GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ‘ΔΩ»...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος http://www.andrianopoulos.gr/ Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών υποδηλώνουν την πραγματικό...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
http://www.andrianopoulos.gr/

Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών υποδηλώνουν την πραγματικότητα μιάς κοινωνίας που δεν μπορεί να αντέξει στο βάρος της αλήθειας. Η Ελλάδα είναι στην ουσία χρεωκοπημένη. Το βάρος του εξωτερικού της δανεισμού μαζί και με τον εθισμό της κοινωνίας σε ένα δίχως όρια καταναλωτισμό την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα. Ο λαικισμός αγριεύει και οι αντιδράσεις ακολουθούν δρόμους που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής. Ο κόσμος βέβαια αρχίζει να υποφέρει κι εύλογα δυσανασχετεί. Γιατί τώρα που ήρθε ο λογαριασμός δεν είναι κανένας διατεθειμένος, η και δεν μπορεί, να σηκώσει το σχετικό βάρος. Και οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας δεν είναι σε θέση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Eξηγώντας το πρόβλημα, σκιαγραφώντας προοπτικές, κινητοποιώντας με έμπνευση λαικά στρώματα για πορεία σωτηρίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να...
 ξεφύγει από τις συνήθεις επιλογές της ελληνικής δημόσιας γραφειοκρατίας. Και επιμένουν σε ατελέσφορα φορολογικά μέτρα που εξοντώνουν την αγορά και αδυνατούν να μαζέψουν τους πόρους για τους οποίους και θεσπίζονται.
Ο κόσμος έτσι εκτονώνεται είτε μέσω πολιτικών παραγόντων και σχολιαστών που χαιδεύουν αυτιά κι αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, είτε μέσω μαζικών κινητοποιήσεων που όμως προβάλλουν απαιτήσεις που εφαρμοζόμενες θα οδηγήσουν την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα. Είναι γνωστό πως οι εκτιμήσεις για τους κινδύνους του μέλλοντος καταγγέλλονται σαν κινδυνολογικές και αστήρικτες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο να προδιαγράψει κάποιος τα όρια της πραγματικότητας. Ολα λογίζονται σαν υποβολιμιαία και κατευθυνόμενα που στοχεύουν δήθεν στην υπονόμευση της καλοπέρασης του λαού. Υπάρχει λοιπόν σηκωμένος ένας αδιαπέραστος τοίχος που εμποδίζει την ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον. Κάθε εκτίμηση που ξεφεύγει ασπό τα θέσφατα του λαικισμού καταγγέλλεται σαν ύποπτη. Η αλήθεια διατρεβλώνεται ώστε να ταιριάζει με τις βλέψεις των λαικιστών και τις προσδοκίες των αγανακτισμένων πολιτών. Η όποια αρνητική κατάληξη εκτιμάται πως είναι αποτέλεσμα σκόπιμων μεθοδεύσεων για την καταστροφή της χώρας. Τα όρια της λογικής στενεύουν επικίνδυνα για την ρεαλιστική θεώρηση των μελλοντικών δυνατοτήτων και προοπτικών του τόπου. Τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δυσάρεστα.
Το κυρίαρχο σύνθημα των μαζώξεων στις πλατείες της χώρας είναι «Πάρτε το Μνημόνιο και Φύγετ’ από ‘δώ». Αυτή η πρόταση δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από τις επιδιώξεις των σκληρότερων μηχανσιμών της Ευρώπης που βλέπουν με αξαιρετικά καχύποπτο βλέμμα την όποια κίνηση διάσωσης των οικονομιών του Νότου. Οι συντηρητικοί εκλογείς στις χώρες του Βορρά αυτό ακριβώς θα ήθελαν να δούν πραγματοποιούμενο. Τον απεγκλωβισμό δηλ της εύπορης Βόρειας Ευρώπης από την υποχρέωση στήριξης των οικονομικά αδύναμων αλλά και συνάμα υπερχρεωμένων κοινωνιών του Νότου. Να ξεδιαλύνουμε επίσης με την ευκαιρία και κάποιους μύθους που κυκλοφορούν.
Είναι τελείως ανακριβές πως οι καταναλωτικές δαπάνες του Νότου συντηρούν τις μεγάλες βιομηχανίες του Βορρά. Το σύνολο των Γερμανικών εξαγωγών σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν ξεπερνά το 6%. Η Ελλάδα από μόνη της εισάγει κάτι λιγότερο από το 0,7% των Γερμανικών εξαγωγών. Δεν στέκει λοιπόν σε τέστ λογικής αυτός ο ισχυρισμός. Δεν ισχύει επίσης η εκτίμηση πως η κατάρρευση της Ελλάδας θα οδηγήσει σε αδιέξοδα πολλές ευρωπαικές τράπεζες. Αυτό πιθανότατα θα είχε μεγαλύτερη βάση αν κάτι τέτοιο είχε γίνει στο ξεκίνημα της ελληνικής κρίσης. Στο ενδιάμεσο διάστημα οι μεγάλες Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες έχουν ξεφορτώσει τα περισσότερα από τα ελληνικά τοξικά ομόλογα που είχαν στα θησυροφυλάκιά τους. Και τα έχουν εναποθέσει στα χέρια της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Που ευκολότερα μπορεί να απορροφήσει τον όποιο σχετικό κλυδωνισμό. Ζήτημα λοιπόν κατάρρευσης ευρωπαικών τραπεζών και συνακόλουθα των οικονομιών τους δεν υπάρχει.
Το σύνθημα λοιπόν «πάρτε το μνημόνιο και φευγάτε» μπορεί να γίνει δεκτό. Μαζί όμως με την τρόικα, φεύγοντας, θα σταματήσουν προφανέστατα και οι εκταμιεύσεις των χρημάτων των δανειστών μας. Η χώρα μας ακόμα συντηρεί πρωτογενή ελλείμματα. Δηλ. ξοδεύουμε πολύ περισσότερα από όσα εισπράττουμε. Και τα παραπάνω αυτά χρήματα, που δεν πηγαίνουν σε εξυπηρέτηση των εξωτερικών μας χρεών, τα εξασφαλίζουμε από τον δανεισμό. Με άλλα λόγια, φεύγοντας οι δανειστές απομακρύνονται και οι παραπάνω πόροι που ήσαν απαραίτητοι για την επιβίωσή μας. Πως θα αντικατασταθούν;
Προφανέστατα, η πρόταση θα είναι να εξασφαλισθούν με στάση πληρωμών. Δηλ. να σταματήσουμε να εξοφλούμε αυτά που χρωστάμε. Ομως τότε θα είναι απόλυτα αδύνατη η όποια συνεννόησή μας για καινούργιο δανεισμό. Είναι προφανές πως με τα διαθέσιμα χρήματα θα πρέπει να καλύψουμε τις βασικές μας κατ’ αρχήν ανάγκες. Δηλ. εισαγωγές πετρελαίου, φαρμάκων και τροφίμων. Και στη συνέχεια πληρωμές μισθών και συντάξεων. Για όλα αυτά τα χρήματα που εισπράττουμε δεν φθάνουν. Και υπάρχουν και τα έξοδα λειτουργίας του κράτους. Υπάρχουν κι άλλα έξοδα πέραν των μισθών και των συντάξεων (λ.χ. ηλεκτρικό, θέρμανση, κίνηση μέσων μεταφοράς, τηλέφωνα και φροντίδα ασθενών, παιδιών και ηλικιωμένων, εποπτικά μέσα στα σχολεία κα). Τι θα γίνει για όλα αυτά;
Μοναδική λύση θα είναι η έξοδος από το ευρώ, ώστε να μπορούν να τυπωθούν χρήματα. Και για να σταματήσει η έξοδος καταθέσεων στο εξωτερικό θα είναι ανάγκη να απαγορευθεί ή ελεύθερη κίνηση εκξφαλαίων. Αυτό όμως παραβιάζει την Συνθήκη της Ρώμης. Και πιθανότατα μας οδηγεί κι εκτός ΕΕ. Τα συνεπακόλουθα δεν χρειάζεται να τα εξηγήσω. Αν κάποιοι θεωρούν τα παραπάνω κινδυνολογίες δεν έχει παρά να περιγράψει τις διαθέσιμες εναλλακτικές κινήσεις. Ωστε όλοι να καταλάβουμε πως τα συνθήματα είναι δωρεάν. Κάποια στιγμή όμως θα χρειασθεί όλοι μας να βάλουμε το πορτοφόλι μας εκεί που είναι το στόμα μας.
ΥΓ Με προβληματίζουν σοβαρά οι αντιλήψεις που κυκλοφορούν πως όσοι ανεξαιρέτως μετείχαν στη δημόσια ζωή της χώρας ευθύνονται για την τραγική οικονομική μας κατάσταση. Ανεξάρτητα δηλαδή από τις απόψεις που υποστήριζαν, τις θέσεις που προωθούσαν και τις πολιτικές για τις οποίες αγωνίσθηκαν. Εχουν ολοι ευθύνη, υποστηρίζουν πολλοί, για την κατάντια της χώρας. Ακόμα κι όταν προειδοποιούσαν για την επερχόμενη κατάρρευση και πάλευαν για μια δυναμική πολιτική αφύπνιση και υφίσταντο τα πάνδεινα από επιθέσεις και λασπολογίες είναι συνυπεύθυνοι, σύμφωνα με πολύ κόσμο, για τα αδιέξοδα που καταλήξαμε και για τα οποία σχεδόν μονότονα προειδοποιούσαν!
Δηλαδή, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Στα πλαίσια του δημοκρατικού συστήματος το μόνο μέσον που έχει στη διάθεσή του κάποιος που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο είναι η δύναμη της πειθούς. Οταν αυτή πνίγεται από τον λαικισμό και την εύκολη υποσχεσιολογία των συνεχών και άκοπων παροχών, οι διέξοδοι πλέον ασφυκτικά στενεύουν. Εγώ επέλεξα ακόμη και την παραίτηση από την πολιτική, μιλώντας για καρχαρίες που είχαν πλέον κυριεύσει την δημόσια ζωή της χώρας και για την διαφθορά που είχε πλημμυρίσει σχεδόν τα πάντα. Είχα την ελπίδα πως η κίνησή μου αυτή κάποιους θα μπορούσε να αφυπνίσει. Ώστε να γίνει συνείδηση το αδιέξοδο που πλησίαζε. Μάταιος κόπος. Οι ίδιοι «ευαίσθητοι» λαικιστές συνέχισαν να διοικούν τα κόμματα εξουσίας και να κερδίζουν εκλογές.
Και σήμερα όλοι εκείνοι που μας κατηγορούσαν τότε σαν «κοινωνικά ανευαίσθητους» νεοφιλελεύθερους – επειδή δεν υποσχόμασταν παροχές από δανεικά – τώρα και πάλι εμφανίζονται σαν κατήγοροι των πάντων. Προσθέτοντας μάλιστα και την θρασύτατη ανακρίβεια πως η οικονομική κατάρρευση της χώρας προήλθε από τις …νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων (!). Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους. Ο κρατισμός μας οδήγησε στα σημερινά χάλια. Κι ο κρατισμός (φορολογία και εμμονή σε μεγάλο δημόσιο τομέα) τελικά oριστικά θα μας καταστρέψει.

39 σχόλια

  1. ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ "ΘΑΤΣΕΡΙΣΚΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ηθελα να σας ρωτησω κατι, αν δεν λαμβανουμε δανεικα χρηματα απο ΕΤ, σημαινει οτι θα πρεπει να δουλεψουμε παραγωγικα και να απαιτησουμε ετσι μετρα που θα προωθησουν την αναπτυξη. Αρα εξοδο απο το ευρω και αρνηση του χρεους ειναι μια λυση , τι λεται;
    Eνω τωρα το πολιτικο συστημα ειναι στα ευκολα και βαζει φορους και συντηρει αχρηαστους ΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και δηλαδή ποιά είναι η λύση, ν αφήσουμε να μας ξεζουμίζουν για να έχετε πάλι να τρώτε οι βολεμενοι; Α να χαθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που δεν μπορεί να αντέξει στο βάρος της αλήθειας.


    ΤΟΛΜΑΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΟΥΤΡΑΚΛΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΤΡΑΚΛΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΗΝΑΙΟΣ .ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο [ΣΠΙΘΑΣ]ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ Α ΓΑΛΟΤΖΕΣ [ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ] ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ .ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΣΥ ΤΟΥ ΚΚΕ [ΕΝΑ ] Ι ΔΙΣ 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 22 ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ,ΣΤΗΝ ΝΔ 1992 ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΕ ΕΜΕΤΙΚΟΣ.ΤΙ ΘΑΡΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το ΟΧΙ και έκοψε τον Γόρδιο δεσμό !!

    O Αντώνης Σαμαράς έκανε το καθήκον του για να μας λυτρώσει...όπως ήταν αναμενόμενο ο Αντώνης Σαμαράς είπε το ΟΧΙ, στις νεφελώδεις, υπόγειες, σκοτεινές και ανίερες συμμαχίες με τα δεκανίκια και τα εξαπτέρυγα. Όπως είχαμε γράψει και σήμερα το πρωί έκοψε τον Γόρδιο δεσμό !!

    exomatiakaivlepo.blogspot.com

    Μπράβο του που δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς... απέδειξε ότι είναι έτοιμος να γίνει Πρωθυπουργός και να ηγηθεί της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, καλά τα λες! Αν μας έλεγες και ποια είναι η φύση της εργασίας σου, τι δουλεια κανείς δηλαδή, πως συμβαλεις παραγωγικα, ποιος σε πληρώνει και λοιπά θέματα που εμείς οι κοινοί θνητοι δεν καταλαβαίνουμε.

    Επίσης να μας πεις τι μερίδιο έχουν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετειχες, γιατί δεν λες τίποτα για λογιστικό έλεγχο του χρέους, πόσους έχεις διορίσει σαν πολιτικός στο κακό δημόσιο;

    Πες μας λίγα πράγματα και για την ιδεολογία σου, τελευταία σε θυμαμαι σοσιαλιστή (δεν ασχολούμαι μαζί σου αλλα να που ασχολείσαι εσυ με όλους και όλα). Ποια είναι η άποψη σου για την παρούσα κυβέρνηση δωσιλογων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε μου φιλε αυτοι που διαμαρτυρονται, δικαιως, δεν συμμετειχαν στο φαγοποτι.Δεν τα εφαγε ο εργατης,ουτε ο συνταξιουχος,ουτε ο υπαλληλακος,ουτε η νεολαια,ουτε ο ανεργος.Ολοι αυτοι καλουνται σημερα να πληρωσουν το μαρμαρο.Αυτοι που τα εφαγαν,βιομηχανοι, χωρις παραγωγη, χωρις επενδυσεις, πειτε μου αν φτιαχνουμε ποδηλατα η μοτοσακο, με δανεια αγυριστα. Μεγαλοεισαγωγεις,μια εντελως αντιπαραγωγικη ταξη η οποια εφαγε δις ευρω χωρις να πληρωσει ενα.Παρασιτικοι κομματικοι επιχειρηματιες κρατικοδιαιτοι με υπερκοστολογημενα εργα αξιας δις ευρω, πολιτικοι, επιορκοι συνεργασθεντες με τους ανωτερω για να τους προστατεψουν.Μιζαδοροι πολιτικοι σε καθε κρατικη παραγγελια για καθε ειδους κρατικο εργο,κοντα σε αυτους και οι συνεργοι τους συνδικαλιστες.Ακομη συνεργοι στη ληστεια του κρατους οι δηθεν φουκαραδες ελευθεροι επιχειρηματιες,μια κατηγορια η οποια δεν πληρωσε και δεν πληρωνει σχεδον τιποτα.Ολα αυτα δεν τα γραφω τυχαιως,τα λενε οι τιμες καθε ειδους προιοντος το οποιο ειναι ακριβοτερο απο τα αντιστοιχα ευρωπαικα σε μια χωρα με μισθους κατωτερους κατα πολυ αυτων.Αυτοι ολοι αφου πλουτισαν ανευ καταβολης στο κρατος των νομιμων,τα εβγαλαν εκτος ελλαδος λογω υπερβολικης αγαπης προς την χωρα που τους τα χαρισε.Αν ολοι αυτοι ειναι περιπου ενα,εναμιση εκατομμυριο και τωρα σφυριζουν αδιαφορα, τι χρωστουν τα υπολοιπα 9 εκατομμυρια του λαουτζικου?Μπορειτε να μου εξηγησετε πως ειναι δυνατον να υπαρχουν παμπλουτοι ελληνες με πτωχευμενες επιχειρησεις?Ακομη ενα ανορθοδοξο φαινομενο που αγνοει ο λαος, το ενα τεταρτο των πολιτικων ειναι παντρεμενοι με κορες μεγαλοεπιχειρηματιων,τυχαιο, δε νομιζω! Αν λοιπον θελουμε ενα νεο ξεκινημα πρεπει να πιασουμε πρωτα αυτους που δημιουργησαν το προβλημα.Κατασχεση περιουσιων των ανω κατηγοριων και πωληση τους και σε ενδιαφερομενους ξενους η στην τροικα προς αποπληρωμη των χρεων τους.Αφηστε λοιπον την γενικευση,δεν φταιει ο λαουτζικος που τρεχει για το μεροκαματο.γεω.μακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπληρωματικα,το παρτε το μνημονιο και φυγετε απο δω το λενε και δικαιως οι φουκαραδες,ενω ο ΣΕΒ λεει το αντιθετο.Αυτοι που δημιουργησαν δηλαδη το προβλημα ,θελουν να το πληρωσει ο λαος,αν σας λεει κατι.γεω.μακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κρατισμός δεν ηταν δημιούργημα του λαού. Ο κρατισμός ήταν δημιουργημα των επιχειρηματιών που εβγαλαν κερδη από αυτόν. Εσεις κ Ανδριανόπουλε στρέφεστε κατά του λαού κατηγορώντας τον για τεμπελιά, ανευθυνότητα, απατεωνια. Ποτε δεν σας ειδα να μιλάτε για τους 5-6 επιχειρηματίες που δημιουργησαν αυτην την κατάσταση.Το κρατος εχει σημαντικό να χρεωνει τα δημόσια αγαθα που καταναλωνουν οι επιχειρησεις. Ποτέ δεν εξηγήσατε στον λαό ότι ο ρολος του κρατους ειναι να περιφρουρεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό ο οποιος οδηγει σε ΜΗΔΕΝΙΚΟ κερδος τους επιχειρηματίες (και όχι σε υπερκερδη). Αποφασίστε λοιπον αν ειστε φιλελευθερος ή καπιταλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ28 Μαΐ 2011, 11:23:00 π.μ.

    Με προβληματίζουν σοβαρά οι αντιλήψεις που κυκλοφορούν πως όσοι ανεξαιρέτως μετείχαν στη δημόσια ζωή της χώρας ευθύνονται για την τραγική οικονομική μας κατάσταση.
    ======================

    Ωστε κατ' εσενα φταιει το κοπαδι
    φταινε τα προβατα
    και ΟΧΙ ο τσομπανος;!

    Υπηρχαν και μερικοι που, οπως λες, πνιγοταν η φωνη τους απο τους λαϊκιστες
    ομως:
    ΜΟΝΟ ενα ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ θα ειναι αυτο
    που θα αποδωσει τις ευθυνες
    και θα στησει ΑΓΧΟΝΕΣ για αυτους

    εαν ο λαος "καλοπερνουσε"
    επειδη ειχε να αγορασει δευτερο αυτοκινητο και εξοχικο κλπ., κλπ.,
    ποσο περισσοτερο καλοπερνουσαν οι πολιτικοι
    που οδηγουσαν στον γκρεμο την χωρα;
    ...............

    Ενα κοκκαλο στον λαο
    ολοκληρο το ψητο στον πολιτικο!

    \
    Τωρα ομως φανηκε η αληθεια
    το ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ποτε δεν πεφτει εξω !!

    Για την ωρα οι συγκεντρωσεις ειναι ΕΞΩ απο την Βουλη
    οταν θα αρχισουν να μπαινουν ΜΕΣΑ
    με τιν ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ
    τοτε αντε κρυψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για άλλη μια φορά ο κ.Ανδριανόπουλος στο πλευρό των "φίλων" του. Προφανώς και παράλληλα με την σειρά του δεν μπορεί να παραδεχθεί αυτήν την αλήθεια:
    http://www.youtube.com/watch?v=IbNtZYkAEHE&feature=related


    Καπετάν Μακρύς. Όποιος δε το πιάνει, μάλλον είναι επειδή τα "πιάνει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγούρια μολυσμένα με επικίνδυνο βακτήριο εντοπιστήκαν στην Ισπανία και γι’ αυτό το λόγο οι αρχές της συγκεκριμένης χώρας ανέστειλαν τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν το συγκεκριμένο προϊόν.
    Όπως λένε το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh) που βρέθηκε στα αγγούρια, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων έχει προσβάλει περισσότερους από 270 ανθρώπους στη Γερμανία ενώ στη Σουηδία έχουν καταμετρηθεί 25 κρούσματα μόλυνσης, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία και 1 στην Ολλανδία.
    «Διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν οι πιθανές πηγές (μόλυνσης) ενώ εξετάζεται επίσης μια τρίτη παρτίδα από αγγουράκια η οποία προήλθε ή από την Ολλανδία ή από τη Δανία και πωλήθηκε στη Γερμανία», δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας τα λες καλα κ. Ανδριανοπουλε μου φαινεται..

    350 δισ. δεν θα ειναι ενας απλος ¨σχετικος κλυδωνισμος" για την Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα.. Θα ειναι ενα τσουναμι που θα παρασυρει ολο το σαθρο (και αεριτζηδικο) οικονομικοπολιτικο συστημα των τραπεζιτων/ τοκογλυφων της Ε.Ε.
    Εδω διαλυθηκε ολοκληρη Goldman Sachs για χρεη πολυ λιγοτερα απο αυτα για τα οποια μιλαμε, κι εσυ μας λες οτι η καταρευση της Ελλαδος θα ειναι... κλυδωνισμος!

    Φιλε μου, δεν ειμαι οικονομολογος αλλα η λογικη μου μου λεει οτι, για να ορθοποδησουμε, πρεπει να σταματησουμε να δανειζομαστε, να ξαναξεκινησουμε τις ντοπιες βιομηχανιες, γεωργικη παραγωγη και πανω απ'ολα, να εκμεταλευτουμε σωστα τον τουρισμο μας και τον φυσικο πλουτο της χωρας μας, ΕΙΔΙΚΑ τα πετρελαια, αεριο και πολυτιμα ορυκτα.

    Οσο για την δραχμη, δεν μας φοβιζει καθολου. Ουτε η Τουρκια, ουτε η Σερβια και βεβαια, ουτε η Βρεττανια ειναι στο Ευρω, κι ομως, δεν φαινεται να εχουν τα προβληματα που εμεις εχουμε.

    Αρκετα πια με την φοβια και τον ραγιαδισμο που εντεχνα εσυ κι οι ομοιοι σου προσπαθουν να περασουν στον λαο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πώς χαρακτηρίζετε λαϊκιστές (τους αγανακτισμένους πολίτες)και ότι ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, όταν εσεις ο ίδιος λέτε ότι οι κυβερνώντες επιμένουν σε ατελέσφορα μέτρα που εξοντώνουν την αγορά;

    Γι αυτό ακριβώς διαμαρτύρεται ο κόσμος: "Γιατί βλέπει οτι τον φτωχοποιούν μειώνοντας τον μισθό και τη σύνταξη του χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Αν έβλεπε ο λαός ότι υπήρχαν αποτελέσματα, νομίζετε οτι είναι τόσο ηλίθιος να αντιδρά μόνο και μόνο γιατί έχει μειωθεί η καταναλωτική του δυνατότητα;

    Ως προς το ότι κατηγορούνται οι πολιτικοί ενω΄δεν φταίνε όλοι ανεξαιρέτως, δεν είναι έτσι.

    Όλοι φταίνε γιατί και οι από αυτούς αμέτοχοι στα σκάνδαλα, δεν φωνάζουν δείχνοντας στον λαό τους κλέφτες αλλά παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους κάνοντας το κορόϊδο και αφήνοντς τους ενόχους να συνεχίζουν το "θεάρεστο" έργο τους.

    Άρα όλοι είναι ένοχοι έναντι της πατρίδας.

    Αν δε ισχυρίζονται, ότι δεν γνώριζαν για το έγκλημα, τότε δεν αξίζει να βρίσκονται σε αυτή τη θέση και εισπράττουν άδικα τον μισθό τους από το υστέρημα του ελληνικού λαού και αν διαθέτουν εντιμότητα θα έπρεπε να κάνουν άλλη δουλειά, γιατί δεν τους βάλαμε εκει για να κάνουν το κορόϊδο και με αυτόν τον τρόπο να μας εξαπατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής που είχε εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο όταν χρεοκόπησε η χώρα, το 2001, θα δικαστεί στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

    Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρούα, ο οποίος ήταν....
    πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον μετανοημένο Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες προκειμένου να...
    εγκριθεί από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Δικαστικών Πληροφοριών.
    Εκτός του πρώην προέδρου έχουν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση άλλα επτά πρόσωπα: ο πρώην υπουργός Εργασίας, Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας.
    Στη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 300 μάρτυρες.
    Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας – η οποία ακυρώθηκε το 2004 – ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση ενός δανείου.
    Πολλοί Αργεντινοί σήμερα θεωρούν το ΔΝΤ υπεύθυνο για την κρίση και την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Μετά την έγκριση της μεταρρύθμισης παραιτήθηκε από τη θέση του ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος της Γερουσίας Κάρλος Άλβαρες.

    Ο Ντε Λα Ρούα παραιτήθηκε από την προεδρία στις 20 Δεκεμβρίου 2001 εν μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης που πνίγηκε στο αίμα.
    83χρονος ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο πρώην....

    + Γιωργακηδες (παπανδρέου-παπακωνσταντίνου -καρατζαφέρη ) και Κάρολου πλησιάζει η ώρα
    για τους προδοτες.

    ..ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ VIDEO, ΤΟ ΕΡΓΟ
    # ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ #

    ΣΗΜ:Πληροφοριακά...Από 45.000 σφαγμένους κυβερνητικούς και κομματικούς γέμισαν οι δρόμοι, οι Πλατείες, τα Κυβερνητικά Μέγαρα, και τα Στούντιο των τηλεοράσεων.

    Πασόκοι & πρόθυμοι του ΔΝΤ
    ...άντε και στα δικά σας +++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Εγώ επέλεξα ακόμη και την παραίτηση από την πολιτική, μιλώντας για καρχαρίες που είχαν πλέον κυριεύσει την δημόσια ζωή της χώρας και για την διαφθορά που είχε πλημμυρίσει σχεδόν τα πάντα."

    Δεν τα αφήνεις αυτά.
    Πες έστω και ένα όνομα που υπέδειξες (πές το έστω και σήμερα) για να μας πείσεις ότι δεν αερολογούσες.

    Διότι τί άλλο από αερολογία είναι το να λες ότι υπάρχουν καρχαρίες χωρίς να τους υποδεικνύεις (και αν μιλήσεις για "ευκόλως εννοούμενα" κλπ. αυτά να πας να τα πεις αλλού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλι Ρεν: "Λυπάμαι που δεν υπήρξε συναίνεση"...

    απάντηση
    Ντεν πειράζει Ολι, καλό γκουράγιο.....

    Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν.
    [Αλήθεια από που πρόλαβε και ενημερώθηκε ;
    Από τους δημοσιογράφους ή έσπευσε να τον πάρει ο ΓΑΠ να του κλαυτεί και να καρφώσει
    τον Σαμαρά ;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ σωστά Ανδρέα

    Η Ελλάδα είναι στην ουσία χρεωκοπημένη, με εθισμό της κοινωνίας σε ένα δίχως όρια καταναλωτισμό που την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα. Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών υποδηλώνουν την πραγματικότητα μιάς κοινωνίας που δεν μπορεί να αντέξει στο βάρος της αλήθειας.
    Πρέπει πρώτα να "αποτοξινωθεί" η κοινωνία, να μαθει τι θέλει και τί να επιδιώκει.

    Πολύ σωστά Ανδρέα

    Ο λαικισμός αγριεύει και οι αντιδράσεις ακολουθούν δρόμους που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής

    Πολύ σωστά Ανδρέα

    Μοναδική λύση θα είναι η έξοδος από το ευρώ, ώστε να μπορούν να τυπωθούν χρήματα,

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ για να σταματήσει η έξοδος καταθέσεων στο εξωτερικό,
    αλλά,
    -θα το πάρουν απόφαση ορισμένοι πως πρεπει να εργαστούν για να ζήσουν.
    -Θα πάψει να είναι ελκυστική η χώρα στα εκατομμύρια των μεταναστών που παρασιτούν εδώ
    -Θα κλεισουν μερικές τράπεζες που ουσιαστικά δεν υπάρχουν
    -θα μειωθούν τα λειτουργικά εξοδα του κράτους λογω Ε.Ε.
    -Θα διαψευστούν τα παπαγαλάκια "συνταγματολογοι" που κινδυνολογούν καθε μερα
    -Θα απαλαγούμε απο τους αεριτζήδες υπουργούς των δανείων
    -Θα θα θα

    Πολύ σωστά Ανδρέα,

    είσαι και "ΘΑΤΣΕΡΙΣΚΟΣ", η λ. Θάτσερ ποτέ δεν θα δεχόταν νόμισμα που τυπώνει ξένο κράτος,
    ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αν παραχωρήσεις το δικαίωμα του χρήματος και την δικαστική εξουσία#, ουσιαστικά είσαι υπόδουλος.


    Ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ είπε το ΟΧΙ και ούτε έκοψε κανένα Γόρδιο δεσμό !!

    Απλώς πολύ σωστά επραξε και δεν ήθελε να πάθει οτι ο Γ. Μαύρος απο τον Ανδρέα.

    Διστυχώς ή ευτυχώς, η ΝΔ σήμερα ξέμεινε απο τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους του οποιους με πολύ μαστοριά και μπαγαμποντιά μάντρωσε στο ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ με τη βοήθεια του Λοβέρδου.
    Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ανοιξε κανένα κλειστό επάγγελμα και ουτε προκειται κρατώντας ετσι σε ομηρία περίπου 1000000 ψηφοφόρους παραδοσιακά δεξιούς.

    Το ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια του ΛΑΟΣ ελέγχει και μανιπουλάρει τις παρακρατικές δυνάμεις ετσι ωστε να γίνονται "ειρηνικές διαδηλώσεις αγανακτησμένων πολιτών, και να μην ανοιγει μύτη.

    Πολύ σωστά Ανδρέα τα λές αλλά,

    αυτό που ζούμε δεν εμπίπτει σε καμιά λογική ή ιστορική πρακτική για να μπορούμε να κρίνουμε να αποφασίσουμε και να βγαλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

    # Δ.Δ. της Χάγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήμουνα συμφοιτητής με τον Ανδρέα Αδριανόπουλο.
    Ποτέ (μα ΠΟΤΈ) δεν συμφώνησα μαζί του!
    Ο Αδριανόπουλος ήταν στη δεξιά "ΜΑΧΗ",εγώ στη δημοκρατική "ΝΙΚΗ" της Ενώσεως Κέντρου.
    Όμως στις τωρινές διαπιστώσεις του,δυστυχώς έχει δίκιο!
    Όσοι, είχαν χρεώσει τις πιστωτικές τους κάρτες με ποσά αγορών πάνω από το μισθό τους, όταν κάποια στιγμή κλήθηκαν να πληρώσουν, μπορούν να καταλάβουν το επιχείρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πολίτευμα που έχει η χώρα σήμερα είναι ΥΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ. Μας οδήγησαν με μεθοδεύσεις και παράνομα στο χείλος του γκρεμού και τώρα εκβιάζουν με δηλήματα του τύπου "συναίνεση ή χανόμαστε"{λες και δεν θα χανόμασταν διαφορετικά..},"ευρώ ή δραχμή","Δ.Ν.Τ.ή χάος" και άλλα τραγελαφικά. Ομως φίλοι μου εσείς που φοβάστε να μην πεινάσετε αν χάσετε τους "προστάτες" που σας "ενίσχυαν" μέχρι τώρα σας πληροφορώ οτι ούτως ή άλλως θα πεινάσετε! κοιτάξτε λίγο γύρω σας πόσα μαγαζιά κλείνουν,πόσες επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει,πόσοι βάζουν τέλος στην ζωή τους γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν; πιστεύετε οτι με τα νέα μέτρα και τα άλλα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα;;; Εγώ λέω ένα πράγμα καλύτερα ελεύθερος,αξιοπρεπής,ακέραιος και πεινασμένος {για ένα διάστημα} παρά με χειροπέδες,εξεφτελισμένος και ξεπουλημένος αλλα και πεινασμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε Ανδριανόπουλε, μας έχει φλομώσει με νεοφιλελεύθερες μπούρδες. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η Γερμανία και ο Βορράς έχουν δημιουργήσει χρηματοοικονομική βιομηχανία και εξάγουν χρήμα προς το Νότο, αντλώντας μεγάλα υπερκέρδη. Επιπλέον, μας δάνειζαν και μας εξανάγκαζαν να αγοράζουμε με δανεικά Γερμανικούς εξοπλισμούς και να δίνουμε μίζες. Για ποιες εξαγωγές μιλας; Και μην ειρωνεύεσαι τους "Αγανακτισμένους". Από αυτούς θα το βρείτε εσύ και οι άλλοι νεοφιλελεύθεροι μαϊντανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανδριανόπουλε, είσαι μεγάλο ζαγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και που του απαντατε πολυ του ειναι,περιμενετε απο τον Ανδριανοπουλο να παραδεχθει οτι εναι κομματι του προβληματος....και ομως εχρεται και προτεινει λυσεις?
    Μονο με κρεμαλες και ειδικα δικαστηρια θα καθαρισει αυτος ο τοποτς,αλλοιως θα μας εχουν παντα με τον φοβο και τις απειλες να ανεχομαστε την λιτοτητα τους ενω αυτοι κλεβουν και πλουτιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι άλλο να περιμέναμε να μας πει ο κυρ Ανδριανόπουλος μέγας οπαδός της τραπεζικής τρομοκρατίας και του οργουελικου κόσμου.Με ποιό τρόπο όμως πατριώτες μου μπορούμε να εξορκίσουμε αυτούς τους βρυκόλακες που αυτή την εποχή δεσπόζουν στην κοινωνία μας? Με δουλειά αυταπάρνηση,θυσίες για το προσωπικό συμφέρον και το κυριώτερο αλληλεγγύη για τον διπλανό μας.Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ένα.Το σύστημα δεν θα σταματήσει να πιέζει μέχρις ότου μας εξαθλιώσει παντελώς θα καταντήσουμε ανθρωποειδή αυτό θέλουν.Κυρ Ανδριανόπουλε εσύ και οι όμοιοι σου έχετε φτιάξει ένα εξαμβλωμα που λέγετε ΚΙΝΑ και πάνω σε αυτό το τέρας προσπαθάτε να προσαρμόσετε όλο τον πλανήτη.Όλοι μας ας σταθούμε μπροστά στις ευθύνες μας και να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο χτίζοντας μια άλλη Ελληνική κοινωνία για τα παιδιά μας ρε γαμώτο.περιχαρακώνομαστε, επιστροφή στην δραχμή και μην ακούτε τα παπαγαλάκια των βρυκολάκων.Αυτή η Χώρα η Ελλάδα μας μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν σε διαβαζω Ανδριανοπουλε αν και συμφωνω σε πολλα απο αυτα που γραφεις κατα καιρους γιατι τα κειμενα σου ειναι μακροσκελη και βαρετα .Πρεπει σε καποια στιγμη να καταλαβεις οτι ο κοσμος βαρεθηκε την πολυλογια των πολιτικων και να γραφεις με δυο λογια εκεινα που πρεπει χωρις βερμπαλισμους νομιζοντας οτι εισαι στο μπαλκονι και δουλευεις το ποπολο.
    Συγνωμη που στο ξαναγραφω
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέτοια φοβερά λάθη "αναλύσεως", ΔΕΝ τά περίμενα από σένα, Κυρ -Αντρέα μου !!

    " ....Είχα την ελπίδα πως η κίνησή μου αυτή κάποιους θα μπορούσε να αφυπνίσει." ...
    "... και πάλευαν για μια δυναμική πολιτική αφύπνιση..."

    Όποιος πιστεύει ότι, οι "άλλοι" κοιμούνται καί χρειάζονται αφύπνιση, ενώ, ταυτοχρόνως, αυτός είναι ξυπνητός καί οφείλει νά τούς αφυπνίσει, είναι ο μεγαλύτερος "κοιμίσης" τού επεισοδίου,
    καί δέν πρόκειται ΠΟΤΕ νά συνεισφέρει στήν πρόοδο τής ανάλυσης τού θέματος,
    ή καί στήν λύση τού προβλήματος.

    Εν Προκειμένω : Ο ελληνικός "λαός", καί, ιδιαιτέρως οι υπ' αυτού εντελλόμενοι "ταγοί" ,
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ,

    Διότι, απλούστατα, όχι μόνον δέν κοιμούνται, αλλά, αντιθέτως, είναι καί πολύ "ξύπνιοι".

    Όλοι αυτοί, εν πλήρει συνειδήσει, επιλέγουν τίς πλέον κουτοπόνηρες συμφεροντολογικές συμπεριφορές, μέ μόνον γνώμονα τό βραχυπρόθεσμο ατομικό μικροσυμφέρον τους, αγνοούντες ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ τά μακροπροθέσμως καταστροφικά αποτελέσματα,
    οδηγούμενοι από τήν γνησιωτάτην ΝεοΕλληνική πολιτιστική φιλοσοφία, τού : "Μέχρι νά σκεφτή ο γνωστικός, τήν περνάει κόττα ο παλαβός".

    Γι' αυτό, Κυρ Αντρέα μου, δέν κατάφερες τίποτα από πολιτικής απόψεως στήν ζωή σου μέχρι σήμερα.

    (καί κινδυνεύεις νά μού πάθης καί κατάθλιψη, καί νά χάσουμε τίς όντως ορθές αναλύσεις σου, σοβαρολογώ).

    Διότι φιλοδοξείς, (ακόμη, ώ τάλας), νά αφυπνίσης, στρατιές συνειδητών κουτοπόνηρων ΝεοΒαρβαροΕλλήνων....

    Κοίτα πώς χειρίζεται τό θέμα ο Γιωργάκης !!!!! Κοιμίζοντάς τους συνειδητά ακόμη περισσότερο. Καί είμαι απολύτως βέβαιος, ότι είναι η ΜΟΝΗ μέθοδος, γιά νά προσπαθήση νά κάνη κάτι γιά τό καλό τους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΠΟ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛ Η ΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η Η ΝΔ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ?ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ . ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ .ΟΤΑΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΧΙΛΑΔΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙς ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΞΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ , ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ . ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ . ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΘΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛ Η ΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ?ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΞΑΝΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΜΙΑ ΥΠΟΧΤΡΕΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕςΧΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΨΒΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΩΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟ .ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ . ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΡΑ ΤςΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ . ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΛΑ ΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΥΠΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΛΛΗΑΝΡΑ ΞΕΡΟΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΤ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ. ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαζι με το μνημο(συ)νο θα σε παρει και εσενα και την παρεα σου ο Λαος. Το καλυτερο που θα ειχατε να κανετε, εσεις οι νεοφιλελευθεροι ταλιμπαν, θα ηταν να το βουλωσετε και να μην υποτιματε τη δυναμη του Λαου. Προσεξτε γιατι, αν ξυπνησει η Αρκουδα, θα πατε στην Κινα να γραφετε τις νεοφιλελευθερες θρησκοληψιες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλως τον εξυπνοβλακα..

    Ω μεγαλε αναλυτη μου εσυ!!!

    Σε θαυμαζω...

    Αντε γαμ..ου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΑΓΓΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΣΙ ΚΟΛΟΣ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους και ενοχοποιούμε τους κακόμοιρους τους πολιτικούς που δεν φταίνε σε τίποτα;
    Δεν φταίει ο Σημίτης που έσπρωχνε τον λαό στο Χρηματιστήριο διαφημίζοντας το (και μετά έλεγε το περίφημο και ανάλγητο "ας πρόσεχαν;")
    Δεν φταίει ο Καραμανλής που υποσχόταν επανίδρυση του κράτους και ακόμα καλύτερες μέρες (και αντ΄αυτού η αυλή του μας οδήγησε σε χειρότερες μέρες;)
    Δεν φταίει ο Παπανδρέου που έλεγε " λεφτά υπάρχουν "και αντί αυτού έφερε ξεπούλημα, ανεργία, απολύσεις;
    Δεν φταίει η Ντόρα που ενώ ήταν πρωτοκλασσάτο μέλος των δικομματικών κυβερνήσεων τώρα ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα έτη που διοικούσε και υποκρίνεται ότι το κόμμα της προήλθε από παρθενογένεση;
    Δεν φταίνε οι Πολιτικοί που μπήκαν φτωχοί και άγνωστοι και βγήκαν πάμπλουτοι και πασίγνωστοι (ενώ ο λαός βγήκε πάμπτωχος από τη διοίκησή τους;)
    Δεν φταίνε οι πολιτικοί που ψηφίζουν νόμους περί ατιμωρησίας τους, ενώ για τον κάθε φουκαρά οικογενειάρχη ψηφίζουν νόμους να μπαίνει στη φυλακή για ένα ευρώ;
    Σε ποιόν νομίζετε ότι απευθύνεστε;
    Πιστεύετε οτι δεν γνωρίζουμε γραφή και ανάγνωση και βάζουμε την υπογραφή μας με σταυρό;
    Πιστεύετε ότι έχουμε μειωμένη αντίληψη των πραγμάτων;
    Νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τι μάς γίνεται;
    Θα σας παρακαλούσαμε (λόγω ευγενείας) να είστε στο μέλλον περισσότερο προσεκτικός στην περί λαού διατύπωση της άποψής σας.
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επειδή συμμετείχατε σε άσκηση πραγματικής εξουσίας ,ευθύνεστε και σεις για τη κατάντια της χώρας κύριε Ανδριανόπουλε.
    Σας θυμάμαι.
    Με τόσες περγαμηνές σπουδών που διαθέτατε , δεν ξεφύγατε απ το μικροκοματισμό και τον φανατισμό.
    Είμαι πολύ μικρός για να σας κάνω μάθημα.Όμως ....Ο πολιτικός αγαπητέ κύριε οφείλει να προειδοποιεί τον εργαζόμενο κόσμο, να σχεδιάζει το μέλλον του και να αναδεικνύει τις σκοπιμότητες.ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ.
    Ο πραγματικά μορφωμένος πολίτης και πολιτικός όταν ασκεί εξουσία χρησιμοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία του προκειμένου να ωφελήσει τους τους πατριώτες του ψηφοφόρους.Παλεύει να φτιάξει μια ΠΑΤΡΙΔΑ καλύτερη.ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ.
    Το ότι σήμερα λέτε τα αυτονόητα ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ.
    Εχω την εκτίμηση οτι μπορείται να προτείνετε συγκεκριμένα βήματα.Η εμονή σας οτι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σας τιμά.
    Επιτέλους κύριε Ανδριανόπουλε προτείνετε κάτι.
    Με σεβασμό στην διαφωνία σας....
    "ΑΡΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το χάλι μας φαίνεται και από τρόπο αντίδρασης σε απόψεις που δεν μας αρέσουν. Βρισιές, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και απειλές. Κανένα επιχείρημα αντίθετο με τις απόψεις του συγγραφέα. Αυτό είναι κατάντι. Που δείχνει όχι απλά πόσο δίκιο έχει ο υβριζόμενος αλλά και το κενό εγκεφάλου που έχουν οι επικριττές του. Το ανησυχητικό είναι πως υποτίθεται πως το Διαδίκτυο το χειριζονται άνθρωποι κάποιου επιπέδου. Είναι φανερό όμως πως το επίπεδο είναι άθλιο κι απίθανοι τύποι άφησαν το καματσικι του αραμπά κι έπιασαν τα πληκτρολόγια. Το αστείο μάλιστα είναι πως κάποιοι κατηγορούν λ.χ. τον Ανδριανόπουλο πως δεν ανεφερε ονόματα διαπλεκομένων (όταν ο ίδιος είχε κάνει μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη για τα ψηφιακά του ΟΤΕ και για Κόκκαλη - Ιντρακόμ) όταν οι ίδιοι του ασκούν κριτική ανώνυμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.
    ΑΝ ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση