GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μέτρα για την Υγεία...

Aπό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ http://www.pameygeias.gr/ Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργ...

Aπό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.pameygeias.gr/
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
Με τα μέτρα που εξάγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση για την υγεία, προωθούνται νέες άγριες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και...
συγχωνεύσεις - συρρίκνωση των ήδη ανεπαρκών δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ.
Υπονομεύεται η υγεία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που η κρίση και η αντιλαϊκή επίθεση σπρώχνουν μαζικά χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά μέχρι τα 70 με παράλληλη εντατικοποίηση. Παράγοντες που δρουν αρνητικά στην υγεία των λαϊκών οικογενειών.
Η Κυβέρνηση με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας:
● Έδωσε πάνω από 110 δις € για τη στήριξη της κερδοφορίας των βιομηχάνων και τραπεζιτών. Σε αυτούς, που οι καταθέσεις τους στην Ελβετία ξεπερνούν τα 600 δις ευρώ.
● Ευθύνεται για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών στα δημόσια νοσοκομεία. Ευθύνεται για τις εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα δεν καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο «εξορθολογισμός» και το «νοικοκύρεμα», που επικαλείται η κυβέρνηση είναι το πρόσχημα για να προωθήσει τη συγχώνευση - κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ και τη κατάργηση δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Όσα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες υγείας του ΙΚΑ απομείνουν, θα κοστολογούν και θα πωλούν ακριβότερα τις υπηρεσίες τους ως επιχειρήσεις επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς.
Λιγότερες «δημόσιες» υπηρεσίες υγείας σημαίνει αύξηση του χρόνου αναμονής στις λίστες και εξαναγκασμό των ασθενών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η εντατικοποίηση και επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προκείμενου οι υγειονομικοί να γίνουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό, επιστημονικό δυναμικό.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία και να εξασφαλιστούν και τα δικαιώματα των υγειονομικών. Εμπόδιο είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας του λαού στα χέρια τους. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα. Να διεκδικήσουμε μαζί:
  • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, κέντρο υγείας, πολυιατρείο του ΙΚΑ να μη κλείσει, να μην συγχωνευτεί. Καμία κατάργηση δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση κάθε πληρωμής.
  • Κοινωνικοποίηση όσων ιδιωτικών επιχειρηματικών μονάδων υγείας μπορούν να αξιοποιηθούν. 
  • Κρατικό φορέα παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικών μηχανημάτων και υλικών.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Όλοι μαζί μπορούμε. Αρκεί να συντονιστούμε, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΤΡΟΙΚΑΣ, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση