GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα...

Από το  DailyPress24 Για τη Κυριακή περιμένουμε καλό καιρό σε όλη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί α...

Από το  DailyPress24
Για τη Κυριακή περιμένουμε καλό καιρό σε όλη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 22 βαθμούς Κελσίου στη Β. Ελλάδα, 11 ως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 24 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 23 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Ασθενείς μεταβλητοί και στα νοτιοανατολικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα...
 πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό μετά το μεσημέρι, ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων στο Νότιο Ευβοϊκό. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21-22 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι

2 σχόλια

  1. Ψήφος στους Απόδημους: Σύντομα η τελεσίδικη απόφαση του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
    Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εκδώσει σύντομα την τελεσίδικη απόφασή του, γιά καταδίκη ή μη της Ελλάδος, σχετικά με την επί 30 χρόνια αδυναμία των ελληνικών Αρχών να επιτρέψουν στους Έλληνες απόδημους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
    Η Ολομέλεια του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εξέτασε στις 4 Μαίου 2011, σε δημόσια ακρόαση, την υπόθεση της προσφυγής δύο Ελλήνων, μόνιμων κάτοικων Στρασβούργου, που είναι ανώτατοι υπάλληλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η προσφυγή των Νικ. Σιταρόπουλου και Χρήστου Γιακουμόπουλου, υποβλήθηκε στο Δικαστήριο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007.
    Εκδικάζοντας την προσφυγή τους, στις 8 Ιουλίου 2010, το Δικαστήριο είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση γιά την Ελλάδα, κρίνοντας ότι η έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από 'Ελληνες στο εξωτερικό, είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ότι, εξαιτίας αυτής της έλλειψης, παραβιάζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές. Στις 22 Νοεμβρίου του 2010 και ύστερα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε δημόσια ακρόαση, στις 4 Μαίου '11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
    (πρόθεσης δημιουργίας)
    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

    ΕΠΕΙΔΗ,
    - Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
    - Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, γιά πολλούς λόγους και αιτίες, με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε προκλητικά τον απλό 'Ελληνα της Διασποράς, προσεγγίζοντας μόνο τους αποκαλούμενους ''επιφανείς'' και δημιουργώντας ελεγχόμενους-κατευθυνόμενους αυτοαποκαλούμενους ''ηγέτες'', κρατικοδίαιτους και μη, οι οποίοι αποδείχτηκαν, τελικά, επιζήμιοι γιά το σύνολο και το 'Εθνος, αλλά και τροχοπέδη στην ανάπτυξη-οργάνωση-εξέλιξη-πρόοδο του Ελληνισμού της Διασποράς.
    - Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο 'Εθνος σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούν.
    - Η κάθε ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας, εξήγαγαν τα άσχημα του ελληνικού πολιτικού βίου και στον Ελληνισμό της Διασποράς.
    - Η ατιμωρησία, διαπλοκή, ασυλία, παραγραφή αδικημάτων των Ελλήνων πολιτικών και ο αυτοευτελισμός του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οδήγησαν την πατρίδα μας στην διεθνή απαξίωση και καταχρέωσή της.
    - Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ασχολούνται με τα ελληνικά θέματα, έχουν ελλειπή μάθηση γιά τον ελληνικό πολιτισμό, λόγω της απαξίωσης και υποβάθμισης εκ των έσω, των συλλόγων και οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς και της παθογένειας-εσωστρέφειας της Ελλάδας.

    Γιά τους παραπάνω και άλλους λόγους,
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ NA ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,
    - Την ίδρυση ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.), με την συμμετοχή ελεύθερα εκλεγμένων, με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο σε τοπικό επίπεδο, Ελλήνων της Διασποράς, στις 5 Ηπείρους, που θα δρα εκτός Ελλάδας μόνο γιά τους 'Ελληνες της Διασποράς.

    Τον ''Καταστατικό Χάρτη'' του Κοινοβούλιου, ότι πιό δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό έχει φιαχτεί -πιστεύουμε- ποτέ, θα δώσουμε γιά δημόσια διαβούλευση-συζήτηση, ηλεκτρονικά, στους 'Ελληνες της Διασποράς, σε 10 ημέρες από σήμερα (δηλ. στις 4 Απριλίου 2011).
    Μετά την έγκρισή του, θα κληθούν ελεύθερα και δημοκρατικά οι 'Ελληνες της Διασποράς, να εκλέξουν και να εκλεγούν -σε τοπικό επίπεδο- γιά τις 111 συνολικά θέσεις -που θα κατανέμονται ανάλογα και πληθυσμιακά- του (παγκόσμιου) Κοινοβούλιου Ελληνισμού της Διασποράς. Θα βασίζεται δηλαδή, στην αντιπροσωπευτική, τοπική και ομοσπονδιακή, συνταγματική δομή των ΗΠΑ.
    Οι σκοποί, η αποστολή και η λειτουργία του Κοινοβούλιου, θα αναφέρονται αναλυτικά στον προτεινόμενο ''Καταστατικό Χάρτη''.

    info@hellenes.info

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση