GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνος σε κελί 13 τετραγωνικών ο Στρος Καν. Πώς περνά στις φυλακές...

Από το http://www.e-go.gr/news Όσοι παρακολουθούν περιπετειώδεις ταινίες ή αμερικάνικες τηλεσειρές, γνωρίζουν πολύ καλά τις φυλακές Ρά...

Από το http://www.e-go.gr/news
Όσοι παρακολουθούν περιπετειώδεις ταινίες ή αμερικάνικες τηλεσειρές, γνωρίζουν πολύ καλά τις φυλακές Ράικερς,  όπου οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, στο άκρο της Νέας Υόρκης. Νησί που συνδέεται με γέφυρα με την συνοικία Κουϊνς της αμερικάνικης μητρόπολης. Κάπου εκεί δίπλα είναι και η συνοικία Μπρονξ και το δεύτερο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, το Λα Γκουάρντια.
Για "σκληρά καρύδια"
Στις φυλακές αυτές, όπου έχουν κινηματογραφηθεί πλήθος ταινίες δράματος και περιπέτειας, φιλοξενούνται μέλη συμμοριών, διακινητές ναρκωτικών, δολοφόνοι, ληστές, και...
 δράστες κάθε είδους σοβαρών "οικογενειακών" και σεξουαλικών εγκλημάτων.
Τόσο οι φυλακές στο νησί Ράικερς όσο και τα κρατητήρια του Ποινικού Δικαστηρίου στο Μανχάταν, όπου είχε μεταφερθεί μέχρι την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου ο Στρος – Καν, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα μέρη.
"Υπάρχει τρομερός συνωστισμός και το φαγητό είναι φριχτό. Και ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα εκεί μέσα είναι ότι οι διάσημοι γίνονται στόχος επιθέσεων", δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του Στρος – Καν, ο Τζέραλντ Λέφκουρτ μιλώντας στο Reuters αναφερόμενος και στα δυο μέρη στα οποία έχει περάσει κάποιες ώρες – μέχρι σήμερα – ο Στρος Καν.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και στο Δικαστήριο στο οποίο εμφανίστηκε ο Στρος – Καν, προκειμένου να αποφανθεί η δικαστής αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, πριν από τον διευθυντή του ΔΝΤ, είχαν δικαστεί δυο πωλητές κρακ και μετά από αυτόν, ένας άνδρας που έδειρε τη γυναίκα του μέχρι θανάτου...
Ένα νησί αλλιώτικο απ' τα άλλα
Το σύμπλεγμα των φυλακών Ράικερς, του οποίου η ανέγερση ξεκίνησε το 1930, εκτείνεται σε εμβαδόν 1,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο μικρό, ομώνυμο νησάκι. Αποτελείται από 10 ξεχωριστές φυλακές και απίστευτο αριθμό κελιών στα οποία φιλοξενούνται περίπου 17.000 κρατούμενοι, πολλοί εξ αυτών εν αναμονή της δίκης τους.
Οι κρατούμενοι χωρίζονται σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο τους. Ο Στρος – Καν, όπως αναφέρουν πληροφορίες της αστυνομίας θα κρατηθεί μόνος του στο κελί, μακριά από άλλους κρατουμένους, για την δική του ασφάλεια.
Πολλοί κρατούμενοι "περιορισμένου κινδύνου" μοιράζονται το κελί τους με δεκάδες άλλους ανθρώπους. Μερικά κελιά μάλιστα μοιάζουν περισσότερο με στρατώνες, καθώς περιλαμβάνουν μέχρι και 50 κρεβάτια.
Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σχολεία, ιατρικές κλινικές, παρεκκλήσια, γυμναστήρια, κομμωτήρια, μανάβικα, αρτοποιείο, ακόμα και πλυντήριο αυτοκινήτων.
"Δεν πρόκειται για απομόνωση του κρατουμένου από οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την προφύλαξη του κρατουμένου, ώστε να μην στοχοποιηθεί ή να πάθει κακό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λόγω του υψηλού του προφίλ", δήλωσε εκπρόσωπος της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.
Μόνος στο κελί, με μπέργκερ γαλοπούλας
Το κελί του Στρος – Καν θα είναι γύρω στα 13 τετραγωνικά, ενώ όταν θα θέλει να βγει εκτός κελιού πάντοτε θα συνοδεύεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Όσο για την καθημερινή του ρουτίνα και τις συνθήκες διαβίωσης, δεν θα διαφέρουν στο ελάχιστο από αυτές των άλλων κρατουμένων.
Θα πρέπει να ξυπνάει στις έξι το πρωί, ενώ τα φώτα στο κελί του θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.
Πολλοί κρατούμενοι, με καλή διαγωγή, απολαμβάνουν μια επί πλέον ώρα "αναψυχής" - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τις φυλακές Ράικερς – κάθε μέρα.
Όσο για τα γεύματα, αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το μενού στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Μανχάταν, αφού αποτελούνται από τροφές όπως μπιφφτέκια γαλοπούλας, λαχανικά και φέτες ψωμιού.

4 σχόλια

  1. TON BAΛANE EKEI ΠOY TOY TAIΡIAZEI.KYΛHΣE O TENTZEΡHΣ BΡHKE TO KAΠAKI. ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΞΥΝΑ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΙΟΤΗ.ΕΝΑΣ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΣ.ΕΑΝ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ,
    ΕΙΝΑΙ ~ 3,60μ Χ 3,60μ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
    ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ~ 3,60μ
    ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ~ 3,00μ Χ 4,3 μ.

    ΣΑΝ ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΚΕΛΛΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ,
    ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ,ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Και επειδη πρωτα βγαινει η ψυχη καιμετα το χουι πλακα θα εχει να την πεσει σε κανα δεσμοφυλακα χαχαχαχα.

    Το αίτημα για προσωπική καμαριέρα
    τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
    εξετάζεται απο την Διεύθυνση των φυλακών
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟ"...
    Όλγα Τρέμη:
    "Η Ελλάδα χάνει ένα σύμμαχο" (!!!).

    Θα τρελαθούμε.
    Την αγιογραφία του Στρος-Καν μας έκαναν στο mega. Ότι έκανε "ήταν προς την θετική κατεύθυνση" είπε ο Τσίμας. Και το μόνο που δεν πρόσθεσε ότι ήταν ο ήρωας της Ευρώπης !

    Δεν τόνισαν όμως ότι ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και ...
    δεν προβλέπεται το μέλλον του ευοίωνο...
    Κουράγιο Ντομινίκ... μόνο 20 χρόνια φυλακή... υπάρχουν και χειρότερα:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Εκτελέστηκε καταδικασμένος βιαστής στο Ιράν. Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για βιασμό εκτελέστηκε σήμερα δι απαγχονισμού στο νότιο Ιράν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ντομινίκ… Καλό κουράγιο…
    Ειδικά στο κελί του Χάρλεμ, με αρκετούς μαυρους με υψηλά “spreads”…. χα χα..
    Π.χ. όταν θα του λέει κάθε βράδυ
    ο συντρόφιμος του στο κελλί, ο Τζαμάλ: “spread your legs Jewboy……”

    Καλό κουράγιο Σοσιαληστές σύντροφοι..του ΠαΣοκ. ΟΛΟΨΥΧΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τώρα θάχει συγκάτοικο κανέναν Ομάρ και τον ίδιο αντί για Ντομινίκ θα τον φωνάζουν … Βερονίκ, ή Λολίτα, ή Χάϊντι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση