GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος ακροδεξιός (υποψήφιος) πήγε να "αποβιβαστεί" στο Αγαθονήσι...

Content on this page r...

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Από το http://www.defencenet.gr/ 
Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο τουρκικό νησί όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα...
 τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν.
Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί. Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας ο υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι  «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δουλέμποροι επέλεγαν "εντελώς τυχαία" τα δύο αυτά νησιά για να αποβιβάζουν τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών πιέζοντας απελπιστικά τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος κάποια στιγμή είχε φτάσει στα όρια του.  
Το γεγονός αυτό, δηλαδή της απόπειρας αποβίβασης του Τούρκου υποψήφιου Βουλευτή, έρχεται να δέσει με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα για τις αληθινές προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια» (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631367).
Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν.  Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές. 
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που προπαγανδίζουν και προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία ειδικότερα δε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Αν. Αιγαίου που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι ξαφνικά ξέχασαν τον μακροχρόνιο επεκτατικό γεωπολιτικό τους σχεδιασμό και αποφάσισαν να συμπεριφερθούν ως μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

8 σχόλια

  1. ΤΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ" .ΠΑΣΟΚ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ
    _______________________________________________
    GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»..

    Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

    «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

    ...με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

    «Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

    «Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

    «Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».

    Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:

    «Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:

    * Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.

    * Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.

    Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό....

    ΦΑΤΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΤΩΡΑ
    ΚΑΡΓΙΟΛΗ..ΤΡΥΠΙΕ..ΣΥΦΙΛΙΑΣΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <>
    Γειασάν ρε ανώνυμε 11:09


    Είδες τι πολυπρόσωπος είναι ο κανακάρης του Παστόκ;
    Και ποσα δεν ειχε ξεστομήσει ο ηλίθιος, δεν ξέρεις μερικές φορές τι να πρωτογράψεις.

    "Μα κύριε Καραμανλή μόνο 50 ευρώ αύξηση δίνετε στους συνταξιούχους αυτό δεν είναι αύξηση είναι φιλοδώρημα"

    Μα εσεις κε Καραμανλή ξεπουλάτε την εθνική μας περιουσία, την Ολυμπιακή μας, τον ΟΤΕ μας για συμφέροντα υμετέρων. Ξεπουλήσατε τα λιμάνια μας στους ΚΙνέζους αν ειναι δυνατόν κε Καραμανλή.

    Που θα δουλέψει ο Ελληνας εργάτης κε Καραμανλή;

    Δεσμευόμαστε πως οταν γίνουμε κυβέρνηση θα τα πάρουμε ολα πίσω κε Καραμανλή.

    Επρεπε η παλιοκουphαλα τώρα που εχει χάσει και τ' αυγά και τα καλάθια να ειχε την Ολυμπιακή τον ΟΤΕ και τοσα άλλα μπροστά του να βλέπαμε τι θα τα έκανε.

    Μα καλά τόσο πολύ τούβλο είναι ο κόσμος;
    Το μυαλό τους δέν αλέθει τίποτα ρε να πάρει η ευχή;
    Μια σταλιά αξιοπρέπεια ρε, οχι πολλή, ετσι ενα 20% δεν υπάρχει;
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν πειράζει είναι και ο τελευταιος μαιος τους στο Αιγαίο. Σπασίμπα Βλαντιμίρ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που στο διάολο το οικονομήσαμε τούτο το παλιόπραμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ,
    ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ,
    ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mήπως έπρεπε να γίνει επίσημη διαμαρτυρία από ΥΠΕΞ όπου δει;
    Και αν ναι γιατί δεν έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και δεν βρεθηκε καποιος να γαμησει αυτον τον μεμετη!Ντροπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση