GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Deal για ALTER, ποιοι και πώς σώζουν το κανάλι‏...

Από το http://www.sofokleousin.gr/ Λονδρέζικα equity funds που εκπροσωπούν ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια και ρωσικά επιχειρηματικά συμφ...

Από το http://www.sofokleousin.gr/
Λονδρέζικα equity funds που εκπροσωπούν ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια και ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα αναλαμβάνουν τον έλεγχο του Alter, στο οποίο σημαντική συμμετοχή θα αποκτήσουν επίσης ελληνικές τράπεζες, μετοχοποιώντας μέρος των απαιτήσεων τους από ληξιπρόθεσμα δάνεια.
Οι επίπονες πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ τωρινών βασικών μετόχων, πιστωτριών τραπεζών και υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών ολοκληρώθηκαν με τη σύναψη συμφωνίας, η οποία θα ανακοινωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, μετά τη διευθέτηση τυπικών διαδικασιών.
 Για λογαριασμό των υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών ενεργεί η Argo Capital Management των Κύπριων αδελφών Ριαλά, η οποία κατήρτισε σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης του καναλιού και ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τράπεζες και άλλους πιστωτές για...
 αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εταιρίας του Alter ("Ελεύθερη Τηλεόραση" ΑΕ).

Το σχέδιο - που έχει γίνει κατ' αρχήν αποδεκτό από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές - προβλέπει:
- ΑΜΚ 40-50 εκ. ευρώ, στην οποία θα μετάσχουν οι στρατηγικοί επενδυτές μέσω fund κα η οικογένεια Κουρή (με ποσοστό πολυ μικρότερο από το 50,6% που κατέχει τώρα)
- Μετοχοποίηση τραπεζικών χρεών 20 εκ. ευρώ
- Διαγραφή του 25-30% των τραπεζικών υποχρεώσων
- haircut 20% στις υποχρεώσεις προς διαφημιστικές κλπ
- Αναδιοργάνωση του καναλιού, με μείωση προσωπικού και δραστική περιστολή λειτουργικων δαπανών.
Νέα κεφάλαια
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν τουλάχιστον 30-35 εκ. ευρώ, η οικογένεια Κουρή 5-8 εκ. ευρώ, ενώ άλλοι μέτοχοι με μικρότερα ποσοστά θα καλύψουν περί τα 5 εκ.
Ο μέχρι τώρα δεύτερος βασικός μέτοχος (Κ. Γιαννίκος, μέσω της εταιρίας "Μοντέρνοι Καιροί"), δεν θα μετάσχει στην ΑΜΚ, θα μεταβιβάσει μέρος της συμμετοχής του και το ποσοστό του θα περιορισθεί κάτω του 5% ή θα μηδενισθεί.
Μετοχική σύνθεση
Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και της μετοχοποίησης υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, η μετοχική σύνθεση του καναλιού θα διαφοροποιηθεί πλήρως και θα διαμορφωθει ως εξής:
- Το fund των στρατηγικών επενδυτών θα κατέχει πακέτο πλειοψηφίας (50%+).
- Η οιικογένεια Κουρή θα διατηρήσει περίπου 25%%
- Οι τράπεζες που θα μετοχοποιήσουν δάνεια θα πάρουν τουλάχιστον 12%
- Ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς θα έχει περίπου 4%
- Το freefloat εκτιμάται ότι θα περιορισθεί επίσης κάτω του 5%
Η τωρινή μετοχική σύνθεση της εταιρίας του Αλter έχει ως εξής:
- Ανδρέας Κουρής 25,6%
- Γιώργος Κουρής 25%
- Μοντέρνοι Καιροί ΑΕΕ (Κ. Γιαννίκος) 25% - Χάρης Βαφειάς 5,1%
- Freefloat 19,3%
Επίσημη απάντηση
Η Argo Capital Management ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες και διαφημιστικές εταιρίες, καταλήγοντας σε συμφωνία για αναδιάρθρωση και "κούρεμα" υποχρεώσεων. Η συμφωνία συναρτάται με την υλοποίηση σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της τηλεοπτικής εταιρίας, μέσω ΑΜΚ στην οποία απαραιτήτως πρέπει να συμμετέχουν οι νυν βασικοί της μέτοχοι.
Οπως ανακοίνωσε σήμερα το Alter, το σχέδιο παρουσιάσθηκε ήδη στους βασικούς μετόχους και στη Διοίκηση της εταιρίας. Η επίσημη απάντηση τους αναμένεται τις αμέσως προσεχείς μέρες - και θα είναι καταφατική, καθώς ανεπισήμως είναι ενήμεροι για το σχέδιο και έχουν συμφωνήσει.
Αποφεύγεται ντόμινο στα media
Στην επίτευξη συμφωνίας συνέβαλε αποφασιστικά ο όμιλος Marfin PB/MIG, που είναι - μαζί με την Τρ. Πειραιώς - από τους μεγαλύτερους πιστωτές του Alter, κατέχει περίπου 2,8% των μετοχών του και συνεργάζεται επίσης σε επιχειρηματικό-επενδυτικό επίπεδο με την Argo Capital.
Πέραν της διασφάλισης των συμφερόντων του, ο όμιλος ενδιαφέρθηγε για τη διάσωση του καναλιού προκειμένου να αποφευχθεί ντόμινο στη διαφημιστική αγορά και στα media. Επισημαίνεται ότι το Alter οφείλει 183 εκ. ευρώ σε διαφημιστικές εταιρίες από προκαταβολές που έχει λάβει. Αν έκλεινε το κανάλι, θα χρεοκοπούσαν τουλάχιστον 6 μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες και πολλές μικρότερες, οι οποίες οφείλουν συνολικά πάνω από 440 εκ. ευρώ σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά
Το 183 εκ. οφείλονται στις διαφημιστικές Cream, Fortune, Euro RSCG, Starcom Leo Burnett , Mass, BBDO, Carat, IPG (Initiative - Universal), McCan Ericsson, Tempo, Ashley & Holmes, McVictor, Bold, Ogilvy, Spot, Adel Saatchi & Saatchi, Upset, Top Image, Media Shop EK.
Στις εταιρίες αυτές θα καταβληθεί περίπου 80% των απαιτήσεων τους και ως αντιστάθμισμα θα τους δοθούν φθηνότερα πακέτα διαφημιστικού χρόνου.
Οι νέοι μεγαλομέτοχοι
Η ταυτότητα των νέων μεγαλομετόχων θα μείνει μάλλον άγνωστη για αρκετό καιρό, καθώς θα εμφανισθούν μέσω fund to οποίο θα διαχειρίζεται η Argo Capital Management, βρετανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ελεγχόμενη από τους αδελφούς Ανδρέα και Κυριάκο Ριαλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο fund θα μετέχουν οι αδελφοί Ριαλά με μικρό ποσοστό, Ελληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, Κύπριοι επιχειρηματίες και εταιρία χαρτοφυλακίου ρωσικών συμφερόντων.
Σημειώνεται ότι η Argo Capital Management έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, όπου λέγχει την ON Telecoms και συμμετέχει επίσης σε επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών. Ειδικεύεται σε επενδύσεις σε αναδυόμενες αγορές και σε αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, γεγονός που εξηγεί εν μέρει το ενδιαφέρον της για το Alter. Μέσω δύο θυγατρικών εταιριών (Argo Fund και Argo Global Special Situations Fund ) διαιχειρίζεται πάνω από 700 εκ. ευρώ και εμφανίζει υψηλές αποδόσεις.
Στο ηγετικό σχήμα της Argo, πέραν των αδελφών Ριαλά (ηλικίας μόλις 40 και 45 ετών) μετέχουν επίσης οι Michael Kloter, David Fisher και Kenneth Watterson, με μεγάλη εμπειρία σε στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και στις επενδύσεις αυξημένου ρίσκου.

13 σχόλια

  1. ΠΟΣΑ ΜΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
    ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ
    ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗ..ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ?????

    ΕΔΩ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ
    ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ...!!!

    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΔΕΣ
    Ή ΔΑΣΚΑΛΟΝΑΝΤΩΝΑΚΗΔΕΣ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.

    ΡΟΥΤΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΤΕ
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΑΣ
    ΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγωγή Λιάπη σε Κόντρα,
    Εxtra και Αυριανή.


    Με αγωγές απάντησε σήμερα ο Μ. Λιάπης προς τα ΜΜΕ για τα δημοσιεύματα που τον έδειχναν πως αυτός κρύβεται πίσω από τις καταθέσεις των 178 εκ. ευρώ.

    Ο πρώην υπουργός ζητά αποζημίωση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς "Κόντρα", "Εxtra 3" αλλά και από την εφημερίδα "Αυριανή" και το δημοσιογράφο Σπ. Καρατζαφέρη κατηγορώντας τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι «μετά την πρόσφατη μεθοδευμένη επίθεση και τις συκοφαντικές αναφορές εναντίον του,
    ο Μιχάλης Λιάπης κατέθεσε σήμερα αγωγές και μήνυση για την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης».


    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ...ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ..ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΟΥΝΤΑΡΑΝ ΘΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ.ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ,ΑΡΠΑΖΕΙ.ΕΙΔΑΤΕ ΡΕ ΤΙ ΠΟΝΟΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ.ΑΜ ΠΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευττυχως,δεν θα χασουμε το ποιοτικο του προγραμμα,την Μακρη και τον Κωνστα.
    Σωθηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8,21
    ΕΚΤΟΣ ΨΩΛΟΑΡΠΑΓΜΕΝΟΣ

    ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΦΙΛΗ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανωνυμε 8,44 οτι λες εισαι εισ διπλουν κουκουλοφορε μας φερατε σε αυτη την κατασταση και μιλατε κιολας ηλιθια ανθρωπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το βλαμμένο τον ΑΥΤΙΑ ποιό Ιδρυμα θα τον περισυλλέξει; Είναι βέβαια και ο νονός του ο Χατζηνικολάου άλλά έχει τιγκάρει κι αυτός απο δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Τον γύρο των Υπουργικών και Βουλευτικών γραφείων όλων των κομμάτων κάνει το Υπόμνημα του Δρ Κουτσούκου "Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία" Κριτική.!!



    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:
    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.

    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.

    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό.

    Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικά ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!

    ===
    Όλη η επαιδευτική Κοινότητα συντάσσεται στι πλευρό του δρ Κουτσούκου!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κοπρια ΓΥΝΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΒΟΛΟΕΜΕΝΗ

    ο καρκίνος .......ΘΑ ΣΤΑ ΦΑΕΙ
    ΣΚΡΟΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1) Ο “οδικός χάρτης” μόνος δρόμος για την ειρήνη στη Μ.Ανατολή λένε οί ΥΠΕΞ της ΕΕ.
    (παλαιότερη είδηση)

    Άμεση κατάπαυση του πυρός προβλέπει ο “οδικός χάρτης” των ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης όπως και άνοιγμα διόδων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε Καντάφι και αντικαθεστωτικούς.
    (είδηση στις 11-4-2011)


    2) “Απέναντι στη λογική της φυγομαχίας και του «άστο για αργότερα» απαντούμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τον «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση.
    (είδηση σημερινή)


    Άμεση κατάπαυση του πυρός (αυγά, γιαουρτάκια, μολότωφ, κτλ) προβλέπει ο “οδικός χάρτης” του ηγέτη της Αφρικανικής Ένωσης Ελλάδος, όπως και άνοιγμα διοδίων
    για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους λιμοκτονούντες Έλληνες και έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς
    (στις ειδήσεις προσεχώς…)

    ΥΓ
    Ο “οδικός χάρτης” φαίνεται
    ότι είναι της μόδας εσχάτως…
    χμμμ…
    Αλλά πολλά πτώματα ρε παιδί μου
    και ο σύντροφος Μουμπάρ..
    ψοθολογάει Γιωργάκη
    και τον περιμένει και η ΦΥΛΑΚΗ
    στυλ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, απο τις καλές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 15 Απρ 2011 8:21:00 μ.μ.
    Ο εγκέφαλός σου πρέπει να εξεταστεί από την επιστήμη, ώστε να βρεθεί η γεννετική ανωμαλία που σε ταλαιπωρεί. Αφού γίνει αυτό πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος στο DNA σου, για να βρεθεί το προβληματικό γονίδιο, ώστε να το προλαμβάνουμε θεραπευτικά κατά τη διάρκεια της κύησης.Φαντάζομαι να έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, ότι ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΑΝΩΜΑΛΟΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Most of these senior citizens are not comfortable with the use of internet
    or are incapable of visiting the State Comptrollers office and thus for
    them newspaper listings does the job. Creating your own info or
    e-letter communication could also be considered. Current newspapers provide different articles in the development of the nation.
    He proudly displays a disdain for homosexuals, especially
    those that are HIV-positive, by stating that they should
    be sequestered away from the rest of Frances moral society.
    This also means that you trust those who have already used the products and know how they are used.


    My weblog; click here

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση