GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μόνιμος αποπροσανατολισμός...

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης pikri-sokolata.blogspot.com Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε από τα Μ.Μ.Ε. μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια ...

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
pikri-sokolata.blogspot.com
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε από τα Μ.Μ.Ε. μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια που βασίζεται στην ραγδαία κλιμάκωση των spreads,να «πιέζουν» τη Κυβέρνηση να....λάβει μέτρα για να πεισθούν οι Αγορές...
Οι Αγορές μπορούν να χαρακτηρισθούν με πολλά ονόματα, όχι τόσο κολακευτικά, αλλά σίγουρα όχι από αφέλεια..Οι Αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσα μέτρα κι αν λάβει η Κυβέρνηση η ύφεση που έχει προκληθεί από την υφιστάμενη πολιτική, πολλαπλασιαζόμενη από τη γενικότερη παγκόσμια αρνητική συγκυρία ,δεν έχει μέλλον..
Οι Αγορές προσπαθούν με αυτή τη κίνηση να πιέσουν τη Γερμανία να εντάξει την χώρα μας στο...
Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, κάτι που η Καγκελάριος Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.Ουσιαστικά σε ένα κοντινό μέλλον αν δεν ενταχθεί η Ελλάδα στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης με τη λήξη του προγράμματος μένει παντελώς μόνη..Με την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση από τη σημερινή και με το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη καταλαβαίνει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εγκατάλειψη..
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν όμως οι εταίροι αλλά τι κάνουμε εμείς..Η Κυβέρνηση ακολουθεί τυφλά το νόμο του Μνημονίου, αδιαφορώντας για αυτή την εξέλιξη, κάτι που την καθιστά εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας χωρίς εντολές αλλά το τραγικότερο όλων είναι ότι δεν λαμβάνει τις ενυπόγραφες διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που οι Αγορές έχουν «κλειστές» τις πόρτες με τη λήξη του προγράμματος.
Ο Πρωθυπουργός επιτίθεται γενικόλογα στους κερδοσκόπους αλλά δεν πείθει κανένα ειδικά όταν υποδέχεται το Γκουρού τους μετά Βαΐων και κλάδων.
Το μονοπάτι πλέον αρχίζει να στενεύει υπερβολικά και όλο αυτό σίγουρα δεν είναι καλό.
Ειδικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα δανειστούμε και με υψηλό επιτόκιο είναι το πιο γάργαρο νερό που θα μπορούσε να ρίξει στο μύλο των κερδοσκόπων..
Και γεννάται ξανά και ξανά το ερώτημα: Αυτοί οι άνθρωποι για ποιους δουλεύουν τελικά;

7 σχόλια

  1. Δουλευουν για τους εντολεις τους,και δεν ειναι ο Ελληνικος λαος εντολεας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απογοήτευσε τους ξένους ο ΠΑΠ: Ανακοίνωσε σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής... ενώ περίμεναν να ανακοινώσει σχέδιο διαφυγής του απ' την Ελλάδα..

    Καθόλου δεν επηρέασαν τους ξένους, ούτε καν τους Έλληνες, επενδυτές οι από καιρό προαναγγελθείσες με φανφάρες ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου για τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής... καλύτερο αποτέλεσμα θα είχε η ανακοίνωση ενός σχεδίου διαφυγής του στο εξωτερικό:

    spread: 1256 (+13)
    CDS: 1450
    Χρηματιστήριο: -1,1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ακομα θυμα της πολιτικης ΠαΣοΚ:
    ---------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    Αυτή την ώρα ο άνδρας διακομίζεται στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γνωστός Διώτης, από την υπόθεση Τσαλικίδη και τον γιό-σύμβουλο του Χρυσοχοΐδη που πήδηξε από το παράθυρο, ανέλαβε ΓΓ. ΣΔΟΕ.

    Ο γνωστός εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης ανέλαβε τη θέση του Γιάννη Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ, όταν ο δεύτερος τέθηκε Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

    Πρόκειται για τον αντιεισαγγελέα, επί θητείας του οποίου εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη... εδώ τελειώνουν και τα θετικά στοιχεία του βιογραφικού του και αρχίζουν τα μελανά:

    -Ήταν ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα της "αυτοκτονίας" του υπαλλήλου της Vodafone Κ. Τσαλικίδη μόλις αποκαλύφθηκε το "σκάνδαλο" των υποκλοπών... την υπόθεση την έβαλε στο αρχείο παρότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα

    -Ο γιός του είχε "βουτήξει" από τον 7ο όροφο του Υπ. Δημοσίας Τάξης τον Δεκέμβριο του 2009, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Χρυσοχοΐδης τον είχε προσλάβει νομικό σύμβουλό του λίγες μέρες αφού το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία, παρόλο που ο νεαρός δεν διέθετε πτυχίο!!! Η γνωστή υπόθεση που όμως δεν έγινε "σκάνδαλο Διώτη", σε αντιστοιχία με το "σκάνδαλο Ζαχόπουλου", μιας και θάφτηκε από τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ

    Τέλος να θυμίσουμε ότι ο κ. Διώτης παραιτήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο από το δικαστικό σώμα... επικαλούμενος λόγους υγείας... ένα χρόνο μετά είναι περδίκι και έτοιμος να αναλάβει το κηνύγι των φοροφυγάδων σ' όλη της Ελλάδα... μακάρι να επιτύχει στο έργο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

    Θρίλερ στα 70 μέτρα ύψος με πρώην εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ που απειλεί να πέσει στο κενό από την καμινάδα του εργοστασίου στη Λαμία.
    Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η κοινή συνέλευση των εκπροσώπων των πέντε σωματείων των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ σε ισάριθμους Νομούς της χώρας που...δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η εταιρία.
    Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να μην πωληθεί σε ιδιώτες η ΛΑΡΚΟ.

    Την ώρα εκείνη ένας 45χρόνος που εργάζονταν για 20 χρόνια στην εταιρία μέχρι το 2009 και στη συνέχεια είχε παραιτηθεί, ανέβηκε στην ύψους 70 μέτρων κεντρική καμινάδα της μονάδας και απειλεί να πέσει από εκεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ίδιος αν και είχε αποχωρήσει οικειοθελώς ισχυρίζεται ότι δεν του δόθηκε καμμία αποζημίωση και απαιτεί να του δοθεί η αποζημίωση ή να επαναπροσληφθεί γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
    Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βοιωτίας καθώς και ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Φθιώτιδας Νίκος Λαθύρης μαζί με συνδικαλιστές και εκπρόσωπο της Διοίκησης της εταιρίας επιχειρούν να τον μεταπείσουν να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα του.

    Εκείνος απαιτεί να του καταβληθούν άμεσα τα χρήματά του η να του υποσχεθούν ότι θα επαναπροσληφθεί στη ΛΑΡΚΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποδοκιμασίες στην Υφυπουργό Εργασίας Α Νταλάρα

    Από: epikaira | Δημιουργήθηκε: 2 Μάι 2011
    YouTube.
    ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗ ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ!
    στις 15:10


    Σκάστε παλιόπαιδα, όσο κι αν φωνάζετε εγώ θα το πω, το ποίημα μου...

    Είπε η μικρή σχεδόν ελάχιστη ξαδέρφη Ραγκούση και μετά είπε μια μικρή παπαριά,τσούπ σαν πορδή και έφυγε τρέχοντας...Ουστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπακωνσταντίνου: Θα δημοσιοποιήσω λίστα μεγολοφειλετών του δημοσίου... που δεν θα μπορεί να τη διαβάσει ούτε ο Τσάκ Νόρρις


    Για να φανταστείτε την προχειροδουλειά και τον ερασιτεχνισμό που κυριαρχεί στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προσέξτε το εξής:

    Στη σημερινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου, όπου ανακοίνωσε τα πολυδιαφημισμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα δημοσιεύσει σε τρεις μήνες τη λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου... ξέρετε αυτών που πήγε να τους χαρίσει τα χρωστούμενα αλλά τον έπιασαν στα πράσα στη Βουλή και απέσυρε την τροπολογία, τον περασμένο Δεκέμβρη... ΑΛΛΑ «αυτό θα γίνει στο βαθμό που επιτρέπει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας»...

    Προετοιμάζονται εδώ και μέρες για τις σημερινές ανακοινώσεις και ουσιαστικά βγαίνει και λέει ότι δεν ξέρει αν επιτρέπεται να δημοσιεύσει τη λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου!!!

    Καλά ολόκληρο υπουργείο δεν έχει έναν άνθρωπο, νομικό, να τους πει αν επιτρέπεται; Ολόκληρο υπουργείο δεν μπορεί να στείλει ένα ερώτημα στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, να ρωτήσει αν επιτρέπεται;

    Πότε περιμένει να δει αν το το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων; Τι τον εμπόδιζε να δει μέχρι τώρα αν επιτρέπεται; Αφού δεν ξέρει αν επιτρέπεται πως λέει ότι θα ανακοινώσει ονόματα σε 3 μήνες; Αν δεν επιτρέπεται να ανακοινώσει ονόματα τι σόι λίστα θα δημοσιοποιήσει; Ο Επιχειρηματίας Α χρωστάει το ποσό Χ και ο επιχειρηματίας Β το ποσό Υ το σύνολο είναι
    Χ+Υ=Ζ ;

    Μήπως σκέφτεται να δημοσιοποιήσει καμία λίστα
    που θα μπορεί να τη διαβάσει μόνο ο Τσάκ Νόρρις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση