GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πραγματικά τα πιστεύει;...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη  http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis Αν είσαι νεοδημοκράτης και αναρωτιέσαι γιατί το κόμμα σου δεν πείθει το ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
 http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis
Αν είσαι νεοδημοκράτης και αναρωτιέσαι γιατί το κόμμα σου δεν πείθει το υπόλοιπο εκλογικό σώμα και έχει αγκιστρώσει στα χαμηλότερα εκλογικά -δημο(σ)κοπικά έστω- ποσοστά του, προφανώς δεν έχεις ακούσει πρόσφατα τον κ. Λυκουρέντζο να μιλάει. Παρά τις διαμηνύσεις από τη Συγγρού να περιορίσει τις εμφανίσεις του και στα άλλα Μέσα (μετά από τηλεοπτικές εμφανίσεις του στις οποίες εκτός από το να εκτίθεται, εκθέτει και το κόμμα του με την παλαιοκομματική ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί), ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής (=ποιές είναι αλήθεια οι αρμοδιότητές του και ποιό έργο έχει αναλάβει;) της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο radio9.gr και δήλωσε μεταξύ άλλων ωραίων: "Η ΝΔ έχει κάνει πολύ περισσότερα από ότι θα ανέμενε κανείς από μία αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Η συνέπεια της ΝΔ σε θέματα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στη χώρα είναι δεδομένη και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση."
Το τί κάνει πραγματικά ως αντιπολίτευση η ΝΔ, είναι οι φωνές απόγνωσης των πιστών της που το διατυμπανίζουν. Έτσι, μάλλον, προσπαθεί να...
πείσει τον εαυτό του ο κ. Λυκουρέντζος ότι παράγεται έργο επί της Συγγρού και να δικαιολογήσει έτσι και την δική του εκεί παρουσία. Το σίγουρο είναι ότι στη Συγγρού παράγεται όντως έργο. Πολιτιστικό, στο Ίδρυμα Ωνάση. Εκπαιδευτικό, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σεξουαλικό, στα πολλά studios και στριπτιτζάδικα. Αυτά, όμως, τα παραδείγματα δεν σώζουν τα ζητούμενο αντιπολιτευτικό έργο που οφείλει να παράξει η ΝΔ και ακόμη το περιμένουμε. Ευελπιστούμε, για το καλό της χώρας, στο "Ζάππειο ΙΙ", αλλά υποπτεύομαι ότι εκεί θα ανακοινωθεί πως θα υπάρξει συν τω χρόνω και "Ζάππειο ΙΙΙ", με αναλυτικότερες και πιο ειδικευμένες προτάσεις. Και έτσι θα μοιάζουν με αμερικανικό φιλμ σε συνέχειες που πάντα ευελπιστείς ότι το επόμενο θα είναι καλύτερο, πιο ενδιαφέρον.
Επανερχόμενος στον κ. Λυκουρέντζο, διαπιστώνω ότι προφανώς δεν έχει καταλάβει τους λόγους που έχασε το κόμμα του και συνετρίβη με 10 μονάδες διαφορά. Ειδάλλως, δεν θα ξεστόμιζε ότι η ΝΔ έχει συνέπεια σε θέματα μεταρρυθμίσεων. Η ΝΔ δεν έκανε ποτέ τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε και χρειαζόταν ο τόπος, "τ' άφηνε για αργότερα" και το πλήρωσε. Το κακό είναι ότι μαζί της, το πληρώνει όλη η χώρα.
«Η ΝΔ έχει κρατήσει ξεκάθαρη στάση και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Προσφάτως ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς πήγε στο ΕΛΚ όπου τα 2/3 των ηγετών της Ευρώπης είναι πρωθυπουργοί που μετέχουν του ΕΛΚ, έχουμε εξηγήσει τις θέσεις μας, έχουν γίνει αποδεκτές. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με το ΕΛΚ, εμείς έχουμε εξηγήσει ότι η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στη χώρα στηρίζεται από εμάς, η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία δεν επιχειρεί αυτά τα τολμηρά βήματα και το χειρότερο είναι η παλαιοσοσιαλιστική αντίληψη, διαχείριση του κράτους. Σήμερα χρειάζεται φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, ανάπτυξη", δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο μέγας αυτός πολιτικός ανήρ.
Ποιές θέσεις έχουν γίνει αποδεκτές από το ΕΛΚ, όταν θέσεις δεν υπάρχουν και θα ανακοινωθούν; Πόσο πιο τολμηρά βήματα να κάνει η Κυβέρνηση και ποιά ακριβώς μεταρρύθμιση στηρίζει η ΝΔ; Δεν έμαθε τίποτα από τα διεθνή παραδείγματα φιλελευθεροποίησης της οικονομίας ο κ. Λυκουρέντζος και δεν θεωρεί αποτυχημένο το κακέκτυπο φιλελευθερισμού του κ. Αλογοσκούφη; Άραγε, στα ίδια βήματα θα πορευτεί η ΝΔ αν ποτέ γίνει κυβέρνηση; Πιστεύει και ο Πρόεδρος Αντώνης στη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, διότι ο λόγος του καμία σχέση δεν έχει μ' αυτή και μοιάζει να αγνοεί βασικές αρχές εφαρμογής της...
Και συνέχισε ο Γραμματέας Λυκουρέντζος:
«Εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση να ακούσουμε τί πραγματικά συμβαίνει. Όταν η κυβέρνηση, η οποία έχει την πρωτοβουλία, θελήσει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και στις πολιτικές δυνάμεις, εδώ είμαστε να το αξιολογήσουμε και να τοποθετηθούμε. Η κυβέρνηση έχει την εντολή από το λαό να πάρει αποφάσεις και αυτό το επιχείρημα ότι ξεπερνάει τη θητεία της δεν ευσταθεί γιατί ούτε προκύπτει από κάποια συνταγματική διάταξη η υποχρέωση να συζητήσει και να δεσμεύσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις διότι το Σύνταγμα της χώρας έχει επιτρέψει σε όλες τις κυβερνήσεις να πάρουν αποφάσεις χωρίς την ανάγκη της συγκατάθεσης των άλλων πολιτικών δυνάμεων».
Είναι γνωστό ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές. Ή πιο σωστά τις φοβάται. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, ο ταπεινός πιστεύω, τα στελέχη της να το δείχνουν τόσο έντονα. Δεν συναντάται, έτσι, καμία πιθανότητα να επανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού...
"Εδώ ελέγχεται η ΝΔ για τη στάση της, αν είναι υπεύθυνη ή όχι, και επιβραβεύονται εκείνοι, οι οποίοι οδηγούν την υπόθεση στο πεζοδρόμιο και στο λαϊκισμό και συζητάμε σοβαρά τώρα για το τί λέει η ΝΔ και τί δεν λέει;", κλείνει ο κ. Λυκουρέντζος, εμφανώς αγνοώντας το βασικό κορμό των επιχειρημάτων του κ. Σαμαρά (που είναι ο άκρατος λαϊκισμός). Εμφανώς αγνοώντας ότι το κόμμα του στεγάζεται στη λεωφόρο που κατεξοχήν εκφράζει το πεζοδρόμιο...

10 σχόλια

  1. Γιατί ο ΠΑΠ ψάχνει νέα δικηγορική εταιρία στο Λονδίνο για τις "διορθώσεις" του μνημονίου ;
    λουλουδούδες...πασοκ-κόρης και καρατζαφύρερ...
    ____________________________________
    Επιβεβαίωσε ο Γιώργος Πεταλωτής τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αναζητείται δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο, κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για να συνδράμει στη τροποποίηση των όρων της σύμβασης του δανείου των 110 δις με την τρόικα.

    Η απορία είναι γιατί δεν αναλαμβάνει τις "διορθώσεις" η εταιρία που μας "συμβούλεψε" τόσο καλά στο πρώτο μνημόνιο πέρσι το Μάιο...
    υπάρχει κάποιο πρόβλημα ;

    ΠΟΥΣΤΗ, ΤΡΑΒΕΣΤΙ,
    ΑΝΤΩΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΓΙΩΤΑΙΝΑ

    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
    Ή ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΠΑ....ΡΕ....ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ..φτου...φτου..φτου...
    ΤΡΑΒΕΣΤΙ...καρβέλι Μαρία Πίπα
    Παπαγιώταινα, πουτάνα >>>>>


    Έχουμε και λέμε..
    -Τρία πακέτα ΝΤΕΛΟΡ εξανεμίστηκαν από τον Αντρέα,για το καλό της Ελλάδος ΡΕ...
    -Ούτε ένα μεγάλο έργο δεν έγινε από τον Αντρέα,δεν πειράζει ΡΕ.....
    -Έφαγε τα λεφτά του κόσμου,με το χρηματιστήριο ο Σημίτης,καλά κάνουμε ΡΕ.....
    -Υποτίμησε την δραχμή ο Σημίτης για να μας βάλει με υποτιμημένο νόμισμα στην Ε.Ε,επιστήμονας ο άνθρωπος ΡΕ.....

    -Μπήκαμε στην ΟΝΕ εξαθλιωμένοι , καταϊδρωμένοι και με καμία εγγύηση,είμαστε μάγκες ΡΕ.....
    - Κάνουμε τους πλέον δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών,να μη σας νοιάζει ΡΕ...
    -Ἂρπάζει την εξουσία με το έτσι θέλω από την Ν.Δ. ο Γιωργάκης,λέγοντας το λεφτά υπάρχουν,δεν ήξερε ο Γιώργος ΡΕ.....
    -Μας βάζει στο ΔΝΤ με προδοτικό τρόπο,τι να έκανε το παιντί μωρέ δεν υπήρχε άλλος δρόμος και στο φινάλε άμα γουστάρετε ΡΕ.

    -Τώρα θέλει συναίνεση το ΠΑΣΟΚ από την Ν.Δ., για τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του, θα σας εκβιάσουμε ΡΕ.
    -Λοιπόν ως εδώ και μη παρέκει η για να το πούμε αλλιώς,ΑΝΤΕ ΝΑ ΑγαπΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΑΖΙ.

    Γιατί τελικά ΄δεν είσαστε κόμμα,αλλά μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που έχετε έρθει εδώ και 35 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΊΝΕΤΕ ΤΟ ΑΊΜΑ.
    Όταν δε λέω όλοι,εννοώ .....ΟΛΟΙ.
    Από τον πρόεδρο του κόμματος,μέχρι τον τελευταίο υποστηρικτή - οπαδό σας.

    Καλά θα κάνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να σκεφθεί 2,3,1013 φορές την οποιαδήποτε απόφαση του.
    Καλά θα κάνει δε να ζητήσει την βοήθεια των 800.000 μελών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
    Έτσι θα τους βάλει όλους στην γωνία και θα έχει την πρωτοβουλία αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω πιστεψαμε τον γαπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στό μονο που έχουμε εθυνη εμεις σας πολιτες ειναι οτι στελνουμε στη βουλη τετοια γελοια υποκοιμενα σαν τον λυκουρενζο και δηστυχως ειναι πολλα.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δημιουργός της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου ευθύνεται για το κατρακύλισμα της χώρας με τα τόσα δάνεια που πήρε απο το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσει τρείς γενιές κηφήνων μεν αλλά ορκισμένων ψηφοφόρων του ...

    Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ αμερικανός πολίτης ΓΑΠ είναι - απλά - πολύ χειρότερος: είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    "Το ΣΑΠΙΟ μήλο κάτω απο τη μηλιά
    πέφτει ...".

    Βέβαια, ο μπαμπάς ήταν πιο έξυπνος: ακόμη και όταν είχε πέσει στο ναδίρ της πολιτικής και ατομικής αξιοπρέπειας (ως ... δανειολήπτης απο τους υπουργούς του προκειμένου να ζει πολυτελέστατα με τη Μιμή στο παλάτι της Εκάλης) είχε φροντίσει έτσι ώστε πάμπολοι ελεεινοί χρυσά-αμοιβόμενοι "δημοσιογράφοι" να τον εξυμνούν ...

    Ο ΓΑΠ μάλλον δέν θα τα καταφέρει:
    Όταν αποκατασταθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, αυτός (ως αρχηγός της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) και οι όμοιοί του ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου κλπ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ στην Πλατεία Συντάγματος μετά απο τις σχετικές δίκες.

    Ο - πρώην φίλος τους - Τσαουσέσκου και η Έλενα τους περιμένουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18 Μαΐου 2011
    Το Δ.Σ. Κεφαλλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ!!!

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλλονιά [πρόκειται για τα εικονιζόμενα στη φώτο μέλη της Κυβέρνησης].

    Συγκεκριμένα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία και μετά την αρχική εισήγηση του Δημάρχου, να σηκωθούν άμεσα μαύρες σημαίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, ως διαμαρτυρία για τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δύο τμήματα του ΤΕΙ.

    Μετά από εισηγήσεις διαφόρων συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι του Δ.Σ. να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλλονίτες υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νησί μας. Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος προσπαθώντας να «ρίξει τους τόνους» λέγοντας: «να δούμε πρώτα τι θα καταφέρει η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συσταθεί και θα μεταβεί στην Αθήνα και αμέσως συγκαλούμε νέο Δ.Σ. και αποφασίζουμε. Να απαντήσουμε κλιμακωτά».

    Παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου το σώμα αποφάσισε τελικά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλλονίτες υπουργοί, που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν αποδείξει στη πράξη την… αγάπη τους για τη Κεφαλλονιά.

    To e-kefalonia, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. «Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή» μα είπε.

    Σημείωση: Είναι ίσως η πρώτη φορά που Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλλονιά παίρνει μια τόσο σκληρή απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

    «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

    ...με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

    «Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

    «Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

    «Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».

    Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:

    «Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:

    * Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.

    * Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.

    Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.

    Σε έναν κατ' εξοχήν αγροτικό νομό, όπως είναι η Ημαθία, ο Γ. Παπανδρέου:

    * Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους αγρότες, με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών, την αύξηση της ανεργίας (στη Νάουσα έφτασε το 50%), τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

    * Τόνισε ότι ο νομός Ημαθίας έχει δυναμικές καλλιέργειες, πολιτισμό, φυσικά κάλλη και προοπτικές που προσφέρονται για την «πράσινη ανάπτυξη» και το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα προωθήσει μεγάλες επενδύσεις και ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης.

    * Είπε ότι θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία εμπορικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, την επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας, την κατασκευή διοικητηρίου, δικαστικού μεγάρου, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Εδεσσας και του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ενώνει τις παραπάνω πόλεις με τη Θεσσαλονίκη. *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ" .ΠΑΣΟΚ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ
    _______________________________________________
    GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»..

    Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

    «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

    ...με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

    «Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

    «Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

    «Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».

    Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:

    «Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:

    * Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.

    * Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.

    Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις είπε ο Λυγουρέντζος τις π@π@ριές του;
    Πετάξτε του τώρα μια μπανάνα για επιβράβευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι σημερινές φυλλάδες.... πανηγυρίζουν για τις 150.000 απολύσεις...
    Πάλι καλά που δεν λένε ότι τις κάνει ο Καραμανλής...


    Πανηγυρίζουν οι φυλλάδες για τις απολύσεις στο δημόσιο και πάλι καλά που δεν τις χρεώνουν στον Καραμανλή... αλλά είμαι περίεργος:

    Αν τους κάτσει καμιά στραβή και βγει κανένας Σαμαράς και απολύσει
    1 υπάλληλος και όχι τις 150.000
    που θα διώξουν αυτοί,
    τι θα λένε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση