GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτή Επιστολή...

Του π. Αμφιλοχίου Σαμοΐλη (Εκ της γεννήσεώς του έλληνα πολίτη και, εκ του αγίου βαπτίσματος στην Πίστη, πιστού και Ορθόδοξου κληρικού) ...

Του π. Αμφιλοχίου Σαμοΐλη
(Εκ της γεννήσεώς του έλληνα πολίτη και, εκ του αγίου βαπτίσματος στην Πίστη, πιστού και Ορθόδοξου κληρικού)

Ανοικτή Επιστολή προς τους εξοχότατους Υπουργούς: Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Καστανίδη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση.
Εις τα Υπουργεία τους

Εξοχότατοι,
 Επειδή τα προβλήματα, στα οποία αναφέρομαι και δια τα οποία ζητώ να επιληφθείτε, ξεπερνούν, κατά πολύ, τα αυστηρά Ομολογιακά της Ορθοδόξου Πίστης Όρια, σας καλώ, ως άνδρες υπεύθυνους, και κατά το Σύνταγμα υπόλογους, τον κατ’ εξοχήν, δηλαδή, Ελληνικό Νόμο να τιμήσετε και, με αληθινή τόλμη, αλλά και γενναιότητα, στο χρέος σας ν’ ανταποκριθείτε.
Με δημοσιοποιημένα, λοιπόν, κείμενά μου, όπως η μεταπτυχιακή μου Διατριβή κ.ά., καθώς επίσης και με ιδιαίτερες-διαπροσωπικές συνομιλίες μου, με τους, τάχα, των πραγμάτων της Εκκλησίας υπεύθυνους, μέχρι πρότινος, με σεβασμό και διάκριση, για προσληφθείσα, καθά, ανελπίστως, υιοθετηθείσα αρρώστια πνευματική, δηλαδή «αίρεση», στη ζωή της Εκκλησίας, μιλούσα.
Επειδή όμως, όχι απλώς αδιάφορα, αλλά και...
εγκληματικά- εχθρικά «προς την σωτηρία των πιστευόντων», εκείνοι το πράγμα αντιμετώπιζαν, υποχρεώθηκα, στο όνομα της Ορθόδοξης Πίστης μας, με ανοικτή Επιστολή, την οποία πλέον, όχι στη Διοίκηση, απηύθυνα, αλλά στον Αγιοπνευματικό «Θεσμό»- Εκκλησία, ο Οποίος, μόνον, δια του Τιμίου αίματος του Κυρίου Ιησού κτίζεται και, εν Αγίω Πνεύματι, αγιάζεται, να δημοσιοποιήσω. Έτσι, στις τοπικές εφημερίδες «Τόλμη» και «Μεσόγειο», τότε, δημοσίευσα.
Στην περίπτωση όμως αυτή, καθώς δηλαδή το πράγμα αγενέστερα τάχα, ως εμφανέστερα, είπα, η φαινομενική αδιαφορία έγινε «μήνις» και, ως η γνωστή, δηλαδή, από το ευαγγέλιο «μανία του Ηρώδη» εκδηλώθηκε. Τότε η κατάσταση, ατυχώς, είχε γίνει για εκείνους ανυπόφορη και, γι’ αυτό, με κάθε τρόπο, θέλησαν να με εξαφανίσουν.
Ασφαλώς και το κομμάτι που αφορά τα «αγιοπνευματικά», διάφορες δηλαδή προσωπικές ή του πνευματικού μου πατέρα, μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Τιμοθέου, εν τη Εκκλησία τάχα, μειώσεις, εκ πρώτης για σας ξένο γεγονός, δεν το ανέφερα. Δεν προσέφυγα δηλαδή, τότε, στον ανθρώπινο Νόμο.
Σήμερα όμως, που, με τη χάρη του Θεού, το στημένο, σκοτεινό, «θέατρο», που για να αντιμετωπίσει το θάρρος μου ή, την, κατ’ εκείνους, αναίδειά μου, έπεσε και η φοβερή πλεκτάνη αποκαλύφθηκε, σας παρακαλώ, καθώς δημοσιευμένα κείμενα μου στον τοπικό Τύπο του Ηρακλείου (ημερήσια εφημερίδα «Πατρίς») πλέον υπάρχουν, με τα οποία «θεωρώ» πως, και, κατά το κοσμικό Δίκαιο, εγκλήματα καταγγέλλονται, πάραυτα του θέματος, σε «βάθος» και «πλάτος», να επιληφθείτε.
Να επιληφθείτε δε ουσιαστικά. Κι όχι, επειδή με ανθρώπους της «εξουσίας» έχετε να κάνετε, του ανδρείου εγχειρήματός σας, έμμεσα, να παραιτηθείτε.
Παράκληση, τώρα, προς εσάς, κ. Υπουργέ των Εσωτερικών, της Αποκέντρωσης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Να αγνοήσετε, παντελώς, στο όνομα της Δημοκρατίας- ως της ελάχιστης Ελευθερίας, τις όποιες επικρίσεις, για την αντίχριστη, τάχα, Κάρτα του πολίτη δέχεσθε.
Ναι, να τις αγνοήσετε, απ’ όποιους, δήθεν, Εκκλησιαστικούς ή άλλους κύκλους κι αν προέρχονται. Και με ευθύνη δημοκρατικού, τουτέστιν ελεύθερου και όχι υποτεταγμένου στις όποιες σκοπιμότητες, πολίτη να προχωρήσετε, καθώς αυτό είναι αποκλειστικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα αυτού που, κάθε χρονική στιγμή, τα κοσμικά πράγματα διαχειρίζεται.
Κακώς δε, δέχεσθε, τόσο χρόνο, από τους όποιους, τάχα, θεοσεβείς να παρακωλύεστε, την ίδια ώρα, μάλιστα, που στο όνομα της «σωτηρίας του Τόπου», αγνοείτε, προκλητικά, αυτούς, που, για ένα κομμάτι ψωμί, πιο γνήσια, διαμαρτύρονται. «Απόδοτε ουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
Γι’ αυτό, και ένα μόνο πράγμα στο γενναίο αυτό εγχείρημά σας θέλω, εξοχότατε κ. Υπουργέ, να προσέξετε. Τότε που, τους όποιους, ανόητα έως και επικίνδυνα, στο όνομα της Αλήθειας διαμαρτύρονται, με «παρρησία» προσπεράσετε, την ώρα δηλαδή που με τ’ ανθρώπινα θα επιχειρείτε να είστε δίκαιος, να μην αγνοήσετε πως υπάρχει Θεός.
Ενδεχομένως, να μη σας βοηθά και πολύ το γεγονός πως δικοί Του, τάχα, άνθρωποι τον ποδοπατούν, καθώς εκείνοι τον πρόδωσαν. Μην παρασυρθείτε, λοιπόν, από το γεγονός πως έχετε «εξουσία» και πλύνετε τα χέρια σας, ως άλλος Πιλάτος, και το δίκαιο του λαού, εν προκειμένω, αγνοήσετε.
Όπως σας κάλεσα να αποφύγετε τους «αφελείς»- ανόητους, κατά το ιερό Ευαγγέλιο, λίγο πριν, και να προχωρήσετε σ’ αυτό που είναι έργο σας, είναι δηλαδή η ευθύνη σας, έτσι σας καλώ και τώρα υπεύθυνα να φερθείτε. Ως δημόσιο, λοιπόν, πρόσωπο, που για το συμφέρον του λαού υπάρχετε, να αντιμετωπίσετε όλους αυτούς που, για διάφορους λόγους, αγωνιούν, ως «αδελφούς του Χριστού» από τυχόν επιβουλευόμενους να τους προφυλάξετε και από άνομα χέρια να τους προστατέψετε.
Αληθινό, λοιπόν, πρόσωπο, ξεχωριστή προσωπικότητα αποδείξτε ότι είσθε και μην παρασυρθείτε από τον Ιούδα, που με φίλημα δόλιο, δυστυχώς, τον Ιησού, τη μία και μόνη αναντικατάστατη Αλήθεια της Πίστης («ουδείς δύναται θείναι λίθον παρά τον κείμενον») πλησίασε, αλλά να προσέξετε τον γενναίο άνδρα, τον μετανοημένο, δηλαδή, Ληστή και μαζί του ν’ αναμετρηθείτε.
Ζητώ τη συγγνώμη σας, για το «θράσος» μου, αλλά επειδή ο Θεός θέλει, από μένα, τους «εν υπεροχή» να σέβομαι, καθώς, λοιπόν, αναγνωρίζω το Θεσμικό σας ρόλο, έντιμα, σε σας αναφέρομαι. Κι επειδή, την ειλικρίνεια των λεγομένων σας, οφείλω, ως λόγο του «άλλου», να σέβομαι, εν Χριστώ Αναστάντι, καθώς σας ασπάζομαι, παρακαλώ πλέον τον Κύριο να δίδει σε σας το δικό Του θάρρος, για να βγει ο Τόπος μας, με αναστημένους ανθρώπους, από την απόγνωση, που είναι η μητέρα της καταστροφής γενικότερα, αλλά, εν «τη παρούση», και της δικής μας.
Σας ευχαριστώ. Σεις δείξτε, τώρα, με έργα και όχι κούφια λόγια, πως ο Χριστός έχει, αληθινά, αναστηθεί.
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα, η Επιστολή μου αυτή, όπου Σεις κρίνετε «χρήσιμον», αρμοδίως, να κοινοποιηθεί.

4 σχόλια

  1. Επεισόδια με έναν τραυματία στο υπ. Υγείας-Κλειστή η οδός Αριστοτέλους

    # Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας, εκεί όπου βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας πολίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

    Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχει το προσωπικό των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

    Η οδός Αριστοτέλους στο ύψος του Υπουργείου παραμένει κλειστή, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από την οδό Ηπείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Αμφιλοχιε, τωρα σωθηκες!
    Ζητας απο ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ να κανουν αυτο που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ να κανουν οι εκκλησιαστικοι !
    Και αν δεν βρηκες ανταποκριση απο τους "πνευματικους"
    μητε απο τους κοσμικους, για τετοια πνευματικα θεματα, θα βρεις!

    Προσευχη και νηστεια
    μηπως και δωσει λυση ο Κυριος
    η εαν και οχι
    να εισαι και ετοιμος για το μαρτυριο σου!

    Ο Αναστας Κυριος μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπηρξε καμιά ελληνική κυβέρνηση:

    1. Να δυσφημίζει τη ώρα διεθνώς, ως διεφθαρμένη
    2. Να έχει ψηφίσει 17 φορολογικούς νόμους σε 18μήνες
    3. Να έχει διπλασιάσει την τιμή στα καύσιμα!!!
    4. Να έχει αυξήσει το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες κατά 40%
    5. Να έχει αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 4 μονάδες
    6. Να έχει οδηγήσει την ανεργία στα ύψη
    7. Να έχει κόψει μισθούς!
    8. Να έχει μειώσει συντάξεις!
    9. Να έχει ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα και να μας οδηγεί σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα.
    10. Μέσω το μνημονίου, να έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα!
    11. Να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που αυτοκτονούν
    12. Να αυξήσει το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια για να επιβιώσουν
    13. Να αυξήσει τον αριθμό των αστέγων Ελλήνων(που τους βρίσκει ο θάνατος λόγω ψύχους)

    Αυτή είναι η οικονομία της φρίκης
    δια ταυτα:


    Ιδου ενα ακομα θυμα αυτης της πολιτικης:
    -----------------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΠΟΥΤΑΝΕΣ..."

    Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.
    Οι δικές μου πουτάνες είναι στο δρόμο εκ γενετής. Αγαπούν τη δουλειά τους και την κάνουν με κέφι και ευχαρίστηση. Είναι θηλυκές αλλά και αρσενικές και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον...παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής.


    Αν είναι να γαμ@@@ την Ελλάδα, το κάνουν και τσάμπα:
    Η Δραγώνα άμισθη σύμβουλος του Πρόγραμματος "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων"
    _______________________________
    Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή, έχει διατυπώσει ερωτηματικά για το πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη το οποίο όπως αναφέρει, από το 1997 έως το 2013 θα στοιχίσει συνολικά 27.245.000 ευρώ.

    Ο κ. Στυλιανίδης, στην ερώτησή του, σημείωνε ότι "μέχρι το 2007 επιστημονικά υπεύθυνες του όλου έργου εμφανίζονταν η κ. Άννα Φραγκουδάκη, κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνών και η κ. Θάλεια Δραγώνα κοινωνική ψυχολόγος, επίσης καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση