GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γυναίκα καιγόταν και οι Ελληνάρες την κλέβανε (Εξάρχεια, Σάββατο 14 Μαΐου)...

Από τον Δήμο Μούτση http://www.aixmi.gr/ Γωνία Καλλιδρομίου και Χ. Τρικούπη, υπάρχει ένα παλιό και γνωστό καφενείο « Η Μουριά» που χρ...

Από τον Δήμο Μούτση
http://www.aixmi.gr/
Γωνία Καλλιδρομίου και Χ. Τρικούπη, υπάρχει ένα παλιό και γνωστό καφενείο «Η Μουριά» που χρόνια τώρα, κυρίως τα Σάββατα, μαζεύει κόσμο υποτίθεται με άποψη, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.  Εγώ συχνά πυκνά κατεβαίνω εκεί, γιατί επιπλέον μπροστά στη «Μουριά» και σε όλο το μήκος της Καλλιδρομίου, γίνεται και μια απ’ τις καλύτερες και μεγαλύτερες Λαϊκές με μπόλικη πραμάτια και πολύ κόσμο, κι εμένα κάτι τέτοια να πω τη μαύρη μου αλήθεια μ’ αρέσουνε. Έτσι, λοιπόν, αυτό το Σάββατο αποφάσισα να κατέβω.
Ήταν περίπου 12.30, όταν ανεβαίνοντας τη Χ. Τρικούπη και βρισκόμενος στο ύψος του πεζόδρομου της Μεθώνης,  κάπου 50 μέτρα πριν την Καλλιδρομίου, ακούω μια τρομερή έκρηξη, με φλόγες, καπνό και φωνές.  Πλησιάζοντας, βλέπω μια μηχανή πεσμένη στο ρείθρο του πεζοδρομίου μπροστά στο καφενείο, λαμπαδιασμένη, κι η φωτιά από την έκρηξη να κατευθύνεται προς τους γωνιακούς ανθοπώλες, καίγοντας ανθρώπους και τέντες.
Χώθηκα γρήγορα μες στο καφενείο, όπου από μιαν άκρη κοίταζα έντρομος τον απέναντι ψαρά και τον κρεοπώλη, να...
 προσπαθούν με ντενεκέδες γεμάτους νερό, να σώσουν τους ανθρώπους που καίγονταν, ενώ κάποιοι άλλοι με λάστιχα «πότιζαν» τη μηχανή που εξακολουθούσε να καπνίζει, (με το σωληνάκι της βενζίνης τραβηγμένο!) και τις τέντες, που φλεγόμενες είχαν πέσει πάνω στο σωρό απ’ τα καμένα γλαστράκια και λουλούδια.
Ένα νοσοκομειακό ήρθε «κελαηδώντας», έβαλαν μέσα μια γυναίκα που θα έπρεπε να ‘ταν η ανθοπώλης της γωνίας, κι έναν άντρα, αλλά αυτόν σε κατάσταση τραγική.  Τους πήρε και τους δυο κι έφυγε. Από κοντά έφυγε κι η Πυροσβεστική. Οι κουκουλοφόροι προ πολλού είχαν πετάξει τις κουκούλες στον πεζόδρομο της Μεθώνης κι είχαν εξαφανιστεί. Κι ενώ η υπόλοιπη Λαϊκή στο βάθος ξανάβρισκε το ρυθμό της, με τα ΜΑΤ ακίνητα – αυτοί δε φύγανε – στραμμένα προς τα ντουβάρια των σπιτιών, όπως  κάνουν και στα γήπεδα που κοιτάνε τις κερκίδες,  μια νέα λάμψη ήρθε να φωτίσει το παράξενο αυτό τοπίο αλλά αυτή  τη φορά ήταν «η φλόγα της  Ελληνικής  λεβεντιάς».  Η αφύπνιση του Νεοέλληνα.
Ούτε αλλοδαποί ούτε μετανάστες. Έλληνες ήταν. Γνήσιοι Αθηναίοι πολίτες, που άρχισαν δειλά – δειλά να προχωράνε κάνοντας κύκλο γύρω απ’ το σωρό με τα πεταμένα γλαστράκια και τα μισοκαμένα λουλούδια της γυναίκας που ‘φυγε με τ’ ασθενοφόρο. Κοίταζαν γύρω αν τους βλέπουν, κοιτιόντουσαν και μεταξύ τους κάνοντας νοήματα του στυλ «…πάρε εσύ πρώτος!… Όχι, εσύ καλύτερα…!» κι άρχισαν δήθεν αδιάφορα να πλησιάζουν, άλλοι διαλέγοντας τα καλά κι άλλοι κλωτσώντας και παραμερίζοντας τα καμένα, μέχρι που στο τέλος φεύγανε και ξανάρχονταν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα, φέρνοντας ολόκληρα καφάσια που τα γέμιζαν και τα ξαναγέμιζαν με γλαστράκια και λουλούδια, σαν τα όρνια που ορμάνε από ψηλά ν’ αρπάξουν ό,τι προλάβουν ν’ αρπάξουν απ’ το ψοφίμι.
Με ποιόν να είμαι;… «Αυτό το μεσημέρι, παρέμεινα εις τα όρη».

14 σχόλια

  1. Kύριε Μούτση δεν έχω σε καμμία υπόληψη τους νεοΈλληνες. Αυτό όμως δεν με οδηγεί στο να αγαπώ τους λαθρομετανάστες. Τα ίδια σκατά είναι. Ίσως και καλύτερα από εμάς. Το πρόβλημα είναι οτι ο βόθρος που λέγεται Αθήνα γέμισε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογή Προεδρείου στο Δ.Σ.Α.
    Καταχωρήθηκε: 18-05-2011

    Αθήνα, 18.5.2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συνήλθε στις 17.5.2011 και εξέλεξε για τις θέσεις των Αντιπροέδρων τον κ.Αθανάσιο Κανελλόπουλο και την κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, στη θέση του Γενικού Γραμματέα τον κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και για τη θέση του Συμβούλου -Ταμία τον κ. Χρίστο (Τίτο) Χριστόπουλο.

    18 Μαϊ 2011 3:36:00 μ.μ.

    ο Βερβεσος Δημητρης δεν εξελεγη τιποτα

    Αυτα παθαινουν οσοι τακιμιαζουν με τους δεξιους Παξινους την πατανε και απο δεξια και απο το Πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμο!!! κι εσύ μας κατέθεσες τώρα μια διαπίστωση ΑΙΧΜΗΣ, κι ούτε ένας Έλληνας να μπει μπροστά να πει ΕΕΕ! ΣΤΟΠ ως εδώ και μη παρέκει!!! όπως το περιγράφεις, κι εσύ μέσα στον κύκλο της κιμωλίας σου, περέμεινες σαν ένας άλλος ύπνισμένος Νεοέλληνας.

    Πως λοιπόν μόνο με χίλιους 19 να πάει η δημοκρατία μπροστά!!!

    http://www.gopetition.com/petition/44615.html

    Κατά τ΄ άλλα "στείρες" οι πενιές της ΑΙΧΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα σε σενα Δήμο Μούτση. Για τους δολοφόνους αριστεριστές, τις καμαριέρες,τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης δεν λές τίποτα, δεν τους καταδικάζεις. Προσπαθείς να προσβάλλεις μεροκαματιάρηδες ανθρώπους που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν εκεί για να ψωνίσουν.
    Προσβάλλεις με τον χειρότερο τρόπο,τις μανάδες και τις αδελφές μας όταν τις λές κλέφτρες.Μπράβο παλλικαράκι μου.Είσαι πολύ αντρείκελο.
    Αλλά δυστυχώς για σένα και τους ομοίους σου δεν μασάει πιά ο κόσμος. Τώρα,όσο αφορά εσένα, είσαι ένα ανθρωπάριο,ένα δειλό καθίκι, που αντί να τρέξεις να βοηθήσεις, πήγες και κρύφτηκες μέσα στο καφενείο,εν αντιθέσει με αυτούς που προσπαθείς να κατηγορήσεις που έτρεχαν να βοηθήσουνε. Πάντων άν κάποιοι έκλεψαν αυτοί θα ήταν σίγουρα φίλοι σου λευκοί λαθρομετανάστες και σίγουρα όχι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. K.K.Eδες, Συριζαίοι και αναρχικοί είναι ως επι το πλείστον οι κάτοικοι των Εξαρχείων,σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα,γι΄αυτό συμπεριφέρθηκαν κατά αυτό τον τρόπο. Ομοϊδεάτες σου κε. Δήμο Μούτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο, Δήμο. Καλά τα είπες.Όσο για την παρατήρηση του ΑΝΩΝΥΜΟΥ των 4.04:00μ.μ., που δεν έχει το θάρρος να βάλει το όνομά του, δεν κατάλαβε ότι το θέμα δεν είναι ο μετανάστης, αλλά ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ της ντροπής μας.
    Νάσε καλά Δήμο. Σε γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου σου "Η ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ". Τάκης Πορτούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Δημο λεβεντια εκανες μια πολυ καλη περιγραφη του συγχρονου Ελληνα.Διστυχως ετσι εχουμε καταντηση χασαμε αυτο για το οποιο μας θαυμαζαν καποτε ολοι ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ και μαζι μαυτο χαθηκε και η αξιοπρεπεια.Αλλος για Χιο τραβηξε κι αλλος για Μυτιληνη κι ο χαρος βγηκε παγανια μες στης Αθηνας τα στενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Μούτση,
    και θέλεις και να σε πιστέψουμε τώρα; Αφού λοιπόν, όπως λες τους είδες να πλιατσικολογούν γιατί τουλάχιστον δεν τους έκραξες - δηλαδή να τους βάλεις τις φωνές - για να σταματήσουν;

    Δεν το πιστεύω, γιατί μπορεί εσύ να αδιαφόρησες για τον πάγκο με τα λουλουδάκια της καημένης κυρίας, αλλά τουλάχιστον οι συνάδελφοι της θα τους είχαν αρχίσει στις πολύ μα πάρα πολύ χοντρές σφαλιάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ..
    ΟΨΕΠΟΤΕ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΞΑΜΟΛΗΘΟΥΝ ΕΛΕΘΕΡΑ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ , ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ 'Η ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Μ' ΑΥΤΑ ΖΟΥΝ.
    ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρτε το χαμπαρι. ασφαλιτες με κουκουλες ητανε. αντε ας δουλεψει λιγο το μυαλουδακι σας -οσο σας εχει μεινει-.
    Οσο για σενα γιατι δεν τους κυνηγουσες που εκλεβαν τους συναθρωπους σου? ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΕΙΣΑΙ.
    Τι νομιζεις, οτι ειναι αλλοθι ο εφησυχασμος σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kατω τα βρωμοχερα σας χερια απο τον "Αγιο Φεβρουαριο"..Αληταραδες,τεμπελοσκυλα του κερατα.χαπακομενα αποβρασματα
    που εχετε ισοπεδωσει τα παντα..
    Νασαι παντα καλα Δημο Μουτση...σε αγαπαμε για τα τραγουδια που μας χαρισες...
    Νικος Διαμαντιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

    ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΕΡΑ.

    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

    ΑΦΟΥ ΔΕ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ.

    ΕΙΣΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην το ψάχνεις δεν πειράζει ..

    http://www.youtube.com/watch?v=XxmeLSDdE4U

    "..Εγώ μωρό μου είμαι πολύ μακρυά .."

    ".. αχαλύνωτος ρομαντισμός .."

    ο ΑΙΧΜΗΡΟΣ ιπότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Δ.Μούτση
    Όταν ταυτίζετε τους κοινούς κλέφτες με Ελληνάρες και Νεο-Έλληνες, υπάρχει πρόβλημα.

    Έννοιες που δεν κατανοώ τη χρήση τους. Δηλαδή οι υπόλοιποι συμπαραστεκόμενοι τι ήταν Τούρκοι και Αλβανοί;;;;;; Το θύμα τι είναι,... Γεωργιανή;;

    Μία "καλή μαρτυρία" κατά των τρομοκρατών αντί να σταθεί στο ύψος της, βρίσκει την ευκαιρία και αναλίσκεται σε μισερή για τους Έλληνες περιγραφή.
    Λυπάμαι κύριε Μούτση αλλά εσείς το βγάλατε.
    Μην με τοποθετήσετε, όμως, σε καμιά νεοταξική ομάδα. Το 1974 άκουγα τις "Μαρτυρίες" σας με όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση