GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιορισμένος τζόγος σημαίνει τι ακριβώς;...

Από τον poorjournalisto@gmail.com Αντιγράφω από την συνέντευξη του υπουργού ΠΑΑΝ, κ. Χρυσοχοϊδη στην τηλεοπτική εκπομπή "Κοινωνία ώ...

Από τον poorjournalisto@gmail.com
Αντιγράφω από την συνέντευξη του υπουργού ΠΑΑΝ, κ. Χρυσοχοϊδη στην τηλεοπτική εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega". Διαβάστε και εσείς και προσπαθήστε να καταλάβετε τι εννοεί ο υπουργός.
Είναι κατά της εξάπλωσης του τζόγου γιατί είναι εξάρτηση που καταστρέφει οικογένειες και γι' αυτό πρωτοστάτησε στην καταπολέμηση του ως υπουργός Δημόσιας Τάξεως;
Είναι υπέρ του νομοσχεδίου γιατί...
παντού υπάρχει τζόγος και αφού υπάρχει ας τον φορολογήσουμε να βγάλουμε μερικά λεφτά;
Η σωστή απάντηση είναι το δεύτερο μάλλον. Ο υπουργός αναφέρεται κλασσικά στην καταδίκη της χώρας για την απαγόρευση των τεχνικών παιχνιδιών και ξεπερνά διπλωματικά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι το θέμα είναι τα τυχερά και όχι τα τεχνικά παιχνίδια  για να καταλήξει ότι ουσιαστικά είναι υπέρ μιας "περιορισμένης" ρύθμισης με αυστηρά κριτήρια.
Τι θα πει όμως "περιορισμένο" σε αυτό το θέμα δεν μας λέει. Είναι τα 1000 μηχανήματα περιορισμός; Τα 5000 ή 10000 μηχανήματα ίσως; Ποιοι θα μοιραστούν τις "περιορισμένες" άδειες; Και γιατί οι αναφορές στους μισθούς και τις συντάξεις που δεν πρέπει να κοπούν; Αφού όλοι ξέρουν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πάνε να παίξουν και μάλιστα περισσότερα από όσα τους κόψανε.
Απολαύστε τη συνέντευξη:

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και ηθικό. Μπορώ να ρωτήσω κ. Υπουργέ με ευθύτητα και να έχω μία απάντηση με ευθύτητα επίσης για τη δική σας γνώμη; Εσείς τι πιστεύετε ότι ορθώς η Κυβέρνηση επιχειρεί να γεμίσει όλη την Ελλάδα, έτσι τουλάχιστον λένε οι Βουλευτές σας, όλη την Ελλάδα με φρουτάκια; Κάθε καφενείο, κάθε γωνιά, κάθε σούπερ μάρκετ, κάθε μαγαζί;

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κοιτάξτε, το ερώτημα είναι το εξής: Επειδή ήμουνα από αυτούς που συμμετείχαν καθοριστικά στην κατάργηση και στην απαγόρευση όλης αυτής της διαδικασίας πριν από λίγα χρόνια..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το θυμάμαι αυτό πολύ καλά.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Και μάλιστα εγώ πρωταγωνίστησα γιατί ήμουν τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και έβλεπα μια απαράδεκτη κατάσταση που διέλυε οικογένειες.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Έτσι είναι.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Και τελείωσε αυτή η υπόθεση. Βεβαίως από τότε έχουν συμβεί δύο πράγματα κ. Οικονομέα, το ένα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας είπε ότι δεν μπορείτε να έχετε αυτή τη συμπεριφορά ως χώρα..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όσον αφορά τα τεχνικά όμως παιχνίδια.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ναι και δεύτερον από τότε έχει αναπτυχθεί ένας παράνομος τζόγος μέσα από το internet και άλλες διαδικασίες, οι οποίες αποφέρουν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ οφέλη μαύρα σε κάποιους. Εγώ θυμάμαι πέρυσι για παράδειγμα υπήρχε ένας ο οποίος είχε σε 50 σημεία της χώρας μηχανάκια και κερδοσκοπούσε καθημερινά εισπράττοντας περίπου 5 εκατομμύρια τη μέρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, άρα λοιπόν ένα θέμα νομιμοποίησης όλης αυτής της διαδικασίας τίθεται. Από την άλλη πλευρά όμως..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ας ελέγξουν τον internetικό τζόγο κ. Υπουργέ, μπορούν να ελέγξουν τις εταιρίες στο internet, τις εταιρίες στοιχημάτων. Τι δουλειά έχουν τα φρουτάκια τώρα που θα μπουν σε κάθε γειτονιά; Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Αν πάτε στην Αστυνομία, στην Ασφάλεια και κάνετε μια ερώτηση, θα σας πουν πόσα καθημερινά μηχανήματα κάνουν κατάσχεση, παράνομα σε διάφορες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό το οποίο συζητάτε αυτή τη στιγμή. Άρα λοιπόν χρειάζεται μία μορφή νομιμοποίησης και δεύτερον υπάρχει το εξής κ. Οικονομέα..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Πάντως και πρέζα πουλιέται παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρει μια μορφή νομιμοποίησης.

    Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όχι βέβαια. Από την άλλη πλευρά όμως επαναλαμβάνω και πάλι είμαστε υποχρεωμένοι πρώτον να κάνουμε ορισμένα πράγματα σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δεύτερον πρέπει να κάνουμε και κάτι άλλο, να μην ξαναπάρουμε ποτέ χρήματα και ποτέ να αφαιρέσουμε πόρους από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Αυτό δεν το σηκώνει ούτε η κοινωνική τους θέση, ούτε η οικονομική τους θέση, αλλά δεν το σηκώνει ούτε και η αγορά πλέον, η οποία πλήττεται καθημερινά από τις οριζόντιες πολιτικές που εφαρμόζονται. Εκεί είναι οριζόντιες πολιτικές και οι οριζόντιες πολιτικές είναι καταστροφή.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θα πάμε και σε αυτό, για να ξεμπλέξουμε με το προηγούμενο, άρα λοιπόν να καταλάβω ότι εσείς δεν έχετε καμία ένσταση για το νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όχι, έχω πάρα πολλά ηθικά διλήμματα, θέλω να σας πω και τα έχω θέσει και θέλω όλη αυτή η διαδικασία να πάρει χαρακτηριστικά μιας πολύ περιορισμένης ρύθμισης αυστηρής με πολύ συγκεκριμένα φορολογικά κριτήρια, έτσι ώστε να μην οδηγούνται ορισμένοι άφρονες συμπολίτες μας στο να καταστρέφουν τις περιουσίες τους, τις οικογένειές τους και το μέλλον των παιδιών τους και αυτό είναι το δίλημμα και το δικό μου το ηθικό. Αλλά πέραν του ηθικού διλήμματος κ. Οικονομέα υπάρχει μία πραγματική κατάσταση και η νομιμοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας πρέπει να περάσει από μια αυστηρή διαδικασία. Άρα θέλω να πω ότι επιμέρους απόψεις γύρω από αυτά τα θέματα μπορεί να έχουμε όλοι μας, ας συμφωνήσουμε στο κεντρικό ζήτημα που είναι να σταματήσει ο παράνομος τζόγος και δεύτερον να μην ξαναεισπράξουμε χρήματα ποτέ, να μην αφαιρέσουμε εισόδημα ποτέ από τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς κι από την αγορά.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μην το λέτε αυτό Υπουργέ μου, γιατί δεν πρόκειται να το τηρήσετε.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όχι, πάντως εγώ κ. Υπουργέ επειδή ξέρω την ευαισθησία σας και ξέρω τι αγώνα έχετε δώσει, να σας ξαναπώ ακόμη μία φορά ότι όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τον τζόγο δεν ξέρουν τι σημαίνει καταστροφή, δεν ξέρουν τι σημαίνει να..

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Εγώ ξέρω τι σημαίνει και γι΄ αυτό έδωσα αγώνα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς ξέρετε όμως και ξέρετε τι καταστροφή υπάρχει και πρέπει να το πείτε στους χαρτογιακάδες που νομίζουν ότι επειδή έχουν τα κιτάπια κάτω και λένε ότι θα εισπράξουμε και 5 εκατομμύρια, μπορεί να καταστρέψουν τη χώρα. Δεν ξέρουν τι σημαίνει να στείλεις το παιδί σου να σου φέρει μία κόκα κόλα από την έβγα και να κάθεται εκεί και να χαζολογάει και να παίζει φρουτάκια, γιατί θα το βρει εκεί μπροστά του.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ή να έχεις οικογένειες χρεωμένες από κάποιους άφρονες επαναλαμβάνω συμπολίτες μας, οι οποίοι χρωστούν σε διάφορα προποτζίδικα και χρησιμοποιούν τους κουλοχέρηδες για να εκτονώνουν τα αδιέξοδά τους, αυτό είναι μια καταστροφική διαδικασία.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτοί που ξέρουν, για να ακούτε και μερικές αλήθειες πικρές, σου λένε και το έχω ακούσει από τζογαδόρους αυτό ότι καλύτερα το παιδί μου να μπλέξει με ναρκωτικά παρά με τον τζόγο. Είναι εξάρτηση κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κι αυτό είναι εξάρτηση ακριβώς και δυστυχώς στην Ελλάδα κ. Οικονομέα δεν υπάρχουν και δομές απεξάρτησης από τον τζόγο, με αποτέλεσμα να υποφέρουν χιλιάδες οικογένειες.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι ακριβώς.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είναι πολύ μεγάλο το κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υφίσταται και σήμερα που δεν είναι νομιμοποιημένη η όλη αυτή διαδικασία, αυστηρά κριτήρια λοιπόν φορολογικά..

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ας συγκρατήσει η Κυβέρνηση και τα ηθικά διλήμματα τα δικά σας, ας τα συγκρατήσει, θα είναι χρήσιμο.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Φορολογικές προϋποθέσεις, αυστηρά κριτήρια στη χρήση και να μην ξαναπάρουμε επαναλαμβάνω χρήματα πόρους από τους συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή.

4 σχόλια

  1. ANTE BRE TRIXA KATSARH ΣAN AYTH ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΔ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΤΟΛΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.
    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΡΤΙΕΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5 Μαϊ 2011 2:58:00 μ.μ.
    5 Μαϊ 2011 3:37:00 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΙΣΩΚΟΛΛΗΤΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ......
    ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ....
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΑΜΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωπάτε ρέ παιδιά!!!!!
    Ή γαμ.... Ν.Δ. φταίει πού διαστρέβλωσε τίς δηλώσεις!!!!
    Άλλα αναφέρει στό video ό Στρός!!!
    Άλλωστε τό δήλωσε σήμερα καί ό γαλλομαθής ΠΑΠΛΩΜΑΤΗΣ,στήν αίθουσα τύπου!!!!!!!!

    Ό δέ αρχι-αλήτης pornovideo έμποράκος τού ΄90 ΛΑγόΣ,εδήλωσε on camera,διαψεύδοντας(!!!!!) καί αυτός τόν Στρός,ότι τίς συζητήσεις,περί υπαγωγής στό ΔΝΤ,τίς είχε αρχίσει κρυφά ό Κώστας Καραμανλής,ακόμη καί άν ό Στρός ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ στό όνομα τού ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ gap!!!!!!!!

    Kαί υπάρχουν ήδη,υποστηρικτές(δημοσιοκάφροι καί άλλα κοινωνικά γουρούνια) τού ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ gap,πού επικαλούνται τά περί διαστρέβλωσης τής σχετικής δήλωσης,επομένως διά αυτούς,ή γαμ..... Ν.Δ. ψεύδεται ασύστολα,όσον όμως καί τίς δηλώσεις -συμπέρασμα τού αρχιτσάτσου τού μπουρδελοθιάσου ΛΑγόΣ!!!!!!!

    Γκαίμπελς, πόση άραγε αλήθεια περιήχον οί αναφορές σου περί προπαγάνδας,αλλά καί μεγέθους βλακείας τού λαού!!!!!

    Είσαι καί θά παραμείνεις καί αξεπέραστος αλλά καί διαχρονικός!!!!!
    Εσύ τούλάχιστον ΥΠΗΡΞΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!!
    ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ!!!!!

    Οί αρχιμαλάκας ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ gap καί τό δεκανίκι του,ό αρχιτσάτσος τού μπουρδελοθιάσου τών μπουμπουκων καί τραβεστί κοκκινοβαψομαλλιάδων ΛΑγόΣ,τί σκοπούς καί συμφέροντα τρίτων εκπροσωπούν/στηρίζουν?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση