GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αγγ. Φιλιππίδης της ΝΔ (ξε)πούλησε το 80% των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου...

24 σχόλια

  1. Η “I.J. Partners”, τα CDS και το ….καλαμπόκι.

    (ή όποιον ανακατεύεται με το καλαμπόκι τον τρώνε οι κότες)

    Μιλώντας σήμερα στον Real FM για την υπόθεση των CDS ο Πάνος Καμμένος είπε για την εμπλεκόμενη “I.J. Partners”: “…προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker. ...”

    Avanti popolo! ‘ήταν ο τίτλος στο antinews στις 24/10/2010 και έγραφε ο Archaeopteryx:

    Θα θυμάστε κύριοι και κυρίες ότι για λόγους απλής μπακαλικής αριθμητικής, είχα παρομοιάσει όλη αυτή την εξυπνάδα με την Πράσινη Ενέργεια, και το ρεύμα που κοστίζει €35 ή €45 ανά MWhr, και που θα το πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ €100, ή €200, ή €400, με το Καλομπόκι του Αθανασόπουλου από τις ένδοξες μέρες του μπαμπά Αντρέα Παπανδρέου;

    Ποιός έμπορος καλαμποκιού, φίλος του Γιωργάκη είχε βρεθεί συνεταίρος σε εκείνη την κομπίνα; Κάποιος κύριος Μαργέλος. Μου λένε τώρα ότι βγήκε ο Τέρενς Κουϊκ και είπε ότι ο κύριος Μαργέλος είναι συνεταίρος στο i4cense, την εταιρία lobbying του Αντρίκου που προωθεί τα πράσινα αιολικά. 100-35=65. 200-35=165. ΠΟΛΛΑ τα τσάμπα λεφτά, και δεν έχουν σχέση ούτε με “Ανάπτυξη”, ούτε με “Οικολογία”. Κλέβουν τον καταναλωτή, και τα βάζουν στην τσέπη. Αυτή τη φορά με τις ευλογίες της Σοσιαληστικής Διεθνούς. Avanti popolo!

    Τα «νέα τζάκια» του ΓΑΠ της δεκαετίας του 80 που …ανανεώθηκαν

    Ενώ στις 24/3/2010 γράφαμε σε άλλη ανάρτηση:

    Διδακτική για το παρόν είναι και ιστορία της «Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών» που στήριζε επί εποχής Κοσκωτά, τις πολιτικές φιλοδοξίες του νεαρού τότε Γιώργου Παπανδρέου. Τα «Νέα Τζάκια», όπως τα έλεγαν τότε, άρχισαν να σχηματίζονται το 1986 με «κλειστές διαλέξεις» του Γ. Παπανδρέου στο κτίριο της «Ιντεραμέρικαν» του κ. Δ. Κοντομηνά. Προσκεκλημένοι σε εκείνες τις κλειστές συγκεντρώσεις ήταν διάφοροι «νέοι» επιχειρηματίες της εποχής, όπως ο Γ. Κοσκωτάς και ο Θ. Μαργέλλος που πρωταγωνίστησε, μαζί με τον Λούβαρη, στο γνωστό «σκάνδαλο του καλαμποκιού» και είναι ακόμα φίλος του Γιώργου. Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών ήταν οι : Θανάσης Λαβίδας, Χάρης Κυριαζής, Δ. Καλλιτσάντσης, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Κοντομηνάς και Βαρβάρα Βερνίκου.
    Εκτός των προηγούμενων, στους 44 επιχειρηματίες – ιδρυτικά μέλη της «Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών» ήταν και οι : Πέτρος Γ. Δούκας , Πάνος Τσουπίδης, Νίκος Κιολεϊδης, Θεοδόσης Δ. Μπουντουράκης, Στάμος Στράτος, Οδυσσέας Κυριακόπουλος , Κώστας Καίσαρης, Λεωνίδας Ιωάννου, Μηνάς Τανές , Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Νικόλαος Φιλίππου – Βαρλής, Αδαμάντιος Λαδένης, Θανάσης Μαρτίνος, Κ. Κουλουβάτος, Ν. Α. Κανελλόπουλος, Π. Δ. Κανελλόπουλος. Δημήτρης Δασκαλόπουλος , Ιωάννης Ε. Αργυρός κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάτος, νάτος ο ΚΟΝΤΙΝΟΣ του Παπανδρέου!

    Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς κύριε...ΝΤΟΛΙΟ! Για ρίξε τώρα μια ματιά στο παρακάτω βίντεο της Γαλλικής Τηλεόρασης για να δεις τον κύριο....Θεόδωρο Μαργέλλο της Informed Judgement Partners και κοντινό του Παπανδρέου! Μιλάει για τα ...CDS:

    Ο "Κοντινός" στον πρωθυπουργό...
    Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στογαλλογερμανικό κανάλι Arte, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ, του Jean Quatremer, με θέμα την Ελληνική κρίση.
    Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των:
    Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γ. Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ, Θεόδωρου Μαργέλλου και άλλων.
    Δείτε τις δηλώσεις του "κοντινού", όπως αποκαλείται στο ντοκυμαντέρ, στον Έλληνα πρωθυπουργό ....


    Υ.Γ
    Το αρχικό Βίντεο είναι του ccoutoulas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι για να θυμόμαστε !!!
    ποιοι μας κυβερνούν..............

    Σήμερα κόπτονται όλοι στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες για την μετοχοποίηση του ΟΤΕ για το δήθεν «σκάνδαλο» της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. θαυμάστετους !!!

    Παραθέτουμε επίσημα στοιχεία από το....
    πόρταλ του ΠΑΣΟΚ.....

    "Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για την εκποίηση του ΟΤΕ.
    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

    Ο ΟΤΕ αποτελεί την πιο διεθνοποιημένη, στρατηγικού χαρακτήρα κερδοφόρο επιχείρηση της Ελλάδας με έντονη δραστηριοποίηση και επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες, σημαντική παρουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά τηλεπικοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης, ακίνητη περιουσία και υποδομές που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ.

    Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που υποβάθμισαν τον ΟΤΕ, επέλεξε το Δεκέμβριο του 2006, να καταργήσει τις ρυθμίσεις που διασφάλιζαν το δημόσιο έλεγχο και προέβλεπαν αφενός ότι το Δημόσιο ΔΕΝ επιτρέπεται να κατέχει ποσοστό μικρότερο από το 1/3 του μετοχικού του κεφαλαίου του ΟΤΕ (Ν. 2843/00) και αφετέρου ότι ιδιώτης επενδυτής με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% ΔΕΝ έχει δικαίωμα παράστασης και ψήφου στη γενική συνέλευση πέραν του 5% (Ν. 2257/94). Στη συνέχεια μείωσε ακόμα περισσότερο το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ καθιστώντας τον εύκολο στόχο για κάθε επίδοξο επενδυτή.

    Η Κυβέρνηση προχωρά κατά παρέκκλιση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης με αδιαφανείς διαδικασίες στην εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην DT, μέσω της διαμεσολάβησης ιδιώτη επενδυτή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του εγγυητή του υπερτιμήματος που αυτός καρπώνεται από τη διαδικασία.

    Η Κυβέρνηση εκποιεί τον ΟΤΕ και παραδίδει τη διοίκηση του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής σε μια ξένη, ουσιαστικά κρατική, τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, χωρίς να εξηγεί ούτε τους λόγους, ούτε τα πιθανά οφέλη για τον ΟΤΕ, για τους καταναλωτές, και για την ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο του ΟΤΕ έδωσαν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εμείς έχουμε πει πολύ καθαρά τον στόχο μας, που είναι ότι θέλουμε να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος στον ΟΤΕ. Έχουμε πει εξίσου καθαρά ότι αυτό εξαρτάται από μία σειρά από πράγματα. Εξαρτάται, πρώτον, από τη συμφωνία την οποία θα βρούμε, γι´ αυτό και ζητάμε τη συμφωνία. Διότι αυτό που έχουμε ακούσει αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτομερείς όρους, για το πώς και σε ποια τιμή και πότε το Δημόσιο θα πουλήσει περαιτέρω αλλά δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε εάν υπάρχουν δρακόντειοι όροι, που να απαγορεύουν στο Δημόσιο, αν θέλει, να αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο στον ΟΤΕ.

    Άρα, πρώτον, εξαρτάται τι συμφωνία θα έχουμε. Δεύτερον, εξαρτάται από τι ποσοστό θα βρούμε στον ΟΤΕ. Είναι προφανές ότι είναι διαφορετικό να βρεις έναν ΟΤΕ με το Δημόσιο στο 25%, και να βρεις έναν ΟΤΕ με το Δημόσιο στο 5%. Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι στην πρώτη.

    Και το τρίτο, είπαμε ότι εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρούμε στις τηλεπικοινωνίες και στην αγορά, όταν έρθει η στιγμή και είμαστε κυβέρνηση, και θελήσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, με το οποίο θα μας έχουν εκλέξει οι πολίτες. Να τελειώσω απαντώντας σε ένα μονάχα ζήτημα. Το υπερτίμημα το οποίο πλήρωσε η Deutsche Telekom, για να αγοράσει από το Ελληνικό Δημόσιο τον ΟΤΕ, είναι 145.000.000 ευρώ. Εμείς θα ήμασταν πρόθυμοι να δώσουμε 145.000.000 ευρώ, για να πάρουμε πίσω τη Διοίκηση."

    Η κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ μετοχοποίησε τον ΟΤΕ με τιμή/μετοχή πάνω απο 27 ευρω.

    Ο Παπανδρέου και η κομπανία του σε τι τιμή θα πουλήσουν το νέο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ?

    Ο Παπακωνσταντίνου θέλει ακόμα να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος στον ΟΤΕ, όπως μας έλεγε προεκλογικά?

    Είναι ακόμα πρόθυμοι να δώσουν 145.000.000 ευρώ, για να πάρουν πίσω τη Διοίκηση?

    Ας το καταλάβουν ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει είδηση, ας πουν έστω και μια φορά την αλήθεια στο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΑ CDS ;

    Έτοιμος να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο τεράστιο σκάνδαλο με την εταιρεία Informed Justice Partners !
    Στο σκάνδαλο διαπλέκονται πολλοί παράγοντες! Το σκάνδαλο αποκάλυψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος.

    Διαβάστε την φοβερή αποκάλυψη του μπλόγκ ΟΛΥΜΠΙΑ:

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ CDS.
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΟΦΕΊΛΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΎΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.

    Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από την ενδελεχή έρευνα του βουλευτή Πάνου Καμμένου που πραγματικά δεν υπολόγισε τίποτα και.....
    φέρνει στο φως την εταιρεία που κερδοσκόπησε εις βάρος της πατρίδας. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μία ημέρα. Όσοι την στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι. 26 δις εκτιμάται το κέρδος της υπεραξίας.

    Η εταιρεία έχει τον απίστευτο τίτλο: Informed Justice Partners, Που βέβαια ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αφού ο βαθμός πληροφόρησης της είναι τεράστιος ώστε να ποντάρει στο επίμαχο CDS την ώρα που μία πανίσχυρη κυβέρνηση είχε διαδεχθεί την παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή.

    Δείτε τώρα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Informed Justice Partners:

    Και στο Advisory board φιγουράρει η πασίγνωστη κυρία Μιράντα Ξαφά, του …ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Πήγε εκεί μετά την παραίτηση της!

    Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση

    Πως σχετίζονται τα πρόσωπα αυτά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο;
    Διαβάστε και φρίξτε:
    Jose Maria Figueres: Σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense που ιδρυσε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού !
    Σας λέει κάτι το περιβόητο “σκουώς” που έπαιξε με τον αδερφό του και πρωθυπουργό προ ολίγων ημερών ;

    Το ντοκουμέντο που ακολουθεί αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συνεργάζεται
    1. Με εταιρεία του αδερφού του και 2. Με εταιρεία που συμμετέχει στέλεχος της IJ Partners !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι οικογένειες Παπανδρέου – Figueres, διατηρούν στενές σχέσεις και σε άλλα επίπεδα, με φόντο την “Πράσινη Ανάπτυξη”.
    Καμαρώστε* την κυρία Figueres και τον Γιώργο Παπανδρέου στο Davos πριν από λίγο καιρό.

    Θεόδωρος Μαργέλλος, ο οποίος στο εξαιρετικά λιτό βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του fund αναφέρει «ότι είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος προϊόντωνκαι επιχειρηματίας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων». Επισημαίνεται ότι επιχειρηματίας με το όνομα Θεόδωρος Μαργέλλος είχε εμπλακεί στη δεκαετία του ’90 με την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο επιτήδειοι «βάφτιζαν» ελληνικό και καρπώνονταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων δραχμών. (πηγή: Το Ποντίκι).

    Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ οι πληφορορίες που τον θέλουν να “εξαφανίζεται” μαζί του με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στα ταξίδια – μυστήριο του πρωθυπουργού στο Παρίσι, διαρρέονται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

    Michael Demirel (!!).______________
    Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραφε τα περιβόητα Swaps με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σύμβουλο, για τα οποία η νυν κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις μηνύσεις.

    Εάν θέλετε να μάθετε την ιστορική οικογένεια που κατάγεται ο κύριος Demirel, διαβάστε εδώ:
    Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

    Άλλη μία διαχρονική αγάπη δηλαδή:
    Η Siemens xορηγός σε ΜΚΟ του Αντρίκου !

    Και βέβαια, στην i4cense φιγουράρει το όνομα της κόρης του Ισμαήλ Τζεμ. Δεν είναι βέβαια η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος των Παπανδρέου, αφού έχει προηγηθεί το ασύλληπτο “μπουμπούκι” κυρία Nur Batur, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.

    Η Βatur συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της.

    H Νur Βatur που πρωτοστατεί σήμερα στην ίδρυση ελληνοτουρκικού συνδέσμου δημοσιογράφων, ήταν εκείνη που υπέγραφε το καλοκαίρι του 2000 συκοφαντικό άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική» με αθλιότητες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Αθλιότητες που εδώ αναπαρήγαγε ένας άλλος υποστηρικτής του μνημονίου,
    ο κύριος Καρατζαφέρης.

    Η συνέχεια στους “επαγγελματίες της
    ενημερωσης” και βέβαια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ._______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΣΕΙς Ο ΠΕΡΙΒΟΙΗΤΟΣ ΚΩΣΤΑς ΤΣΑΡΟΥΧΑς (ΤΗΣ ΝΔ;)ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ ΕΚ ΚΥΠΡΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ.!!!
    ΘΕΟς ΦΥΛΑΞΟΙ..ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΛΕΗ ΤΗς ΜΟΝΗς ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ!!
    ΟΜΙΛΗΤΗς-ΟΠΩΒς ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΕΥΦΡΑΙΜ' Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟς Κ ΤΣΑΡΟΥΧΑς ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟς ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ,ΤΟΥ
    ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗς ΝΔ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΒΤΟΥΒΑΛΟΥ ΚΛΠ...
    ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟς ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ!

    ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕς ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙς ΤΟΝ ΕΥΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ; ΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑς ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΡΕΜΠΕΣΚΕ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ;
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά είπε ο Καμμένος σήμερα στον Real fm

    Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ.

    Το θέμα είναι που πουλήθηκε:
    Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού.
    Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι
    η Μ. Ξαφά.
    Ενώ πουλήθηκε αυτό το CDS, την ώρα που γνώριζε ότι η είσοδος στο ΔΝΤ, θα οδηγούσε τα spreads ψηλά, άρα και αυτό το ασφάλιστρο κινδύνου θα κάλυπτε πιθανές απώλειες του Τ.Τ., πουλήθηκε και αγοραστής φέρεται σε ένα μέρος να είναι εταιρία όπου εμπλέκονται πρόσωπα που είναι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και αν όχι του πρωθυπουργού, επειδή ήταν συμμαθητής του, πρόσωπα που μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε οργανώσεις και εταιρείες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας.

    Το κόμμα μου ακόμα δεν το έχω ενημερώσει πλήρως γιατί συλλέγω στοιχεία. Είπα στη Βουλή μήπως κάποιοι ποντάρουν σε πολιτικά CDS ; και εννοώ αυτούς που αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα.

    Ρώτησα επίσημα από το βήμα της Βουλής: ποιοι αγόρασαν, ποιοι κατέχουν, σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση που γίνει haircut ;
    Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια.

    Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλά με τον Στρ. Καν και δεν ενημερώνει κανένα, αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ. Κάποιος κερδίζει 26 δισ. δολάρια και κάποιοι από αυτούς φέρονται να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

    Ομιλώ για την “I.J. Partners”, όπου προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού
    Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα,
    ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά.
    Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας,
    είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker.
    Όταν πουλάς CDS από κρατική τράπεζα σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια την δίνεις σε ιδιώτες κάτι που είναι νομικά κολάσιμο.
    Τα CDS αυτά αν γίνει credit event δίνουν κέρδος μέχρι και 65 φορές παραπάνω από ότι έχουν ποντάρει.

    Είναι γυμνά και δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ομόλογα αλλά για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ποντάρουν στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.
    Καλώς έκανε που αγόρασε τα CDS ο κ. Φιλιππίδης. Ο επόμενος το πούλησε χάνοντας το κέρδος.΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΧΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός έμπορος καλαμποκιού, φίλος του Γιωργάκη είχε βρεθεί συνεταίρος σε εκείνη την κομπίνα ; Κάποιος κύριος Μαργέλος.________________________

    Μου λένε τώρα ότι βγήκε ο Τέρενς Κουϊκ και είπε ότι ο κύριος Μαργέλος είναι συνεταίρος στο i4cense, την εταιρία lobbying του Αντρίκου που προωθεί τα πράσινα αιολικά. 100-35=65. 200-35=165. ΠΟΛΛΑ τα τσάμπα λεφτά, και δεν έχουν σχέση ούτε με “Ανάπτυξη”, ούτε με “Οικολογία”. Κλέβουν τον καταναλωτή, και τα βάζουν στην τσέπη.
    Αυτή τη φορά με τις ευλογίες της Σοσιαληστικής Διεθνούς.
    Avanti popolo!

    Και νομικοι συμβουλοι της εταιρειας ειπαμε Παμπουκης και Πετσαλνικος.
    ______________________________________________
    πασοκ..ολε ! ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ !!! ΟΛΕ...

    Η “αυτοκρατορία της λαμογιάς” αντεπιτίθεται στα πορτοφόλια μας για μία ακόμη φορά.
    Ζήτω ο σοσιαλισμός !
    Για να πλουτίσουν τα λαμόγια και να εξαθλιωθούν οι Έλληνες.
    Αυτό είναι το όραμα του GAP.


    ///////////////////////////////////
    Παρτε τα λεφτα απο τις Τραπεζες
    Πέφτουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ. Το θέμα είναι που πουλήθηκε: Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
    Ενώ πουλήθηκε αυτό το CDS, την ώρα που γνώριζε ότι η είσοδος στο ΔΝΤ, θα οδηγούσε τα spreads ψηλά, άρα και αυτό το ασφάλιστρο κινδύνου θα κάλυπτε πιθανές απώλειες του Τ.Τ., πουλήθηκε και αγοραστής φέρεται σε ένα μέρος να είναι εταιρία όπου εμπλέκονται πρόσωπα που είναι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και αν όχι του πρωθυπουργού, επειδή ήταν συμμαθητής του, πρόσωπα που μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε οργανώσεις και εταιρείες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας.
    Το κόμμα μου ακόμα δεν το έχω ενημερώσει πλήρως γιατί συλλέγω στοιχεία. Είπα στη Βουλή μήπως κάποιοι ποντάρουν σε πολιτικά CDS; και εννοώ αυτούς που αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα. Ρώτησα επίσημα από το βήμα της Βουλής: ποιοι αγόρασαν, ποιοι κατέχουν, σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση που γίνει haircut ; Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλά με τον Στρ. Καν και δεν ενημερώνει κανένα, αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ.Κάποιος κερδίζει 26 δισ. δολάρια και κάποιοι από αυτούς φέρονται να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
    Ομιλώ για την “I.J. Partners”, όπου προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker. Όταν πουλάς CDS από κρατική τράπεζα σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια την δίνεις σε ιδιώτες κάτι που είναι νομικά κολάσιμο.
    Τα CDS αυτά αν γίνει credit event δίνουν κέρδος μέχρι και 65 φορές παραπάνω από ότι έχουν ποντάρει. Είναι γυμνά και δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ομόλογα αλλά για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ποντάρουν στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.
    Καλώς έκανε που αγόρασε τα CDS ο κ. Φιλιππίδης. Ο επόμενος το πούλησε χάνοντας το κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καρυωτάκης:

    Του κόσμου η καταφρόνια τούς βαραίνει
    κι αυτοί περνούνε αλύγιστοι κι ωχροί,
    στην τραγική απάτη τους δομένοι
    πως κάπου πέρα η Δόξα καρτερεί,
    παρθένα βαθυστόχαστα ιλαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Π....Ο ΚΑΒΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΟΣΗΜΗΤΗ ΤΟ ΧΑΨΑΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόλαφο για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αποτελούν οι επιστολές του Πέτρου Δούκα για την οικονομία, ο οποίος από το 2004, ουσιαστικά, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη και τη δυνατότητα της Ελλάδος να συνεχίσει να δανείζεται απρόσκοπτα και με χαμηλό επιτόκιο.

    Ο πρώην υπουργός αποδεικνύει με τον τρόπο αυτό ότι ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε τα πάντα για την οικονομία έγκαιρα, αλλά, παρ' όλα αυτά, δεν έλαβε κανένα μέτρο, για να αποτρέψει την πορεία της χώρας στον… γκρεμό!

    Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου του 2008, ο κ. Πέτρος Δούκας προέβλεπε σαφέστατα τις εξελίξεις και ανέφερε στον πρώην πρωθυπουργό:

    «Η ευχέρεια δανεισμού είναι και άμεση και πιο σημαντική πρόκληση για τη χώρα και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων».

    Ουσιαστικά, ο κ. Δούκας έλεγε στον κ. Καραμανλή ότι σε λίγο δεν θα μπορείς να δανείζεσαι και ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το επόμενο διάστημα. Αντί, όμως, ο Κ. Καραμανλής να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του αυτή την ύστατη επισήμανση, αντικατέστησε λίγους μήνες αργότερα τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος, επίσης, ζητούσε τη λήψη μέτρων με τον Γιάννη Παπαθανασίου, που δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει, έστω και λίγο, την καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, πορεία της χώρας.




    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή με βάση τις επιστολές του κ. Πέτρου Δούκα, που σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα η zougla.gr:

    Μόλις στις 20 Ιουλίου του 2004, ο κ. Πέτρος Δούκας ενεχυρίαζε στον Κώστα Καραμανλή μακροσκελή επιστολή, στην οποία περιγράφεται το δράμα της ελληνικής οικονομίας. Σημαίνει συναγερμό για την πορεία του Ταμειακού ελλείμματος, εκτιμώντας ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ ή το 11%(!) του ΑΕΠ, μόνο μέσα στην πρώτη χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ..

    Προβλέπει ακόμη σημαντική υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών και μάλιστα κατά 2,9 δισ. ευρώ. Δηλαδή, κατά μια πρόχειρη πρόβλεψη εκείνης της εποχής (2004), το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν τεράστιο και επέβαλε την άμεση λήψη σκληρών μέτρων.

    Ο κ. Δούκας, όμως, επιρρίπτει και σοβαρότατες ευθύνες στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.

    «Παραλάβαμε επίσημο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης που στο τέλος Φεβρουαρίου 2006 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ», σημειώνει στον Κώστα Καραμανλή, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν και «κρυμμένες υποχρεώσεις» 2,2 δισ. ευρώ για τα φάρμακα, 400 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Νομικών, 6 δισ. για τα νέα τοκομερίδια και 800 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς την Αγροτική Τράπεζα. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνει ο κ. Δούκας υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, αναδρομικές πληρωμές για το ΛΑΦΚΑ, τις μισθολογικές προαγωγές συνταξιούχων αξιωματικών ύψους ενός δισ. ευρώ(!), τα χρέη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης ένα δισ. ευρώ καθώς και υποχρεώσεις για επιστροφές ΦΠΑ.

    Από τις πρώτες κιόλας ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Πέτρος Δούκας προτείνει τη λήψη σειράς σκληρών μέτρων, περίπου, όπως αυτά που αναγκάστηκε τελικά να λάβει η χώρα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που μας πέρασε. Από το «πακέτο Δούκα» λείπει, ωστόσο, η περικοπή μισθών και συντάξεων.

    Ακόμη ο κ. Δούκας προβλέπει και ενημερώνει τον κ. Καραμανλή για την πορεία των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι ήδη από τότε αυξανόμενη και προτείνει τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει μόνο τα αναλογιστικά δεδομένα, ώστε να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία.

    Αντί όλων αυτών, ο κ. Καραμανλής επέλεξε την «ήπια δημοσιονομική προσαρμογή» του κ. Αλογοσκούφη, που οδήγησε ουσιαστικά στη χρεοκοπία της Ελλάδας, το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του κ. Κοντοπυράκη και γενικώς την εγκληματική, όπως αποδείχθηκε, αδράνεια σχεδόν σε όλα τα θέματα της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



    "Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τόλμησε να αλλάξει το κράτος" δήλωσε σε συνέντευξή του στην real news ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Παπαθανασίου και τόνισε πως "Δεν θα είχαμε προσφύγει στο ΔΝΤ αν είχαμε λάβει έγκαιρα μέτρα".




    Και αυτά τα λέει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών του κ. Καραμανλή και όχι το ΠΑΣΟΚ για να ρίξει ευθύνες στην ΝΔ.


    Ο κ. Παπαθανασίου όμως δεν μας, λέει στη συνέντευξή του, το γιατί δεν πήρε τα αναγκαία αυτά μέτρα. Όπως δεν μας λέει ποιος τον εμπόδισε. Όπως δεν μας λέει γιατί η ΝΔ έχει καταντήσει "μη κυβερνητική οργάνωση" και ποιος την κατάντησε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΜΜΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΙΣ ΛΑΔΟΚΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΙΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αιχμές κατά Κ. Καραμανλή από Γ. Αλογοσκούφη σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»
    Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διατυπώνει για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.


    «Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα διότι έβλεπα την κατάσταση της Οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε «άστο για αργότερα», λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών. Από το 2004 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων για προσφυγή στο ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Αλογοσκούφης, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή και προτιμήθηκε «η ήπια προσαρμογή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. FT: Ανίκανος και ψεύτης ο Καραμανλής Font Size
    Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010 15:49 Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως«χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.

    Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μιχελάκης: Ιστορικό λάθος η απογραφή Αλογοσκούφη


    «Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφικό ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη…» τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό o κ. Μιχελάκης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Η είδηση εδώ .

    Είναι πολύ εύκολο αυτό που επέλεξε να πουλήσει ως "αυτοκριτική" ο κ.Μιχελάκης. Ξαφνικά, η απογραφή έγινε "του Αλογοσκούφη" κι όχι της Νέας Δημοκρατίας η οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά για κάτι τέτοιο.

    Τουλάχιστον παραδέχονται ότι διέπραξαν έγκλημα εις βάρος της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απίστευτο: Βουλευτής χαρακτηρίζει άσχημα τον πρωθυπουργό και στα ΜΜΕ δεν ακούμε τίποτα.


    Υποκριτικά παπαγαλάκια σε πολλά ΜΜΕ κατηγορούν το σκληρό πράγματι αμερικανικό σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, για το ότι διέσυρε τον Στρος Καν με μια απλή καταγγελία και τον περιέφερε σιδηροδέσμιο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως τηρούν «σιγήν ισχύος» για....
    πολύ σοβαρότερες καταγγελίες που γίνονται στη χώρα μας. Τη χώρα που κατατάσσεται, αυτή τη στιγμή, πρώτη στη διαφθορά στην Ευρώπη.

    Τώρα πάλι, γινόμαστε μάρτυρες του φοβερού γεγονότος, ένας εν ενεργεία βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κ. Πάνος Καμμένος, να απευθύνει πολύ βαρύ χαρακτηρισμό εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι διαθέτει και αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτά που λέει, τα οποία ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παρόλα αυτά, όχι μόνο τα ΜΜΕ κάνουν την "πάπια", αλλά ούτε και ένας εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα;

    Φανταστείτε απλά, να απηύθυνε τέτοιο χαρακτηρισμό κάποιος Αμερικανός βουλευτής κατά του προέδρου Ομπάμα ή κάποιος Γερμανός κατά της Μέρκελ, τι θα γινόταν εκεί, από τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη;;
    Απλά φανταστείτε το.
    Θα καταφέρουμε άραγε ποτέ να γίνουμε δημοκρατικό κράτος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΝΑΙ. ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποιοι (φαλακροί με μουστάκι)έχουν εξαφανιστεί πάντως τις τελευταίες μέρες και ώρες……
    Ρε παιδιά λέτε να μείνουμε ακέφαλοι……
    Μα που είναι, μα που είναι…..


    Λοιπόν, τα δεδομένα είναι τα εξής:
    1) Ξέρους ότι ο κος Καμμένος δεν είναι τόσο γενναίος όσο θέλει να δείχνει, διότι όταν εξετάστηκε ο Κόκκαλης στην εξεταστική για τη Siemens, είχε καταπιεί τη γλώσσα του.

    2) Αυτά που είπε εμείς τα λέμε και τα φωνάζουμε εδώ και μήνες, πάνω από χρόνο. Το Ίντερνετ έχει πάρει φωτιά από τα όσα έχουμε γράψει και οι πολιτικοί μας (παρόλο που ορισμένοι διαβάζουν antinews και άλλα blogs) κάναν την πάπια.

    3) Το θέμα με το Τ+10 και άλλα πράγματα όπως αυτά που καταγγέλλει τώρα ο κος Καμμένος δεν είναι χαζός ούτε άσχετος ο Σαμαράς να μην τα ξέρει. Και δεν είναι δυνατόν να τα κινεί η Βάσω Παπανδρέου και να μην τα κινεί ο Σαμαράς. Η προφανής εξήγηση είναι ότι το παιχνίδι που παίζεται σήμερα εις βάρος της Ελλάδας (μέρος του οποίου είναι και το Τ+10 και αυτά που καταγγέλλει ο κος. Καμμένος) είναι τόσο χοντρό, που ο Σαμαράς καμία διάθεση δεν έχει να το παίξει Δον Κιχώτης και περιμένει υπομενητικά να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων έτσι, ώστε να του επιτρέψουν να ασκήσει αντιπολίτευση όπως θα την ήθελε κι αυτός και όλοι μας.

    4) Αν λοιπόν α. ο κος. Καμμένος δεν είναι τόσο γενναίος όσο δείχνει και β. αυτά που λέει ήταν ήδη γνωστά από καιρό, τότε η μόνη λογική εξήγηση είναι μία:

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ !

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ!!!
    Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν από τους λίγους που έφεραν πριν μήνες στο φως, την είδηση που τώρα ξαφνικά “και καλά” ανακαλύψαμε , ήτοι το θέμα “άνευ όρων και αμετάκλητα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πόσες εθνικές προδοσίες οφείλει να κάνει ένας πρωθυπουργός μέχρι να επέμβει εισαγγελέας ;
    _______________

    Τι γνωριζουν το ελληνικο υπουργειο Οικονομικων και η Τραπεζα της Ελλαδας ?
    Οκτωβρης `09 η Τραπεζα της Ελλαδας με τον κ. Παπακωνσταντίνου μετα απο αιτηση της ενωσης Εληνικων Τραπεζων εκανε αλλαγη στον τροπο πωλησεων Ελλην.Ομολ. από Τ3 σε Τ10.
    Οι σορτακηδες μπορουν πλεον να πουλανε ομολογα Ελλην.Δημοσ.
    Και ας μην τα εχουν στα χερια τους και ριχνοντας την τιμη να τα ξανα αγοραζουν εως και 10 ημερες αργοτερα αντι για τρεις που ηταν. Μετα δε απο λιγες μερες νομιζω μεσα στο δεκεμβρη του `09 κανονισαν ωστε αν καποιος δεν ειχε κερδισει και δεν μπορουσε να ξεφορτωσει στις 10 ημερες να μην εχει κυρωσεις υστερα δηθεν απο πιεσεις διεθνων οικων ??!!!

    Συγχρονως ηρθαν τυχαια οι δηλωσεις για τιτανικους,διεφθαρμενη χωρα κλπ, κλπ………
    Επερωτηση για το τ3-τ10 ειχαν κανει τοτε και οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ της Οικον. Επιτροπης με επικεφαλης νομιζω την κ Βασω Παπανδρεου ζητωντας απαντησεις....

    - Γι’ αυτό φώναζε το GAP πως λεφτα υπάρχουν.
    Έπαιξαν στην πτώχευση της Ελλάδας ενώ την κυβερνούν ταυτόχρονα προκαλόντας την πτώχευσή της....
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ...
    ‘Ετσι βγαίνουν τα λεφτά!!!!!!!!!!


    Τα πολλα λογια, λεει σοφα ο λαος, ειναι φτωχεια.
    Ειπαμε ,να γινει σοβαρη ερευνα απο σοβαρους ερευνητες και τα ευρηματα να δοθουν στον Εισαγγελεα του Αρειου Παγου για τα περαιτερω Αυτα και μονο.
    Ολα τα αλλα ειναι γνωστά……κολπα πα$$οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση