GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε (από το ΔΝΤ) ο Στρος Καν...

Την παραίτηση του γενικού του διευθυντή , Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Αρνούμαι κατηγορηματικά όλ...

Την παραίτηση του γενικού του διευθυντή, Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που έχουν προκύψει εναντίον μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του ο ίδιος ο Στρος Καν.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα συνεδριάσει το διοικητικό του συμβούλιο για τη διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή. Σημειώνεται ότι χρέη γενικού διευθυντή στο διεθνή οργανισμό εκτελεί μέχρι την επιλογή νέου, ο Τζον Λίπσκι. Ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε...
 αναλάβει τα καθήκοντά του στην ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πενταετή θητεία.
Η επιστολή παραίτησης
Στην επίσημη επιστολή παραίτησής του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο διοικητικό συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γιευθυντή του ΔΝΤ.
Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από ο,τιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.
Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια».
«Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου», υπογραμμίζει ο Γάλλος πολιτικός και καταλήγει λέγοντας:
«Θέλω να προστατεύσω αυτόν τον θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο να αποδείξω την αθωότητά μου.»
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ παραμένει κρατούμενος στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ράικερς της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel.
Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής του με εγγύηση ενός εκατ. δολ. και 24ωρο περιορισμό του σε κατοικία, που κατέθεσαν οι συνήγοροί του εν αναμονή της δίκης του. Σην προσπάθειά του να πείσει το δικαστήριο να κάνει αποδεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, ο Στρος Καν δεσμεύθηκε επίσης να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.
Στη Γαλλία πάντως, δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας κατέδειξαν ότι το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο σοσιαλιστής πολιτικός είναι θύμα πολιτικής συνωμοσίας.
Η γυναίκα την οποία φέρεται ότι προσπάθησε να βιάσει ο Στρος Καν στο ξενοδοχείο Sofitel, μια χήρα 32 ετών από τη Δυτική Αφρική, έδωσε κατάθεση στις αρχές την Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ, πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι υπάλληλος του ξενοδοχείου βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι η πόρτα ήταν μισάνοιχτη, διευκρίνισε η πηγή συμπληρώνοντας: «Εσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο. Εσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε».
Η σύλληψη του Στρος Καν μετά τις καταγγελίες της καμαριέρας, ψαλίδισε τις πιθανότητες εκλογής του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2012 και ανέσυρε ευρύτερα σοβαρά θέματα για το μέλλον του ΔΝΤ. Οι αναπτυγμένες χώρες ζητούν από την Ευρώπη να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή του ΔΝΤ, όπου ήδη άρχισαν οι διαδικασίες επιλογής νέου επικεφαλής.
ΠΗΓΗ: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

9 σχόλια

  1. Aυτός ο άχρηστος τι περιμένει ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουω μερικους να ζητουν την παραιτηση του ηλιθιου βλακα βλακογιοργο που παριστανει τον ..πρωθυπουργο της Ελλαδος!!

    Οχι.ΟΧΙΙΙ φιλτατοι. Η ..παραιτηση δεν ειναι "κολυμβηθρα του Σιλωαμ"! Οχι!!

    Αν το παμε στο ..Γουδι με ..συνοδεια ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ,αν ειναι ..παραιτημενος η οχι..

    Καμμια!! Ουτε φυσικα αν στηθει ..ικριωμα στο Συνταγμα και οδηγηθει εκει το διανοητικα αναπηρο βλημα..

    Ειμαι σιγουρος δεν θα την δει!! Ειμαι σιγουρος θα πει: Μα καλα γιατι τα ξυλα ειναι μαυρα?? και εκεινο το σκοινι τι το θελουν??

    Τετοιο βλημα ειναι φιλοι μου..

    Και οταν του περασουμε την θηλεια ειμαι σιγουρος θα πει: Σαν ενα καουμποικο εργο μοιαζει!!..

    Και ομως αυτο το "πραμμα" μας ..κυβερναει,αγαπητοι μου ανθρωποι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ...Ο ΓΑΠ πρόεδρος του ΔΝΤ !

    Να τον στείλουμε εκεί να γλιτώσουμε.
    Να δώσουμε και κάτι, για να τον πάρουν.
    Πληρώνουμε όσο-όσο (με ομόλογα).

    ΜΚΟ που στηριζουν το ΓΑΠ…με 1000 για...ΔΝΤ !

    Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – Ενεργοί Πολίτες
    Amnesty International
    Διεθνής Αμνηστία (Ελληνικό Τμήμα)
    Tolerance
    CIVICUS World Alliance for Citizen Participation
    ActionAid
    Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC)
    Climate Action Network (CAN)
    Whales Online
    Human Rights Watch
    Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
    Eλληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
    Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (KEMO)
    Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
    I Care / Anti-Racism Europe
    Νεολαία Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη
    Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
    World Wide Fund (WWF)
    World Wide Fund (WWF – Panda)
    World Wide Fund (WWF – Ελληνικό Τμήμα)
    Greenpeace International
    Greenpeace (Ελληνικό Τμήμα)
    UNITED for Intercultural Action
    Social Exclusion
    Medicins Sans Frontieres
    Γιατροί Χωρίς Σύνορα
    Γιατροί του Κόσμου
    Reporters without borders
    Anthropos
    Concord
    Global Call to Action Against Poverty
    Συμμαχία ενάντια στη φτώχια
    Δράση Ενάντια στην Πείνα – Action Contre la Faim (ACF)
    Η Ώρα της Γης
    Earth Hour Hellas
    One Earth
    Αρκτούρος
    Αρχελων
    Πίνδος Περιβαλλοντική
    MOm
    Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
    Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
    KE@N – Kυττάρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων
    Πεζή – Η κίνηση για τη προστασία των δικαιωμάτων των πεζών
    ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα μου λείψει… και αφού σκέφτεται τους φίλους του ας πάρει μαζί του και τον δικό μας… Ούτως η άλλως, όλοι οι φίλοι και τα αδέλφια πάνε κατά διαβόλου…

    Ούτε για λύπηση δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι.

    Ο Willim Hill δίνει πρώτο φαβορί τον Kemal Dervis με πιθανότητες 5-2!
    Και Τούρκος και Κεμάλ και ντερβισόπαιδο!

    - Πρέπει να στείλουμε οπωσδήποτε το Γιώργο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα!!! Κι ηταν καυλιάρης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε αυτοί οι Αμερικάνοι,που δολοφονούν τους προέδρους τους, είναι γκάγκστερς,επομένως δεν δικαιολογείται ο Στρος Καν που πιάστηκε κορόιδο!
    Θα μπορούσε να έχει ένα σωματοφύλακά του μαζί του στη σουίτα. Και δεν τον είχε!
    Έτσι, ήταν εύκολο να του τη στήσουν, ακόμη και ναρκωτικά θα μπορούσαν να του βάλουν.
    Αφού ,λοιπόν , τον εξευτέλισαν και τον περιέφεραν μέχρι το "ανεξάρτητο" δικαστήριο, η "ανεξάρτητη" δικαστίνα (κάτι σαν το δικό μας κ.Τζανερίκο) αποφάνθηκε ότι είναι επικίνδυνος να...φύγει από τη χώρα.
    Ποιος θα έφευγε από τη χώρα; Ο πασίγνωστος εμφανισιακά και στα νήπια και με το ηλεκτρονικό βραχιόλι στο χέρι που ελέγχει κάθε του βήμα!
    Έτσι, αφού τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί,τώρα θα κρίνει,πάλι το "ανεξάρτητο" δικαστήριο ότι μπορεί να αποφυλακισθεί (με το βραχιόλι στο χέρι) υπό όρους!
    Έπαψε ξαφνικά να είναι ύποπτος φυγής.
    Συγγνώμη, αλλά εάν αυτό είναι δημοκρατία, τότε δεν ξέρω ποια είναι η κοινοβουλευτική δικτατορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο “θερμόαιμος κούνελος” και οι “σοσιαλιστές της σαμπάνιας”..
    -------------------------------

    Η αλήθεια είναι ότι η ζωή του Ντομινίκ Στρος Καν δεν υπήρξε ποτέ βαρετή. Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο. Πριν προλάβει να ξεχαστεί το ένα, έμπλεκε στο επόμενο. Ερωτικά αλλά και οικονομικά (όπως αυτό που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών, για το οποίο και δικάστηκε, αλλά αθωώθηκε). Πάντοτε όμως έβγαινε αλώβητος. Και οι Γάλλοι πάντα τον συγχωρούσαν.

    Ακριβώς όπως η πολλάκις απατημένη σύζυγος, Αν Σενκλέρ. Η αδυναμία του για τις γυναίκες και τη χλιδή ήταν γνωστές, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «σοσιαλιστής της σαμπάνιας» (champagne socialist) που του είχαν αποδώσει, αλλά και το παρατσούκλι «θερμόαιμος κούνελος».

    Στην Ελλάδα πάντως οι σοσιαλιστές σύντροφοί του είχαν μεγάλη αδυναμία. Από τον ΓΑΠ και τον Γ.Παπακωνσταντίνου, που τον είχαν καλέσει και στο ΙΣΤΑΜΕ για να τους κάνει σεμινάρια, μέχρι τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο τελευταίος είχε παρουσιάσει το 2006 το βιβλίο του «Η φλόγα και η στάχτη» από τις εκδόσεις Λιβάνη και είχε προβλέψει ότι ο Στρος Καν, «ως επίγονος του Ναπολέοντα και του Ντε Γκολ, έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας».

    Ο πιο καλός Έλληνας φίλος του, όμως, ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο δικός μας «champagne socialist», ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν πολύ περήφανος για την φιλία τους και επεδίωκε να συνομιλεί μαζί του με κάθε ευκαιρία.

    Οι πληροφορίες ότι ταξιδεύει για το νησί Ρίκερς, προκειμένου να του πάει τσιγάρα, ελέγχονται ως ανακριβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ BROKER Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

    ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    Βαρύτατες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό τον οποίο για μια ακόμη φορά αποκάλεσε "έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων", εκτόξευσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον...
    Real Fm, ο Πάνος Καμμένος.

    Ο γαλάζιος βουλευτής παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία για να υποστηρίξει πως το 2009 και το 2010 πουλήθηκαν συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρία στην οποία συμμετέχουν "παλαιοί συνέταιροι του αδερφού του πρωθυπουργού".

    Στην ίδια εταιρία, η οποία κατά τον κ. Καμμένο, κέρδισε 26 δις $, μετέχουν και Έλληνες, που σχετίζονταν πριν από πολλά χρόνια στο σκάνδαλο του καλαμποκιού.

    Ενώ ενέπλεξε και την κυρία Μιράντα Ξαφά που διετέλεσε οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο βουλευτής εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα spreads, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής,
    και ότι αυτοί έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.


    τον Νικολάκηηηηηηηηη δηλαδή.....
    Και γιατί το κρύψωμμεν ..άλλωστε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση