GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκανε πίσω και ψηφίζει το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων η ΝΔ...

Αναδιπλώθηκε τελικά η ΝΔ και  ψήφισε υπέρ της ρύθμισης για το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δη...

Αναδιπλώθηκε τελικά η ΝΔ και  ψήφισε υπέρ της ρύθμισης για το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που προβλέπει τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων στις 40 ώρες εβδομαδιαίως, εγκρίθηκαν επί της αρχής κατά πλειοψηφία.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Εσωτερικών, Χρ. Ζώης, είχε καταλογίσει στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση «επικοινωνιακά παιχνίδια» με... αιχμή την πρόβλεψή του ότι θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, ο οποίος είπε πως το κόμμα του δεν είναι αντίθετο στη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων και θα υπερψηφίσει τη σχετική ρύθμιση. Σήμερα ο κ. Ζώης δήλωσε πως η ΝΔ θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο, σημειώνοντας πάντως ότι επιμένει να διαφωνεί με τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός, για το όφελος που θα αποκομίσει το Δημόσιο, ζητώντας περαιτέρω τεκμηρίωση.

5 σχόλια

  1. Ραγκούσης-Νταλάρας: Χαρούμενοι
    οι δημ υπ. που θα δουλεύουν +2 ώρες... για τα υπόλοιπα φταίει ο Καραμανλής..

    Απαντώντας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο κ. Ραγκούσης όλα αυτά ιδίως μετά τα προχθεσινά «αποκαλυπτήρια» του Ντομινίκ Στρος Καν. «Καθένας τώρα γνωρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου, αφού διέσυρε τη χώρα διεθνώς εκβίασε εκλογές, κατά τις οποίες ο μεν κ. Καραμανλής είπε την αλήθεια ο δε κ. Παπανδρέου εξαπάτησε πολιτικώς τον ελληνικό λαό. Και ποιος μιλάει για στείρα αντιπολίτευση ;

    Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου σε πεντέμισυ χρόνια ψήφισε μόνο πέντε νομοσχέδια. Με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Σαμαρά η ΝΔ έχει ψηφίσει τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποκλειστικά αφιερωμένο στον Ψυχοπαθή του Πασοκ, Θανάση Λεπίδη που γυρνάει στις αρναρτήσεις για να γλύφει
    το Διανοητικά Ανάπηρο..ΑΜΕΑ. μογγολάκι Γιωργάκη. ~~~~~~~~~~~

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ…
    ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ;

    Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθήνα Δρέττα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο παροχής, το οποίο θα έχει νομοθετηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.
    Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM", τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει αυτή τη στιγμή το ύψος της μείωσης, πριν να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλογιστικές μελέτες.

    Όσον αφορά στην επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τα επιδόματα ανεργίας, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα. "Θα προσπαθούμε να δούμε, ξύνοντας το λίπος, αλλά χωρίς να φθάσουμε στο δέρμα, ποιες εξοικονομήσεις μπορούμε να έχουμε απ’ οπουδήποτε μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση, προκειμένου να κρατήσουμε σταθερές δύο δαπάνες που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες: τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας", σημείωσε.

    Τόνισε δε ότι κάτι τέτοιο "προφανώς δεν είναι ευχάριστο. Πιθανόν σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν και σκιές αδικίας, αλλά η βασική μας στόχευση παραμένει να σώσουμε αυτά τα δύο και να μπορέσουμε να περιορίσουμε απ’ όπου μπορούμε. Διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να πάμε σε οριζόντιες περικοπές, πράγμα που αποκλείεται ολοκληρωτικά".

    Η ίδια υποστήριξε ότι η τρόικα δεν διαφωνεί με την πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 1 δισ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας, τονίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση. "Η τρόικα προσπαθεί να καταλάβει γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα και από πού θα τα βρούμε".

    Σχετικά με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων και στα πολυτεκνικά επιδόματα, αν και παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας για το θέμα, τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά περιθώρια εξορθολογισμού".

    ΜΠΑΤΣΡΑΔΟ ΠΑΣΟΚ ΓΑΜΗΜΕΝΟ
    ΑΞΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΜΗΣΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΩΛΑΝΤΕΡΟ ΣΟΥ
    ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
    ΑΛΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά από παντού: Υψηλά πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν!!!

    Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για όσους δεν συμμετάσχουν στην απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών του 2011, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλους και θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν απογραφούν.

    ΠΑΠΑΚΩΣ.. Ο Τζιτζιφιόγκος της Κυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ..."ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ ΨΟΛ-Σ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ"...
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!
    Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΑΤΟΜΠΛΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία»...

    Η αχίλλειος πτέρνα της κ. Διαμαντοπούλου Άννας ή η «Σύγχρονη Δήλωση Μετάνοιας»!

    Το Νέο Πρότυπο και Πειραματικό ψηφιακό Σχολείο… Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!


    Ελπιζουμε οτι ο δρ Κουτσουκος θα σταματησει την φασιστικη κατηφορα στα νεα σχολεια!

    Νικος Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση