GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ...

Από τον Γιώργο Στάμο Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια στους τίτλους επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου στον μεγάλο τελικό το...

Από τον Γιώργο Στάμο
Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια στους τίτλους επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ για την "Ένωση" στο 28' για να κάνει το 2-0 ο Μπαχάστο 78' και να έρθει ο Παντελής Καφές στο 85' και να "σφραγίσει" τη νίκη του "δικεφάλου" γράφοντας το τελικό 3-0 και να χαρίσει το 14ο Κύπελλο στην ΑΕΚ. Φρικτά επεισόδια με την λήξη του αγώνα με μία απαρέδεκτη μερίδα οπαδών να...
 μπαίνει στο γήπεδο και να παίζει ξύλο με τους παίκτες του Ατρομήτου.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να είναι νευρική έχοντας τον τίτλο του φαβορί και την "ξηρασία" εννέα ετών να την βαραίνει μπροστά σε 35.000 οπαδούς της.
Μέχρι το 20' οι δύο ομάδες φοβόντουσαν η μία την άλλη. Στο 23' ο Καμαρά έφυγε στην κοντρα από δεξιά και γύρισε παράλληλα για τον Αναστασάκο με τον Γεωργέα να παίρνει την...μπουκιά από το στόμα του έμπειρου επιθετικού των Περιστεριωτών πριν πλασάρει τον Σάχα.
Στο 28' η "Ένωση" ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Σκόκο γέμισε από δεξιά για τον Λυμπερόπουλο που, από θέση οφσάιντ, έβαλε την κεφαλιά και νίκησε τον Ιτάνζ για το 1-0!
Στο 32' η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ όταν ο Σκόκο αποχώρησε με σφίξιμο στην γάμπα και την θέση του πήρε ο Μπαχά.
Οι δύο ομάδες αποζημίωσαν τους περίπου 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ με το εκρηκτικό ξεκίνημά τους στο β΄ ημίχρονο. Ειδικά ο Ατρόμητος ήταν μεταμορφωμένος και έδειξε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 47΄ από σέντρα του Καμαρά και κεφαλιά του Αναστασάκου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 53΄ ο Μπαζίνσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, την μπάλα να αναπηδά και να φεύγει πάνω από το δοκάρι.
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία δημιούργησε η ΑΕΚ στο 57΄ με εκτέλεση Λαγού και κεφαλιά του Δέλλα, με τον Ιτάντζ να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού να κρατάει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλάς με σωτήρια προβολή κόντραρε το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή.
Ο Δώνης "ανακάτεψε την τράπουλα" ρίχνοντας στο ματς τον Μπρίτο, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε σύνθημα για… υποχώρηση, αντικαθιστώντας τον Μπλάνκο με τον Καφέ. Η τελευταία κίνηση είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και περιόρισε την πίεση του Ατρόμητο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου για την Ενωση οριστικοποιήθηκε στο 78΄ όταν η άμυνα των Περιστεριωτών αδράνησε και πάλι, Λυμπερόπολος και Καφές δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάχα εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έγραψε πανεύκολα το 2-0.
Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παντελής Καφές στο 85΄ με πλασέ, μετά από ασίστ του Λαγού.
Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και λίγο αργότερα το Νίκο Λυμπερόπουλο να σηκώνει στα χέρια του το Κύπελλο Ελλάδας. Ένα τρόπαιο με ιδιαίτερη αξία για τον 35χρονο άσο, καθώς είναι το πρώτο στην καριέρα του.
Ωστόσο, το φινάλε του τελικού συμαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.
Δείτε φάσεις και γκολ από τον τελικό: http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=36438

4 σχόλια

  1. Χεστήκαμε, ή όπως λέμε και στην Καρδίτσα: Ο γύφτος άγιος κι αν γενή σκατένια δόξα θα 'χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΕΡΙ.ΠΟΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΦΥΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ.ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΝΤΑΙΛΙΚΙ,ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΛΙΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλητες οπαδοι, μετα απο αυτο δεν θα δουμε γηπεδο δικο μας στον αιωνα τον απαντα.Ποιος θα βαλει λεφτα για γηπεδο σε μια ομαδα κατεστραμενη απο αληταμπουρες?Η αεκ για να σωθη,απο τους δικους της αλητες, πρεπει να παιζει για 3 χρονια χωρις αλητες οπαδους.Ενας αεκτζης που δεν παει στο γηπεδο εξ αιτιας των αλητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Αντε και το 2021 τον επόμενο τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση