GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο λαός κοιμάται»: το σόφισμα των χειραγωγών και υπνωτιστών του λαού...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου   http://www.resaltomag.gr/ «Ο λαός κοιμάται» : Είναι ένα καθεστωτικό σόφισμα πολύ γνωστό και παλιό. Πάντα ...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
 http://www.resaltomag.gr/

«Ο λαός κοιμάται»: Είναι ένα καθεστωτικό σόφισμα πολύ γνωστό και παλιό. Πάντα τα καθεστωτικά κόμματα κατηγορούσαν το λαό όταν ο λαός δεν τα ακολουθούσε και τον κολάκευαν όταν τον χειραγωγούσαν, τον υπνώτιζαν και τα ψήφιζε.
Πάντα όταν ο λαός γινόταν πρόβατο των κομμάτων, τον υμνολογούσαν τα κόμματα.
Αντίθετα: Όταν ο λαός δεν υπάκουε στις καθεστωτικές «προσταγές», ξεπερνούσε τους κομματικούς χειραγωγούς και εκφραζόταν δυναμικά, τότε αυτομάτως γινόταν «κοιμισμένος», «όχλος», «προβοκάτορας» κ.λπ.
Να θυμίσουμε μόνο την...
εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Τότε ο λαός κατηγορήθηκε και στιγματίστηκε από όλους τους πολιτικάντηδες και τα φερέφωνά τους. Η Ηγεσία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα, αποκάλεσε την κατάληψη του Πολυτεχνείου προβοκάτσια!!!
Μετά, βεβαίως, εμπορεύτηκαν, σφετερίστηκαν και καπηλεύτηκαν αγρίως το Πολυτεχνείο που κατηγορούσαν ως προβοκάτσια.
Σήμερα που ο λαός έχει γυρίσει τις πλάτες στα κόμματα και αρνείται την ΑΠΑΤΗ της εκλογικής παρωδίας και του κομματικού κοινοβουλευτικού κρετινισμού, χαρακτηρίζεται από όλα τα καθεστωτικά κόμματα και τα φερέφωνά τους, κάθε απόχρωσης, ότι «κοιμάται»!!!
Η γνώση της απάτης και της καθεστωτικής χειραγώγησης στιγματίζεται σαν «ύπνωση» του λαού, ενώ συμβαίνει το αντίθετο: Αρνείται πλέον την ΥΠΝΩΣΗ και τα εκλογικά παραισθησιογόνα της απάτης και της καθεστωτικής χειραγώγησης.
Τα συντριπτικά, ιστορικά ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ των τελευταίων εκλογών δεν είναι «ύπνος» του λαού, αλλά ΓΝΩΣΗ της ΑΠΑΤΗΣ, άρνηση της καθεστωτικής ύπνωσης..
Στη φετινή Πρωτομαγιά ο λαός κυριολεκτικά ΑΠΕΙΧΕ από τις φιέστες των εργατοπατέρων και των «αριστεροδέξιων» κομμάτων, ήταν η μικρότερη λαϊκή συμμετοχή στη μεταπολιτευτική περίοδο.
Ο ελληνικός λαός με κραυγαλέο τρόπο γύρισε την πλάτη στους εργατοπατέρες γραφειοκράτες του καθεστώτος και στα «αριστερά» κόμματα και αποκόμματα.
Αυτό ερμηνεύεται δολίως, από αυτούς που έφτυσε ο λαός, σαν «ύπνωση» του λαού, σαν «φόβος», σαν «σκύψιμο του κεφαλιού»!!!
Το μπαλάκι το πετάνε πάλι στον «κοιμισμένο» λαό, αυτοί που είναι οι ίδιοι πτώματα και αναχώματα της λαϊκής οργής, γρανάζια της καθεστωτικής ύπνωσης και χειραγώγησης.
Τα πτώματα δεν είναι ικανά να αγωνιστούν, αλλά είναι πολύ ικανά να εμποδίζουν τους ζωντανούς να αγωνιστούν.
Αυτήν την ΑΛΗΘΕΙΑ, αξίωμα της ιστορίας, έχει συνειδητοποιήσει σήμερα ο λαός και αρνείται τα πτώματα και τους «πράκτορες» του καθεστώτος: τους εργατοπατέρες του κράτους και παρακράτους και τους ελεεινούς γραφειοκράτες των «αριστερών» κομμάτων.
ΓΙΑΤΙ αλήθεια να κατεβεί ο λαός στο κάλεσμα των προδοτικών συνδικάτων και των «αριστερών» κομισάριων του καθεστώτος; Για να συμμετάσχει για άλλη μια φορά στις γιορτινές απεργιακές τους παρελάσεις και στα δόλια πολιτικά τους παιχνίδια;
ΓΙΑΤΙ να κατεβεί ο λαός; Για να κάνει μια βόλτα αναψυχής μέχρι το Σύνταγμα και μετά να διαλυθεί ήσυχα και με την ουρά στα σκέλια;
ΓΙΑΤΙ να κατεβεί ο λαός; Για να υπακούσει στην καθεστωτική νομιμότητα των εργατοπατέρων και των «αριστερών» γραφειοκρατών και να δεχτεί επιτιμητικά το δάκτυλο, αν «ατακτήσει», βγαίνοντας από τα «καλούπια» των εργατοπατέρων και των «αριστερών σοφών»;
Αυτό δεν έγινε σε όλες τις μεγάλες απεργιακές φιέστες του καιρού μας; Μόλις ο λαός εκδήλωνε κάποια ανυπακοή στις «γραμμές», αμέσως δεχόταν το χλευασμό και τον αφορισμό των συνδικαλιστικών και κομματικών ροπαλοφόρων.
Αρνείται πλέον ο λαός να τον αντιμετωπίζουν οι εργατοπατέρες και τα «αριστερά» Μαντεία σαν μαθητάκο, σαν «άτακτο παιδάκι».
ΑΡΝΕΙΤΑΙ πλέον να αποδεχτεί το ρόλο του αντικειμένου, την πρώτη ύλη για τα παιχνίδια των ποικίλων και πολύχρωμων απατεώνων.
Αυτά δεν σημαίνουν «κοιμισμένο» λαό, αλλά ξύπνιο λαό, λαό που έχει συνειδητοποιήσει το ρόλο και τη λειτουργία των εργατοπατέρων και των «αριστερών» ψαλτών του καθεστώτος.
Ο λαός βράζει από οργή, είναι έτοιμος να χύσει και το αίμα του, αν διακρίνει κάποια χαραμάδα φωτός, μια προοπτική ουσιαστικών και δυναμικών αγώνων και όχι φιεστών, αν ξεπηδήσει μια αυθεντική ηγεσία από αυτόν τον ίδιο και όχι από αυτό-διοριζόμενους Μεσσίες.
Η μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι ο αγώνας του λαού της Κερατέας!!!
Γι αυτό την Κερατέα, το πρότυπο των αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων, τη θάψανε κυριολεκτικά και δεν τη στήριξε κανένα κόμμα της «ανυπακοής» ή Μεσσίας της «ανυπακοής»: Να εμπορευτούν αυτόν τον αγώνα, μόνον, επεδίωξαν.
Όταν ξεπηδήσει από το λαό (μέσα από τις δικές του δυναμικές διεργασίες, κινητοποιήσεις και αποφάσεις) η ηγεσία του, τότε και μόνο θα λυθεί το ζήτημα.
Να, γιατί, σήμερα, το ζήτημα των ζητημάτων συνίσταται σε τούτο: Στη γέννηση της επαναστατικής ηγεσίας του λαού. Μιας ηγεσίας κόντρα και ενάντια στις υπάρχουσες ηγεσίες και ιδιαίτερα κόντρα και ενάντια στα «αριστερά» καθεστωτικά κόμματα, τα οποία αποτελούν τα «αναχώματα» του καθεστώτος, τα πιο ύπουλα «αναχώματα» της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ.

7 σχόλια

  1. "Νέο ειρωνικό δημοσίευμα του Spiegel Online".

    γιατι...οχι !!!!
    ΕΔΩ ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....

    -----Το ανέκδοτο της ημέρας--
    Μ. Χρυσοχοϊδης:
    "Η Ελλάδα, μέσα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, είναι παρούσα και ανταγωνιστική."

    Η χώρα μας απευθύνεται πρωτίστως στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
    Οι επιχειρήσεις μας σήμερα εξάγουν σε μεγάλες και απαιτητικές αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, χώρες με υψηλούς δείκτες ανταγωνιστικότητας.
    Κι όμως, στις χώρες αυτές εξάγουμε σε σημαντικούς αριθμούς, από τρόφιμα μέχρι οικοδομικά υλικά».

    Είπαμε η βλακεία είναι ανίκητη...
    ΠΑΣΟΚΟΣ = XONTΡΗ ΒΡΙΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαγγελέας δεκανίκι...
    Όπως διαβάζω στο taxalia η γνωστή πλέον Εισαγγελέας που συμπεριφέρεται σαν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και κυνηγάει φαντάσματα που διαβάλουν το θεόπνευστο έργο του ΠΑΠ.

    Η Ράικου παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα του SPIEGEL, περί ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

    Η "τρομοκρατία" λοιπόν συνεχίζεται εναντίον όποιου κρίνει τις παπαριές του Παπακωνσταντίνου και προσπαθεί τελευταία να επεκταθεί και εκτός συνόρων τη μία με τον Αγγλο που έστειλε το μαιλ και τώρα με το SPIEGEL...

    Δεν θα αναλωθούμε να επισημάνουμε σε όσους δεν το πρόσεξαν ότι το SPIEGEL έγραφε ότι η χρήση του σεναρίου εξόδου από το ευρώ γίνεται από την Ελλάδα ώστε να εκβιαστούν οι Ευρωπαίοι και ότι οι Γερμανοί θέλουν να το αποτρέψουν... πράγμα που αν επιβεβαιωθεί θα κάνει την εισαγγελέα ολίγον τι "ρόμπα διεθνώς".

    Αναρωτιέμαι όμως γιατί η εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Καψή όταν πριν κανά χρόνο διέδιδε επί δύο μέρες ότι ο Καραμανλής είπε πως κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα και αποδείχθηκε ότι το είχε πει ο ΓΑΠ....

    Γιατί δεν κάλεσε όλα τα λαμόγια που μιλούσαν για υπουργό της ΝΔ με 178 εκ και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει..

    Γιατί δεν βρέθηκε εισαγγελέας να καλέσει τον Μπετενιώτη που από το βήμα της βουλής είπε ότι το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου στοίχισε στο Κράτος 5 δις ευρώ ή τον Ρόβλια που είπε ότι στοίχισε 1 δις και μετά από 1,5 χρόνο δεν μας έχουν πει τελικά πόσο στοίχισε και ούτε πρόκειται να μας πούνε γιατί δεν βολεύει...

    Τα προηγούμενα κυρία εισαγγελέα δεν αποτελούν "διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την απώλεια εμπιστοσύνης στη ΝΔ ή τον Καραμανλή» ;

    Απλό ερώτημα... πολύπλοκη απάντηση...$$$$$$$$ ή ££££££££

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι διαπιστώσεις επί διαπιστώσεων?

    Για πέρνα από τον πάγκο του πολίτη για να ξευπνωτιστής ο ίδιος ..

    Σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    και κάνε την υπέρβαση μιας κι Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    να φωτίσεις αν ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ? ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΜΑΣ
    http://ksanapsifistetonxorisstavro.blogspot.com/

    Εκτός κι αν εσύ δεν είσαι μέρος του λαού αλλά ο πατριάρχης των διαπιστώσεων τις μοίρας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα όταν ο λαός γινόταν πρόβατο των κομμάτων, τον υμνολογούσαν τα κόμματα.
    Αντίθετα: Όταν ο λαός δεν υπάκουε στις καθεστωτικές «προσταγές», ξεπερνούσε τους κομματικούς χειραγωγούς και εκφραζόταν δυναμικά, τότε αυτομάτως γινόταν «κοιμισμένος», «όχλος», «προβοκάτορας» κ.λπ.
    /////////////////////////////
    Θύμιο απλά....έγραψες.Κάλλιστα.
    Άν έγραφες καί γιά τό ρουσφέτι,
    θά ήσουν αδελφή ψυχή.
    Ξέρεις,τό ρουσφέτι δέν είναι
    πολιτικά βαμένο,είναι "πολυκομματικό" dna.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι δεξιοί αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ μεγάλο θράσος.
    Αφού λεηλάτησαν τη χώρα σε μία 5ετία και την παράδοσαν ξεβράκωτη στα ξένα όρνεα, τώρα μας λένε ότι θα μας σώσουν.
    Ουστ προδότες συκοφάντες κλέφτες και απατεώνες.
    Θα μας σώσετε έτσι όπως μας σώσατε με τη μικρασιατική καταστροφή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9 Μαϊ 2011 10:56:00 μ.μ.

    Γεγονός πάντως είναι ότι τα ποιο πολλά ερίφια βόσκουν σε πράσινα βοσκοτόπια ...

    προσέξτε στο σημείο (1+30")

    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html

    τα 20 000 000 εκατομμυριάκια που τσέπωσε η Μ.Μ. Λαύρας δεν είναι άσχετο με το φλογερό παίξιμο της φλογέρας πίσω από την ασυλία της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε τι γράφει ο Φινλανδός, σε μια όχι τυχαία εφημερίδα !

    Η άλλη πλευρά του ...'χρεωμένου φεγγαριού' της Ευρώπης:
    Τimo Soini: Όταν η αναπόφευκτη αποτυχία των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης ήρθε στο φως, έγινε ένα μυστικό σύμφωνο..
    Διαβάστε απόσπασμα άρθρου του Τimo Soini στη Wall Street Journal

    Όταν είχα την τιμή να ηγηθώ της του κόμματος των Αληθινών Φιλανδών στην εκλογική νίκη τον Απρίλιο, κάναμε μια επίσημη υπόσχεση να αντιταχθούμε στα λεγόμενα bailouts της ευρωζώνης.
    Οι διασώσεις είναι προδήλως κακό για την Ευρώπη, κακό για τη Φινλανδία και κακό για τις χώρες που έχουν αναγκαστεί να τις αποδεχθούν. Η Ευρώπη υποφέρει από την οικονομική γάγγραινα της αφερεγγυότητας, τόσο των δημόσιων όσο και ιδιωτικών. Και αν δεν ακρωτηριάσουμε αυτό που δεν μπορεί να σωθεί, υπάρχει ο κίνδυνος δηλητηρίασης σε ολόκληρο το σώμα.

    Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν πληγεί από μια κρίση ρευστότητας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια στιγμιαία έγχυση κεφαλαίου, μετά την οποία τα πάντα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.
    Αλλά αυτή η επίσημη εκδοχή είναι ένα ψέμα, τέτοιο που περνάει τους απλούς ανθρώπους της Ευρώπης για ηλίθιους. Αξίζουν πολύ καλύτερα από την πολιτική και τους ηγέτες τους
    Οι πολιτικοί ηγέτες μας δανείζονται όλο και περισσότερα χρήματα για να αποπληρώσουν τις τράπεζες, οι οποίες επιστρέφουν την χάρη δανείζοντας ολοένα και περισσότερα χρήματα, στις κυβερνήσεις μας, διατηρώντας έτσι το καθεστώς να επιπλέει.
    Σε μια πραγματική οικονομία της αγοράς, οι κακές επιλογές τιμωρούνται. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ .Όταν η αναπόφευκτη αποτυχία των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης ήρθε στο φως, έγινε ένα μυστικό σύμφωνο.
    Ήδη στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι ερειπωμένες. Ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποθηκεύσoυν και να αναπτυχθούν αρκετά γρήγορα, ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη με τα οποία οι Βρυξέλλες τους έχει φορτωθεί στο όνομα της σωτηρίας τους.
    Και έτσι, η γάγγραινα εξαπλώνεται..

    http://exomatiakaivlepo.blogspot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση