GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώχευση σημαίνει 1€ = 511,125 δραχμές...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/ Σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή, τότε, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερ...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/

Σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή, τότε, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", θα γυρίζαμε πενήντα χρόνια πίσω, με την Ελλάδα να καταδικάζεται σε υπανάπτυξη.
Μεταξύ άλλων θα υπήρχε εκτίναξη του ήδη υπέρογκου δημοσίου χρέους, δραματική υποτίμηση της αγοραστικής δύναµης των νοικοκυριών και του επιπέδου διαβίωσής τους, κατακόρυφη αύξηση των τιµών των εµπορευµάτων, άνοδος των επιτοκίων σε εφιαλτικά επίπεδα που επικρατούσαν στο παρελθόν και ουσιαστικά απαγόρευαν τον δανεισµό και φτώχεια.
Η επιστροφή στη δραχµή µε ταυτόχρονη υποτίµηση του νοµίσµατος (κατά 50%) θα σήμαινε ότι για την αγορά προϊόντος αξίας 1 ευρώ οι Ελληνες θα...
πρέπει να πληρώνουν 511,125 δραχµές αντί για 340,75 δραχµές που είναι η κλειδωµένη ισοτιµία µε την οποία η χώρα µπήκε στο ευρώ το 2001.
Η οικονομία είναι εξαρτημένη 70% από τις εισαγωγέςΑκόµη και το επιχείρηµα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που προβάλλεται δεν ευσταθεί ουσιαστικά για το ελληνικό µοντέλο, αφού η Ελλάδα εισάγει το μεγαλύτερο μέρος όσων καταναλώνει.
Ενδεικτικό, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς, είναι το γεγονός ότι η λειτουργία της ελληνικής οικονομίας είναι εξαρτημένη κατά 70% από τις εισαγωγές.
Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες και στον τραπεζικό τοµέα, καθώς η κεφαλαιακή δοµή των εγχώριων τραπεζών θα αντιµετώπιζε προβλήµατα, θα υπήρχαν σηµαντικές εκροές καταθέσεων, κατακόρυφη αύξηση των επισφαλειών από αδυναµία καταναλωτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, εσωστρέφεια και καµία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές χρήµατος.
Επιπλέον η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε σε παύση των χρηµατοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.
Τι θα συνέβαινε με τις τραπεζικές καταθέσειςΤο τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες εξαρτάται από τον τρόπο µε τον οποίο θα γίνει η µετάβαση. Σε περίπτωση που προηγηθεί στάση πληρωµών και χρεοκοπία τραπεζών, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει τι θα γίνει µε τα χρήµατα που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασµούς.
Ακόµη όµως και στην περίπτωση συντεταγµένης µετάβασης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει µια αρχική περίοδος "εµφράγµατος" στις συναλλαγές. Όσον αφορά τα δάνεια, µπορεί το κεφάλαιο να µετατραπεί από ευρώ σε δραχµές, τα χαµηλά όµως επιτόκια στα οποία έχουµε συνηθίσει θα αποτελέσουν παρελθόν.
Οφέλη, όπως σημειώνεται, θα υπήρχαν στον τουρισµό, σε µια όμως χώρα που θα θύµιζε έναν πολύ φθηνό προορισµό και όχι µία χώρα ευρωπαϊκού επιπέδου.

32 σχόλια

  1. όταν οι άσχετοι πανικοβάλλουν τον κόσμο...
    και ποιος σου είπε ότι θα επιστρεψει με την παλια ισοτιμία και όχι 1 προς 3 ή 4 ? στα τρόφιμα και είδη πρώτης αν'αγκης υπάρχει σχεδόν αυτονομία. για ποιες εισαγωγές θα έχουμε πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΥΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΤΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΙΛΒΙΟ ΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχισαν να τρομοκρατουν δηλαδη,καλυτερα λοιπον να συναινεσουμε στην παραδοση της χωρας στους ξενους,να υποκυπτουμε στις συνεχομενες περικοπες...διοτι ουτε αυτες θα ειναι οι τελευταιες,για ποια διεξοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κορπιτες μαφια γαλαζοπρασινη συμμορια αλητες καθαρματα 400 χρονια τουρκικης σκλαβιας ηταν πολυ λιγα μα παρα πολυ λιγα σε σχεση ΜΕΤΑ 850 ΧΡΟΝΙΑ της σκλαβιας που υπωχρεωσατε την ΕΛΛΑΔΑ να ζησει.ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ?? Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΝΙΚΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ .
    ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
    ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ,λίγα μέτρα από το ΣΚΑΙ είναι το ξενοδοχείο ΚΗΦΙΣΟΣ δίπλα στο ποτάμι θα γίνει ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , θα έρθουν να μείνουν μόνιμα 500 καθάρματα και θα αρχίσουν το εθνικό τους σπορ
    Ληστείες ,δολοφονίες ,βιασμούς , θα γίνουμε ο ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ .ΖΗΤΟΥΜΕ από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , και γενικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΕΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΝ .
    ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ , στο ξενοδοχείο ΦΟΙΒΟΣ κοντά στο ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με άλλα 500 καθάρματα ,αποβράσματα που θα αρχίσουν και αυτά τα καθάρματα ,αποβράσματα , ληστείες δολοφονίες βιασμούς .
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΟΛΑΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑ Ι ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .
    Επίσης να βρουν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και να τους πλακώσουν στο ξύλο το λιγότερο που μπορούν να κάνουν σε προδότες .
    Αντίσταση και αντίδραση τώρα να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι
    Διαφορετικά όλη η Αττική θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας .
    Επιτάχτηκαν όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής με της συμφωνία ιδιοκτητών και των φορέων του κράτους , και των δήμων.
    Τώρα κατά έγκυρες πληροφορίες
    Στα Ολυμπιακά ακίνητα που είναι στην παραλιακή δηλαδή στις περιοχές Νέου Φαλήρου Μοσχάτου Καλλιθέας Παλαιού Φαλήρου Άγιου Κοσμά και Γλυφάδας θα εγκαταστήσουν μετανάστες μέσα Σε κοντέινερς δηλαδή γίνουν παραγκούπολεις όπως βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ στις λατινοαμερικάνικες χώρες και θα έχουμε επίσης πολύ μεγάλη εγκληματικότητα, δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε .
    Δεν υπάρχει πολύς χρόνος τα περιθώρια λιγοστεύουν .
    ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΜΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΜΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΜΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κατω τα χερια απο τον πρωθυπουργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κατω τα χερια απο τον πρωθυπουργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κατω τα χερια απο τον πρωθυπουργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στο ζαππειο τρεια το ξερεισ δεν υπαρχει χερετα το δυο που εφυγε και κατσε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στο ζαππειο τρεια το ξερεισ δεν υπαρχει χαιρετα το δυο που εφυγε και κατσε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στο ζαππειο τρεια το ξερεισ δεν υπαρχει χαιρετα το δυο που εφυγε και κατσε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
    Ο κάθε μετανάστης η λαθρομετανάστης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.000 € τον μήνα .Αναλυτικά: νοσοκομειακά έξοδα, ιατρούς , φάρμακα, τροφή, στέγη, έξοδα λιμενικού, αστυνομίας, έξοδα δικαστικά - δικαστές, δικηγόρους , μεταφραστές , φυλακές, ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις, επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ , Δ.Ε.Η . , Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ (όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι είναι, και σε καρτοτηλέφωνα σταθερά του Ο.Τ.Ε είναι και μιλάνε , ποιος πληρώνει ; ) ,
    Μ .Κ .Ο .κ. λ .π .
    Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας και θα καταλάβετε ότι τα ελλείμματα προέρχονται από αυτούς και χρεωνόμαστε με δάνεια από το εξωτερικό για να ταΐζουμε αυτούς.
    Και εμείς έχουμε και θα έχουμε και άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών για να τα δίνουμε σε αυτούς ( τους μετανάστες ) που βάσει σχεδίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν θέση στο δημόσιο μόνιμη
    Και ο Έλληνας γιατρός είναι άνεργος
    Ποιος ήταν ο υπουργός υγείας που το όνομα του αρχίζει από Α ..
    Που τους διόρισε;;;;;;;; ποιος ήταν τότε διοικητής του ΙΚΑ που το όνομα του αρχίζει από Β …;;;;;;
    Σε λίγο όλοι οι απομαγνητοφωνημένοι ερωτικοί διάλογοι και τα σεξουαλικά όργια που έγιναν μέσα στο γραφείο πριν την νομιμοποίηση αυτών στον αέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ανάρτηση είναι καλή.
    Δέν αποσκοπεί πουθενά.Δέν είναι ρουφιάνα.
    Τά σχόλια αποσκοπούν.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ω άσχετε των 8.06, πού την είδες την αυτάρκεια (όχι αυτονομία που γράφεις) στα τρόφιμα; Κρέας, γαλακτοκομικά, όσπρια, ψάρια, οι ιχθυοτροφές των ιχθυοτροφείων, οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, πολλά φρούτα, το ρύζι καί τα περισσότερα είδη διατροφής είναι όλα εισαγόμενα. Μόνο οι εποχιακές σαλάτες και τα φρούτα θα παραμείνουν, (θυμάσαι επί χούντας που απαγορευόταν οι εισαγωγές μπανάνας για να "ενθαρρυνθεί" η ντόπια παραγωγή;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ματ της τρόικα σε ΓΑΠ

    Ματ της τρόικα σε ΓΑΠ: Αφού λες ακόμα και τώρα ότι η συνταγή (Μνημόνιο) είναι σωστή, τότε φταις εσύ που δεν την εφαρμόζεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. άσχετε των 9.49 όλα τα προιόντα που αναφερεις παραγονται στην Ελλάδα αλλά εισάγονται από εξω άλλα φτηνότερα. Με δραχμή, τα ελληνικά θα γινουν φτηνότερα και θα σταματήσουν οι ηλίθιες εισαγωγές ενώ θα δουλέψει και κάποιος κόσμος. Η αυτάρκεια δεν είναι αρκετή. Απαιτείται αυτονομία από τις κερδοσκοπικές αγορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ω ΑΣΧΕΤΕ 9.49
    ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ?!?!?!
    ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ?!?!?!
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ?!?!?!?!?!?
    ΟΣΗ ΖΗΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟΣΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ?!?!?!
    Ω ΑΣΧΕΤΕ !!!!
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΉΛΩΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ?!?!?
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ?!?!
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ....

    ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ, Ε ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. prota na tous waloume filaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2μύρια μετανάστες επί 600 ευρώ=1,2 δις ευρώ τον μήνα επί 12 = 14,4 δις τον χρόνο επί 10 χρόνια του ευρώ = 144,4 δις ευρώ διώξαμε από την χώρα μόνοι μας?
    και αυτά τα χρήματα είναι χρέος για τα οποία πληρώνουμε 5,5% τόκο και εμείς πρέπει να επιστρέψουμε και κεφάλαιο και τόκο στους δανειστές?
    Η νοσοκόμα που βάζαμε για τον άρρωστο πατέρα μας μάλλον κόστισε ακριβα.
    Από αυτά πήρε τίποτα το κράτος?
    Μπά ποτέ δεν τους έλεγχε με μαύρα πληρώνονταν.

    Εαν όμως πληρώνονταν με δραχμη ?
    τι θα είχε γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. απλα πραματα
    2μυρια*600ευρώ=1,2δις*12μηνες=14,4δις/τον χρόνο *10χρονια ευρώ-144δις πλέον τόκος= 180δις στα δεκα χρόνια
    Αυτά τα χρήματα πήγαν αλβανία, βουλγαρία, ρουμανία,ρωσία, πολωνία, ουκρανία, τουρκια, πακισταν
    αυτά τα χρήματα τα έχουμε δανειστεί (σαν χαρτιά) και θα τα επιστρέψουμε εμείς μαζί με τόκο 5,5%.
    Από αυτά το κράτος δεν πήρε τιποτα ούτε έπεσαν στην εσωτερική κατανάλωση άρα τα χρωστάμε όλα
    Με τα χρήματα που εμείς δανειστήκαμε και μείς πρέπει να τα επιστρέψουμε μαζί με τόκους φτιάχτηκαν οι γύρω χώρες.
    Η διαφορά μας με τις ΗΠΑ ή τις άλλες χώρες είναι πως δεν παράγουμε τα χαρτονιμίσματα εμείς.
    Αυτό λοιπόν κάποτε λέγονταν ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγών. Το ξεχάσατε οι παλαιοί?

    Η αιμοραγία αυτή συνεχίζεται έως και σήμερα. Το πασοκ έκοψε τις συντάξεις και τα δώρα έστειλε χιλιάδες στην ανεργία και στην καταστροφή αλλά αυτό δεν το άλλαξε ούτε έκλεισε την μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
    Γιατί άραγε?
    Γιατί χρησιμοποίηθηκε η ελλάδα σαν χώρα μεταφοράς κεφαλαίων κατανάλωσης στις γειτονικές χώρες? και μάλιστα με τον λαγαρισμό στους έλληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η τιμη της δραχμης θα ξεκινησει με 1 ευρω = 40 νεες δραχμες. Τα αλλα που λες ειναι μαλακιες. Σου μεταφερω την προταση των τεχνοκρατων. Ετσι δεν χρειαζεται καμία μηχανογραφική λύση. Καταλαβες?

    Ο ανεργος με την τραγιασκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το θέμα δεν είναι να πάμε ή όχι στην δραχμή, αλλά το πότε.
    Εφόσον οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι θα μας πάνε, πρέπει να πάμε όταν βολεύει εμάς και όχι αυτούς.
    Η αυτάρκεια που δεν υπάρχει σήμερα, είναι εύκολο να αποκτηθεί: 8 ώρες εργασία την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τις σημερινές αμοιβές και να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δημόσιος υπάλληλος. Η επιπλέον απασχόληση όπου χρειάζεται για να γίνουν υποδομές.
    Και οι λαθρομετανάστες όχι έξω, ΜΕΣΑ, σε καταναγκαστικά έργα.
    Να δείτε, φτιάχνει η κατάσταση σε έξι μήνες ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλοι οι άσχετοι εισηγητές της δραχμής επιθυμούν την επιστροφή στη δεκαετία του 50 για τους δικούς τους ανεξήγητους λόγους. Ισχυρίζονται ότι ο γερμανός της βαρειάς βιομηχανικής παραγωγής επιδοτούσε την απόσυρση των αγροτικών προϊόντων μας για να αγοράζουμε τώρα φτηνά λεμόνια από την Ισπανία, σταφύλια και καρπούζια από Ιταλία και σκόρδα από τη Κίνα. Τέτοια διαστροφή μυαλού είναι αντικείμενο ψυχοπαθολογίας.
    "Ο 9.49"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΧΜΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΡΕ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ.ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΥΠΩΝΕΙ ΡΕ,ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.ΠΑΝΤΑ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ?ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΡΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε 7.53 μ.μ. είσαι λιγάκι σοβαρός; Στη βρισιά είσαι καλός, στο μυαλό λίγος. Συγκρίνεις την Αμερική που τυπώνει χρήμα με την Ελλάδα; Το χρήμα που θα τυπώσεις ούτε για κωλόχαρτο δεν θα κάνει. Στη κατοχή το τσιγαρόχαρτο είχε μεγαλύτερη αξία από το μηνιάτικο μισθό σε ντόπιο τυπωμένο χρήμα. Όσο για τους άλλους σωτήρες, ακόμα περιμένεις σωτηρία από το ξανθό γένος της αδιαφορίας και εγκληματικότητας; Εχεις ακούσει τίποτα για τις συνθήκες εργασίας των κινέζων; Θα σε σώσουν αυτοί επειδή είσαι ο απόγονος του Περικλή των Αθηνών και του Λεωνίδα της Σπάρτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εγω να θυμίσω στον συντάκτη των νεων πως το 2001 που έιχαμε δραχμή έπαιρνα σουβλάκι με 200 δραχμές δηλαδη κάτι παραπάνω από μισό ευρώ. Μισθό έπαιρνα 500 χιλιάρικα.
    Με τον πληθωρισμό του ευρώ το σουβλακι κοστίζει 2 ευρώ δηλαδη 680 δραχμές ή 300% αύξηση σε 10 χρόνια ενω ο μισθός έπεσε ξανά στα 1600 ευρώ.
    Το ίδιο ισχύει και για όλα όσα παρήγαγε η χώρα. Γελάγαμε με τους ξένους μου αγόραζαν μια φετα καρπούζι και με το ευρώ πια δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε μια φετα.
    Ασε που εαν είχαμε δραχμή όλο το συνάλλαγμα που έβγαλαν οι μετανάστες στην ελλάδα > 100 δις τα τελευταία 10 χρόνια θα ήταν σε δραχμές και δεν ψαχναμε να το πληρώνουμε τώρα.
    Ο λαός σιγά σιγά ξυπνά και αντιλαμβανεται την προπαγάνδα τοσο της φυλλάδας των νεων όσο και της κυβερνησης
    Επίσης η ετήσια αυξηση του ΑΕΠ ηταν από 3 εως 5% δηλαδή αυξήσαμε τον πλούτο μας κατά 40% σε δεκα χρόνια.
    Η αύξηση αυτή του πλούτου με -4% το περσινό το -3% το φετινό και παει λέγοντας εξανεμίστηκε ήδη συν οτι με το ευρώ καθε τι ελληνικό πουλήθηκε και αγοράστηκε από ξένους φτάνοντας στον σημείο ακόμα και η κατανάλωση τροφίμων των ελλήνων να εξαρτάται από ξενες αλυσίδες ου αποφασίζουν ακόμη και για εισαγωγές τούρκικων προιόντων έως και κινέζικων σουβλακίων (Ναι από την κινα εισάγουμε τα σουβλάκια που τρώμε)
    Αφήστε την προπαγάνδα
    Η πολιτική παπανδρέου είχε σαν στοχο να παρει - κλεψει τα χρήματα που με κόπο έβγαλαν οι έλληνες και να τα δώσει πίσω στους ξένους εξαργυρώνοντας χρόνο εξουσίας. Δεν ενδιαφέρθηκαν να επισκευάσουν την χώρα. Μόνο να κλέψουν ότι προφθάσουν μέχρι να γίνει το μπάμ. Απλοικός αφελής και αγράμμτος ο νεοέλληνας δείχνει μετά από 1.5 χρόνια να αρχίζει να αντιλαμβάνεται το τι μας έχουν στήσει το αλητότσουρμο που κυβερνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση