GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άφρονες και ανιστόρητοι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Όταν στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε στην εμβρόντ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Όταν στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε στην εμβρόντητη κοινή γνώμη ότι αποφάσισε να εντάξει την χώρα υπό τον οικονομικό έλεγχο της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόβλεψαν το μέλλον.
Οι περισσότεροι φοβισμένοι από το ενδεχόμενο μίας οικονομικής καταστροφής αποδέχθηκαν την φαλκίδευση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας για να μην χαθούν «μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις». Στους λίγους που είπαν εκείνη την εποχή ΟΧΙ άνηκαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Όπως προείπαμε, πέρασε ήδη ένας χρόνος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αποδείχτηκε και για τους...
πλέον δύσπιστους ότι:
Η ένταξη της χώρας σε καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν μονόδρομος για να αντιμετωπισθούν οι πιεστικές οικονομικές συνθήκες. Παρόμοιες συνθήκες αντιμετώπισε η χώρα και στο παρελθόν αλλά με άξιες ηγεσίες απέφυγε τον εξευτελισμό του οικονομικού ελέγχου.
Η ένταξη της χώρας σε καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν απαραίτητη για να αντιμετωπισθούν οι δανειακές ανάγκες. Η Ελλάδα χρωστάει συνολικά (δημόσιο και ιδιωτικό χρέος) πολύ λιγότερα από αυτά που χρωστάνε οι περισσότεροι δανειστές της.
Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν απλώς αποτέλεσμα της οικονομικής συγκυρίας αλλά προϊόν κρυφού και υπόγειου σχεδιασμού που έγινε ερήμην και πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού Λαού.
Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα που διαμόρφωναν πτωτικά τις τιμές ελληνικών ομολόγων και μετοχών προσέφεραν τεράστια κέρδη σε όσους έπαιξαν μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την αγορά «κάτω» δηλαδή τους περιβόητους «σορτάκηδες».
Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου θεωρήθηκε και δηλώθηκε δημοσίως από πολλά μέλη της εγχώριας πολιτικό-οικονομικής ελίτ και της ηγετικής κυβερνητικής ομάδας ότι είναι η πανάκεια και το θείο δώρο που θα εκσυγχρονίσει την Ελληνική Οικονομία.
• Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν βοήθησε καθόλου την δημοσιονομική εξυγίανση αλλά αντίθετα έριξε την οικονομία της πατρίδας μας στο περιβόητο σπιράλ του θανάτου. Δηλαδή σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας ο οποίος καθημερινά γίνεται πιο μεγάλος και πιο βαθύς ενώ ταυτόχρονα απέτυχε να υλοποιήσει ούτε ένα από τους στόχους που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε.
Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου έγινε το επικοινωνιακό-πολιτικό και δημοσιονομικό άλλοθι στα πλαίσια του νομισματικού πολέμου για την υποτίμηση του ευρώ και την συνεπακόλουθη αύξηση των παραγγελιών-πωλήσεων των Βιομηχανιών των Βορείων Ευρωπαϊκών Χωρών.
Αυτές τις ημέρες η αποτυχία και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και του περιβόητου μνημονίου, είναι πλέον φανερά και στους πλέον καλοπροαίρετους και αδαείς.
Ζητούν λοιπόν ανερυθρίαστα η περιβόητη τρόικα, ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα, νέους συνένοχους πέραν των γνωστών της φίλο-μνημονιακής συμμαχίας (Γιώργο Καρατζαφέρη-Ντόρα Μπακογιάννη-Φώτη Κουβέλη) για να συνεχίσουν την εγκληματική τους πολιτική.
Αλλά συνενόχους δεν πρόκειται να βρουν. Ο Λόγος εξαιρετικά απλός.
Πέρσι τέτοια εποχή είσαστε πανίσχυροι και σας απαντήσαμε ΟΧΙ.
Εφέτος που έχουμε δικαιωθεί και εσείς παραπαίετε και ηττάσθε σε όλα τα μέτωπα, πως είναι δυνατόν να σας απαντήσουμε ΝΑΙ;
Είστε λοιπόν τόσο ανόητοι, άφρονες και ανιστόρητοι;

7 σχόλια

  1. Αυτοί που ζητάνε μετά επιτάσεως εθνική συναινεση, το κάνουν γιατί θέλουν το βάρος της αποτυχίας που ήλθε (και έρχεται ακόμα μεγαλύτερη) να το επωμισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όχι μόνο μία από αυτές.

    Αλλά το άσχημο είναι, οτι αυτή η μία πολιτική δύναμη που θέλει να αποσείσει το βάρος από τους ώμους της είναι αυτή που με πρόθεση ή χωρίς, δημιούργησε το θέμα του λάθους, οπότε δεν είναι δίκαιο να το επωμισθούν και αυτοί που δεν φταίνε.

    Ο λαός καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται και το τι κρύβεται πίσω από την απάιτηση "θεών" και "δαιμόνων" για εθνική συναίνεση, ας μην αυταπατάται κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

    ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ BROKER Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

    ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    Βαρύτατες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό τον οποίο για μια ακόμη φορά αποκάλεσε "έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων", εκτόξευσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον...
    Real Fm, ο Πάνος Καμμένος.

    Ο γαλάζιος βουλευτής παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία για να υποστηρίξει πως το 2009 και το 2010 πουλήθηκαν συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρία στην οποία συμμετέχουν "παλαιοί συνέταιροι του αδερφού του πρωθυπουργού".

    Στην ίδια εταιρία, η οποία κατά τον κ. Καμμένο, κέρδισε 26 δις $, μετέχουν και Έλληνες, που σχετίζονταν πριν από πολλά χρόνια στο σκάνδαλο του καλαμποκιού.

    Ενώ ενέπλεξε και την κυρία Μιράντα Ξαφά που διετέλεσε οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο βουλευτής εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα spreads, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής,
    και ότι αυτοί έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.


    τον Νικολάκηηηηηηηηη δηλαδή.....
    Και γιατί το κρύψωμμεν ..άλλωστε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ !!!! ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ!!!!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερυπουργός Οικονομικών ο κ. Παπαδήμος ;

    Ενδιαφέρουσα σύνθεση. Καθαρά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αντιπροέδρους Μάνο-Σημίτη.
    Μόνο ο Φλωρίδης λείπει, αλλά πού θα πάει, θα τον προσθέσουν την τελευταία στιγμή.

    Αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, με πρόσωπα που λίγο απέχουν από σύσσωμη υπουργοποίηση της “Δράσης”, χρέος του Σαμαρά είναι όχι μόνο να μην παράσχει την παραμικρή συναίνεση, σε τίποτε,
    αλλά και η ΑΜΕΣΗ κήρυξη ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή της.

    Συγνώμη που πέτυχαν όλοι αυτοί οι …τεχνοκράτες ;
    Γιατί να είναι πετυχημένοι ο …Σημίτης έχει δίκαιο και οι ΓΑΠικοί άδικο.

    ΥΓ
    Μόνο το γέλιο δεν λείπει με αυτό το …πολιτικό έλλειμμα κατά Βενιζέλο
    Θα εχει παντως ενδιαφερον να δουμε κατι τετοιο….

    ΣΑΜΑΡΑ, κρατα γερα εσυ κι ασε τους διαφορους “ειδικους τεχνοκρατες”να φανταζονται ….
    Εσυ να μη δοσεις καμμια συναινεση στα “λαθη”.
    Συντομα περιμενω να ξεκαθαρισει ποσο αυξηθηκαν οι 800.000 πρωτοι που σε πιστεψανε .
    Δεν θα μπορει να τους κρυψουν τα “μαγειρια”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αστείο είναι ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που προκειμένου να βάλουν το χέρι στο βάζο με το μέλι της εξουσίας, δεν έχουν καμμία αντίρρηση να πάρουν στους ώμους τους μέρος της ευθύνης του λάθους που δημιούργησαν κυρίως άλλοι.
    Όσο για τον λαό ...αυτόν τον έχουν και χε...νο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ.

    ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ


    Π Α Π Α Γ Α Λ Ο Ι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση