή ανυπακοή. Είναι πράγματι δυσάρεστο να...
χάνει κανείς την βολή του. Θα συμφωνούσαμε, μάλιστα, πως οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις χαρακτηρίζονται από μια κυρίαρχη αδιαφορία, υποβόσκουσα οργή και διάχυτη ενοχή. Δεν είναι μυστικό, ανεξαρτήτως του πόσοι το παραδέχονται, πως το «μαζί τα φάγαμε» έχει μια έντονη βάση αληθείας. Όπως και δεν αποτελεί μυστικό ότι το «μαζί τα φάγαμε» δεν υπονοεί αυτομάτως ότι «εξ’ ίσου τα φάγαμε». Εξάλλου η αυθαιρεσία σε τούτη την χώρα ουδέποτε αποτέλεσε αποκλειστικό προνόμιο των βαρόνων του πλούτου και της διαφθοράς.
Η αντιμετώπιση, φυσικά, της σκληρής πραγματικότητας της χρεωκοπίας, έφερε τον κάθε ένα μας ενώπιον των ευθυνών του. Ταιριάζει «γάντι» η λαϊκή ρήση: «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Κι από κατεργάρηδες, τούτη η χώρα, να «χορτάσουν κι οι κότες». Εξαιρούνται φυσικά οι νομοταγείς πολίτες, αυτοί για παράδειγμα που ουδέποτε πλήρωσαν μια δαπάνη δίχως απόδειξη, αυτοί που ουδέποτε έβαλαν μέσο για μια καλύτερη μετάθεση του κανακάρη τους στο στρατό, αυτοί που δήλωναν πάντα όλα τους τα εισοδήματα στην εφορία (ενώ μπορούσαν να αποκρύψουν το κάτι τις), αυτοί που ουδέποτε ζήτησαν κάποιο ρουσφετάκι από τον βουλευτή τους. Φυσικά όλα αυτά είναι πταίσματα. Ιδίως σε μια χώρα που ισχύει το «στα δύο υποβρύχια το τρίτο μίζα»! Από ηθικής όμως άποψης «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Εξ’ άλλου τίμιος δεν είναι αυτός που δεν έκλεψε, αλλά αυτός που δεν έκλεψε ενώ είχε τη δυνατότητα να το πράξει.
Δεδομένου ότι το «ξεβόλεμα» σε κανέναν ποτέ δεν άρεσε, καλούμαστε, ως λαός, ανεξαρτήτως των όποιων ευθυνών να υπερβούμε το σοκ της χρεωκοπίας και να ορθώσουμε το ανάστημα μας για να ξεπεράσουμε, κατά το δυνατόν γρηγορότερα, την σημερινή κακοτοπιά. Αυτό φυσικά δεν επιτυγχάνεται συνεχίζοντας την μοιρολατρική γκρίνια στην οποία επιδίδεται ως γριά μοιρολογήτρα η λαϊκή δεξιά, ούτε υποθάλποντας την κοινωνική συνοχή υποδαυλίζοντας στάσεις βίας και ανυπακοής όπως κατά σύστημα πράττει η αναρχοσταλινική αριστερά.
Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Αποφάσεις που θα συνθλίψουν τις κατεστημένες νοοτροπίες της κρατικοδίαιτης Ελλάδας της μεταπολίτευσης, του αργόμισθου συνδικαλιστικού κινήματος, της ελάσσονος προσπάθειας και του επιδοματικού κρατισμού των πάσης φύσεως παραγωγικών τάξεων.
Τέρμα στους κρατικοδίαιτους αφισοκολλητές, στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, στους κρατικοδίαιτους χειροκροτητές, στους κρατικοδίαιτους προμηθευτές, στους κρατικοδίαιτους πάντες.
Τέρμα στις –εν μέσω κρίσης- κρυφές ή φανερές επιδοτήσεις των ΜΚΟ (ακόμη κι αν είναι της «μαμάς»), στις –με την εγγύηση του κράτους- χαριστικές ρυθμίσεις των Μεγάρων Μουσικής, στους τριπλασιασμούς των ορίων των απευθείας αναθέσεων των Υπουργών!
Τέρμα, τέλος, στις χαβούζες του εθνικού μας πλούτου υπό την επωνυμία ΔΕΚΟ, τέρμα στους κάθε λογής φορείς, ινστιτούτα και οργανισμούς που απομυζούν τον ιδρώτα των φορολογουμένων, τέρμα στην λαίλαπα των επιτηδείων, των κολλητών και των λαμόγιων.
Χόρτασε η Ελλάδα από κηφηναριό. Όλο το μελίσσι γέμισε από δαύτους. Οι εργάτριες μέλισσες κουράστηκαν πια να τους ταΐζουν. Βαρέθηκε η Πηνελόπη να τους υπομένει για είκοσι (και βάλε χρόνια). Τούτη η Οδύσσεια οφείλει να λάβει τέλος. Με την «εκκαθάριση» των κάθε λογής μνηστήρων-κηφήνων του εθνικού πλούτου και την αποκατάσταση μιας δίκαιης, παραγωγικής και υπερήφανης πολιτείας.
Καλή Ανάσταση!

6 σχόλια

  1. αχου.....και άλλο Ντρονούμερο...
    αχού... βοήθειά μας..


    επί τι ευκαιρία...

    Ακούστε σκουπιδοκαναλάρχες, ακούστε..

    Αλαφουζομπομπολοβαρδινογιάννηδεςοι συχνότητες που εκπέμπετε τα ξεράσματά σας είναι δημόσιες, ανήκουν δηλαδή στο λαό, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ…

    Αρκετό σκατό μας έχετε ταΐσει… Σταματήστε να προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα λιβανίζοντας απροκάλυπτα τον ημιπαράφρονα που παριστάνει τον πρωθυπουργό.
    Σταματήστε να προβάλετε το....
    ανύπαρκτο έργο της Παπανδρεϊκής συμμορίας που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή χειρότερη της Αργεντινής…
    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα χρόνο μετά, και η ανάσταση αργεί.

    Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα, 23 Απριλίου 2010, που ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, με φόντο το ηλιόλουστο Καστελλόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο ταμείο «διάσωσης», που μόνο διάσωση δεν είναι. Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που φοβηθήκαμε από την αρχή.

    Το καθεστώς, που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή της χώρας, βρήκε λεφτά για να.....
    συνεχίσει το απεχθές έργο του!

    Βρήκαν λεφτά να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις.
    Οι υπόλοιποι, ας πρόσεχαν !
    Ο παραγωγικός ιστός της χώρας συρρικνώνεται και χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στο περιθώριο, σε απόγνωση.
    Δεν υπάρχει γι’ αυτούς ούτε σχέδιο, ούτε χείρα βοηθείας. Ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες το μήνα οι νέοι άνεργοι. Οι νέοι μας, σχεδόν απελπισμένοι, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου !

    Η Κυβέρνηση, παρά τις επαναλαμβανόμενες μεγαλοστομίες περί μεταρρυθμίσεων, χρησιμοποιεί το χρόνο που κέρδισε με το Μνημόνιο για να διαιωνίσει το παλαιό καθεστώς, το καθεστώς που μας έφερε ως εδώ. Περιορίζεται σε ένα αναλογικό ψαλίδισμα, διατηρώντας ανέπαφη τη δομή που δημιούργησε το πρόβλημα, μια δομή παρασιτισμού και κατοχυρωμένων προνομίων για λίγους.

    Μια δομή βολεμένων που αναπαράγει ένα σαθρό πολιτικό σύστημα οικογενειοκρατίας, ολιγαρχίας, παρασιτισμού και ανικανότητας. Ένα σύστημα που απομυζά την κοινωνία και την εξουθενώνει.
    Ο λαός, αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο και παίρνει πλέον σαφείς αποστάσεις από την πολιτική τάξη, που αδυνατεί να συντονιστεί μαζί του, που τον οδηγεί σε ασφυξία και μαρασμό.

    Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τίποτα να έχει διορθωθεί. Το ακριβώς αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει. Καθημερινά σχεδόν, φήμες σαρώνουν την αγορά και κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει τις σωτήριες αποφάσεις, να δώσει ένα τέλος στην επαπειλούμενη χρεωκοπία, αφήνει τη χώρα σε μια πορεία αέναης κατάρρευσης. Νέα βάρη σωρεύονται συνεχώς. Υπό τις συνθήκες αυτές δεν υπάρχει ελπίδα. Το φαύλο καθεστώς έχει κάνει την επιλογή του. Προτιμά να θυσιάσει τη χώρα παρά να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Περιμένουμε απόψε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Για την Ελλάδα όμως συνεχίζεται ο γολγοθάς. Η ανάσταση αργεί. Αργεί, όσο το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες της άτυχης χώρας.

    Ένα χρόνο μετά, και όλα τα στοιχεία βοούν ότι η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη, και συνεχίζει να χειροτερεύει. Ανεργία, ελλείμματα, χρέη, ύφεση, επιτόκια (κρατικών ομολόγων) στα ύψη, φυγή κεφαλαίων, ανυπαρξία επενδύσεων, αποεπένδυση !
    Η χώρα φτωχαίνει με πρωτοφανείς ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως έχετε και κάποια ιδέα για το γιατί η κυβέρνηση (αυτή η η άλλη, το ίδιο είναι) φαίνεται να είναι ανίκανη να πάρει τα λεφτά από τους χοντροφοροφυγάδες και να τους βάλει φυλακή καθώς και όσους έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ; Αλλά είναι δυνατόν να πηγαίνεις στα μπουζούκια και να τα σπάς με το τραγουδιστικό σου είδωλο, δηλαδή να τη βρίσκεις μαζί του και τελικά να συμβαίνει αυτό το κάτι δηλαδή να πως να το πω, φιλαράκια βρε παιδί μου, τελικά δηλαδή να, σου πιάνω λίγο τον κ..και μετά εσύ... και επειδή γενικά τον πιάνουμε και κάνουμε γενικά έτσι μια γενικευμένη παρτουζίτσα, εννοείται, αμιλητεί, ότι δεν θα πληρώσεις τους φόρους σου αφού με διασκεδάζεις και ο άλλος (επιχειρηματίας η οποιοσδήποτε)για παρόμοιους λόγους και πάει λέγοντας. Έτσι λοιπόν γίνεται η γενική σιωπηλή και σιωπηρή συνεννόηση για το πιάσιμο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση συζητά “βελούδινη αναδιάρθρωση”.

    Συζητήσεις για μία «φιλική προς την αγορά» αναδιάρθρωση, που προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων, φαίνεται πως έχουν αρχίσει στην κυβέρνηση.
    Σύμφωνα με «Τα Νέα», η κουβέντα είναι «άτυπη»....

    Το είδα πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ σήμερα και έφριξα !
    Μα ο ΓΑΠ κραύγαζε πως “τουλάχιστον γλυτώσαμε την χρεωκοπία”!!!

    Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
    Εκλογές και μέχρι το Σεπτέμβριο που βάζουνε χρονικό ορίζοντα αναδιάρθρωσης δε θα λειτουργεί τίποτα.
    Οι υπουργοί μπορούν να πάνε καλοκαιρινές διακοπές από τώρα.


    ΟΜΩΣ...
    Η αναδιάρθρωση -σκέτη- στη μορφή επιμήκυνσης ληκτοτήτων είναι μετακύλιση του δανεισμού στα παιδιά, στα εγγόνια και στα δισέγγονά μας που δεν ευθύνονται σε τίποτα, ώστε να μπορέσει το σύστημα να “τη βγάλει καθαρή” προσωρινά μέχρι να ακουστεί ο ήχος των στροφείων και σε ένα χρόνο να μας κουνάνε το μαντίλι από τους ουρανοξύστες του Μάντισον.

    Το combined package όμως αναδιάρθρωσης στη μορφή επιμήκυνσης ληκτοτήτων -με ολίγον από κούρεμα, 40%- είναι αυτό που συμφέρει την Ελλάδα, μιλώντας με μνημονιακούς όρους.

    Στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, το κατάστημα έχει άλλο “πακέτο”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι φίλε, έχεις δίκιο.
    Τώρα που θα τα ξεπουλήσουμε όλα στους Γερμανούς και λοιπούς "φίλους" μας θα απαλλαγούμε από το "κηφηναριό" των Ελλήνων και θα έχουμε να κάνουμε με τους "δίκαιους", "άμεμπτους" κ.ο.κ. ξένους που δεν έχουν ποτέ τους διαπράξει καμμία αδικία εις βάρος της Ελλάδας, δεν της έχουν δώσει μίζες εις βάρος του ελληνικού λαού, δεν της έχουν πουλήσει πανάκριβα υποβρύχια μπαταρισμένα, δεν της χρωστούν αποζημιώσεις.

    Τώρα θα φθειάξουν τα πράγματα και θα μπορούσαν να φθειάξουν ακόμα καλύτερα αν μας πετούσαν όλους τους "άτιμους" Έλληνες στον Καιάδα και αναλάμβαναν αυτοί (όπως και σκοπεύουν να κάνουν) την απομύζηση της χώρας.

    Όταν εμείς οι ίδιοι μιλώντας για τους Έλληνες χρησιμοποιούμε τον όρο "κηφηναριό", ας μην περιμένουμε από τους ξένους να μας εκτιμήσουν.

    Κατα τα άλλα περιμένετε να ψηφίσουμε το κόμμα σας εμείς οι "κηφήνες" ( είμαστε όλα αυτά που μας καταμαρτυράς τότε που σας ψηφίζαμε, μια και ουσιαστικά είστε παλιό κόμμα αφού έχετε αρχηγό καριερίστα πολιτικό,αλλά τώρα πολύ σωστά λες ότι είναι καιρός να αλλάξουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΡΑ .

    ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ,

    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

    ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΜΜΕ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΡΑ .

    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ,ΚΛΗΤΗΡΕΣ ,ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.


    ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση