GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Wind...

Από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)- ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟ...

Από το Πανελλήνιο Σωματείο
Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΛ. ΔΕΜΕΝΑΓΑ
Η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων του Σωματείου μας ενάντια στις απολύσεις, ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή επιτυχία. Με τις στάσεις εργασίας και την απεργία, δείξαμε τη δύναμη των εργαζομένων, όταν αποφασίσουν να παλέψουν για τις δουλειές και το δίκιο τους. Όλοι οι συνάδελφοι στήριξαν τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας πανελλαδικά να αδειάσουν! Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, ότι ακόμα και την τελευταία ημέρα της απεργίας, όταν πια στα κτίρια στο Μαρούσι οι πόρτες ήταν ουσιαστικά ελεύθερες – υπήρχαν μόνο τα...
 πανό του Σωματείου που … δήθεν παρεμπόδιζαν την είσοδο των συναδέλφων – σχεδόν κανείς δεν προσήλθε για δουλειά παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Όλες τις μέρες, από την Παρασκευή 15/4, δεκάδες συνάδελφοι συμμετείχαν ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και την οργάνωση των κινητοποιήσεων μαζί με το ΔΣ του Σωματείου. Είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, ενάντια στο φόβο και την τρομοκρατία της διοίκησης, για να ενωθούμε, για να πάρουμε δύναμη και θάρρος, για να σπάσουμε τις απολύσεις.
Η Διοίκηση της εταιρίας, αδύναμη μπροστά στο τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων, αφού είδε ότι οι κινητοποιήσεις μέρα με την μέρα αντί να υποχωρούν –όπως η ίδια ήλπιζε- φουντώνουν, ακολούθησε την γνωστή συνταγή των εργοδοτών: την Τρίτη 19/4 κατέφυγε στα δικαστήρια  για να βγάλει «παράνομη και καταχρηστική» την κινητοποίηση και όλα τα αιτήματά μας.
Όμως και πάλι οι στόχοι της δεν πέρασαν. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε αργά χτες βράδυ, αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί! Το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την απεργία (όχι «καταχρηστική»), επειδή κατά την γνώμη του δεν είχαν τηρηθεί κάποιες τυπικές ημερομηνίες, ένα εμπόδιο το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί στις επόμενες απεργίες μας. Δεν πέρασαν όμως ούτε τα …΄΄μνημονιακά΄΄ αιτήματα  της διοίκησης για να απαγορευθούν στο μέλλον όλες οι κινητοποιήσεις του Σωματείου με τα ίδια αιτήματα, (δηλαδή για το Stand By, τις μαζικές απολύσεις, την καταστρατήγηση στη ΕΣΣΕ κ.ο.κ.), ούτε η προσπάθειά της να κατοχυρώσει το διευθυντικό δικαίωμα, για να τελειώνει με όλους μας, μια και καλή.
Συνάδελφοι,
 Το δίκιο μας δεν κρίνεται στις τυπικές νομικές διαδικασίες (αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί), αλλά μπορούμε μόνο να το επιβάλλουμε με σκληρό αγώνα. Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα σε δικαστήρια.
Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, το σταμάτημα των απολύσεων και την επιστροφή της συναδέλφου Ελένης Δεμέναγα στη δουλειά. Να μην ανεχτούμε καμία πίεση, συκοφαντία ή εκδικητική συμπεριφορά από προϊστάμενο για τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών - σε κάθε τέτοια περίπτωση να ενημερώνουμε άμεσα το Σωματείο.

Να απομονώσουμε τις συκοφαντίες της διοίκησης


Με την ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 18 Απριλίου, η διοικητική ομάδα απέδειξε ότι είναι αυτή που είναι «αυταρχική», που επιλέγει «την άγονη και αδιάλλακτη αντιπαράθεση, την όξυνση»:
=> Γιατί επιμένει στον αστείο ισχυρισμό ότι οι απολύσεις αφορούν κάποιους «λίγους» και «κακούς» εργαζόμενους.
=> Γιατί συκοφαντεί ως «έντεχνη προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων μας με τη διασπορά φημών και ψευδών πληροφοριών» το γεγονός ότι το Σωματείο αποκάλυψε την αλήθεια για τις απολύσεις.
=> Γιατί αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι η ίδια που κρατάει κρυφά χαρτιά, όταν αρνείται να πει στο Σωματείο ακόμα και το ποιοι συνάδελφοι έχουν απολυθεί.
=> Γιατί επιμένει στη δήθεν «αξοκρατία» των στημένων αξιολογήσεων. Οι οποίες έχουν πλέον μαζικά καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων ως στημένες και αυθαίρετες, ως εργαλείο για την στοχοποίηση συναδέλφων σε «μαύρες λίστες» προς απόλυση.
=> Γιατί προσπάθει να προκαλέσει διαίρεση αναφερόμενη αόριστα σε «κάποιους» με ‘σκοτεινούς’ σκοπούς, σε «κάποια μέλη του ΔΣ του Σωματείου με την πρακτική και τη νοοτροπία» τους. Θα αποτύχει και πάλι, όπως στο παρελθόν. Οι διαδικασίες του Σωματείου μας είναι δημοκρατικές, τα μέλη του ΔΣ είναι σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους. Οι δε αποφάσεις για τις τωρινές κινητοποιήσεις πάρθηκαν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και πάνω σ’ αυτές έχουμε χτίσει μια ισχυρή ενότητα.
Δεν τολμάει βέβαια να μιλήσει συγκεκριμένα, για τα αίσχη που βαρύνουν την ίδια και τα χαϊδεμένα μεγαλοστελέχη της, όπως αποκαλύφθηκαν στην απόλυση της συναδέλφου Ελένης Δεμέναγα, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Όσον αφορά τα αιτήματα του Σωματείου μας και της απεργίας, δεν τολμάει και πάλι να μιλήσει συγκεκριμένα, παρά μόνο γενικολογεί για να συκοφαντήσει. Να την ενημερώσουμε ότι πχ. το αίτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, που είναι το πιο βασικό της απεργίας, είναι κοινός στόχος δεκάδων σωματείων και κλάδων, χιλιάδων εργαζομένων. Ότι πριν λίγες μέρες στην ανταγωνίστριά της Vodafone, έγινε απεργία για το ίδιο θέμα. Ας σταματήσει λοιπόν να παρουσιάζεται ως «η μοναδική ιδιωτική εταιρία στον κόσμο» που δήθεν το Σωματείο την έχει κάνει θύμα μιας άδικης επίθεσης και την έχει φέρει στα... πρόθυρα της κατάρρευσης!

Συνάδελφοι,
όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας (στάσεις εργασίας, απεργία) δεν πρέπει να μένουν σε μια απλή εξαγγελία, αλλά να τις προστατεύουμε απέναντι σε κάθε είδους απεργοσπαστικό μηχανισμό. Δεκάδες είναι πλέον οι συνάδελφοι, οργανωμένοι σε ομάδες με το συντονισμό του Σωματείου, που κάνουν καθημερινά πράξη την οργάνωση της απεργίας, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Αύριο θα είναι ακόμα περισσότεροι. Κ.κ. της διοίκησης, γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να τους καταλάβατε, γιατί παλεύουν για το δίκιο τους - σταματήστε τουλάχιστον να τους σπιλώνετε!
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αλληλεγγύη (σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και ανέργων, η κάλυψη από τα ΜΜΕ) είναι όχι απλά επιθυμητή αλλά και απαραίτητη. Ευχαριστούμε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει να μας υποστηρίζουν έμπρακτα (με χρήματα από το υστέρημά τους, προωθώντας τις ανακοινώσεις του Σωματείου κλπ.).

Συνάδελφοι,
η κινδυνολογία για την πορεία της εταιρίας δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάμψει το δίκαιο αίτημα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Πριν λίγο καιρό, η κατά τ’ άλλα «υπεύθυνη» διοικητική ομάδα βεβαίωνε ότι δε θα γίνουν απολύσεις, ότι δεν υπάρχει σχέδιο μείωσης του προσωπικού. Ακολούθησε η υπονόμευση της ΕΣΣΕ, τα σχέδια για την ετοιμότητα (που ανακόπηκαν από τις κινητοποιήσεις μας) και τώρα το πογκρόμ απολύσεων, που έχει κάνει όλους τους συναδέλφους να τρέμουν πότε θα έρθει η σειρά τους. Και μάλιστα με διαδικασίες εν κρυπτώ, με την άσκηση μιας τεράστιας ψυχολογικής πίεσης. Τέτοια «αξιοπιστία» και «υπευθυνότητα» να την χαίρονται! Οι ίδιοι που καθημερινά με την πολιτική και τις επιλογές τους ξεχαρβαλώνουν τμήματα και διευθύνσεις. Με μοναδικό στόχο να «κουρέψουν» το μισθολογικό κόστος, να διαλύσουν τους μισθούς, τη σύμβαση και τις εργασιακές μας σχέσεις, για να συνεχίσουν οι ίδιοι να απολαμβάνουν κέρδη και προκλητικά προνόμια! Αυτούς θα εμπιστευτούμε; Ότι θα σώσουν τις δουλειές και τους μισθούς μας, ότι κόπτονται για τις οικογένειές μας;

Είναι καιρός η διοικητική ομάδα να σταματήσει τις απειλές, τα υπονοούμενα και τα μισόλογα και να μιλήσει καθαρά. Να έρθει σε συνεννόηση με το Σωματείο, να πάρει πίσω την απόλυση της Ελ. Δεμέναγα, να δεσμευτεί ότι θα σταματήσουν οι απολύσεις, ως μια ελάχιστη κίνηση ειλικρίνειας μετά από τόσες ανακολουθίες. Να μιλήσει ανοιχτά για τα σχέδιά της, όχι να τα προωθεί υπογείως. Διαφορετικά, θα δείξει και πάλι ότι αυτή είναι που πραγματικά υπονομεύει το μέλλον των εργαζόμενων, για τους οποίους δήθεν κόπτεται.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση, δεν κατέληξε συγκεκριμένα τις επόμενες κινήσεις μας.
Από την Τρίτη, να συμμετάσχουμε όλοι στις διαδικασίες του Σωματείου, για την συνέχιση του αγώνα μας.

Στις φόρμες δηλώνουμε:
- Για την Παρασκευή 15/4, «Εκδήλωση Σωματείου – Γενική Συνέλευση»

- Για τη Δευτέρα 18/4 και Τρίτη 19/4, «Στάση Εργασίας»

- Για την Τετάρτη 20/4, «Απεργία»
- Για την Πέμπτη 21/4, «Εκδήλωση Σωματείου- Γενική Συνέλευση»
Κανείς να μη δηλώσει «παρεμπόδιση», έτσι μόνο βοηθάμε τα σχέδια της διοίκησης και υπονομεύουμε οι ίδιοι το μέλλον μας. Κάθε αγώνας, πόσο μάλλον για να νικηφόρος, απαιτεί θυσίες, ίσως και μεγάλες. Αξίζει να θυσιάσουμε κάποια μεροκάματα, ώστε πραγματικά να προστατέψουμε τις δουλειές μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

1 σχόλιο

  1. Παιδιά,ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τα αιτήματά σας.
    Μπορώ ,όμως, να σας συμβουλεύσω, έχοντας οδυνηρή εμπειρία,να μη πιστεύετε τους συνδικαλιστές.
    Οι συνδικαλιστές ,κατά κανόνα, χρησιμοποιούν το συνδικαλισμό για την προσωπική τους ανέλιξη!
    Σύντομα θα σας πουλήσουν!
    Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις των εντίμων συνδικαλιστών,που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Εάν δείτε και τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ,μπορείτε να καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση