GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκανε πίσω για το ΔΝΤ ο Ντερβίς...

Ουάσινγτον Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έδειξε ενδιαφέρον για την ηγεσία του ΔΝΤ εξέδωσε την Παρασκευή ο Κεμάλ Ντερβί...

Ουάσινγτον
Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έδειξε ενδιαφέρον για την ηγεσία του ΔΝΤ εξέδωσε την Παρασκευή ο Κεμάλ Ντερβίς.
Σε δήλωσή του που επικαλείται η Wall Street Journal αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι φήμες με είχαν συμπεριλάβει στους υποψήφιους για το ΔΝΤ, ωστόσο, διευκρινίζω ότι ουδέποτε υπήρξα ούτε επιθυμώ να είμαι υποψήφιος.
» Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την αποστολή μου στο Brookings Institution και επιθυμώ να συνεχίσω την έρευνα μου, συμπεριλαμβανομένου και του έργου στην Τουρκία
» σημείωσε.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε προταθεί από...
 τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ο οποίος σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal είχε επισημάνει ότι ο κ. Ντερβίς θα ήταν καλός υποψήφιος.
Η κυβέρνηση θα τον στήριζε, είπε ακόμη, αν και προέρχεται από διαφορετικό κόμμα.
Πάντως, σύμφωνα με αναφορές της Hurriyet, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρχαν στελέχη που εμφανίζονταν διστακτικά να στηρίξουν τον Κεμάλ Ντερβίς.
Ο υπουργός Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι μέσα στην Τουρκία «μπορούμε να βρούμε τουλάχιστον 10 ονόματα που εύκολα θα μπορούσαν να ηγηθούν του ΔΝΤ».
Πρόσθεσε δε –όλα αυτά πριν την διευκρινιστική απόφαση του Ντερβίς– ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο όνομα του υποψήφιου.
Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=401856&h1=true

5 σχόλια

  1. Άτυπος οικονομικός σύμβουλος του Γ .Παπανδρέου ο Κ.Ντερβίς, σύμφωνα με τους NY Times

    Ως άτυπο σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων του πρωθυπουργού Γ . Παπανδρέου εμφανίζουν οι New York Times τον Τούρκο πρώην υπουργό Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του κ. Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον οποίο συμβουλεύει ανεπισήμως τα δύο τελευταία χρόνια » αναφέρει η εφημερίδα, η οποία σε άρθρο της σκιαγραφεί την προσωπικότητα του κ . Ντερβίς, τις ικανότητές του, αλλά και τις ερωτικές περιπέτειες που είχε.

    Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές, δεν επιβεβαίωσαν ούτε όμως διέψευσαν το γεγονός ότι ο κ . Ντερβίς ήταν για δύο χρόνια άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Απλώς είπαν πως είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία με πολλές προσωπικότητες στον κόσμο : «Όλοι γνωρίζουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με προσωπικότητες, όπως οικονομολόγους, νομπελίστες κτλ. ο πρωθυπουργός, ορισμένες φορές και μεταμεσονύκτιες, επικοινωνίες» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ο κ. Ντερβίς, 62 ετών, διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί μάλιστα δύο φορές να συμμετάσχει στο Συμπόσιο της Σύμης και σε εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Αθήνα , έτρωγε με φίλους και αμέσως μετά, όπως τους είπε, θα πήγαινε να συναντήσει τον πρωθυπουργό.

    Σύμφωνα με τους New York Times, οι κ.κ. Παπανδρέου και Ντερβίς γνωρίσθηκαν το 2001, όταν ο κ. Ντερβίς είχε την ευθύνη της τουρκικής οικονομίας και ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών.

    Από τότε αναπτύχθηκε μια στενή σχέση και είχαν συχνή ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα . Ο κ. Ντερβίς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ήταν μάλιστα παρών σε όλες τις ετήσιες συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργάνωνε ο κ . Παπανδρέου στα ελληνικά νησιά. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον. Το περιβάλλον των δύο ανδρών, βεβαιώνει η εφημερίδα, αναφέρει ότι συνηθίζουν να επικοινωνούν τηλεφωνικά πολύ αργά τις νυκτερινές ώρες.

    Μετά τις αποκαλύψεις για την ερωτική περιπέτεια του κ . Ντερβίς από τους New York Times, πολλοί εδώ στην Αθήνα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν θα προχωρήσει τελικά η υποψηφιότητα του κ . Ντερβίς στη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Ντομινίκ Στρος Καν.

    αιντεεεεεεεεεεεεε
    όλα τα παγκόσμια Διεθνή...ρεμάλια
    στην αυλή του Γιωργάκη !!!

    Πόσο χρήμα ρε έχει αυτή η χώρα μας
    και τρώνε οι ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ : Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ STRAUSS KAHN.

    ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.

    H ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ, με αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, προτείνει επισήμως προς τις αρμόδιες αρχές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την χηρεύσασα θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ταμείου, μετά την παραίτηση του κ. Dominique Strauss Kahn.

    Είμαστε πεπεισμένοι, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες, αλλά και σύμπασα η οικουμένη, πως ο κ. Παπανδρέου έχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ώστε να διαδεχθεί επαξίως τον κ. Strauss Kahn ως managing director του ΔΝΤ.
    Ο κ. Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων έχει ,
    ** παρασημοφορηθεί από την Γερμανική Κυβέρνηση για τις επιτυχημένες προσπάθειές του, για την διάσωση της Ελληνικής οικονομίας.
    ** αναγορευθεί σε παγκόσμιο στοχαστή από έγκριτο έντυπο των ΗΠΑ.
    ** βραβευθεί για τους αγώνες του κατά του καπνίσματος, κλπ, κλπ.
    Αρχίζουμε από σήμερα έναν ωραίο αλλά δύσκολο αγώνα. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει την θέση που του αρμόζει, ενώ παραλλήλως το ΔΝΤ θα ωφεληθεί πολλαπλώς από την παρουσία του σε αυτό.
    Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας και να στηρίξουμε όλοι μαζί με πάθος, την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου ως διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ.

    Καλούμε όλους τους Έλληνες να σκεφθούν τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στη χώρα μας η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ, αλλά πρωτίστως και κυρίως, το όφελος που θα προκύψει με την απομάκρυνσή του από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι Στρος Καν και μαλαικίες τούμπανα... άλλο είναι το θέμα που κυριαρχεί στις ΗΠΑ

    Παρόλο που εμείς οι Ευρωπαίοι ασχολούμαστε με τον Στρος Καν, οι ίδιοι οι αμερικάνοι ασχολούνται με άλλο θέμα!! Δειτε το:

    Επιτέλους ανακάλυψαν ποια ήταν η οικιακή βοηθός του Schwarzenegger που με 1500 $ τα έκανε όλα... μέχρι και παιδί!!!

    Είναι η χοντρούλα της παρακάτω φώτο και βλέποντάς την αρχίζω να πιστεύω ότι ο εγκέφαλος του Schwarzenegger έχει πειραχτεί από τα πολλά αναβολικά... αλλιώς δεν εξηγείται ότι πήγε μαζί της:

    [Στη φώτο τέρμα αριστερά είναι ο γυναίκα του με την οποία χώρισε και στη φώτο τέρμα δεξιά είναι ο ίδιος με την οικιακή βοηθό μέσα στο σπίτι του...]

    http://greencelebrity.net/wp-content
    Mistress-Mildred-Patty-Baena-Christmas-PHOTOS.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RE VALTE DR KOYTSOUKO

    NA EXOUME DANEIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση