GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ευρώ του Βορρά» και εκδίωξη του Νότου θέλουν οι «Αληθινοί Φινλανδοί»...

Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» ξεπέρασαν στις δημοσκοπήσεις το 10% για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 ενώ στις εκλογές του 2007 είχαν ποσοστό...

Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» ξεπέρασαν στις δημοσκοπήσεις το 10% για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 ενώ στις εκλογές του 2007 είχαν ποσοστό γύρω στο 3%  και 6,30% είχαν στις μετρήσεις πριν από ένα χρόνο.
Η ενίσχυση της δημοτικότητας του Τίμο Σόινι, του ηγέτη του κόμματος, οφείλεται στη σκληρή στάση που κράτησε από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο εναντίον της διάσωσης της Ελλάδας με πόρους από τους Φινλανδούς φορολογούμενους, επικαλούμενος τα ελληνικά οικονομικά σκάνδαλα.
Ο Σόινι, υποστηρίζοντας την άσκηση βέτο από τη Φινλανδία για τη διάσωση της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός «ευρώ του Βορρά», κατάφερε να...
μετατρέψει εύκολα τον προσωπικό του «θρίαμβο» σε επιτυχία του κόμματός του, καθιστώντας τους «Αληθινούς Φινλανδούς» τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας που τάσσεται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και του ευρώ, συμπληρώνοντας την επιθετική του πολιτική εναντίον των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου με μια έντονη αντιμεταναστευτική φρασεολογία, που πολλές φορές φτάνει στα όρια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αν και το ποσοστό των ξένων μεταναστών στην αφιλόξενη για τις κλιματολογικές της συνθήκες Φινλανδία περιορίζεται μόλις στο 2,50% του πληθυσμού –στα χαμηλότερα επίπεδα στην Ευρωζώνη. Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και το γεγονός ότι οι Σοσιαλδημοκράτες, το μέχρι τώρα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ψήφισαν στη Βουλή εναντίον της συμμετοχής της χώρας στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ενισχύοντας στην κοινή γνώμη της χώρας ένα αίσθημα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσπαθεί να σώσει… τεμπέληδες και φοροφυγάδες!
Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» έχουν καταφέρει να λεηλατήσουν μάλιστα το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος των Σοσιαλδημοκρατών, τριπλασιάζοντας σχεδόν τα ποσοστά τους από την έναρξη της ελληνικής κρίσης.
Η Φινλανδία παραμένει, πάντως, μια χώρα έντονων αντιφάσεων, αφού τα υψηλά στάνταρτ του κοινωνικού της κράτους συνοδεύονται από το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών με πυροβόλα όπλα στην Ευρώπη και το δεύτερο παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

8 σχόλια

  1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ.

    ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ.

    Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι πάπαλα η παγκοσμοιοποίηση που φτιάχνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να διαλυθεί επιτέλους αυτό το εξάμβλωμα που λέγεται "ευρωπαική ένωση".
    Δεν δούλεψε μέχρι σήμερα,παρά μόνο για να διασώζουν τα εισοδήματά της και την καλοπέρασή της μια κάστα ανθρώπων (πολιτικών),η νομεγκλατούρα της Ε.Ε,όπου ο ένας στηρίζει τον άλλον και όλοι μαζί ζούν πλουσιοπάροχα ενω εμείς τους πληρώνουμε.Μας πουλάνε και μυαλό από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ)ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΚΤΙΣΑΤΕ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΟΠΩΔΗΤΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ" ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΩΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ε.Ε. ΕΚΤΟΣ ΚΙ'ΑΝ ΑΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΣΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελάτε το καλοκαίρι για διακοπές στο Νότο και τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΥΣΤΟΥ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!
    ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΒΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΟΦΗΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ !!
    ΣΚΑΒΑΝΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΑ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΟΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΙΣΕΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΓΕ

    Απέκτισε και φινλανδια τον καρατζαφέρη της

    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥΡΛΑ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση