GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οπου κατεδαφίζει ο Γερμανός πρέπει να χαθεί ένας ολόκληρος κόσμος...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Εδώ και μήνες , τρεις πρώην καγκελάριοι και ο σημαντικότερος εν ζωή φιλόσοφος της Γερμανίας, ο Habermas, π...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Εδώ και μήνες
, τρεις πρώην καγκελάριοι και ο σημαντικότερος εν ζωή φιλόσοφος της Γερμανίας, ο Habermas, προειδοποιούν την Angela Merkel για τους κινδύνους της καιροσκοπικής της πολιτικής, που με τις ρατσιστικές της δηλώσεις κατά των Νοτιοευρωπαίων απειλεί την ευρωπαϊκή ενότητα και εν τέλει την ίδια τη Γερμανία, την πιο εξαρτημένη από τις εξαγωγές, χώρα του κόσμου.
Οι προειδοποιήσεις δεν έρχονται από κάποιους τυχάρπαστους αλλά από ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα τι σημαίνει γερμανικός μηδενισμός και πως αυτός οδήγησε στον καταστρεπτικό για την Ευρώπη Τριακονταετή Πόλεμο, καθώς και στους δυο παγκόσμιους πολέμους. Ο Γερμανός φιλόσοφος του ατομικισμού που...
έχει επηρεάσει τη γερμανική σκέψη μέχρι σήμερα και είχε σαν αρχή του και κανόνα ζωής το απόλυτο ΕΓΩ, ο Max Stirner έγραφε πριν εκατόν πενήντα χρόνια:
«Ο Γερμανός, πρώτος και πρωτίστως μαρτυρεί την παγκόσμια αποστολή του…κανένας άλλος λαός δεν είναι τόσο ανηλεής και αδίστακτος, διότι δεν αποσκοπεί απλώς στο να ανατρέψει έναν ολόκληρο κόσμο για να σταθεί ο ίδιος όρθιος, αλλά στο να ανατρέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Οπου κατεδαφίζει ο Γερμανός, πρέπει να πέσει ένας Θεός και ένας κόσμος πρέπει να χαθεί. Για τον Γερμανό, η καταστροφή σημαίνει δημιουργία…». Λίγο αργότερα θα τον ακολουθήσει ο Νίτσε με το:
«Ο Ζαρατούστρα είναι ευτυχισμένος που τέλειωσε επιτέλους η πάλη των τάξεων και πως, τώρα πια, έρχεται, επιτέλους, ο καιρός της κυριαρχίας των ατόμων……Τώρα πια μπορεί να αρχίσει το έργο του. Οι διδασκαλίες του δεν απευθύνονταν ως τώρα παρά μόνο προς την κυρίαρχη τάξη του μέλλοντος. Αυτοί οι κύριοι της γης οφείλουν τώρα να υποκαταστήσουν το Θεό και να δημιουργήσουν τη βαθιά κι απόλυτη εμπιστοσύνη, απέναντι εκείνων που είναι υποταγμένοι».Για να συμπληρώσει το 1936 ο Μάρτιν Χάϊντεγγερ το παζλ του γίγαντα με μυαλό παιδιού, που κρατά το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του, προαναγγέλοντας «την εποχή που οι θεοί έχουν φύγει και την εποχή του Θεού που έρχεται»! Ρίχνοντας μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία αυτού του λαού, που σήμερα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Ευρώπης, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ούτε να παραμένουμε άπραγοι περιμένοντας το νέο Θεό που έρχεται απ’ τον παγωμένο βορά σαν τον Κόναν.

2 σχόλια

  1. ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΟΦΟΥ ....
    ΟΥΚ ΕΒΡΑΙΟΥ ...
    ΚΑΙ ΟΥ ΤΟ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.

    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ".

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΩΛΟ (ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ) ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ (ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ... ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΠ).

    ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ - ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ - ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΡΕΜΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΧΑΖΟΕΙΔΩΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή βδομάδα,
    καναπε/νόβιοι...και καμπινε/νόβιοι
    ΠASSOK- PRESS αναλώσιμοι.

    μέχρι 15Ιουλίου χρήμα,
    μετά απο το Καστρί..

    η Μάγκυ θα μοιράζει ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση