GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παιχνίδι με την ελληνική κρίση αγριεύει…

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Χοντραίνει το διεθνές παίγνιο εναντίον της Ελλάδας, με επίκεντρο την πιστωτική κρίση που συγκλονίζει την χ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Χοντραίνει το διεθνές παίγνιο εναντίον της Ελλάδας, με επίκεντρο την πιστωτική κρίση που συγκλονίζει την χώρα. Κηρύξτε στάση πληρωμών και φύγετε ηρωικά από την ευρωζώνη και την ΟΝΕ, (μας) λένε τώρα νεοφιλελεύθεροι Αγγλοσάξονες και ορισμένοι μεταμοντέρνοι σοσιαλδημοκράτες άλλων «σημαντικών» χωρών της ΕΕ, όπως και οι χρηματιστές ασφαλώς, που από κοινού εμφανίζονταν μέχρι χθες στο πλευρό του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δίνοντας δήθεν αγώνα για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία. Πρόκειται για τους ίδιους που μαζί με τον «άνθρωπό τους στην Αθήνα» επιδόθηκαν σε ένα αγώνα τιμής για τις αγορές, ώστε να αναδείξουν τις αδυναμίες της ΟΝΕ και την ανικανότητα των Γερμανών να...
 προσφέρουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό προστασίας της ευρωζώνης.
Τρόμος επικρατεί από την άλλη πλευρά – εκφράστηκε παραστατικά από το περίφημο δημοσίευμα του Spiegel, που έβγαλε στην επιφάνεια το υπόγειο παιχνίδι -  καθώς φοβούνται ότι αν η χώρα μας κάνει το απονενοημένο και κηρύξει απότομα πτώχευση, στη θέση της ελεγχόμενης πτώχευσης που έχουν επιλέξει Γερμανοί και αρκετοί ευρωπαίοι τραπεζίτες, τότε θα γίνουμε μάρτυρες μιας μείζονος ευρωπαϊκής, τραπεζικής κρίσης. Οι τελευταίοι το έχουν ρίξει στα ξενύχτια και στους λογιστικούς λογαριασμούς μήπως και πετύχουν να αποφύγουν το μοιραίο μέχρι το 2013. Τους λείπουν περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία υπολογίζουν ότι θα χρειασθούν επιπλέον των συνολικά 110 που μας έχει δανείσει η τρόικα. Δηλαδή, μεταξύ 2012-2013 απαιτούνται 60-70 δις. επιπλέον των προϋπολογισμένων κατά τον σχεδιασμό του ατομικού μηχανισμού υποστήριξης της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Και αυτό γιατί το μνημόνιο έπεσε σε όλα έξω, προσεγγίζοντας ανατριχιαστικά τις δικές μας προβλέψεις, που είχαν στηριχθεί στα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΚΤ για την Ελλάδα και σε μελέτη ενός σαββατοκύριακου από έναν μη-εξειδικευμένο επαγγελματία.
[ Για να καταλάβετε το μέτρο της αποτυχίας (!) της τρόικας, δηλώνω ότι οι ορθές εκτιμήσεις που κάναμε, έγιναν από έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πολιτικός επιστήμονας  - όχι εξειδικευμένος οικονομολόγος - με γνώσεις στατιστικής και λογιστικής στο επίπεδο προχωρημένης «Social Data Analysis». Το σημειώνω για να επισημάνω την επικίνδυνη επιπολαιότητα αυτών που ηδονίζονται με την φενάκη των υπεραισιόδοξων αριθμών και πολιτεύονται στη βάση υπερβατικών σεναρίων. Να σκεφτείτε ότι σε ότι αφορά στην αύξηση του δημόσιου χρέους, έπεσαν εντελώς έξω, ενώ εμείς πλησιάσαμε τις σημερινές εκτιμήσεις της Κομισιόν, δίνοντας για το 2011, 158% (Κομισιόν: 157,7%), ενώ για το 2012, πάνω από165% (Κομισιόν: 166,1%). Εξίσου ακριβείς, όμως, υπήρξαν και τέσσερεις-πέντε  εξειδικευμένοι στην οικονομική ανάλυση που θα τους συναντήσετε κυρίως στο διαδίκτυο. Άρα, ίσως δεν πρέπει να μιλάμε για «επιπολαιότητα», αλλά για συνειδητή παραπλάνηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση, τους καθεστωτικούς διαύλους και την τρόικα. Τώρα όμως οι αριθμοί μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, που κάποιοι έχουν συμφέρον μάλλον να υπερτονίσουν, είτε για να δείξουν το αδιέξοδο, είτε για να επισημάνουν εμφαντικά την ανάγκη λήψης νέων ακόμη αντικοινωνικότερων μέτρων και ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας ].
Μην ξεπουλάτε, δηλώστε πτώχευση και φύγετε από το ευρώ να σωθείτε, μας συμβουλεύουν τώρα οι Financial Times, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό συντακτών τους για την ανελέητη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης. Φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα, διότι οι Γερμανοί θα σας εξευτελίσουν, μας συμβουλεύουν. Μπράβο Γιώργο είσαι ήρωας, έκανες αυτό που έπρεπε για να σώσεις την χώρα, όμως για να ολοκληρώσεις την ηρωική πράξη πρέπει να κάνεις στάση πληρωμών, γράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Ηandelsblatt, Γκάμπορ Στάινγκαρτ, σε ανοιχτή επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Επιπροσθέτως νοιώθει την ανάγκη να  υπενθυμίσει σε μια μάλλον επικήδεια ατμόσφαιρα, ότι «υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο», για να καταλήξει:«μέχρι τώρα επιχειρήσατε το ανέφικτο. Τώρα πρέπει να επιδιώξετε το εφικτό». Δηλαδή, οι «από εδώ μεριά», πίεζαν για το ανέφικτο τόσο καιρό και τώρα πιέζουν για το εφικτό, ενώ οι «από εκεί μεριά», πίεζαν για το ανέφικτο, που τώρα φαντάζει σε αυτούς, έστω υπό την προϋπόθεση της εξευτελιστικής, γενικευμένης φτωχοποίησης και εκποίησης, εφικτό. Για την ακρίβεια οι τελευταίοι αγωνίζονται να αποφευχθεί πάσει θυσία η στάση πληρωμών διότι είναι βέβαιοι ότι αυτή συνεπάγεται την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη με περισσότερο εκτεθειμένες, εκτός από τις ελληνικές, τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Έτσι πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μαζεμένα όλα τα μέτρα μέχρι τις αρχές του 2012, ώστε ΕΕ και ΔΝΤ να συμπληρώσουν το υφιστάμενο δάνειο με όσα χρειαστούν μέχρι το 2013, οπότε ελπίζουν ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την ΕΚΤ θα έχουν προλάβει να προετοιμαστούν για να αντέξουν μία δραστική αναδιάρθρωση, ακόμα και με «κούρεμα» 60%.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι γύρω του βιώνοντας για καλά αυτό το παιχνίδι, στο οποίο επέλεξαν να έχουν ρόλο από την αρχή, εμφανίζονται αυτή την στιγμή δήθεν αποστασιοποιημένοι, ενώ στην πραγματικότητα μοιάζει να είναι «χαμένοι». Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αν επέλεγε να ακούσει τις συμβουλές αυτών που τον θεωρούν «δικό» τους, θα δημιουργούσε μια πρωτόγνωρη κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα είχε αντίστοιχα χαρακτηριστικά με εκείνα της κρίσης που προκλήθηκε στις ΗΠΑ μετά το σκάσιμο της φούσκας της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008. Από την άλλη, αν ενδώσει στις πιέσεις του γερμανικού κλαμπ της ΕΕ, είναι πρόδηλο ότι θα τον ρίξει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, εάν προηγουμένως δεν συμβεί κάποια ευρύτερη τραγωδία εξαιτίας των τάσεων εξέγερσης που παρατηρούνται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού. Άρα δικαίως στην περίπτωσή του ισχύει το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πώς έχει μεθοδεύσει την προσωπική του απεμπλοκή από αυτό το παίγνιο, από το οποίο, όμως, δεν μπορεί πλέον να εξέλθει η χώρα αλώβητη και η ελληνική κοινωνία ακέραιη. Αυτή είναι η πραγματικότητα για να μην κοροϊδευόμαστε.
Έχοντας υπόψη αυτήν την εικόνα η κοινωνία των πολιτών και τα κόμματα που ισχυρίζονται ότι είναι φύσει αντικαθεστωτικά, είναι καιρός να παρέμβουν οργανωμένα, αλληλέγγυα, συλλογικά και κυρίως στρατηγικά, εάν πράγματι ενδιαφέρονται γι’ αυτά που επικαλούνται ότι ενδιαφέρονται και όχι για την ιδιοτέλειά τους. Μεταξύ της στάσης πληρωμών και της μελλοντικής, αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης, που πιθανότατα θα ακολουθήσει μιας ηπιότερης, έχοντας την μορφή της λεγόμενης επιμήκυνσης του χρέους αφού προηγουμένως εκποιηθεί το σύμπαν στην χώρα και διαλυθεί η κοινωνία, υπάρχουν πολλές εκδοχές που θα μπορούσαν να εξετασθούν και να επιδιωχθούν και επί των οποίων θα μπορούσε να καταστρωθεί ένα κυβερνητικό-αντικαθεστωτικό σχέδιο. Δίχως ενότητα, όμως, της προοδευτικής, πατριωτικής κοινωνίας των πολιτών και της αριστεράς στο σύνολό της, μία τέτοια προοπτική είναι φαιδρό ακόμη και να την συζητήσει κανείς.
Εύκολες λύσεις ή οικονομικά και πολιτικά ανέξοδες επιλογές δεν υπάρχουν πλέον. Οποιαδήποτε ελληνική πρόταση που θα απαντά στο «παιχνίδι» που περιέγραψα, με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα των δύο τρίτων της κοινωνίας, θα έχει κόστος σε όλα τα επίπεδα, το οποίο με παρρησία θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία, δίχως στοιχεία εξαπάτησης στα οποία μας έχει συνηθίσει ο δικομματισμός. Καλή λύση για τους Έλληνες δεν είναι αυτό που προτείνουν οι φορείς των συμφερόντων που καλύπτονται από την ομπρέλα της διοίκησης των ΗΠΑ, ούτε φυσικά αυτή που διακονεί ανελαστικά η γερμανική πλευρά. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τα διλήμματα αυτών που παίζουν και κερδοσκοπούν, ή απλώς υπηρετούν τα συμφέροντά τους στην πλάτη της χώρας. Πρέπει να κτίσουμε τα δικά μας διλήμματα απέναντί τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει από πιόνια στην σκακιέρα τους, να μεταβληθούμε σε παίκτες. Πώς, άραγε, μπορεί να γίνει αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ έχει εκτεθεί τόσο πολύ στο πλευρό του ενός μέρους, ενώ η ΝΔ δεν τολμά ούτε καν να θίξει το παιχνίδι και η αριστερά εμφανίζεται εντελώς έξω από την κουλτούρα διαπραγμάτευσης; 

10 σχόλια

  1. Κάποτε λέγαμε και πιστεύαμε ότι ο τοποτητηρητής ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορμάτε Έλληνες έφοδος ΑΕΡΑ ούτε ένας ζωντανός από δαύτα τα καθάρματα.
    Ένα νέο Αλβανικό έπος αρχίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν θέση στο δημόσιο μόνιμη
    Και ο Έλληνας γιατρός είναι άνεργος
    Ποιος ήταν ο υπουργός υγείας που το όνομα του αρχίζει από Α ..
    Που τους διόρισε;;;;;;;; ποιος ήταν τότε διοικητής του ΙΚΑ που το όνομα του αρχίζει από Β …;;;;;;
    Σε λίγο όλοι οι απομαγνητοφωνημένοι ερωτικοί διάλογοι και τα σεξουαλικά όργια που έγιναν μέσα στο γραφείο πριν την νομιμοποίηση αυτών στον αέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ειναι καλα ο περιφερομενος αυτοαποκαλουμενος πρωθυπουργος της ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξηλωμα ολοκληρου του σημερινου πολιτικου σκηνικου χωρις διακριση διοτι δεν δυναται να επιλυσει τα προβληματα που το ιδιο δημιουργησε. Ο λογος που αυτο δεν εχει γινει ηδη ειναι οτι δεν υπαρχει συμφωνημενη διαδοχος κατασταση, η οποια ομως δεν προκειται να υπαρξει ποτε. Στο μεταξυ η λαικη υπομονη εξαντλειται οπως ολοι ξερουμε. Αρα κυριοι, κοιταξτε τις εναλλακτικες σας λυσεις διοτι οταν σκασει το ηφαιστειο θα καειτε κατα προτεραιοτητα. Οσο για εμας, ειμαστε ηδη καμμενοι, οποτε δεν εχουμε να χασουμε και πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εεεεε.....και !
    Εμείς να τρώμε καλά και δεν τους γαμείς
    του ιθαγενείς..


    ΤΟ "ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...
    ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ;

    Για το Αμερικανάκι τον Δρούτσα δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω.
    Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τα προξενεία και τις πρεσβείες που κλείνουν, για τις περικοπές στους Έλληνες διπλωμάτες και για την ΑΟΖ.

    Για την σύζυγό του Φαίη Καραβίτη (φωτό) που...
    εξακολουθεί να καλύπτει για λογαριασμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, συγκεκριμένο υπουργείο, την ίδια στιγμή που ο σύζυγός της παραμένει μέλος της κυβέρνησης θα μιλήσει κανένας από την κυβέρνηση ;

    Εμείς πάντως θα το αναδείξουμε το θέμα.
    Γιατί υπάρχει σοβαρό ηθικό ασυμβίβαστο...

    φάτε...φάτε..φάτε..φάτε τα όλα
    ρε αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φατε..φάτε..φάτε...φάτε ΟΛΑ..ρε
    αφού ακόμα έχετε Ηλίθια ΖΩΑ
    που σας υποστηρίζουν κιόλας
    ακόμαααααααααα...τα ζώααααα

    Με ποιους έπινε ούζα ο Ραγκούσης
    Παρασκευή, 13 Μάιος 2011.

    Με ποιους έπινε ούζα ο Ραγκούσης
    Ένας υπερυπουργός πρέπει και να ξεκουράζεται που και που.
    Να ξεδίνει βρε αδερφέ από τα σχεδόν σε ημερήσια βάση πλέον υπουργικά συμβούλια.
    Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι κάπως περιορισμένος.
    Ειδικά τώρα που ο κόσμος καίγεται.
    Anyway, όπως λένε πλέον και στο χωριά μας.

    Την Τετάρτη ο Γιάννης Ραγκούσης βρήκε λίγε χρόνο και την έκανε για δείπνο με φίλους – φίλους ιδιαίτερα χρήσιμους...

    Κάλεσε σε δείπνο παριανής φιλοξενίας με υπογραφή τσάι και συμπάθειας τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη*,
    Θάνο Πασχάλη* (βλέπε Mega Οικονομικό ρεπορτάζ),
    τους συνεργάτες του Δημήτρη Στεφάνου και Γιώργο Πετρουλάκη (γγ Εσωτερικών και γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης). καθώς και την κ. Εύα Κοντοσταθάκου, αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων για θέματα Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

    Πήγαν στο Ψάριστον. Ο Γιάννης επειδή είναι καλός οικοδεσπότης κάθισε στην κεφαλή του τραπεζιού, δίπλα από το μπαούλο με τα ψάρια της ημέρας.

    Πρέπει να πεινούσαν πολύ αφού παρήγγειλαν ολόκληρο το μενού. Συγκεκριμένα έφαγαν στρείδια, μύδια, κυδώνια, χέλι, τόνο, καλαμάρι και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, αμμοσωλήνες.

    Το ουζάκι δεν έλειπε από το τραπέζι ούτε όμως και οι μπύρες...

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ...
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ
    ΤΑ ...ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΚΡΙΒΩΣ......
    "Φως !, στην άκρη του τούνελ"

    Στην Αργεντινη οταν ξεσηκωθηκε ο κοσμος σφαξανε οι πολιτες 27.000 εικοσιεφτα χιλιαδες λαμογια, κυβερνητικα στελεχη και οσους τα στηριζανε το κωλοσυστημα της χωρας τους.

    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟΙΔΙΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

    Ελίτ ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚοι
    της ΚΟΡΗΣ
    και του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΩΛΟΙ..
    Οταν ερθει η ωρα σας..

    Τοτε στην Ελλαδα θα κλαψουνε πολλες περισσοτερες μανουλες τα φιδια που γεννησανε !

    ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ:
    "ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ.
    ΠΏΣ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΝΔ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ".
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε να φυγουμε απο το ευρω!!!
    Να για ποιους λογους :

    - Μπηκαμε με μπαγαποντιά και μαλιστα απο ενα αμφιβολου καταγωγης Ελληνα, τον Σημιτη
    - Αφου μπηκαμε, αντι να κανουμε προσπαθειες να μαζεψουμε κανενα φραγκο, στησαμε πανηγυρι
    - Ετσι οπως μας πανε τα κορακια των αγορων θα μας ξεπουλησουνε 10 φορες και τον αερα και τη θαλαασσα και το υπεδαφος μεχρι 100 χλμ. μεσα στη γη...
    - Για να χαρουνε ολοι οι Ευρωπαιοι
    - Για να χαρει ο Ερντογαν που δεν θαχουμε αφου κι αυτος δεν εχει
    - Αφου και η Αγγλια και η Σουηδια δεν ειναι στην ΟΝΕ κι ομως δεν επαθαν τιποτα
    - Γιατι το μαιντανο απο 50 δρχ, πηγε 50 λεπτα = 170 δρχ. σε ενα μηνα
    - Γιατι ο εσπρεσσο ο μονός στου Γρηγορη εχει 1,50 ευρω = 500 ευρω, η τυροπιτα 1,40 = 477 δρχ. και το κρουασαν σοκολατα (μπαγιατικο) 1,70 = 579 δρχ. !!!!!!!!!!!!!!!!
    - Γιατι το σκανδαλο Κοσκωτα ηταν 70 δις ευρω = 20,5 εκατομυρια και εδω ο Λιαπης τσεπωσε 130 και ενας του ΠΑΣΟΚ εχει τσεπωσει 80 και δε μιλαει κανεις...

    αι σιχτιρ...
    οπου φτωχος κι η μοιρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση