GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs...

Από την http://news.kathimerini.gr/ Tου Θεοδωρου Παγκαλου* Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα ...

Από την http://news.kathimerini.gr/
Tου Θεοδωρου Παγκαλου*

Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας και συνεπώς τον χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας.
Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails.
Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Ετσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να...
 έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές.
Πλεονέκτημα των blogs (ανώνυμων και επώνυμων) είναι η αμεσότητα της πληροφορίας. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το συμβάν μπορούν να δημοσιοποιήσουν την είδηση. Σε συνδυασμό με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχει, έτσι, αλλάξει και η ίδια η φύση του «δημόσιου γεγονότος», δηλαδή του γεγονότος που αξίζει να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Και αυτό συμβαίνει διότι τα blogs δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα γεγονός ούτε να αντισταθούν στις φήμες αφού αυτές τα τρέφουν. Η πρόσφατη απεργία του Τύπου ανέδειξε ακριβώς αυτή τη διάσταση, αφού ελλείψει εφημερίδων όλοι στράφηκαν σ’ αυτά για να μάθουν νέα με αποτέλεσμα να οργιάσουν κάθε είδους φήμες. Γι’ αυτό και όσες εφημερίδες κινούνται στη λογική των ανώνυμων blogs διαπράττουν στρατηγικό λάθος, όπως κάνουν και όσοι δημοσιογράφοι γράφουν άρθρα κάνοντας συρραφή πληροφοριών από τα blogs. Ο Τύπος δεν απειλείται από τα blogs, αν επιμείνει στις αναλύσεις και τη διασταύρωση των γεγονότων παρέχοντας έτσι αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία.
Ο Δούρειος Ιππος που οδηγεί στην καταστροφή εφημερίδων είναι η εσχάτως αποκτηθείσα συνήθεια, ειδικά νεαρών δημοσιογράφων, οι οποίοι αντιμέτωποι με τον τρόμο της λευκής σελίδας (ή, μάλλον, της λευκής οθόνης του υπολογιστή), καταφεύγουν στην άκριτη συρραφή «ειδήσεων» από τα blogs για να γράψουν το «άρθρο» τους. Δυστυχώς, τον εξευτελισμό αυτό, εσχάτως, έχουν υποστεί και ιστορικές εφημερίδες. Είναι η συνέχεια της νέας μόδας στα πανεπιστήμια, να συγγράφονται επιστημονικές εργασίες με πηγή τη Wikipedia.
Ετσι, όμως, οι εφημερίδες δίνουν εκ των υστέρων στα ανώνυμα blogs αυτό ακριβώς που τους λείπει για να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους. Εγκυρότητα και αξιοπιστία. Αυτοεξευτελιζόμενος ο Τύπος με τέτοιο τρόπο, αυτοκτονεί. Αυτοκτονεί από ραθυμία και από την αποδοχή της ήσσονος προσπαθείας. Αυτή είναι η πραγματική απειλή. Διότι όποιος φλερτάρει με τον Διάβολο τελικά θα υποκύψει σ’ αυτόν.
Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία. Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα.
Η πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης, συμβατικής και ηλεκτρονικής, έχει μετατρέψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένα «πλυντήριο» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που μόνο με το ποδόσφαιρο μπορεί να συγκριθεί.
Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα.
* Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

17 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΩΩΩΟΟΟΟΟΝΝΝΝΝΝΝΝ
    ΠΑΓΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΕΝ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ
    ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΣΤΡΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ.


    ΑΛΛΟΥ λοιπόν.

    Δεν πάει πουθενά χωρίς το κανό του !
    Δείτε φωτο

    Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2011 | 12:32 NewsIt.


    Η Ελλάδα τραβάει κουπί εδώ και καιρό, μαζί και ο πρωθυπουργός της... Η λατρεία του Γ. Παπανδρέου για το κανό τον κάνει να μην το αποχωρίζεται όπου κι αν πάει.

    'Οταν μάλιστα οι διακοπές είναι πάνω από 3 ημέρες και μάλιστα σε νησί η ευκαιρία για άσκηση δεν πρέπει να χαθεί.
    Δείτε φωτό.


    Το σκάφος του λιμενικού δένει στο λιμάνι της Υδρας με το κατακίτρινο κανό του πρωθυπουργού


    Οι θαμώνες στα ουζερί της παραλίας βλέπουν το κατακίτρινο κανό και... καταλαβαίνουν.

    - Πάντως σήμερα στο Πασχαλινό μήνυμα του ο Γαπ δήλωσε...
    "στο τέλος θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει "
    ..τώρα αυτό είναι απειλή ?

    Είναι δηλαδή σαν προειδοποίηση του στυλ" θα πάθετε αυτό που σας αξίζει" ?
    χαχαχαχαχα...

    Ευτυχώς τα κανό δεν έχουν αλυσίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KATHAROS OURANOS, ASTRAPES DEN FOVATE

    OPOIOS LEIEI ALITHIES TIS LEEI EPONYMA.

    PISO APO TIN ANONYMIA KRIVONTAI MONO OI LASPOLOGOI KAI TA PAPAGALAKIA, GIA NA EPITELESOUN ENA ATHLIO STIMENO ERGO. EXOUME DIMOKRATIA KAI MOREI O KATHENAS NA LEEI EPONYMA TIN GNOMI TOU KAI NA EINAI SEVASTI APO OLOUS.

    MONO O FASISMOS KRIVETE PISO APO TIN ANONYMIA KAI I LASPOLOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "....Από την άλλη το «Γιάννης Πρετεντέρης» δεν είναι ονοματεπώνυμο. Ψευδώνυμο είναι. Είναι το ψευδώνυμο του Μπόμπολα. Παλιότερα ήταν το ψευδώνυμο του Λαμπράκη. Τα ονόματα των τηλεδημοσιογράφων είναι τα ψευδώνυμα των καναλαρχών. Αντί να βγουν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας στην τηλεόραση –όπως θα ήταν το σωστό- βάζουν τον Πρετεντέρη να πει αυτά που θέλουν να πουν αυτοί. Δηλαδή, ο Πρετεντέρης είναι άνθρωπος-ψευδώνυμο. Πρέπει κάποια στιγμή να μας ανακοινώσει το πραγματικό του όνομα και να μας πει ποιες είναι οι δικές του απόψεις. Δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά θα του κάνει καλό...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>

    Δεν ειναι ντροπή
    οταν ενας μικρός
    φοβάται το σκοτάδι

    ειναι ομως τραγωδία
    οταν ενας άνδρας
    φοβάται το φώς!

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    δρ Κουτσουκος

    σωσε το Πασοκ

    ο αλλος τα πουλαει ολα
    ο Γκορματσωφ της πιτσας

    24 Απρ 2011 3:06:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    GREEΚ DRAMA

    ελεγε το CNN

    δεν ειναι ελληνικο δραμα λεειο ο δρ Κουτσουκος αλλα Αμερικανικο Δραμα και κομπινα!!
    Στελιος Πασοκ

    24 Απρ 2011 3:08:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυνεννοημένα! Αλλά και έτσι να είναι, οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!


    δοκτωρα φερε την Ανασταση

    οι αλλοι κοιμουνται

    24 Απρ 2011 3:09:00 μ.μ.

    24 Απρ 2011 4:08:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ


    ΣΤΙς ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

    24 Απρ 2011 4:10:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να η αληθεια για τα Προτυπα σχολεια!!

    Η ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ αννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και την Μπουντα Ελενη την αγραμματη συμβουλοτης!!

    ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΔ!!!!

    Δήλωση Βόζεμπεργκ σχετικά με τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία
    Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θεσμό των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων.


    “Το θεσμό των Προτύπων-Πειραματικών σχολείων, τα οποία το ΠΑΣΟΚ περιφανώς κατήργησε, με ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια, πριν από τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας τα σημερινά υποβαθμισμένα Πειραματικά σχολεία, χωρίς θεσμικό πλαίσιο και στόχους, επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση.
    Αποτελεί δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της η εξέλιξη αυτή.


    ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΩΣΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΠΑΣΟΚ

    24 Απρ 2011 4:13:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανε άρση ασυλίας εσύ πρώτα και να συζητήσουμε για τα ιμια και για το πανί και μετά τα λέμε τεμπελχανάδες βολεμένη της μαφίας που φτιάξατε προδότες τσιράκια τον αμερικάνικου συστήματος, σε μια Σωστή Δημοκρατία έπρεπε να ήσουν ΦΥΛΑΚΉ εσύ και Μερικοί άλλη ΠΟΥΛΗΜΈΝΗ ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ μιλάς και λες ΒΛΑΚΙΕΣ
    Απορώ πως σε ψηφίσανε??ἵσος η κάλπες να ήταν φτιαγμένες όλα από τα τσιράκια σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α έτσι ε; Ενώ ο κ.Πάγκαλος οχυρωμένος πίσω από τον κανόνα της ατιμωρησίας του κάθε πολιτικού μπορεί και μας βρίζει επώνυμα! Τα μαθήματα να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας κύριε πολιτικέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε πολιτικε
    ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ
    ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ….ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΖΕ.
    ΦΑΣΙΣΤAΣ, ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
    ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΜΟΝΟΦΑΓΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.
    ΚΥΡΙΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΠΑΣ….
    ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ Τ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βρωμιαρη παγκαλε φτανει η ωρα σου......αναγκασατε χιλιαδες ελληνες να ψησουν.....κοτοπουλο σημερα!!! παλιοτομαρα πολιτικοι που φερατε σε αυτη τη κατασταση τη χωρα και το κοσμακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην Τζια οπου περναει τις διακοπες ο θεορατος Παν- κωλος
    την Δευτερα τιναζουν με δυναμιτιδα τον Ιουδα.

    Ωραιο εθιμο,
    αρχιζουν και σκανε ενα ενα τα μελη του, και στο τελος ενας τεραστιος κροτος με μπολικη δυναμιτιδα το κεφαλι του.

    παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το παράλογο είναι ότι δε γίνεται καμία προσπάθεια να αποφευχθούν τα λάθη. Ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα έχει πολλή δουλειά, αρκεί να αντικαταστήσει τις ημερομηνίες και τα ονόματα.
    Είτε ανιστόρητοι είναι αυτό που γίνεται σήμερα είναι επί σκοπού είναι εξίσου εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.

    Από το βιβλίο του Ν. Γ. Σβορώνου, Επισκόπηση της Νεοελληνικής Ιστορίας, εκδ.Θεμέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάγκαλος εναντίον εκβιαστικών blogs (και 2 βίντεο)

    Στη δημοσιογραφία των blogs στρέφεται τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή". Ο κ. Πάγκαλος ζητά να ανοίξει δημόσιος διάλογος

    [ξέρετε σαν αυτό που έγινε για την απόδοση υπηκοότητας όπου 95% των σχολίων ήταν αρνητικά
    αλλά αυτοί έκαναν το δικό τους]
    .'''''''''''''''''''''''''''''''
    για ένα ζήτημα που όπως υποστηρίζει απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και τον χαρακτήρα της Δημοκρατίας μας μιας και υπάρχουν εκβιαστικά blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα [Σ' αυτό βέβαια δεν έχει και ΤΕΛΕΙΩΣ..άδικο...].

    Τέλος ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι το καλύτερο δίκτυο blogs το συνθέτουν εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν αποδέχονται τα κοινοβουλευτικά πλαίσια [Ε... λέει και καμία παπαριά για να περάσει η ώρα...].


    Δεξί Εξτρέμ: Και επειδή "ο δημόσιος λόγος" του αξιότιμου κ. Πάγκαλου είναι πλούσιος και δεν εξαντλείται σαν των blogs στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές πάρτε και δυο βιντεάκια του:
    _______________________________
    Θα κάτσεις να μ'ακούσεις ρε μαλάκα...
    ________________________________
    Δε γαμιέσαι πρωί πρωί
    ________________________________

    Από Δεξί Εξτρέμ στις 20:42

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΣΑΣ ΚΕ ΠΑΓΚΑΛΕ. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ -ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΒΛΟΓΚΕΡΣ ....... ΝΤΡΟΠΗ ....ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.... ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΟΥ , ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΥΣΥΤΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΦΑΓΗΤΟ......
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Θεόδωρος είχε πάππον δικτάτορα,
    ο Ισίδωρος οπλαρχηγόν,
    ο Σωκράτης πατέρα υπουργόν του βουνού,
    ο Μπόμπολας πατέρα κρατούμενον εις την Ελντάμπα,
    ο Καρατζαφέρης γαλατάν που νέρωνε το γάλα,
    η Ντόρα μικρανεψιά του Ελευθερίου Βενιζέλου,
    ο Ευάγγελος άλλο επώνυμον,
    η Άννα σύζυγον διάσημον λαικόν τραγουδιστήν,
    η άλλη Άννα η φαιδρά ποροκαλέα σύζυγον (εκ των πολλών) πτέραρχον,

    η δεξιά χειρ του ΓΑΠ νονόν βασιλέα,
    ο Αντώνης πάππον εθνικόν ευεργέτην και προμμάμη εθνικήν συγγραφέα,
    ο ο Κωστάκης θείον βράχον
    και ο Γιωργάκης πατέρα προσκείμενον εις τον Βάκχον....

    Πως μας κατάντησαν έτσι να κάνομεν Ανάσταση κατοχής από τραπεζίτες, φράγκους και λαθρομετανάστες.... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....


    Αμαρτίες παπούδων και πατεράδων παιδεύουν τέκνα και μη ξεχάσω δεν ρίξανε γιαούρτια γιατί τα φάγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι πολιτικοί ΣΤΥΛ ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΠΑΣΟΚ
    είναι σαν τα γουρούνια........
    ...τρέφονται με σκατά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ίσως, για να είναι και τα μπλοκς δημοσιογραφία, κρατούν τους χρήστες στην ανωνυμία αφού δεν τους παρέχουν ασυλία όμοια με εκείνο το "δημοσιογραφικό απόρρητο"
    Όσον αφορά την ποιότητα ισχύει το ίδιο: Έχουμε δημοσιογράφους κατάπτυστους όσο και μπλόκερς.



    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση