GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμος να πέσει στη παγίδα που ο ίδιος έστησε...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στην πρωτοκαθεδρία της Συντηρητικής Παράταξης συνοδεύτηκε από μια έξαρση ρητορικής...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη

Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στην πρωτοκαθεδρία της Συντηρητικής Παράταξης συνοδεύτηκε από μια έξαρση ρητορικής ακραιφνή λαϊκισμού, που όμοιά της συναντάται παγκοσμίως σε πλείστους όσους αρχηγούς κομμάτων, σε εκείνους τους κατ᾽επίφασιν ηγέτες που βρίσκονται μπρος σ᾽ένα ευρύ πεδίο ευκαιριών για αντιπολίτευση -λόγω των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών- αλλά δεν έχουν την ικανότητα να εκθέσουν ουσιαστική, ρεαλιστική, αντιπολιτευτική πρόταση. Πρόταση που θα βοηθήσει τις χώρες τους να βγουν από τη δίνη μιας καλοστημμένης οικονομικής κρίσης και δεν θα τις περιδέσει γόρδια στο σαρωτικό χείμαρρο της καταστροφής.
Πάρα ταύτα, έστω κι αργά και με μπούσουλα τα δείγματα δημο(σ)κοπήσεων όπου η κοινή γνώμη εναγώνια επιζητά συνεννόηση (=συναίνεση) και σοβαρές εναλλακτικές λύσεις και όχι κρεσέντο άτοπων υποσχέσεων (βλ.π. μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες), ο κ. Σαμαράς φάνηκε να τιθασσεύει τις πρακτικές της (παλαιο)πολιτικής με την οποία...
 γαλουχήθηκε και καθόλη την πρότερη πολιτική του διαδρομή πιστά υπηρέτησε. Με εντολή του, εσιώπησαν οι σειρήνες της εύκολης σαγήνης της μάζας και οι
 φωνασκούντες που σήκωσαν τα λάβαρα του εθνικοπατριωτισμού. Ο κ. Κρανιδιώτης δεν ντύνει πια τα κείμενά του με περίσσια μπρούταλ διάθεση και δεν προτάσσει με κάθε ευκαιρία τον πολιτικό ανδρισμό του. Η Κατερίνα Παπακώστα φόρεσε φίμωτρο με προεδρική εντολή και πολλοί όμοιοί τους τέθηκαν διακριτικά στο περιθώριο. Τις θέσεις τους στην κομματική αντιπροσώπευση και στο ξέσκισμα των κεκτημένων (βλ.π. "μεσαίος χώρος" και τα όποια θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή που εύκολα αποσιωπήθηκαν για να τεθούν καραμανλικά στελέχη σε πρόωρη σύνταξη και να "ανανεωθεί" η ΝΔούλα από στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ.) του νεοδημοκρατικού παρελθόντος από ένα κουφάρι της ΝΔ που αιμορραγούσε -κι ακόμη αιμορραγεί- πήρε ο έμπειρος δημοσιογράφος, κ. Μιχελάκης. Πρόσφατα, επίσης, εμφανίσθη στο τηλεοπτικό προσκήνιο πολλάκις και ο σύμβουλος και λογογράφος του κ. Σαμαρά, κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος προσπαθεί διακαώς να αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εναλλακτική πρόταση διεξόδου από τη κρίση, η οποία βασίζεται σε μαθηματικοοικονομικά μοντέλα και όχι σε συνταγές μίγματος του... Χάρι Πότερ. Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, όμως, και το αρχηγικό επιτελείο της, υπήρξε η παραφωνία Καμμένου, ο οποίος πια και μετά την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον Εκπρόσωπο του κόμματός του, έπειτα από τη μη στήριξη των όσων αστήρικτων κατήγγειλε για τον Πρωθυπουργό, φλερτάρει έντονα με την διαγραφή του. Μια διαγραφή που αν τελικά γίνει, θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη ΝΔ, καθώς οι "αποκαλύψεις" του κ. Καμμένου ήδη βρήκαν πολυπληθές ακροατήριο -μια βόλτα στα blogs που στηρίζουν τυφλά τη ΝΔ αρκεί για την απόδειξη των λεγομένων μου- και τυχόν εκδίωξη του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κύκλου αμφισβήτησης των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σημειώσουν μια διαφαινόμενη προσπάθεια διακομματικής συγκάλυψης και πολλοί ενδεχόμενα θα βρουν δόλο σε μια τυχόν αποπομπή Καμμένου. Μια ενδεχόμενη διαγραφή του εκτός από το να τον ηρωοποιήσει και να αυξήσει τις μετοχές του στο πολιτικό χρηματιστήριο, θα υπογραμμίσει τον φόβο πολλών για υπόγειες συμφωνίες σε επίπεδο αρχηγών των 2 μεγάλων κομμάτων, εις βάρος των ελλήνων πολιτών και της τύχης των.
Το να εγκαλείς δημοσίως έναν βουλευτή σου, ο οποίος με επερωτήματα καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει σε θέματα που αφορούν σχέσεις που φέρεται να έχει ο αδελφός του με πολλούς που επενδύουν στην πτώχευση της χώρας, σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δυστυχώς, απ᾽ ότι φαίνεται για τον κ. Σαμαρά, κάποιοι λίγοι ταλιμπάν εντός του κόμματος που διευθύνει δεν περιμένουν το φρούτο ώριμο να πέσει και ανέξοδα να φαγωθεί. Πηγαίνουν και το ραβδίζουν όταν είναι ακόμη στο δέντρο, χρησιμοποιώντας πρωτίστως τη ράβδο με χαραγμένη τη λέξη "λαϊκισμός"...

12 σχόλια

  1. ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την ταμπακερα εχεις να πεις τιποτα?

    εβλαψε συνειδητα τα ελληνικα οικονομικα συμφεροντα η εβραια πουτανα που μας κυβερνα?

    στις πασοκιες πρωτος εισαι καραγκιοζη. Για τον ανθελληνα τον αρχηγο σας να μας πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την ταμπακερα εχεις να πεις τιποτα?

    εβλαψε συνειδητα τα ελληνικα οικονομικα συμφεροντα η εβραια πουτανα που μας κυβερνα?

    στις πασοκιες πρωτος εισαι καραγκιοζη. Για τον ανθελληνα τον αρχηγο σας να μας πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>

    “If you can't convince them,
    confuse them . .

    Παπαριώτη με την παγίδα τι έγινε τελικά
    θα μας πεις στο επόμενο τεύχος;

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΔ = ΠΑΣΟΚ = ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Να μου έχετε εμπιστοσύνη”

    “Ξέρω που πατάω. Ξέρω που πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει ναμοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις.

    Δεν υποστηρίζω ότι θα βγούμε από την κρίση χωρίς να βραχούμε. Σας υπόσχομαι, όμωςότι θα βγούμε. …

    Να είστε σίγουροι – και να μου έχετε εμπιστοσύνη! Είμαστε Έλληνες! Είμαστε ο σπόροςπου δεν πεθαίνει!”
    (Αντώνης Σαμαράς, “Ζάππειο 2″)

    Σε πολλούς δημιουργείται το εύγλωττο ερώτημα.
    Τι Παπανδρέου, τί Σαμαράς. Μέτρα, μετά μνημονίου, ο ένας, μέτρα άνευ ( ή με επαναδιαπραγμάτευση) τού μνημονίου ο άλλος. Σε τί διαφέρουν;
    Η απάντηση είναι.
    Στο αποτέλεσμα.

    Και γιά να γίνω πιό σαφής. Οι στόχοι τού μνημονίου είναι το ζητούμενο. Είτε υπάρχει μνημόνιο, είτε όχι. Και αυτό είναι κάτι πού επαναλήφθηκε πολλές φορές και επαναλαμβάνεται και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα γιατί όχι, τότε, και σε μιά συνεναιτική πολιτική, ως ελπίδα να ισορροπήσουμε μιά ώρα αρχύτερα; Το ζητάει, μετά επιτάσεως η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνεί ο Καρατζαφέρης και Ντόρα, το συζητά ο Κουβέλης, τήν αρνείται ο Τσίπρας και το ΚΚΕ, και αυτό, για να μην αυτοκαταργηθούν ως πολιτικοί σχηματισμοί.

    Γιατί την αρνείται (την συναίνεση) ο Σαμαράς, παρ’ ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ θα την επικροτούσαν; Γιατί είναι λαϊκιστής και υπόσχεται πράγματα πού δεν γίνονται, λένε οι επικριτές του. Και η επωδός; Λεφτά υπάρχουν, υποσχέθηκε ο Παπανδρέου και τηνκατάληξη την είδαμε.

    Υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση, επιμένει ο Σαμαράς και δενπείθει. Όποιος καεί στο γάλα, φυσάει και το γιαούρτι.

    Είναι έτσι; Ας το δούμε.
    Από τούς σχολιαστές, έχω διαβάσει πολλές, πολύ ενδιαφέρουσες, αξιοπρόσεκτες και μή απόψεις. Και μιά σειρά ατάκες, αφορισμούς, πίστη στο μεσσία Σαμαρά, ελπίδα γιά λιγο φώς, κραυγές αγωνίας, απελπισίας, προτροπής σε λυντσάρισμα, σε πράξεις εκδίκησης, σε πιθανές εξωθεσμικές λύσεις και στωϊκής παράδοσης στην κακιά μας μοίρα.

    Η δική μου άποψη είναι, ότι και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου, έχουν πρό καιρού κάνει τις επιλογές τους. Και οι δύο συνειδητά και στοχεύουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    Ο Παπανδρέου αποδέχθηκε και δρομολογεί την έξωθεν επιβληθείσα λύση.

    Ο Σαμαράς αποδέχθηκε και δρομολογεί την έσωθεν εθνική λύση.
    - Όλη η ρευστότητα στην οικονομία.

    Οι γελιότητες ( όχι λόγω απειρίας, αλλά σκοπιμότητας) τού Παπακωνσταντίνου, με τις απειλές για άρση του τραπεζικού απόρρητου και ότι θα πληρώσουν όλοι, στόχο είχε την γενική τρομοκράτηση τού κόσμου, ώστε να πετύχει την μαζική φυγή και απόσυρση των καταθέσεων, ώστε να δημιουργηθεί πιστωτική ασφυξία. Οι κλέφτες τα χρήματά τους, τα είχανε πρό πολλού στούς ελβετικούς καί λοιπούς οφσορτικούς παραδείσους. Η κατάργηση τού πόθεν έσχες γιά κατοικία, γή και επενδύσεις, στοχεύει στο κεφάλαιο, πού διακρίνει την ευκαιρεία της επένδυσης, ώστε να στραφεί πρός την χώρα και όχι πρός άδηλους προορισμούς.

    Λοιδορείται ο Σαμαράς, γιατί δεν ζητάει εκλογές.

    Για να αντιστρέψει την ακολουθούμενη πολιτική, χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία και πίστη τού κόσμου, σε αυτό πού προτείνει.

    Ακούγεται παράξενο, αλλά δεν είναι. Στοχεύει στην πλήρη αλλαγή,
    τού μέχρι σήμερα, ακολουθούμενου μοντέλου και θα δεχθεί σφοδρή επίθεση από τα κατεστημένα συμφέροντα.

    Και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος, τού προσεκτικού βηματισμού του.
    Αν θέλουμε να πετύχει, πρέπει να καταλάβουμε, ότι πρέπει να αποδεχθεί ο κόσμος την εμπιστοσύνη, πού ο Σαμαράς προσφέρει πρός αποδοχή.
    Γι’ αυτό και η αποστροφή της ομιλίας στο Ζάππειο που παρατίθεται στην αρχή.

    Έχω (εγώ) πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αυτό επιζητεί.
    Την εμπιστοσύνη τού κόσμου στο πρόσωπό του, ώστε να μπορέσει να τα αλλάξει όλα.
    Και την ΝΔ.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή βδομάδα,
    καναπε/νόβιοι...και καμπινε/νόβιοι
    ΠASSOK- PRESS αναλώσιμοι.

    μέχρι 15Ιουλίου χρήμα,
    μετά απο το Καστρί..

    η Μάγκυ θα μοιράζει ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΑΣΤΕΙΕ ΤΥΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......ΠΑΣΟΚΑΡΑ...
    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Stις 1392 μβ το spread στις 1518 το CDS.

    Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει τη Δευτέρα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, ξεπερνώντας τις 1.380 μ.β. (13:00= 1392 μβ), καθώς εντείνονται όλο και περισσότερο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, με πρωταγωνίστρια πάντα την Ελλάδα.

    Το ελληνικό χρέος έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βρεθεί υπό αμφισβήτηση ενώ οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν την ΕΚΤ να βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες έρχονται να προστεθούν οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης. Ειδικότερα, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε B- από την Fitch, στην Ιταλία για πρώτη φορά η S&P θέτει σε αμφισβήτηση το outlook της οικονομίας της -από σταθερό σε αρνητικό- και προκαλεί νέο κύκλο αναταραχής.

    "Τα πράγματα δείχνουν να επιδεινώνονται", σχολίασε στο Dow Jones Newswires trader της αγοράς ομολόγων προσθέτοντας "Νομίζω ότι οι πιθανότητες τείνουν προς περαιτέρω διεύρυνση των CDS”.
    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....
    ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ... ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΚΑ
    ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΣΟΚ :
    "Επάγγελμα: νεκροθάφτης"

    Αυτό το παγκοσμιοποιημένο μουλάρι έχει ακόμα το θράσος να λέγεται Yπουργός Oικονομικών αντί να έχει φύγει όχι από το αξίωμα του αλλά από την χώρα ;
    Τόσο χοντρόπετσα ΤΟΜΑΡΙΑ έχει χρόνια να δεί ο τόπος.
    Τόσο δουλικά και άβουλα ανεύθυνα και πάνω από όλα επικίνδυνα πολιτικα λαμόγια.
    Τα εκτρέφανε σε ειδικές σχολές τόσα χρόνια για να ξεσκίσουν τον τόπο.

    Θα σου φύγει το γέλιο γυαλάκια όταν θα ψάχνεις αεροδρόμιο να την κάνεις μαυρο φίδι που σε εφαγε γομάρι.

    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......ΠΑΣΟΚΑΡΑ...

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Stις 1392 μβ το spread στις 1518 το CDS.

    Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει τη Δευτέρα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, ξεπερνώντας τις 1.380 μ.β. (13:00= 1392 μβ), καθώς εντείνονται όλο και περισσότερο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, με πρωταγωνίστρια πάντα την Ελλάδα.

    Το ελληνικό χρέος έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βρεθεί υπό αμφισβήτηση ενώ οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν την ΕΚΤ να βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
    Στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες έρχονται να προστεθούν οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης.

    "Τα πράγματα δείχνουν να επιδεινώνονται", σχολίασε στο Dow Jones Newswires trader της αγοράς ομολόγων προσθέτοντας "Νομίζω ότι οι πιθανότητες τείνουν προς περαιτέρω διεύρυνση των CDS”.
    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....

    ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ... ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΚΑ
    ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιος να πληροφορήσει τον κ. Παπαγιώτη ότι δεν λέγεται ΝΔούλα, αλλά ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κατά τα άλλα το κείμενο έχει ενδιαφέρον από ψυχιατρικής απόψεως. Κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να το μελετήσουν προσεκτικά για να δουν ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι άβυσσος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση