GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την ώρα που έστελναν το e-mail περί "χρεοκοπίας" από τα γραφεία της, η Citigroup ζητούσε αναδιάρθρωση κατά 40%!..

Από τον Θανάση Λεπίδη Από τα γραφεία της Citigroup στο Λονδίνο διαπιστώθηκε ότι στάλθηκε το περίφημο νέο e-mail περί "χρεοκοπίας&q...

Από τον Θανάση Λεπίδη
Από τα γραφεία της Citigroup στο Λονδίνο διαπιστώθηκε ότι στάλθηκε το περίφημο νέο e-mail περί "χρεοκοπίας" της Ελλάδας μέσα στις μέρες του Πάσχα.
Όμως, λίγο πριν από τη διαπίστωση αυτή τι είχε συμβεί; Με ανακοίνωσή της η  Citigroup ζητούσε ανοιχτά την άμεση αναδιαρθρωση του χρέους. Συμπτωματικό;
Ιδού η σχετική ανακοίνωση:
Η Citigroup συστήνει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 40%, σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, μείωση των επιτοκίων, περισσότερα μέτρα λιτότητας και...
 πώληση δημόσιας περιουσίας, προκειμένου, όπως λέει, να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Εκτιμά μάλιστα ότι όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. «Αν μετατεθεί το "κούρεμα" για το μέλλον, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο "κούρεμα" για την ίδια μείωση χρέους/ΑΕΠ», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεσή τους.
Σύμφωνα με τη Citi, ένα «κούρεμα» 40% θα μειώσει το CET1 των τραπεζών στο 5,3% από 10,9%, απαιτώντας έτσι μια επανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 4 δισ. ευρώ για την επίτευξη του στόχου για CET1 στο 7%. Μια τέτοια αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα επιφέρει dilution 20% στις μετοχές των τραπεζών το 2012. Περισσότερο ευάλωτες δείχνουν οι ATEbank, Τράπεζα Πειραιώς και Τ.Τ.
Επίσης, βάσει του ανωτέρω σεναρίου, οι περισσότερο εκτεθειμένες ξένες τράπεζες είναι αυτές του Βελγίου, της Γαλλίας και της Γερμανίας, με τον πιθανό αντίκτυπο στους δείκτες Tier 1 να κυμαίνεται από 8 έως 111 μονάδες βάσης.
Η Citigroup συστήνει «underweight» για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρεί αμετάβλητες τις αξιολογήσεις και μειώνει τις τιμές-στόχους. Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο για την ATEbank σε 0,25 ευρώ από 0,50 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου στα 3,25 ευρώ από τα 3,50 ευρώ, για την Πειραιώς σε 0,75 ευρώ από τα 1,35 ευρώ, για την EFG Eurobank  στα 4 ευρώ από 4,50 ευρώ, για το Τ.Τ. στα 2,25 ευρώ από τα 2,50 ευρώ και για την Marfin στα 0,95 ευρώ από τα 1,08 ευρώ.

5 σχόλια

  1. Ο ψεύτης και ο κλέφτης….

    Μια του κλέφτη: Θυμάστε το περίφημο e-mail του τορναδόρου από την Κρήτη, τι πανικός έγινε και τι πολιτική προβοκάτσια στήθηκε μια και άμεσα η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη ΝΔ ότι διακινεί τέτοιες φήμες…..

    Ακόμη ψάχνουνε τον τορναδόρο.

    Δυο του κλέφτη: Αίτημα εισαγγελικής έρευνας για διακίνηση φημών που επηρέασαν την πορεία των αγορών εξέδωσε χθες 20 Απριλίου 2011, το υπουργείο Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού (πριν την κάνει για διακοπές).

    “Επειδή κάθε διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο“.

    Ετοιμάζονται οι “Άγγελοι του Τσάρλυ” για να απαγάγουν τα μεγαλοστελέχη της Citi Group του Λονδίνου.

    Αλλά…
    “Νέο ρεκόρ πάνω από τις 1.400 μονάδες βάσης καταγράφει τη Μ. Τετάρτη το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, μετά από τις δηλώσεις του σύμβουλου της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της.”

    Επιστήμονες τα παλικάρια.
    Διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ρεεε.., μην μασάτε.

    Τρεις και η κακή τους μέρα:
    20 APR 2011, Wall Street Journal.
    Για περίπου ένα χρόνο, η επίσημη άρνηση της Ευρώπης να αναγνωρίσει ακόμη και το ενδεχόμενο ελληνικής αθέτησης εξόφλησης του χρέους αγγίζει τα όρια του κωμικού. Αλλά με τα ελληνικά διετή ομόλογα να αποφέρουν 20% και τα CDS να αποτιμώνται ως εάν η αθέτηση εξόφλησης του χρέους είναι πιο πιθανή να γίνει από το να μη γίνει, η άρνηση της ΕΕ έχει γίνει από διασκεδαστική επικίνδυνη.

    Οι αναφορές των Media αυτήν την εβδομάδα παρέπεμπαν σε Έλληνες, Γερμανούς και στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ οι οποίοι ανώνυμα παραδέχονταν το αυτονόητο: Ακόμα και αν η Ελλάδα πληροί τους στόχους που συμφωνήθηκαν στο πακέτο διάσωσης της, θα επιβαρυνθεί με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, το οποίο κάνει μια αναδιάρθρωση των υπόλοιπων οφειλών, που πλησιάζει τώρα πλέον το 150% του ΑΕΠ, κάτι το αναπόφευκτο. Όλες αυτές οι αναφορές μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί με την επίμονη άρνηση από εκπροσώπους τύπου και άλλους αξιωματούχους….

    Ρουφήχτε τ’ αβγό σας.

    Άντε ¨Καλή Αναστ….” , κομμένο όπως θέλει ο κυρ-Δήμαρχος.


    - Κυβέρνηση για τα πανηγύρια.

    Φταίει ο γάιδαρος, βαράμε το σαμάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Enemy of the State: O Πινόκιο κάνει τον Πουαρό και ψάχνει τον εχθρό του έθνους που μιλάει για αναδιάρθρωση... καλά τη Βάσω δίπλα του δεν την βλέπει ;

    Υπουργείο Οικονομικών: Ζήτησε την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, σχετικά με την σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων..

    Κι επειδή δεν μπορεί πια κανείς να τους πει αξιόπιστους, αναρωτιέμαι
    ποια μέλη της Κυβέρνησης συμμετείχαν
    στο πάρτυ £££££££££££$$$$$$$$$$$$

    Το Τ 13 των Προβόπουλου - Παπακωνσταντίνου, είναι νωπό..

    Η δανειακή σϋμβαση ΔΝΤ, των 500
    εκατομμυρίων μόνο στην Αγγλική
    εταιρεία, βρωμάει...

    Οι ΜΙΖΕΣ για αυτήν σε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    καλύπτους με βρώμα, όλο τον πλανήτη περισσότερο και το ραδιενεργό των Ιαπώνων.

    ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΕ ΜΟΥ...ΦΑΓΑΝΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ


    Εμεις ειδαμε στην εκκλησια στον γιο Διονυσιο
    στην τελετη των 12 ευαγγελιων

    τον δρ Κουτσουκο

    και τον Καστρινακη

    και τους χαιρεταγε ολος ο κοσμος

    Γιατι ζητουν οι άλλοι "προστασία"

    Οποιος δεν εχει λερωμενη των φωλια του δεν φοβαται τιποτα!!

    Καλη Ανασταση ευχηθηκε ο δρ Κουτσουκος σε ολους τους πολιτες!!

    Κωστας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στάση πληρωμών και στον ιδιωτικό τομέα..

    - 1 στις 3 επιχειρήσεις χρωστά έως και 4 μισθούς
    - Εκτιμήσεις σοκ από το Σώμα Επιθεωρητών εργασίας
    - Πολλές εταιρείες πλήρωσαν μόνο το δώρο Πάσχα για να μην πάνε αυτόφωρο

    Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι δεν θα κάνουν φέτος Πάσχα όπως άλλες χρονιές.

    Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για δεδομένα της Μεταπολίτευσης “σοκ”.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, μία στις τρεις επιχειρήσεις, δηλαδή περισσότερες από 275.000 εταιρείες, οφείλουν στους εργαζομένους τους, κατά μέσο όρο, 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη και πιο δραματική συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, ελέω Μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περίπου το 60% των διαφωνιών που φτάνουν στο ΣΕΠΕ μεταξύ μισθωτών και ιδιοκτητών εταιριών, κάθε μεγέθους, αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Χάλαρης.

    Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης τους, προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα μόνο αφότου έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από τη στιγμή που ο εργοδότης σταματά να τους αποδίδει μέρος ή και το σύνολο του μισθού τους.

    Ειδικά κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου, η οποία προβλέπεται από τον νόμο, αρκετοί εργοδότες κατέβαλαν το Δώρο του Πάσχα αλλά εξακολούθησαν να μην αποδίδουν τους μισθούς που χρωστάνε στους εργαζόμενους τους. Αντίστοιχο φαινόμενο είχε γίνει και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.


    !!! Που είσαι ρε οι σάτυροι για να μας πουν πάλι για τους δημοσίους του ΠΑΣΟΚ !
    Μούγκα τώρα ..και να χαίρονται την κυβέρνησή του Κώλου σας..

    ´Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και ´ΟΛΟΙ θα καταστραφούμε όσο είναι στο τιμόνι ο Γιωργάκης ο πουλημένος !

    Οι καμπάνες φέτος χτυπάνε πένθιμα για 2 λόγους...
    Ο ένας είναι για μας !
    Like · Reply · Πριν από 14 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Επέτειος… ιστορική"
    Διεθνές ρεντίκολο ΠΑΣΟΚ:

    Γελάνε οι Αγγλοι με την ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ που ψάχνει ποιος έστειλε το email....

    Με σκεπτικισμό έως και ειρωνεία αντιμετωπίζει σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος το αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνηθεί από την Ιντερπόλ η σκοπιμότητα αποστολής ενός email από υπάλληλο της Citigroup στο Λονδίνο σε συνάδελφό του, σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

    Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ σε «αυξημένο θόρυβο» στις αγορές περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου το email διαδόθηκε ευρύτερα προκαλώντας πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και αύξηση του κόστους δανεισμού για την ελληνική κυβέρνηση... όλα αυτά το περίφημο email πρόλαβε και τα έκανε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας μιας και εστάλει στις 16:42 λίγο πριν κλείσει το χρηματιστήριο!!! Μάλιστα όπως γράψαμε και χθες το email, που κατά τον Παπακωνσταντίνου και την εισαγγελέα, που δεν έχει κάτι σοβαρότερο να ασχοληθεί, "βούλιαξε" το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι οι Τράπεζες παρουσίαζαν ήδη απώλειες 6%... άρα δεν μπορεί να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της πτώσης του ΧΑΑ μιας και αυτή ήταν ήδη γνωστή στον αποστολέα.

    Ο Γκάρντιαν που αναφέρει ότι η Ιντερπόλ αναμένεται να ανακρίνει τον 45χρονο Πολ Μος, αρχικό αποστολέα του μηνύματος, σχολιάζει ότι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα απογοητευθούν, καθώς το email απλώς αναπαρήγαγε τα όσα συζητά εδώ και εβδομάδες ο μισός χρηματοπιστωτικός κόσμος περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Η περιφρόνηση του μηνύματος θα ήταν καλύτερη αντίδραση από την Αθήνα. (…) Οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος», σχολιάζει ενδεικτικά ο Γκάρντιαν.

    Η Ντέιλι Τέλεγκραφ προσθέτει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ οι Τάιμς σχολιάζουν ότι οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο.

    Η Ιντιπέντεντ χαρακτηρίζει τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση του email από το Λονδίνο ως «μάταιη άσκηση», καθώς οι αγορές έχουν απομακρυνθεί εδώ και μέρες από το «εάν» στο «πότε» σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Οι ελληνικές αρχές σίγουρα έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτή την ώρα», συμπληρώνει ο σχολιαστής της Ιντιπέντεντ.

    Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εν τω μεταξύ σχολιάζουν ότι σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με τέτοια περιστατικά πέρα από το να θίξουν τη φήμη τους και με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση