GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τους "βαρβάρους"...

Από το http://www.politicsonline.gr Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις δημοσκοπήσεις του ελληνικού καρτέλ που λένε ότι οι έλληνες εμπιστε...

Από το http://www.politicsonline.gr

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις δημοσκοπήσεις του ελληνικού καρτέλ που λένε ότι οι έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο την Τρόικα από τον Γιωργάκη και τον Αντώνη, μια που το αίσθημα αυτό είναι κοινός τόπος από το περίπτερο μέχρι και τον οίκο ανοχής. Και η απαξία αυτή δεν απέχει πολύ από την αντίστοιχη που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον τέως Βασιλέα που ως πρίγκιπας, κατ' απονομή, και χωρίς καμία πολιτική ικανότητα βούτηξε την χώρα στην πρώτη σύγχρονη μαύρη τρύπα της χούντας.
Κάτι αντίστοιχο ζούμε και σήμερα με την παρουσία του διαδόχου που είναι...
 καταστρεπτικότερος από τον πατέρα στην πράσινη παράταξη, και του αρχηγού με το στανιό στην γαλάζια παράταξη που αφού την διέλυσε πρώτα με εθνικοπατριωτικές κορώνες της δεκαετία του 90, έρχεται σήμερα αρχηγός μιας βυζαντινής κλίκας, ως νέος μεσσίας και αυτός να βυθίσει τη χώρα πιο βαθιά, τάζοντας περισσότερους λαγούς και περισσότερα πετραχήλια.
Η πολιτική διάσταση του μεσσιανισμού που επανέφερε στην Ελληνική πραγματικότητα ο υιός του πρώτου σύγχρονου Μεσσία Ανδρέα, συνοδεύτικε  και από μια επίκτητη αχλή μεγαλειότητας αφού ο σημερινός πρωθυπουργός εκλέχθηκε πρώτα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενός οργανισμού που παραπαίει, την εποχή του ψυχρού πολέμου όμως είχε μεγάλη ισχύ, ώστε να γίνει πιστευτή η "αξία" του ΓΑΠ η οποία αμφισβητείτο 30 χρόνια. Και για να αποφευχθούν τα απρόοπτα, ένας δεύτερος μεσσίας τον οποίο ο πολιτικός του πατέρας, Ευάγγελος Αβέρωφ, είχε χρήσει μελλοντικό πρωθυπουργό, τοποθετήθηκε απέναντι ώστε η θολούρα των ελλήνων να εγκλωβιστεί σφιχτά στο μεσσιανισμό και τα "θαύματα".
Οι έλληνες όμως δεν είναι αμερικανάκια, παρόλη την τηλεοπτική δημοκρατία που τους έχει επιβληθεί. Έτσι μέσα από μια ραγιάδικη προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και την δυναμική των νομάδων που επηρέασε το Ελληνικό DNA 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, αντιστέκονται υπομένοντας και αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν. Δεν επαναστατούν με όρους καταστροφής την δύσκολη αυτή ώρα, αρνούνται αριστερίστικες κορώνες και ανατρεπτικές προτάσεις, απαξιώνουν το πολίτικό σύστημα δείχνοντας μεγαλύτερη ωριμότητα από τους μεσσίες, και αντιστέκονται στην διάλυση των συνεκτικών κρίκων που τους ενώνουν.
Την ίδια ώρα οι μεσσίες, σαν τις χήρες στο κρεβάτι, περιμένουν να φτάσουν στον πολιτικό οργασμό της δόξας, αγνοώντας ή απαξιώνοντας τα σημεία των καιρών και τον πολιτικό κατακερματισμό που συνεχώς σπάει τους δικούς του κρίκους συνεκτικότητας η οποία βασίζεται στην ομερτά της συνενοχής 30 ετών.
Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, όχι τουλάχιστον οικονομικά, και αυτό όχι επειδή θα την θωρακίσει  κάποιος σύγχρονος πολιτικός μεσσίας αλλά επειδή το πολιτικό όραμα της ένταξης της στην Ευρώπη και την ευρωζώνη είχε τόση ευρωστία και πολιτική πρόνοια όταν υλοποιήθηκε που σήμερα, παρά τις όποιες αναταράξεις, το μέλλον της έχει συνδεθεί άρρηκτα με αυτό της Ευρώπης. Και παρότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από μια στρεβλή διάθεση αυτοθυσίας στο Κούγκι, στην Ευρώπη η δημοκρατία λειτουργεί με όρους επιβίωσης και όχι αυτοχειρίας.
Έχει ήδη όμως χρεοκοπήσει και οδηγείται στην αυτοχειρία το πολιτικό σύστημα. Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα που απαγορεύουν στους πράκτορες του κράτους συνδικαλιστές, κόμματα και αναρχικούς αντιεξουσιαστές να τους καπελώσουν, μπορεί να μην αρθρώνουν ακόμα μια πρόταση για την ανάδυση μια νέας υγιούς πολιτικής προοπτικής έχουν όμως ξεκινήσει "Μια επανάσταση που δεν απαιτεί, αλλά δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει…" http://vimeo.com/2308689
Α.Τ.

6 σχόλια

  1. ΣΩΩΩΩΩΩΩΠΑΑΑΑ...ΡΕ ΜΟΥΝΙ !!!! ΣΟΒΑΡΑ !!!!!!!!

    Πορτογάλος ηγέτης της κεντροδεξιάς:
    «Δεν θα πάθουμε ότι οι Έληνες που θυσιάζονται άδικα επειδή έχουν μια κακή κυβέρνηση»
    ________________________________________________
    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης προειδοποιεί κατά μίας επανάληψης της "ελληνικής τραγωδίας" σε περίπτωση νίκης των Σοσιαλιστών του Ζοζέ Σόκρατες

    Με τον αέρα του προηγούμενου στις δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία Πέντρου Πάσους Κοέλιου έδωσε έναν δραματικό τόνο στη σημερινή του ομιλία, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μίας «τραγωδίας» στα ελληνικά πρότυπα σε περίπτωση νίκης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

    Στην προεκλογική του ομιλία στα βόρεια της χώρας ο Πάσους Κοέλιου ζήτησε επανειλημμένως από τους ακροατές του «να προσέξουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

    «Είναι πολύ σοβαρό» τόνισε. «Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα που έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε εξωτερική βοήθεια», τόνισε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) στην Πόντε ντε Λίμα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του που αναπαράγουν τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

    «Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν τη χώρα (την Ελλάδα), σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει θυσιασθεί και που βλέπει τις θυσίες του να κινδυνεύουν επειδή η κυβέρνησή του δεν υπήρξε ικανή να κάνει όσα του είχε υποσχεθεί», τόνισε ο δεξιός πολιτικός.

    «Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό δεν θα είναι βέβαια καλό για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μία τραγωδία για τους Έλληνες», προειδοποίησε.

    «Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τον ίδιο κίνδυνο, να συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία εκείνο που συμβαίνει σε χώρες που έχουν κακές κυβερνήσεις», τόνισε ο Πάσους Κοέλιου.

    Κρίνοντας ως «άκρως απαραίτητο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα εκείνοι που μας δάνεισαν χρήματα, οι αγορές δίχως τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε στη συνέχεια», ο Πάσους Κοέλιου διαβεβαίωσε πως η Πορτογαλία «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», αλλά «για να γίνει αυτό, χρειάζεται μία ικανή και επιδέξια κυβέρνηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ"ΤΟΥΣ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΛΤΕΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΙ ΜΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τις σημερινές πορείες και διαδηλώσεις το Σύστημα -κάτι που φαίνεται ήδη- ανακρούει πρύμναν για ένα διάστημα,
    θα παράσχει το νέο δάνειο,
    θα πάψει να μιλά για στάση πληρωμών,
    θα δώσει επιμήκυνση σε ομόλογα,
    ώστε να περάσει με μεγαλύτερη ευχέρεια το κρίσιμο για αυτούς Μεσοπρόθεσμο, όπου ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία
    (ορισμένα άρθρα που αναφέρονται σε λιμάνια, νερά και άλλες δημόσιες υποδομές θα ψηφισθούν από πάνω από 150 βουλευτές).

    Μπας και γίνουν Και αυτά τα ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.

    ΠΑΣΟΚ. 1974 ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΠΑΣΟΚ 2001 ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ
    χέρι-πόδι με την Κόρη και το Βόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝΕΣ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ) Ή ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ??? ΑΣ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ 80% ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ''ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ'' ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΜΟΛΑΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ?? ΕΜ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση